Skip to main content

Krydstogt - den kroatiske skærgård

Kroatisk skærgård, Split
Krydstogt - Den kroatiske skærgård
Makarska - Den kroatiske skærgård
Nationalparken i Mljet
Krydstogt - Dubrovnik
Korcula
Hvar havn - kroatisk skærgård
Hvar - krydstogt
Zlatny Rat
Status:
Kommer i 2025

Krydstogt i Kroatiens skærgård

Oplev Den kroatiske skærgård på et krydstogt for livsnydere

Dalmatien - som dækker størstedelen af den kroatiske kyststrækning plus et mindre stykke ind i landet - er blevet et af de mest attraktive ferieområder i Europa de seneste år. Ikke mindst grundet den fortryllende kyststrækning, de mange smukke øer og den autentiske middelhavsstemning. Dalmatien har også en fantastisk historie og kultur, som vi får indtryk fra gennem ugens mange stop på kysten eller på øerne.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt i Kroatien:

  • Kun Kulturrejser Europas gæster ombord
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Direkte fly
  • På rejsen d. 16/9 2023 er der ingen sgl. tillæg for kahyt på nedre dæk (begrænset antal kahytter)
  • Inklusive spændende udflugter arrangeret specielt til vores gruppe
  • Premium skib fra Katarina line inkl. halvpension ombord
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Split og Dubronik

Odysséen begynder og slutter i storbyen Split ombord på vores eget chartrede skib. Her er stemningen intim, maden god og komforten i top. Vi kombinerer livsnydelsen med kulturelle besøg og fantastisk natur, når vi sejler på kryds og tværs i det fantastiske ø-rige mellem Split og Dubrovnik. Der er sørget for tid til egne oplevelser hvor vi overnatter, og i løbet af dagene er der rigelige muligheder for at tage en dukkert i det azurblå Adriaterhav.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Split, sejlads Split - Makarska (F)
Dag 2: Sejlads Makarska - Mljet (Polaca), besøg i nationalparken i Mljet (M,F)
Dag 3: Sejlads Mljet - Dubrovnik, guidet byrundtur i Dubrovnik (M,F)
Dag 4: Dubrovnik på egen hånd, sejlads Dubrovnik - Sipan/Trstenik (M,F,A*)
Dag 5: Sejlads Sipan/Trstenik - Korcula, guidet rundtur i Korcula (M,F)
Dag 6: Sejlads Korcula - Hvar/Starigrad, guidet rundtur i Hvar By (M,F)
Dag 7: Sejlads Hvar - Zlatny Rat - Split, guidet rundtur i Split (M,F)
Dag 8: Afmønstring fra skibet og hjemrejse (M)

* Aftensmaden (Captain's dinner) er sat på dag 4 som illustration. Det er endnu ikke fastlagt, hvilken dag det bliver.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, ombordstigning til det gode liv (F)

Efter vores tidlige ankomst til Split kører vi de ca. 20 km fra lufthavnen, hvor vi skal påmønstre vores hyggelige private skib, der gennem ugen er vores helt eget. Sejladsen begynder omkring kl. 13:00, hvor vi stævner ud fra havnen i Split og bevæger os sydover langs den smukke dramatiske kyst mod Markarska. Undervejs laver kokken en god frokost, som vi nyder mens den spektakulære kystlinje passerer forbi. Vi lægger til undervejs, så det er muligt at komme i vandet og få sig en dukkert. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores havn for natten i Makarska.  Byen ligger for vores fødder, og aftenen er til egen afbenyttelse. Der er et godt udvalg af restauranter, hvor man kan komme lidt tættere på det kroatiske køkken. 

Hyggelig plads i Makarska i Kroatien og havnen i aftenstemning
Billede: hyggelig plads i Makarska og havnen i aftenstemning.

Dag 2: Makarska - Mljet (M,F)

Vi sejler tidligt om morgenen og sætter kurs mod øen Mljet. Her skal vi opleve det smukke ø-rige, som den kroatiske kyst består af. Der bliver lavet stop undervejs, så man kan få sig en formiddagsdukkert inden frokosten ombord. Båden lægget til ved Mljet Nationalpark, hvor vi bliver mødt af vores lokalguide. Herefter følger en kortere tur og fortælling omkring parken, naturen og kulturen på øen Mljet. Efter besøget sejler vi mod vores overnatningshavn i Pomena. En hyggelig og meget lille havneby, hvor man kan hygge sig på de små restauranter i havneområdet.

Dag 3: Mljet - Dubrovnik (M,F)

Dagen byder på et af rejsens absolutte højdepunkter, hvor vi skal besøge Adriaterhavets perle, Dubrovnik.

Byens vartegn er den omkrandsende bymur og fæstningsværk, der måler to kilometer i omkreds. Et imponerende og smukt byggeri, hvor en vandring på de 4-6 meter tykke mure er den bedste måde at få overblik over byen, og hvor man kan nyde den helt eventyrlige udsigt til havet, byen og bjergene i baggrunden. Fæstningsværket er blot en lille del af byens fascinerende historie, hvor et utal af fremmede magter har aflagt visit og gjort indflydelse siden byens opståen.

Smukke Dubrovnik i Kroatien
Billede: Dubrovnik.

Dubrovnik hed f.eks. fra 1358-1806 Ragusa og var en italiensk domineret sø-republik. Området under Ragusa dækkede i det store hele den kroatiske strækning fra Neum i nord (den eneste bosniske havneby) til den montenegrinske grænse i syd samt er par af øerne. Republikken eksisterede fra 1358 til 1808, hvorefter det blev erobret af Napoleons franske imperium.

Efter den guidede rundtur er der god til at danne sig sine egne indtryk af den smukke by og udvælge en god restaurant til aftensmaden.

Dag 4: Dubrovnik - Sipan/Trstenik, formiddag på egen hånd i Dubrovnik (M,F)

Efter morgenmaden på båden er der mulighed for at se mere af Dubrovnik på egen hånd, inden båden sejler nordpå. Afhængig af det aftalte tidspunkt for afsejling kommer turen til at gå til enten øen Sipan eller den lille by Trstenik, som ligger på den kystens store halvø Peljesac. Begge byer er hyggelige små fiskelejer. Ankomsten bliver om eftermiddagen, og der er tid til at nyde livet på båden og de smukke omgivelse.

Dag 5: Sipan/Trstenik - Korcula, guidet rundtur og vinsmagning (M,F)

Vi stikker til søs efter vores morgenmad og kursen er sat mod en af de mest spændende øer i ø-riget, Korcula.

Kroatien er de senere år, velfortjent, ved at blive anerkendt som en seriøs producent af kvalitetsvine. Korcula spiller en særlig rolle i forhold til vinproduktionen i Kroatien, og mange mener, at vinen her er noget af landets bedste. Landet er i det hele taget en kulinarisk oplevelse og noget der satses meget på. Agroturismen er langt fremme i de små landsbyer - og som i Danmark er lokale råvarer populære som basis for nyfortolkninger af egnsretter. 

Øen Korcula i Kroatien
Billede: Korcula by.

Vi lægger til i Korcula by, som er øens kulturelle knudepunkt med mange kunstgallerier og en smuk middelalderby beliggende ned til Adriaterhavet. Vi får en rundvisning i byen og bliver med sikkerhed præsenteret for øens stolte søn og søfarer - Marco Polo - som efter sigende blev født her. Vi har derefter smagsprøve på øens specialiteter, hvad mad og vin angår.

Efter smagsprøven er resten af dagen til fri afbenyttelse

Dag 6: Korcula - Hvar, byvandring i Hvar by (M,F)

Vi stævner ud efter morgenmaden mod øen Hvar, som i utallige undersøgelser er nævnt som en af de 10 smukkeste øer i verden. Gennem det seneste årti er den smukke middelalderby blevet et jetsetter-paradis med alt hvad det medfører af butikker, natklubber, og gigantiske privatbåde. Efter ankomsten til byen, møder vi vores lokale guide, som tager os med rundt i de små gyder, og vi besøger det naturlige samlingspunkt på byens store centrale plads. Øen og byen har en lang omskiftelig historie, som går tilbage til 1300-tallet, og vi bliver sat ind historien undervejs og kommer forbi den store renæssance katedral.

Hvar by og skærgården set fra borgen, Kroatien
Billede: Hvar by og skærgården set fra borgen.

Efter rundturen er resten af dagen og aftenen fri. For de historisk interesserede kan det anbefales at tage en tur op til byens fæstningsværk. Det ligger på toppen af de små bjerge som omkranser bugten og herfra er en fantastisk udsigt over byen, bugten og de små vinmarker på de omkringliggende skråninger. De snoede gader indbyder til at gå på egne eventyr og der er rigeligt med små hyggelige restauranter og cafeer hvor man kan nyde den gode mad.

Dag 7: Hvar - Split, stranden i Bol og historiske Split (M,F)

Vi sejler fra Hvar efter morgenmaden mod Split. Mellem Hvar og fastlandet ligger en anden af de større Adriaterhavsøer, nemlig Brac. Her laver vi et stop ved Kroatiens mest berømte strand Zlatni Rat ved byen Bol.

Zlatni Rat-stranden og Split i Kroatien
Billede: Zlatni Rat stranden og Split.

Efter vi har fået vores frokost ombord sejler vi mod Split - hovedstaden i Dalmatien og Kroatiens næststørste by. Her får vi også en guidet rundvisning, som koncentrerer sig om den gamle bydel, hvis helt centrale bygning er den romerske kejser Diolectins palads. En arkitektonisk perle, som er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Den gamle bydel i Split indeholder over 1000 års dramatisk dalmatisk historie, så der er ingen tvivl om at der venter os spændende fortællinger på rundturen. Efterfølgende er resten af dagen til fri afbenyttelse, og mulighederne for eksempelvis shopping er næppe større andre steder på den kroatiske kyst.

Dag 8: Afmønstring og afrejse (M)

Vi har vores sidste morgenmad på båden i Split, hvorefter det er tid til at sige farvel til kaptajnen og besætningen på skibet. En kort bustur til lufthavnen følger, og vi vender nordpå mod København igen.

Kort

Rutekort for afgangen 21/5:
Kort over krydstogtet i den kroatiske skærgård
 

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Split på dmi.dk her

 

Se andre populære rejser her