Nordgrækenland - Mellem Himmel og Hav

Nordgrækenland, nafpaktos
Nordgrækenland, Cape Sounion og rødvin
Apollo i Delphi i Nordgrækenland
Stenbro i Epirus og byen Metsovo
Metora, Nordgrækenland
stenbro i Epirus, Nordgrækenland
Parga i Nordgrækenland
Athen, Nordgrækenland
Amfiteater i Delphi, Nordgrækenland

EVENTYRLIG RUNDREJSE GENNEM GRÆSK HISTORIE MED VARIERET OG STORSLÅET NATUR SOM BETAGENDE KULISSE

Hver dag er et spændende højdepunkt, når du føres fra Athen og Kap Sounio i øst, henover det nordlige fastland, og ser solen gå ned ud for Sivota i vest. Vi besøger Akropolis, Kap Suonio og Delfi, nogle af Verdens største antikke monumenter og middelalderklostre som ”svæver” på himlen i Meteoras fortryllende landskab. Gennem Epirus i nord, mødes vi af forrevne bjerge, store søer, dybe kløfter, rivende floder samt små bjerglandsbyer der går i et med naturen. I regionen er man ubekendt med masseturisme og den bærer mere præg af Balkan, end noget andet sted i Grækenland. Afslapning ved den smukke vestkyst og ægte græsk havneidyl venter os i yndige Sivota inden vi til slut stifter bekendtskab med fæstningsbyen Nafpaktos og den imponerende Korinthkanal. Alle sanser kommer i spil på denne tur, naturligvis krydret med smagfulde græske egnsretter.

Rundrejsen foregår ofte i kuperet og ujævnt terræn hvorfor det kræves, at man er godt gående for at få det fulde udbytte af rejsen. Husk solhat!

KORT DAGSPROGRAM:
Dag 1: Ankomst Athen. Aften i Athen til fri disposition
Dag 2: Udflugt til Akropolis. Aftenudflugt til Kap Suonio(M, A)
Dag 3: Delfi, Kastraki ved Metéora (M, F)
Dag 4: Metéora (M, A)
Dag 5: Epirus med Metsovo, bjerglandsbyer og Ioannina (M, F)
Dag 6: Ioannina: Borgen og den gamle moské, kørsel til Sivota (M,F)
Dag 7: Formiddagsudflugt Nekromanteion, eftermiddag på egen hånd (M, A)
Dag 8: Kørsel til Nafpaktos og Korinthkanalen. Athen og hjemrejse (M, F)

M = Morgenmad F = Frokost A = Middag

Pris fra:
10.495,-
Dage:8
Bestil rejse »

Kort

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST ATHEN

Efter ankomsten til Athen, bringes vi med bus til centralt beliggende hotel. Her kan aftenen nydes på egen hånd med en sen middag eller blot en drink. - Evt. til tonerne af den melankolsk rebétiko eller den mere muntre bouzouki. 


Billede: Kap Sounio

DAG 2: AKROPOLIS, KAP SOUNIO (M, A)

Vi starter dagen med en vandretur op på Akropolis-klippen, hvor ruinerne af det imponerende Parthenon troner over byen. Dagen er herefter på egen hånd. Nyd byens gamle centrum i de stemningsfulde gader, spis fx. en frokost i  Plaka eller Monastiraki, drik en frappé på en af de moderne caféer i shoppinggaden Kolonaki eller nyd en ouzo på en gammel kafe-neio. Besøg byens hjerte, Syntagma-pladsen hvor du kan iagttage festklædte vagter ved den ukendte soldats grav, tæt på den græske parlamentsbygning. Plaka, Gudernes Kvarter, med sine labyrintiske gader og små charmerende huse, haver og butikker, er det ældste i Athen. Det har kontinuerligt været -og er- beboet siden antikken.Kvarteret Monastiraki rummer det hele. Her omkring den nyklassistiske Togstation fra 1895(metro), finder du små hyggelige butikker og cafeer, den byzantinske kirke Skt. Pantanassa og Tzistarakimoskeen. Gå en tur på loppetorvet på Avissinia-pladsen hvor du kan finde alt fra sjælden antik til brugte møbler, tøj og smykker. Vi mødes på hotellet sidst på eftermiddagen og tager på aftenudflugt og spiser middag. Det tager en lille time at komme til Kap Sounio og de smukke ruiner af Poseidons Tempel (444 f.Kr.) som knejser 65 m over Ægæerhavet. De gamle grækere valgte deres templers beliggenhed med største omhu og havgudens tempel er ingen undtagelse. De hvide doriske søjler, højt hævet over havet, kan ses på lang afstand. Hvis du ikke har oplevet, hvor fantastisk Kap Sounio er - og så i solnedgang, så har du endelig chancen. 


Billede: Delfi - Plaka, Athen

DAG 3: DELFI – METEORA (M, F)

I morgengryet tage vi afsked med Athen og begiver os mod Centralgrækenland. Nærmere bestemt, til Verdens Navle. I flg. Græsk mytologi, sendte guden Zeus to ørne afsted fra hver ende af verden - og det var lige her i Delfi, ørnene mødtes. Komplekset er bygget op ad Parnassosbjergets skråninger med en vidunderlig udsigt til bjerge og dale. Her skabtes en enorm rigdom, da diverse magthavere opførte talrige templer i jagten på anseelse hos guderne og Oraklet. Samtidigt valfartede pilgrimme hertil fra hele det græske rige, primært for, at konsulterer Oraklet om alt, fra storpolitik til private anliggender. Myten siger, at området havde den berusende effekt, at selv gederne på bjergskråningen, begyndte at tale. Teorier indikerer, at opstigende gasser fra undergrunden har haft effekt på både folk og fæ. Navnlig havde det en effekt på Oraklet som havde sit ophold i Apollos Tempel. -Her skulle gassen efter sigende have været kraftigst. Delfi er fortsat meget besøgt, hvilket er ganske forståeligt. På trods af de mange gæster, er her fantastisk. Efter at have nydt formiddagen blandt imponerende ruiner i et billedskønt landskab samt frokost, kører vi videre mod nord. Det tager et par timer, at komme ud fra bjergene alt afhængig af trafik. Vi krydser herefter den store slette i Centralgrækenland som udgør landets største og mest produktive landbrugsareal. En god time gennem det flade land, udgør en virkningsfuld kontrast til næste højdepunkt - Magiske Metéora! Kæmpemonolitter rejser sig over os og man bliver ganske åndeløs. Små og store klostre, placeret på toppene så det ser ud som om de svæver. Deraf navnet Metéora som betyder svævende på himlen. Aftenen, ved den lille landsby Kastraki, er på egen hånd og kan fx nydes inde på en af byens små taverner eller på hotellet som har en fabelagtig udsigt til Metéora.


Billede: Delfi - Metéora

DAG 4: METÉORA KLOSTERBESØG OG VANDRING (M, A)

Dagen er tilrettelagt således, at vi får mulighed for, at opleve og udforske dette himmelske sted som vi selv har lyst. Om formiddagen følges vi ad i bussen og besøger et eller to af områdets mange klostre. Resten af dagen er til afslapning. Enten inde i landsbyen Kastraki, ude på hotellets poolområde og/eller vandring på egen hånd, på vejen der snor sig rundt mellem de mange monolitter. For den almindeligt godt gående, vil det ikke være særligt strabadserende. Stedet er aldeles fortryllende og helt uforglemmeligt. På vejen rundt i det eventyrlige landskab findes mange udsigtspunkter, hvor man kan tage smukke billeder. Om aftenen spiser vi middag i hotellets restaurant og fordøjer sammen dagens oplevelser. Nogle af klostrene tager entré - beregn ca. 3 euro pr. person. Påklædning: Kvinder må dække skuldre og ben mens mænd helst skal være klædt i lange bukser. De fleste klostre udlåner dog skørter til anvendelse under besøget.  


Billede: Metéora

DAG 5: EPIRUS’ STEN-LANDSBYER OG IOANNINA

Det siges, at regionen Epirus er Grækenlands bedst bevarede hemmelighed. En pittoresk og rå skønhed præger dette naturområde som er næst på programmet. Livet i de små landsbyer går sin stille gang og man ernærer sig primært ved gede -og fårehold. Regionen er den tyndest befolkede i Grækenland, da der har været massiv udvandring som følge af krig. Balkankrigene, 2. Verdenskrig og den græske borgerkrig har bidraget til at forarme og fordrive befolkningen. Regionen adskiller sig lidt historisk fra det øvrige land. Befrielsen fra af Epirus fra den Ottomanske besættelse var næsten 100 år forsinket her i forhold til resten af Grækenland. Vi besøger flere bjerglandsbyer, bl.a. Metsovo som om vinteren er et yndet skisportsted og ellers kendt for sin oste –og vinproduktion. Vi hører om den slaviske befolkningsgruppe Vlack som er udbredt i området og som har deres helt eget sprog og historie. Ioannina venter os sidst på dagen. Byen, der ligger ved Pamvotissøen, er administrativ hovedstad i Grækenlands nordvestlige del og har godt 112.000 indbyggere. Aftenen er til fri disposition. Man kan spadsere en tur ad sø-promenaden, langs byens gamle fæstning og besøge den gamle bydels små hyggelige gader med små ottomansk-inspirerede huse, butikker og restauranter.   


Billede: Ioannina

DAG 6: IOANNINA OG SIVOTA (M, F)

Ioannina blev under det ottomanske herredømme et stort kultur – og handelscenter og var en af Grækenlands vigtigste byer. Metropolen havde sin absolutte storhedstid under tyrannen Ali Pashas styre. Vi hører mere om byens spændende historie og Ali Pasha i løbet af formiddagen, når vi besøger byens store fæstning og den gamle moské. Efter frokost går turen til vestkysten og den lille havnebt Sivota. Her er det tid at slappe af ved havet, nyde et par solnedgange og fordøje de mange indtryk fra rejsen. Aftenen nydes på egen hånd i Sivotas charmerende og idylliske omgivelser. –En fastlandsby med ø-stemning. 


Billede: Ioannina

DAG 7: SIVOTA OG NEKROMANTEION

Vi tager på formiddagstur til de antikke ruiner af Nekromanteion blot en lille times kørsel fra hotellet. Nekromanteion var et tempel som ærede Hades og Persefone. Templet var opført på det sted man mente var indgangen til dødsriget Hades. Nekromanteion betyder dødens orakel og folk kom her i håb om, gennem stedets orakel og dets præster, at kommunikere med afdøde slægtninge. Der er mange sjove historier om Nekromanteions præster, der med teatralske ceremonier og oraklers indtagelse af euforiserende stoffer, narrede de dødes pårørende. Stedet fungerede frem til år 165 f.Kr. da det blev ødelagt af Romerne. Vi har resten af dagen til fri disposition før vi mødes til fællesmiddag inden rejsens sidste etape den følgende dag. Eftermiddagen kan nydes i den lille by og på havnepromenaden. Der er mange små bugte og små strande i gåafstand fra hotellet og byen er omgivet af meget smuk natur.


Billede: Sivota

DAG 8: NAFPAKTOS, KORINTH, ATHENS LUFTHAVN, HJEMREJSE (M, F)

Halvvejs, på den lange rejse tilbage østover, besøger vi fæstningsbyen Nafpaktos. Den lille smukke by ligger i en bugt i Korinthgolfen og dets havn giver kun anløb til meget små både. Byen er bedst kendt for et vigtigt søslag i 1571 – Slaget ved Lepanto. Her blev det ottomanske rige besejret af en koalition fra de katolske maritime søstater. Medvirkende var også den spanske forfatter til Don Quijote, Miguel Cervantes, som blev hårdt såret under søslaget. Slaget var vigtigt da det forhindrede det ottomanske rige i, at brede sig yderligere på det europæiske kontinent. Der vil være mulighed for at se sig lidt omkring inden turens sidste frokost. Vi krydser strædet mellem det nordlige fastland og Peloponnes via Rio-Antirio broen (2004). Turen tilbage mod Athen går langs Korinthgolfens smukke kyst. Den imponerende Korinthkanal er vores sidste stop inden rygsækken af pragtfulde oplevelser er fyldt. Den menneskeskabte kanal som skiller Peloponnes fra det øvre fastland er virkelig imponerende. Allerede tilbage i Oldtiden tænkte man på at skabe en gennemgang over den 6 km brede landtange. Dog var det først en realitet i 1893, da Grækenland åbnede den endelige søforbindelse som afkortede sejladsen, mellem det Ioniske hav og Athen, med 200 sømil.
Efter et kort fotostop, og evt. proviantering, kører vi det sidste stykke til Athens Lufthavn hvor eventyret slutter. – for denne gang.


Billede: Nafpaktos


M=morgenmad F=frokost A=Aftensmad

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
23/9 - 30/9 København
Se flytider
Nordgrækenland - Mellem Himmel og Hav
NYHED - få pladser tilbage
10.495,- Bestil »

Information

INFORMATION
På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.
PRISEN INKLUDERER
• Direkte fly København-Athen t/r
• 2 nætter på Hotel, Athen
• 2 nætter på Hotel ved Metéora
• 1 nat på Hotel i Ioaninna
• 2 nætter på Hotel i Sivota
• Halvpension dag 2-8
• Transporter og udflugter iflg. program
• Udvalgte entréer
• Dansktalende rejseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE:
• Enkeltværelse kr. 1.695,-
• Forsikringer
• Øvrigt entréer (Metéora - beregn 2-3 euro pr. pers. pr. kloster)
• Administrationsgebyr 95 kr. pr. person
 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Hotel Acropolis View
**+
Acropolis View Hotel ligger perfekt, helt centralt, med udsigt til Parthenon på Akropolis.  Værelserne er udstyret med aircondition, samt gratis wifi, tv og minibar.&nb ....

Overnatning Dag 3 - 5

Hotel Meteora
****
Hotel Meteora er næsten nyt og ligger perfekt i forhold til vores besøg i området. Hotellet er lækkert og smagfuldt indrettet og er et ganske komfortabelt ....

Overnatning Dag 5 - 6

Hotel Du Lac
****
Hotel Du Lac har en perfekt beliggenhed ved Pamvotis Sø med blot 20 minutters gang til Ioanninas gamle bydel. Hotellet er luxuriøst og moderne med hyggelig restaurant, indendørs o ....

Overnatning Dag 6 - 8

Hotel Sivota
***
Hyggeligt lille hotel beliggende centralt i Sivota i gåafstand til by og havnepromenaden samt strandene i de mange små bugter.