Skip to main content

Krydstogt - den kroatiske skærgård

Kroatisk skærgård, Split
Krydstogt - Den kroatiske skærgård
Makarska - Den kroatiske skærgård
Nationalparken i Mljet
Krydstogt - Dubrovnik
Korcula
Hvar havn - kroatisk skærgård
Hvar - krydstogt
Zlatny Rat
Pris fra:
9.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Krydstogt i kroatien

Oplev Den kroatiske skærgård på et krydstogt for livsnydere

Dalmatien - som dækker størstedelen af den kroatiske kyststrækning plus et mindre stykke ind i landet - er blevet et af de mest attraktive ferieområder i Europa de seneste år. Ikke mindst grundet den fortryllende kyststrækning, de mange smukke øer og den autentiske middelhavsstemning. Dalmatien har også en fantastisk historie og kultur, som vi får indtryk fra gennem ugens mange stop på kysten eller på øerne.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt i Kroatien:

 • Kun Kulturrejser Europas gæster ombord
 • Tid til fordybelse og afslapning
 • Direkte fly
 • Inklusive spændende udflugter arrangeret specielt til vores gruppe
 • Premium skib fra Katarina line inkl. halvpension ombord
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Split og Dubronik

Odysséen begynder og slutter i storbyen Split ombord på vores eget chartrede skib. Her er stemningen intim, maden god og komforten i top. Vi kombinerer livsnydelsen med kulturelle besøg og fantastisk natur, når vi sejler på kryds og tværs i det fantastiske ø-rige mellem Split og Dubrovnik. Der er sørget for tid til egne oplevelser hvor vi overnatter, og i løbet af dagene er der rigelige muligheder for at tage en dukkert i det azurblå Adriaterhav.

Kort dagsprogram 30/5, 5/9 og 3/10:

Dag 1: Ankomst til Split, sejlads Split - Makarska (F)
Dag 2: Sejlads Makarska - Mljet (Polaca), besøg i nationalparken i Mljet (M,F)
Dag 3: Sejlads Mljet - Dubrovnik, guidet byrundtur i Dubrovnik (M,F)
Dag 4: Dubrovnik på egen hånd, sejlads Dubrovnik - Sipan (M,F,A*)
Dag 5: Sejlads Sipan - Korcula, guidet rundtur i Korcula (M,F)
Dag 6: Sejlads Korcula - Hvar, guidet rundtur i Hvar (M,F)
Dag 7: Sejlads Hvar - Zlatny Rat - Split, guidet rundtur i Split (M,F)
Dag 8: Afmønstring fra skibet og hjemrejse (M)

* Aftensmaden (Captain's dinner) er sat på dag 4 som illustration. Det er endnu ikke fastlagt, hvilken dag det bliver.

Kort dagsprogram 12/9:

Dag 1: Ankomst til Split og byrundtur. Sejlads Split - Rogoznica (F)
Dag 2: Krka Nationalpark og Sibenik. Sejlads Rogoznica - Vodice (M,F)
Dag 3: Kornati Nationalpark. Sejlads Vodice - Sali (M,F)
Dag 4: Byrundtur i Zadar. Sejlads Sali - Zadar (M,F)
Dag 5: Sejlads Zadar - Zlarin. Captains dinner (M,F,A*)
Dag 6: UNESCO-byen Trogir. Sejlads Zlarin - Trogir (M,F)
Dag 7: Fridag i Split. Sejlads Trogir - Split (M,F)
Dag 8: Hjemrejse (M)

* Aftensmaden (Captain's dinner) er sat på dag 5 som illustration. Det er endnu ikke fastlagt, hvilken dag det bliver.

Vil du på sommersejlads?

Vil du gerne sejle rundt i den kroatiske skærgård om sommeren? Så kunne denne rejse måske interessere dig: Sommerkrydstogt i den kroatiske skærgård.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, ombordstigning til det gode liv (F)

Efter vores tidlige ankomst til Split kører vi de ca. 20 km fra lufthavnen, hvor vi skal påmønstre vores hyggelige private skib, der gennem ugen er vores helt eget. Sejladsen begynder omkring kl. 13:00, hvor vi stævner ud fra havnen i Split og bevæger os sydover langs den smukke dramatiske kyst mod Markarska. Undervejs laver kokken en god frokost, som vi nyder mens den spektakulære kystlinje passerer forbi. Vi lægger til undervejs, så det er muligt at komme i vandet og få sig en dukkert. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores havn for natten i Makarska.  Byen ligger for vores fødder, og aftenen er til egen afbenyttelse. Der er et godt udvalg af restauranter, hvor man kan komme lidt tættere på det kroatiske køkken. 

Hyggelig plads i Makarska i Kroatien og havnen i aftenstemning
Billede: hyggelig plads i Makarska og havnen i aftenstemning.

Dag 2: Makarska - Mljet (M,F)

Vi sejler tidligt om morgenen og sætter kurs mod øen Mljet. Her skal vi opleve det smukke ø-rige, som den kroatiske kyst består af. Der bliver lavet stop undervejs, så man kan få sig en formiddagsdukkert inden frokosten ombord. Båden lægget til ved Mljet Nationalpark, hvor vi bliver mødt af vores lokalguide. Herefter følger en kortere tur og fortælling omkring parken, naturen og kulturen på øen Mljet. Efter besøget sejler vi mod vores overnatningshavn i Pomena. En hyggelig og meget lille havneby, hvor man kan hygge sig på de små restauranter i havneområdet.

Dag 3: Mljet - Dubrovnik (M,F)

Dagen byder på et af rejsens absolutte højdepunkter, hvor vi skal besøge Adriaterhavets perle, Dubrovnik.

Byens vartegn er den omkrandsende bymur og fæstningsværk, der måler to kilometer i omkreds. Et imponerende og smukt byggeri, hvor en vandring på de 4-6 meter tykke mure er den bedste måde at få overblik over byen, og hvor man kan nyde den helt eventyrlige udsigt til havet, byen og bjergene i baggrunden. Fæstningsværket er blot en lille del af byens fascinerende historie, hvor et utal af fremmede magter har aflagt visit og gjort indflydelse siden byens opståen.

Smukke Dubrovnik i Kroatien
Billede: Dubrovnik.

Dubrovnik hed f.eks. fra 1358-1806 Ragusa og var en italiensk domineret sø-republik. Området under Ragusa dækkede i det store hele den kroatiske strækning fra Neum i nord (den eneste bosniske havneby) til den montenegrinske grænse i syd samt er par af øerne. Republikken eksisterede fra 1358 til 1808, hvorefter det blev erobret af Napoleons franske imperium.

Efter den guidede rundtur er der god til at danne sig sine egne indtryk af den smukke by og udvælge en god restaurant til aftensmaden.

Dag 4: Dubrovnik - Sipan/Trstenik, formiddag på egen hånd i Dubrovnik (M,F)

Efter morgenmaden på båden er der mulighed for at se mere af Dubrovnik på egen hånd, inden båden sejler nordpå. Afhængig af det aftalte tidspunkt for afsejling kommer turen til at gå til enten øen Sipan eller den lille by Trstenik, som ligger på den kystens store halvø Peljesac. Begge byer er hyggelige små fiskelejer. Ankomsten bliver om eftermiddagen, og der er tid til at nyde livet på båden og de smukke omgivelse.

Dag 5: Sipan/Trstenik - Korcula, guidet rundtur og vinsmagning (M,F)

Vi stikker til søs efter vores morgenmad og kursen er sat mod en af de mest spændende øer i ø-riget, Korcula.

Kroatien er de senere år, velfortjent, ved at blive anerkendt som en seriøs producent af kvalitetsvine. Korcula spiller en særlig rolle i forhold til vinproduktionen i Kroatien, og mange mener, at vinen her er noget af landets bedste. Landet er i det hele taget en kulinarisk oplevelse og noget der satses meget på. Agroturismen er langt fremme i de små landsbyer - og som i Danmark er lokale råvarer populære som basis for nyfortolkninger af egnsretter. 

Øen Korcula i Kroatien
Billede: Korcula by.

Vi lægger til i Korcula by, som er øens kulturelle knudepunkt med mange kunstgallerier og en smuk middelalderby beliggende ned til Adriaterhavet. Vi får en rundvisning i byen og bliver med sikkerhed præsenteret for øens stolte søn og søfarer - Marco Polo - som efter sigende blev født her. Vi har derefter smagsprøve på øens specialiteter, hvad mad og vin angår.

Efter smagsprøven er resten af dagen til fri afbenyttelse

Dag 6: Korcula - Hvar, byvandring i Hvar by (M,F)

Vi stævner ud efter morgenmaden mod øen Hvar, som i utallige undersøgelser er nævnt som en af de 10 smukkeste øer i verden. Gennem det seneste årti er den smukke middelalderby blevet et jetsetter-paradis med alt hvad det medfører af butikker, natklubber, og gigantiske privatbåde. Efter ankomsten til byen, møder vi vores lokale guide, som tager os med rundt i de små gyder, og vi besøger det naturlige samlingspunkt på byens store centrale plads. Øen og byen har en lang omskiftelig historie, som går tilbage til 1300-tallet, og vi bliver sat ind historien undervejs og kommer forbi den store renæssance katedral.

Hvar by og skærgården set fra borgen, Kroatien
Billede: Hvar by og skærgården set fra borgen.

Efter rundturen er resten af dagen og aftenen fri. For de historisk interesserede kan det anbefales at tage en tur op til byens fæstningsværk. Det ligger på toppen af de små bjerge som omkranser bugten og herfra er en fantastisk udsigt over byen, bugten og de små vinmarker på de omkringliggende skråninger. De snoede gader indbyder til at gå på egne eventyr og der er rigeligt med små hyggelige restauranter og cafeer hvor man kan nyde den gode mad.

Dag 7: Hvar - Split, stranden i Bol og historiske Split (M,F)

Vi sejler fra Hvar efter morgenmaden mod Split. Mellem Hvar og fastlandet ligger en anden af de større Adriaterhavsøer, nemlig Brac. Her laver vi et stop ved Kroatiens mest berømte strand Zlatni Rat ved byen Bol.

Zlatni Rat-stranden og Split i Kroatien
Billede: Zlatni Rat stranden og Split.

Efter vi har fået vores frokost ombord sejler vi mod Split - hovedstaden i Dalmatien og Kroatiens næststørste by. Her får vi også en guidet rundvisning, som koncentrerer sig om den gamle bydel, hvis helt centrale bygning er den romerske kejser Diolectins palads. En arkitektonisk perle, som er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Den gamle bydel i Split indeholder over 1000 års dramatisk dalmatisk historie, så der er ingen tvivl om at der venter os spændende fortællinger på rundturen. Efterfølgende er resten af dagen til fri afbenyttelse, og mulighederne for eksempelvis shopping er næppe større andre steder på den kroatiske kyst.

Dag 8: Afmønstring og afrejse (M)

Vi har vores sidste morgenmad på båden i Split, hvorefter det er tid til at sige farvel til kaptajnen og besætningen på skibet. En kort bustur til lufthavnen følger, og vi vender nordpå mod København igen.

Dagsprogram 12/9

Dag 1: Ankomst til Split. Byrundtur i Split. Split - Rogoznica (F)

Vi har tidlig ankomst til Split lufthavn, hvor vi mødes med vores chauffør, der kører os de cirka 20 kilometer ind til havnen. Her sætter vi vores bagage på båden, inden vi tager på rejsens første udflugt, der er en byrundtur i Kroatiens næststørste by; Split. Turen tager os gennem den gamle UNESCO-bevarede bydel, hvor vi særligt går i romernes fodspor. Den centrale gamle bydel består, for en meget stor dels vedkommende, af Kejser Diocletians gamle gigantiske palads – som bliver det naturlige fokuspunkt for byens fortællinger.


Billede: Split - Diocletians Palads og udsigt over havnen oppefra.

Herefter tager vi tilbage til skibet, hvor vi får nøglen udleveret til kahytterne, og spiser derefter frokost i bådens restaurant. Vi begynder sejladsen under frokosten, og kan for alvor begynde at slappe af og nyde en fantastisk smuk udsejling, samt en dag på vandet langs kysten. Vi stopper undervejs for at lave et badestop inden vi kommer til den lille by Rogoznica, hvor vi lægger til.

Vi har aftenen på egen hånd til at finde en god restaurant og gå på opdagelse i det kroatiske køkken. Det er også et godt sted at smage på spændende vine, da vi befinder os i en god vinregion. 

Dag 2: Krka Nationalpark. Sibenik. Rogoznica - Vodice (M,F)

Vi sejler tidligt om morgenen og bevæger os nordpå mod en af de større byer Sibenik. I stedet for at lægge til, sejler vi ind i fjorden mod vores mål, Krka Nationalpark. Vi stopper ved parkens indgang i Skradin, hvorefter vi tager ind i parken med en af parkens både (entré inkluderet). Herfra er der de mest fantastiske udsigter til parkens meget blå søer, og til de smukke vandfald.


Billede: Krka Nationalpark med de smukke vandfald.

Tilbage på båden får vi frokost, og sejler til Sibenik, der er en af de større kystbyer. Her har vi tid på egen hånd til at gå rund og indsnuse stemningen eller se på nogle af byens historiske bygninger. Og er man mere til havnepromenade og caféliv, så er der rigeligt at vælge imellem.

Efter besøget sejler vi mod Vodice, der er vores havn for natten. Der bliver selvfølgelig lavet badestop.

Dag 3: Kornati Nationalpark. Sejlads Vodice – Dugi Otok (Sali) (M,F)

Kornati Nationalpark består af over 100 øer, større og mindre, og det er i dette mikro ø-rige, at vi skal sejle slalom og opleve dagen igennem. Øerne er anderledes end mange af de øvrige Kroatiske øer. I princippet meget golde, og med stejlere klipper der går helt ud til vandet. Der findes ingen fastboende mennesker i Nationalparken, men der er sæsonbeboere, der både driver landbrug, og naturligvis nogen, der har åbnet caféer og restauranter. Tidligere har nogle af øerne været beboet, hvorfor der findes nogle levn fra både venetianere og helt tilbage fra Illyriske stammer for mere end 2000 år siden.


Billede: Kornati øerne.

Vi sejler til Sali, der ligger på øen Dugi Otok, hvor vi lægger til kajs.

Dag 4: Byrundtur i Zadar. Sali - Zadar (M,F)

Fra morgenstunden søger vi tilbage mod kysten og ”storbyen” Zadar. Inden vi rammer fastlandet, kan vi tage en morgendukkert og spise frokost. Zadar har omkring 80.000 indbyggere, og er den ældste by der kontinuerligt har været beboet. Det er også en by, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og med så meget gammel historie, støder vi på spændende levn fra vidt forskellige beboere gennem tiden. Zadar er af samme grund, og naturligvis pga. dens beliggenhed også et populært turistmål, men overrendt er den heldigvis ikke endnu.


Billede: Zadar med det verdensberømte vandorgel.

Vi tager på byrundtur med en lokalguide, så vi kommer rundt i alle de historiske perioder. Vi kommer naturligvis også forbi det verdensberømte vandorgel – hvor man har lavet en installation i vandkanten, hvor bølgernes indslåen omsættes til musik gennem orgelpiber.

Du har resten af dagen og aftenen på egen hånd med mange muligheder for at finde gode restauranter. 

Dag 5: Zadar - Zlarin. Captains dinner (M,F,A*)

Dagen igennem følger vi kysten sydpå, og har naturlige svømme-afbræk i en ellers rolig og afslappende dag på båden. Vi ankommer hen på eftermiddagen til øen Zlarin, der kun har et par hundrede faste indbyggere. Her lægger vi til for natten og kan nyde en lille kystperle, hvor masseturismen ikke helt er nået til, som på nogle af de større sydlige øer. Her kan vi spadsere og hygge i den lille by inden kaptajnen inviterer på aftensmad ombord på vores båd.


Billede: Zlarin.

* Captains dinner er sat på denne dag som illustration. Middagen kan blive lagt en anden dag.

Dag 6: UNESCO-byen Trogir. Zlarin - Trogir (M,F)

Målet for dagen er den lille og ufatteligt charmerende by Trogir, der i virkeligheden er en ø, men er gjort landfast via en bro. Ankomsten bliver om eftermiddagen efter frokosten og de vanlige små stop undervejs til en dukkert.


Billede: Trogir.

Vi går rundt i byen sammen med en lokalguide for trods byens begrænsede størrelse er der rigeligt at se på, og særligt de forskellige arkitektoniske perioder kommer frem her. Særlig den venezianske arkitektur fremstår meget klart og de velbevarede bygninger har sikret Trogir en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Men der er også andet at beskæftige sig med her. Det lokale marked er stort, og alt fra smuk original brugskunst til mere velkendte og folkelige souvenirs af mere tvivlsom oprindelse kan ses og købes her. Trogir er en populær turistby med mange besøgende grundet den korte afstand til Split, men bliver rolig, når dagsturisterne er taget hjem.

Dag 7: Split på egen hånd. Trogir - Split (M,F)

Rejsens sidste sejlads tager os tilbage til udgangspunktet i Split. Vi tager selvfølgelig en dukkert og spiser frokost, inden vi ankommer til den store havneby efter en uge på det afslappende kulturkrydstogt.


Billede: Havnen i Split.

Her har du resten af dagen og aftenen på egen hånd i den interessante storby, og der er fin tid til at gøre indkøb, hvor udvalget er størst. 

Dag 8: Afmønstring og afrejse (M)

Vi tømmer vores kahytter efter morgenmaden og kører i bus mod lufthavnen efter mange store natur- og kulturoplevelser i Kroatien. Vores fly afgår først på formiddagen, og vi er retur i København lidt over middag.

Kort

Rutekort for afgangene 30/5, 5/9 og 3/10:
Kort over krydstogtet i den kroatiske skærgård

Rutekort for afgangen 12/9:

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Split på dmi.dk her

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
12/9 - 19/9Se flytider KøbenhavnKrydstogt i den kroatiske skærgård - 8 dage
Vi sejler med Antonela - Ny spændende sejlrute
11.995,-Bestil
3/10 - 10/10Se flytider KøbenhavnKrydstogt i den kroatiske skærgård - 8 dage
Vi sejler med Antonela
9.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Split t/r med Norwegian  inkl. skatter afgifter
 • Transport fra lufthavn til skib t/r
 • Syv nætter på Premium skib fra Katarina line i kahyt på nedre dæk
 • Halvpension (Morgenmad, frokost og en "Captain's dinner")
 • Obligatoriske skibsskatter/havneafgifter (40 euro pr. person)
 • Én liter vand pr. person pr. dag
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg i kahyt på nedre dæk, kr. 4.995
 • Kahyt på mellem dæk kr. 995 pr. person
 • Kahyt på øvre dæk* kr. 1295 pr. person.
 • Premium drikkevarer
 • Drikkepenge til skibets besætning, beregn ca. 30 euro pr. person
  (dette beløb er blot en vejledning, drikkepenge er ikke obligatorisk i Kroatien(naturligvis velkomment) og et frivilligt anliggende)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr. pr. person

Hotel