Portugal - Alentejo
Vandring Alentejo
Korktræ Alentejo
Alentejo Milfontes
Vandring langs kysten, Alentejo
Alentejo Costa Vicentina
Alentejo Castelo de vide
Evora Torv, Portugal
Milfontes, Alentejo
Status:
Udsolgt

VANDREFERIE I DET ÆGTE PORTUGAL

Dramatiske kystlandskaber og smukke strande, autentiske landsbyer og kulturbyen Évora,  knejsende korkege og små olivenlunde, bjerge og langstrakte sletter og helt fredfyldte naturområder er alle ingredienser til denne vandretur, som finder sted i Portugals Alentejo-provins.

Vi har i alt fire vandredage i Portugals billedskønne ”bondeland” fordelt på to etaper; i bjergene og ved kysten.

Vi lægger ud langt inde i den bjergrige del af landet tæt ved den spanske grænse, hvor vi bor i, hvad nogle regner for Portugals smukkeste landsby, Castelo de Vide, der har rødder tilbage til middelalderen. Vores vandringer bringer os til naturparken Serra de São Mamede og et par af de små bjerglandsbyer Marvão og Carreiras. Vores vandringer bringer os forbi små bondegårde, forladte hyrdehytter, tusinde år gamle stier, naturlige kilder, skove og flotte klippeformationer. Som en naturpark værdig, er vi også ude i den helt uberørte natur, hvor der er chance for at se rovfugle, som ørne og gribbe. Ellers er det mest husdyr som geder, får og heste, som vi møder på ruten.

Midt på ugen flytter vi ud til Atlanterhavet og Vicentina-kysten. På vejen gør vi holdt på en vingård og i Alentejos vigtigste større kulturby, Évora.

Fisker-og badebyen Vila Nova de Milfontes danner rammen for sidste etape af vores ophold. Byen ligger beskyttet i bugten ved flodudmundingen.  Vi  kan se frem til et par vandringer, som er meget forskellige fra de første dage. Her venter imponerende kyststrækninger med gyldne strande, sandklitter, klipperskrænter og uforstyrrede landskaber med et rigt fugle- og planteliv. Vandrestierne er det meste af tiden langs kysten  mellem de små fiskerlejer, og ad de ”hemmelige” stier, som fiskerne har benyttet i århundreder.  

Undervejs bor vi på turistklasse-hoteller, og der er inkluderet halvpension.

Vandringerne er i varieret terræn med forskelligt underlag. Ingen særlig vandreerfaring kræves, men en god fysisk form er påkrævet. Vi vandrer  ca. mellem 9-16 km pr. dag. 

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Lissabon og til Castelo de Vide (A)
Dag 2-3: Vandringer i naturparken Serra de São Mamede (M,F)
Dag 4:  Til Vila Nova Milfontes via Èvora og vingårdsbesøg (M,F,A)
Dag 5:-6 Vandringer Vicentina-kysten (M,F)
Dag 7: Fridag (M)
Dag  8: Kørsel til Lissabon. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsen selvom der evt. byttes rundt på programmet.