Skip to main content

Rejser til Sicilien

Oplev Sicilien med dansktalende rejseleder

En rejse til Sicilien er et oplagt valg, hvis du vil kombinere spændende kultur med et dejligt middelhavsklima. Sicilien er rig på historie grundet øens mange herskere igennem tiderne. Mange af disse har efterladt spor, som i dag stadig toner frem alle vegne og fortæller historier om en svunden tid. Øen er rig på strande og bjerge, og utallige af smukke kirker, blandt andet i byen Cefalù, der til trods for sin lille størrelser tiltrækker millioner af turister hvert år.

Vi rejser til Sicilien med dansktalende rejseleder og dykker ned i mange af øens skatte og bevæger os mellem fortid og nutid - for at færdes på Sicilien er en uforglemmelig rejse i tiden. Vi besøger gamle byer, der oser af charme af kultur. Vores danske rejseleder kan give dig al den information, du har brug for om Sicilien.

La cucina siciliana - det sicilianske køkken

Også i Siciliens køkken har øens mange af de forskellige herskende gamle kulturer sat deres spor. Det ses i den vestlige del af øen, hvor man omkring Palermo og Trapani har gjort arabernes couscous til en fast bestanddel i mange af de lokale retter. Fisk og skaldyr spiller også en dominerende rolle i maden du spiser, når du rejser til Sicilien.

Når du rejser til Sicilien, vil du med garanti støde på de sicilianske kager med sød ricottaost – cannoli og cassata – som er berømte og berygtede over hele verden.

Den frodige vulkanjord sikrer velsmagende grøntsager og ikke mindst vin, som fx den kraftige Nero d’Avola. Og saltudvindingen i Trapaniområdet bidrager med velsmagende bordsalt, men også med salt til vores glatte veje herhjemme. Rejser du til Sicilien med Kulturrejser Europa, vil du få en god indsigt i øens historie, kultur og natur.

Vejret på Sicilien

Siciliens sydlige beliggenhed gør øen til en næsten helårlig feriedestination. Lige fra det spæde forår til det sene efterår kan man så godt som hver dag nyde godt af lune temperaturer og solen som en allestedsnærværende rejsemakker. Det er intet under at blodappelsinhøsten sker allerede i februar, for det milde klima giver frugttræerne gode betingelser året rundt.

Masser af oplevelser venter

Byer som Noto, Modica og Ragusa i øens sydøstlige hjørne byder på imponerende siciliansk barok, når den er bedst, mens Palermo består af en sammensmeltning af stilarter, herunder byzantinske, arabiske og normanniske indflydelser, samt tydelige levn fra renæssancen og barokken.

Siracusa siges at være den græske civilisations vugge i Italien, og her venter der også mange kulturhistoriske oplevelser. Fra det travle handelsstrøg Via Etnea i Catania – Siciliens andenstørste by - er der smukt udsigt op til Vulkanen Etna, der fra tid til anden drysser sin fine, sorte aske ud over byen og sender advarende signaler med sit røde lavalys ved aftentide.

Ønsker du at opleve lidt mindre kendte byer på Sicilien, så læs med på vores blog "Dette kan du også opleve på Sicilien"

Rejser til Italien

Italien har meget at byde på, om det er Nord-, Midt-, eller Syditalien, der har din interesse. Vi har operarejser og rejser til Toscana, Piemonte, Rom, Gardasøen, Cinque Terre, Sicilien og Amalfikysten. Se alle vores rejser til Italien her og lad dig inspirere.

Rejs med til Middelhavets største ø på denne populære rundrejse: