Skip to main content

Nordgrækenland - Mellem Himmel og Hav

Nordgrækenland, nafpaktos
Nordgrækenland, Cape Sounion og rødvin
Apollo i Delphi i Nordgrækenland
Stenbro i Epirus og byen Metsovo
Metora, Nordgrækenland
stenbro i Epirus, Nordgrækenland
Parga i Nordgrækenland
Athen, Nordgrækenland
Amfiteater i Delphi, Nordgrækenland
Status:
Udsolgt

Kulturel rundrejse i Grækenland

Hver dag er et spændende højdepunkt, når du føres fra Athen og Kap Sounio i øst - henover det nordlige fastland - og ser solen gå ned ud for Sivota i vest. Vi besøger Akropolis, Kap Suonio og Delfi, nogle af verdens største antikke monumenter og middelalderklostre som ”svæver” på himlen i Meteoras fortryllende landskab.

Derfor skal du rejse med os til Nordgrækenland:

  • Oplev store græske seværdigheder
  • Måltiderne der serveres undervejs er meget autentiske og af særdeles høj kvalitet
  • Glæd dig til det ægte Grækenland, væk fra de turistede øer
  • Udflugter hver dag
  • Dansktalende rejseleder

Gennem Epirus i nord mødes vi af forrevne bjerge, store søer, dybe kløfter, rivende floder samt små bjerglandsbyer, der går i ét med naturen. I regionen er man ubekendt med masseturisme og den bærer mere præg af Balkan end noget andet sted i Grækenland. Afslapning ved den smukke vestkyst og ægte græsk havneidyl venter os i yndige Parga, inden vi til slut stifter bekendtskab med fæstningsbyen Nafpaktos og den imponerende Korinthkanal. Alle sanser kommer i spil på denne tur og bliver naturligvis krydret med smagfulde græske egnsretter.

Rundrejsen foregår ofte i kuperet og ujævnt terræn, hvorfor det kræves, at man er godt gående for at få det fulde udbytte af rejsen. Husk solhat!

OBS: Fra den 1. januar 2018 indfører den græske stat afgift på hotelovernatninger. Hotelejerne skal opkræve 0,50 Euro pr. nat pr. værelse på 1-2 stjernede hoteller, 1,5 Euro på 3 stjernede, tre Euro på firestjernede hoteller og fire Euro på de femstjernede hoteller.

Kort dagsprogram for Nordgrækenland:

Dag 1: Ankomst Athen. Aften i Athen til fri disposition
Dag 2: Udflugt til Akropolis. Aftenudflugt til Kap Suonio(M,A)
Dag 3: Delfi, Kastraki ved Metéora (M,F)
Dag 4: Metéora (M,A)
Dag 5: Epirus med Metsovo, bjerglandsbyer og Ioannina (M,F)
Dag 6: Ioannina: Borgen og den gamle moské, kørsel til Parga (M,F)
Dag 7: Formiddagsudflugt Nekromanteion og floden Styx, eftermiddag i Parga på egen hånd (M,A)
Dag 8: Kørsel til Nafpaktos og Korinthkanalen. Athen og hjemrejse (M,F)

M = Morgenmad F = Frokost A = Middag

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Kort

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST ATHEN

Efter ankomst til Athen bringes vi med bus til centralt beliggende hotel. Her kan aftenen nydes på egen hånd med en sen middag eller blot en drink - evt. til tonerne af den melankolsk rebétiko eller den mere muntre bouzouki. 


Billede: Kap Sounio

DAG 2: AKROPOLIS, KAP SOUNIO (M,A)

Vi starter dagen med en vandretur op på Akropolis-klippen, hvor ruinerne af det imponerende Parthenon troner over byen. Dagen er herefter på egen hånd. Nyd byens gamle centrum i de stemningsfulde gader, spis f.eks. frokost i  Plaka eller Monastiraki, drik en frappé på en af de moderne caféer i shoppinggaden Kolonaki eller nyd et glas ouzo på en gammel kafe-neio. Besøg byens hjerte Syntagma-pladsen, hvor du kan iagttage festklædte vagter ved den ukendte soldats grav tæt på den græske parlamentsbygning. Plaka, Gudernes Kvarter, med labyrintiske gader og små charmerende huse, haver og butikker, er det ældste i Athen. Det har kontinuerligt været beboet siden antikken, og er det stadig. Kvarteret Monastiraki rummer det hele. Her omkring den nyklassistiske Togstation fra 1895(metro) finder du små hyggelige butikker og cafeer samt den byzantinske kirke Skt. Pantanassa og Tzistarakimoskeen. Gå en tur på loppetorvet på Avissinia-pladsen, hvor du kan finde alt fra sjælden antik til brugte møbler, tøj og smykker. Vi mødes på hotellet sidst på eftermiddagen og tager på aftenudflugt til Templet på Kap Sounio hvorefter der er aftensmad. Det tager en lille time at komme til Kap Sounio og de smukke ruiner af Poseidons Tempel (444 f.Kr.) som knejser 65 meter over Ægæerhavet. De gamle grækere valgte deres templers beliggenhed med største omhu, og havgudens tempel er ingen undtagelse. De hvide doriske søjler, højt hævet over havet, kan ses på lang afstand. Hvis du ikke har oplevet, hvor fantastisk Kap Sounio er - specielt nær ved solnedgang, så har du endelig chancen. 


Billede: Delfi - Plaka, Athen

DAG 3: DELFI – METEORA (M,F)

I morgengryet tager vi afsked med Athen og begiver os mod Centralgrækenland. Nærmere bestemt til Verdens Navle. I følge græsk mytologi sendte guden Zeus to ørne af sted fra hver ende af verden - og det var lige her i Delfi, at ørnene mødtes. Komplekset er bygget op ad Parnassosbjergets skråninger med en vidunderlig udsigt til bjerge og dale. Her skabtes en enorm rigdom, da diverse magthavere opførte talrige templer i jagten på anseelse hos guderne og Oraklet. Samtidigt valfartede pilgrimme hertil fra hele det græske rige, primært for at konsultere Oraklet om alt fra storpolitik til private anliggender. Myten siger, at området havde en så berusende effekt, at selv gederne på bjergskråningen begyndte at tale. Teorier indikerer, at opstigende gasser fra undergrunden har haft effekt på både folk og fæ. Navnlig havde det en effekt på Oraklet, som havde sit ophold i Apollos Tempel - her skulle gassen efter sigende have været kraftigst. Delfi er fortsat meget besøgt, hvilket er ganske forståeligt, og på trods af de mange gæster er her fantastisk. Efter at have nydt formiddagen og vores frokost blandt imponerende ruiner i et billedskønt landskab, kører vi videre mod nord. Det tager et par timer at komme ud fra bjergene alt afhængig af trafik. Vi krydser herefter den store slette i Centralgrækenland, der udgør landets største og mest produktive landbrugsareal. En god time gennem det flade land udgør en virkningsfuld kontrast til næste højdepunkt - magiske Metéora! Man bliver ganske åndeløs, ved synet af kæmpemonolitterne, der rejser sig over os. Små og store klostre er placeret på toppene, og det ser ud som om, de svæver. Deraf navnet Metéora, der betyder svævende på himlen. Aftenen ved den lille landsby Kastraki er på egen hånd og kan f.eks. nydes inde på en af byens små taverner eller på hotellet, som har en fabelagtig udsigt til Metéora.


Billede: Delfi - Metéora

DAG 4: METÉORA KLOSTERBESØG OG VANDRING (M, A)

Dagen er tilrettelagt således, at vi får mulighed for at opleve og udforske dette himmelske sted, som vi selv har lyst. Om formiddagen følges vi ad i bussen og besøger et eller to af områdets mange klostre. Påklædning: Kvinder må dække skuldre og ben, mens mænd helst skal være klædt i lange bukser. De fleste klostre udlåner dog skørter til anvendelse under besøget.  Resten af dagen er til afslapning eller egne oplevelser, endten inde i landsbyen Kastraki, ude på hotellets poolområde og/eller med vandring på egen hånd på vejen, der snor sig rundt mellem de mange monolitter. Sidste på eftermiddagen, når solon står lavt, er der nemlig mulighed for at tage smukke fotos. For den almindeligt godt gående vil det ikke være særligt strabadserende. Stedet er aldeles fortryllende og helt uforglemmeligt. På vejen rundt i det eventyrlige landskab findes mange udsigtspunkter, hvor man kan dvæle ved stedets magi. Om aftenen samles vi om en god middag og sammen fordøjer vi dagens oplevelser.


Billede: Metéora

DAG 5: EPIRUS’ STEN-LANDSBYER OG IOANNINA (M,F)

Det siges at regionen Epirus er Grækenlands bedst bevarede hemmelighed. En pittoresk og rå skønhed præger dette naturområde, som er næste punkt på programmet. Livet i de små landsbyer går sin stille gang, og man ernærer sig primært ved gede -og fårehold. Regionen er den tyndest befolkede i Grækenland, da der har været massiv udvandring som følge af krig. Balkankrigene, 2. Verdenskrig og den græske borgerkrig har bidraget til at forarme og fordrive befolkningen. Regionen adskiller sig historisk lidt fra det øvrige land. Befrielsen af Epirus fra den Ottomanske besættelse var næsten 100 år forsinket her i forhold til resten af Grækenland. Vi besøger flere bjerglandsbyer bl.a. Metsovo, der om vinteren er et yndet skisportsted og ellers er kendt for sin oste –og vinproduktion. Vi hører om den slaviske befolkningsgruppe Vlack, der er udbredt i området og som har deres helt eget sprog og historie. Ioannina venter os sidst på dagen. Byen, der ligger ved Pamvotissøen, er administrativ hovedstad i Grækenlands nordvestlige del og har godt 112.000 indbyggere. Aftenen er til fri disposition. Man kan spadsere en tur ad sø-promenaden, langs byens gamle fæstning og besøge den gamle bydels små hyggelige gader med små ottomansk-inspirerede huse, butikker og restauranter.   


Billede: Ioannina

DAG 6: IOANNINA OG PARGA (M,F)

Ioannina blev under det ottomanske herredømme et stort kultur– og handelscenter og var en af Grækenlands vigtigste byer. Metropolen havde sin absolutte storhedstid under tyrannen Ali Pashas styre. Vi hører mere om byens spændende historie og Ali Pasha i løbet af formiddagen, når vi besøger byens store fæstning og den gamle moské. Efter frokost går turen til vestkysten og den hyggelige bade -og havneby Parga. Her er det tid at slappe af ved havet, nyde solnedgangen og fordøje de mange indtryk fra rejsen. Aftenen nydes på egen hånd i Pargas charmerende og idylliske omgivelser. OBS - vores hotel ligger placeret højt oppe i byen men ligger til gengæld i et område med fantastisk udsigt. Påregn et kvarters gang fra Havnen.


Billede: Ioannina

DAG 7: PARGA OG NEKROMANTEION (M,A)

Vi tager på formiddagstur til de antikke ruiner af Nekromanteion blot en lille times kørsel fra hotellet. Nekromanteion var et tempel som ærede Hades og Persefone. Templet var opført på det sted, man mente var indgangen til dødsriget Hades. Nekromanteion betyder dødens orakel og folk kom her i håb om at kommunikere med afdøde slægtninge gennem stedets orakel og dets præster. Der er mange sjove historier om Nekromanteions præster, der med teatralske ceremonier og oraklers indtagelse af euforiserende stoffer, narrede de dødes pårørende. Stedet fungerede frem til år 165 f.Kr. hvor det blev ødelagt af Romerne. Vi gør holdt ved floden Styx hvor der er mulighed for at købe sig lidt frokost og evt. en lille sejltur (ca. 5 euro) Vi har resten af dagen til fri disposition før vi mødes til fællesmiddag inden rejsens sidste etape den følgende dag. Eftermiddagen kan nydes i den lille by og på havnepromenaden. Der er mange små bugte og små strande i gåafstand fra hotellet og byen er omgivet af meget smuk natur.


Billede: Parga

DAG 8: NAFPAKTOS, KORINTH, ATHENS LUFTHAVN, HJEMREJSE (M,F)

Halvvejs på den lange rejse tilbage østover besøger vi fæstningsbyen Nafpaktos. Den lille smukke by ligger i en bugt i Korinthgolfen og dens havn giver kun anløb til meget små både. Byen er bedst kendt for et vigtigt søslag i 1571 – Slaget ved Lepanto. Her blev det ottomanske rige besejret af en koalition fra de katolske maritime søstater. Medvirkende var også den spanske forfatter til Don Quijote, Miguel Cervantes, som blev hårdt såret under søslaget. Slaget var vigtigt, da det forhindrede det ottomanske rige i at brede sig yderligere på det europæiske kontinent. Der vil være mulighed for at se sig lidt omkring inden turens sidste frokost. Vi krydser strædet mellem det nordlige fastland og Peloponnes via Rio-Antirio broen (2004). Turen tilbage mod Athen går langs Korinthgolfens smukke kyst. Den imponerende Korinthkanal er vores sidste stop inden rygsækken af pragtfulde oplevelser er fyldt. Den menneskeskabte kanal, som skiller Peloponnes fra det øvre fastland, er virkelig imponerende. Allerede tilbage i Oldtiden tænkte man på at skabe en gennemgang over den 6 km brede landtange. Dog var det først en realitet i 1893, da Grækenland åbnede den endelige søforbindelse som afkortede sejladsen mellem det Ioniske hav og Athen med 200 sømil.
Efter et kort fotostop og evt. proviantering kører vi det sidste stykke til Athens Lufthavn, hvor eventyret slutter – for denne gang.


Billede: Nafpaktos


M=morgenmad F=frokost A=Aftensmad

Rejseforedrag den 9/10

Kom til rejseforedrag om Grækenland den 9/10 på vores kontor i København

Vil du høre mere om vores spændende rundrejse i Nordgrækenland? Kom med til vores inspirationsaften og hør rejseleder Anette Maman fortælle om rundrejsen mellem himmel og hav.

Anette elsker at være rejseleder i Grækenland, specielt i "det klassiske" Grækenland, væk fra øernes masseturisme. Landets rige historie, de smukke naturscener og smagfulde køkken gør, at man kommer hjem med kufferten fuld af kulturoplevelser.  Til foredraget fortæller Anette mere om, hvordan vi rejser, og hvilke oplevelser, der venter på det græske fastland. 

Arrangementet er gratis og starter kl 17.00 hos Kulturrejser Europa på adressen Folke Bernadottes Alle 5, 1. sal.

Læs mere om foredraget her, hvor du også kan tilmelde dig. 

Hotel