Skip to main content

Ljubljana - og de slovenske perler

5 dage - pris pr. person fra
6.995,-
Bestil rejse

Kulturrejse til Slovenien

Slovenien – den bedst bevarede hemmelighed

"Den der lever stille, lever godt" er en betegnelse, der passer godt, når det gælder Slovenien og hovedstaden Ljubljana. Af uransagelige grunde har mange endnu ikke fået øje på dette lille smørhul i Europa, men der venter store oplevelser i Sloveniens intime hovedstad, Ljubljana, samt på udflugter både i bjergrige egne og under jorden - alt af nærmest overnaturlig skønhed. Oplevelserne venter lige uden for døren fra vores hotel centralt i Ljubljana, som er den hyggeligste hovedstad i Europa.

Derfor skal du rejse med os til Ljubljana:

 • Besøg Europas hyggeligste hovedstad
 • Nyd det afslappede leben i smukke omgivelser
 • Oplev et madmekka og et "nyt" vinland af høj kvalitet
 • Se smukkest tænkelige naturscenerier i Alperne
 • Kør med tog under jorden i Postojna-drypstenshulerne

Ljubljana

Byen er en af Europas mindste hovedstæder med ca. 300.000 indbyggere, men har alt, hvad man kan ønske sig af spændende historie, bedårende arkitektur og alsidige kulturelle tilbud. Der er en livlig, men behagelig afslappet atmosfære, hvor man er meget ude, og ung som gammel nyder byens evigt omskiftelige puls.

Søerne i Bled og Bohinj

Slovenien er et meget grønt land, og et af de mest skov- og bjergrige i Europa. Vi tager på en heldagsudflugt uden for hovedstaden og får naturoplevelser af en anden verden. De største attraktioner i landet er de naturlige perler, som landet er fyldt med. Den mest berømte af disse er søen i Bled, der ligger smukt for foden af de julianske alper i den nordvestlige del af landet og bare 60 km fra Ljubljana. Søen er et ægte naturligt glansbillede med den lille ø med kirke i midten, ikonisk og præcis lige så smuk, som man ser den på alle postkortene. Dybere inde i bjergene ligger den noget større sø i Bohinj, ca. 20 km fra Bled. Ikke så kendt, men endnu mere populær blandt de lokale, da omgivelserne er helt naturlige.

Underjordiske Postojna

Nogle af de største underjordiske grotter i verden ligger i Slovenien, og den største af disse ligger 50 km syd for hovedstaden. Her går vores anden udflugt uden for Ljubljana til. Der åbner sig en magisk verden for vores øjne, mens vi kører med tog dybt under jordens overflade og betragter stalaktitter og stalagmitter i alverdens farver og størrelser. I grotterne kan vi ligeledes betragte et helt særligt dyreliv, der blot findes her.

Smag på Slovenien

I Ljubljana findes som i enhver anden storby et utal af muligheder for mad og drikke. Fra streetfood-boder, til Balkan-grillbarer samt moderne hipster restauranter med lokale råvarer, og alt derimellem af internationale fodersteder. Alle internationale trends rammer også her, men der er altid en særlig fornøjelse i at finde en ægte lokal restaurant, der tilbereder retter fra det lokale køkken og serverer de lokale drikkevarer.

Slovenien er et interessant land at gå på kulinarisk opdagelse i. Præget af så forskellige køkkener som det østrigske, italienske og (det tidligere) jugoslaviske køkken betyder, at man kan ”gå local” på mange forskellige måder her.

Overraskende for mange er, at slovenerne udmærker sig på vinområdet og, igen, næsten uden nogen ved det uden for landet. Heller ikke selv om landet høster priser og anerkendelse internationalt. Der er af samme grund også skudt en del vinbarer op i hovedstaden, hvor man kan få sig nogle virkelig gode oplevelser med lokal vin. En god måde at afslutte en lang udflugtsdag på, eller en hyggelig optakt til god middag.

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: Ankomst til Ljubljana. Byvandring med lokal guide. Middag på lokal restaurant (A)
Dag 2: Besøg på slottet og byens marked (M,A)
Dag 3: Udflugt til Bled og Bohinj (M,F)
Dag 4: Udflugt til Postojnagrotterne. Middag på lokal restaurant (M,A)
Dag 5: Hjemrejse (M)

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Ljubljana. Byvandring med lokal guide. Middag på lokal restaurant (A)

Vi lander tidligt i Joze Puznic lufthavn. Herfra kører vi med rejselederen i bus til Ljubljana, der ligger ca. 25 km væk. Den tidlige ankomst betyder, at vi starter med at gå en mindre tur sammen med rejselederen i byen, hvor man kan købe lidt formiddagskaffe og lige "lande" efter en meget tidlig morgen for alle. 

Efter vi har fået vores værelser, tager vi på byrundtur med lokalguide. Turen er til fods, hvor vi direkte fra hotellet træder ind i hjertet af Ljubljana. Her i den bilfri by fortælles en historie, som går over forskellige riger, der har regeret over byen. Snart møder vi den ikoniske Triple Bridge, et mesterværk af Jože Plečnik, der forbinder den moderne bydel med dens historiske rødder på den østlige side af floden.


Billeder: Triple-broen i Ljublaja og Ljubljanas hyggelige centrum.

Vi går bl.a. langs den Ljubljanica-floden, hvor caféer ligger langs bredden og indbyder til en rolig stund. Her betragter vi den gamle bydels middelalderlige bygninger, farverige facader og hyggelige pladser, mens lokalguiden fører os trinvist gennem historien. Gennem byvandringen og de vigtige nedslag i byens og landets historie får vi en god fornemmelse af byens logistik til inspiration til, når vi har tid på egen hånd. 


Billeder: Du har god tid til at slentre igennem byen og nyde omgivelserne.

Efter turen med guiden har vi tid for os selv og mødes igen til fælles middag på en af byens lokale restauranter. 

Dag 2: Besøg på slottet og byens marked (M)

Dagen byder på en udflugt til et af Ljubljanas mest kendte symboler, nemlig slottet, som  ligger ca. 100 m over den gamle bydel på et lille bjerg. Slottet er en gammel middelalderborg, der er 900 år gammel, og har gennemlevet et hav af forskellige besiddere fra Italien, Böhmen, Frankrig, Tyskland, og Østrig og naturligvis, som nu, Slovenien. Byens slot byder på flere historiske udstillinger på borgområdet. Det, som alle dog oplever og nyder, er den fantastiske udsigt over byen og dalen med de høje bjerge i baggrunden. 


Billeder: Slottet og funicular-banen, der gør det nemt for os at nå slottet højt oppe.

Vi tager den relativt nye funicular op til borgen, og til dem som har lyst, kan vi anbefale at tage turen ned til fods gennem skoven. Her får man et helt unikt udsyn over tagene i den gamle bydel, hvor mange er smukt dekoreret i mørkerødlige nuancer. 

Vel nede igen mødes alle ved funicularen, og vi tager på markedsbesøg, der ligger lige ved siden af. Ljubljana har et kæmpe marked, og markedsbygninger, der byder på et rigt udvalg af alt fra billigt tøj og lædervarer til lokale fødevarer i alle afskygninger – både de friske og boder med færdiglavede specialiteter. Et interessant sted at indtage sin frokost.  Efter besøget på markedet er der tid på egen hånd. 

Dag 3: Udflugt til Bled og Bohinj (M, F)

Dagen byder på udflugt udenfor hovedstaden, hvor vi skal ud i naturen og op til bjergene. I den nordøstlige del af landet findes nogle af Sloveniens mest populære attraktioner, nemlig søerne i Bled og i Bohinj. 

Turen går direkte til Bohinj, der ligger ca. 80 km fra hovedstaden. Efter vi har passeret Bled fortsætter vi de sidste 20 km gennem den smalle dal, til vi når til søen i Bohinj. Søen er større end den i Bled og mere i harmoni med naturen, da der kun er ringe bebyggelse i området. Ved Bohinj-søen - og på vejen derhen - kan vi nyde noget af den smukkeste natur, man kan forestille sig. Her besøger vi også stedets lille kirke. 


Billede: Den billedskønne Bohinj.

På vejen retur mod Bled lægger vi vejen forbi en bonde, der producerer oste. Her bydes vi på en mindre frokost med helt lokale råvarer. 

Selv om vi har kørt gennem Bled en gang allerede, bliver vi igen belønnet med det mest postkort-smukke syn; søen med den lille ø i midten, hvor kirken med de 99 trappetrin findes. Bled er faktisk en rigtig gammel bosættelse med over 1000 års historie. Her besøger vi den flotte borg, der ligger lige over søen, og ud over den historiske betydning borgen har haft for byen, så er der den bedste udsigt, man kan forestille sig, over søen. 


Billeder: Søen Bled med den ikoniske ø.

Vi har tid på egen hånd i Bled, og her har byen også noget særligt at byde på – det er nemlig i Bled, at den slovenske udgave af cremesnitten kommer fra – en god (og solid) ledsager til en eftermiddags kop kaffe.

Vel tilbage i Ljubljana er aftenen på egen hånd.

Dag 4: Udflugt til Postojnagrotterne. Middag på lokal restaurant (M, A)

Dagens udflugt tager os syd for Ljubljana og ind i helt andre landskaber end vi har været vidner til tidligere på rejsen. Målet for turen i dag er de verdensberømte drypstenshuler, Postojna-grotterne, som ligger omkring 50 km fra Ljubljana. 

Den største af grotterne, som er den, vi besøger, er 24 km fra ende til anden, men kun 5 km er åben for besøgende. 3,5 km bliver kørt med åbent tog, og det er intet mindre end fortryllende at køre gennem den ene smukke sal efter den anden, inden vi selv skal ud at vandre gennem de farverige kamre, hvorefter toget tager os vejen retur. 


Billeder: Postojna-grotterne.

Inde i grotterne kan man også som noget ganske unikt se ”menneskefisken” som er en halepadde og det eneste hvirveldyr i Europa, der lever i huler uden lys.  
 
Vel tilbagevendt til hovedstaden nyder vi en fælles middag på en lokal restaurant i byen.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Vi skal tidligt op og gøre klar til at tage tilbage til Danmark efter nogle fantastiske dage i Ljubljana og blandt de naturlige slovenske perler. 

Kort

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Ljubljana på dmi.dk her

 

 

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/9 - 13/9Se rejsetider KøbenhavnLjubljana - og de slovenske perler6.995,-Bestil

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Ljubljana t/r
 • 4 nætter på 3* hotel - helt centralt
 • Morgenmad, 2 x aftensmad, og en lokal smagsoplevelse på landet
 • Dansktalende rejseleder
 • Udflugter og transporter ifølge program
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.495
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Adm. gebyr 95 kr. pr. person
 • Administrationsgebyr kr. 95
 • Øvrige entreer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Hotel

Se andre populære rejser her