Skip to main content

Ankomst til destinationen

Oftest møder du din rejseleder i afrejselufthavnen enten på et aftalt mødested, der fremgår af afrejsebrevet, eller oppe i gaten. Nogle af vores rejseledere bor på destinationen, og disse vil typisk tage imod gruppen i ankomstlufthavnen. Når du har modtaget din kuffert i bagagehallen, møder du rejselederen i den efterfølgende ankomsthal. Her vil han/hun stå klar med et skilt fra Kulturrejser Europa. Det vil altid fremgå af afrejsebrevet, som du modtager kort før afrejse, hvor du vil møde rejslederen.

Bagage generelt

På dit rejsebevis ser du, hvor mange kilo du må medbringe på flyet. Skulle der komme væsentlige ændringer, vil vi naturligvis informere om dette.

Som håndbagage er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter. Man må godt medbringe mere end én beholder i sin håndbagage, men alle SKAL kunne være i én gennemsigtig, genlukkelig plastikpose med et rumfang på max én liter. Det er kun tilladt at medbringe én af disse poser pr. passager. Det er ikke tilladt at medbringe Samsung Galaxy Note 7 ombord på flyene. Skrøbelige ejendele og ejendele af særlig værdi (f.eks. pas, computer, penge, vigtig medicin, smykker, kamera, nøgler og lign.) bør placeres sikkert i din håndbagage.

Skulle du have problemer med bagagen, eller er din bagage mod forventning ikke med flyet, så er det vigtigt, at du kontakter personalet i lufthavnen INDEN du forlader bagageudleveringen. Vigtigt: Husk altid at få lavet en PIR-rapport i sådanne tilfælde. Vi gør opmærksom på, at Kulturrejser Europa ikke kan drages til ansvar for bagage hverken før, under eller efter flyrejsen/transporten, hvorfor man skal tage kontakt med flyselskabet eller dets samarbejdspartner, hvis en mangel/skade opstår med bagagen. I tilfælde af en sådan forsinkelse bedes du ringe til rejselederen (telefonnr. står i afrejsebrevet), så han/hun er informeret og gruppen venter.

Entréer

Det er forskelligt fra rejse til rejse, hvor mange entréer, der er inkluderet i rejsens pris. Læs mere på den enkelte rejse. Nogle statslige museer har gratis entré eller nedsat pris, hvis man er fyldt 65 år. Husk derfor at medbringe pas som ID.

Forsikringer

Det er altid den rejsendes eget ansvar at forsikre sig før og under rejsen, samt at tegnede forsikringer har den fornødne dækning.

Kulturrejser Europa samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og sælger samt rådgiver udelukkende om Goudas forsikringsprodukter.

På vores hjemmeside kan du læse mere om forsikringsmulighederne og se de fordele du opnår ved at tegne din forsikring via Kulturrejser Europa: www.kulturrejser-europa.dk/rejseforsikring
Vi henviser i øvrigt til Goudas produktark, som beskriver, hvilke dækninger hver forsikring indeholder: www.gouda.dk/produktark

Indføring af planter, frø og frugt

Det er ikke tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter fra rejser i lande udenfor EU, uden at disse følges af et plantesundhedscertifikat. Reglerne er også gældende for mindre mængder af planter og planteprodukter. De eneste undtagelser fra disse regler er frugter af ananas, kokosnød, banan, durian og daddel, som frit kan indføres.

Hvis du medbringer planter til plantning, herunder visse typer af frø til udsæd, fra lande udenfor EU, skal disse følges af et plantesundhedscertifikat og anmeldes til import. Varen vil derefter importkontrolleres af Landbrugsstyrelsen. Du skal være opmærksom på at der er udgifter forbundet med importkontrollen.

Hvis du medbringer frugter, grøntsager, afskårne blomster eller andre levende plantedele, der ikke er bestemt til plantning, fra lande udenfor EU, vil der stadig være krav om plantesundhedscertifikat, men produkterne skal ikke anmeldes til import. De nye regler indebærer desuden, at flere typer af planter til plantning bliver omfattet af forbud mod import.

Læs mere på https://lbst.dk/ eller klik på dette link: https://lbst.dk/virksomheder/gartneri/ny-plantesundhedslovgivning/nye-skaerpede-rejseregler/

Pas og visum

Vær opmærksom på, at pas skal medbringes også ved rejser til Schengen-landene. Passet skal være gyldigt under hele dit ophold i udlandet. Nogle oversøiske rejsemål kræver, at passet er gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato. Det er den rejsendes ansvar at være i besiddelse af gyldigt pas samt det nødvendige visum, hvor det kræves. På vores hjemmeside vil det i beskrivelsen af den pågældende rejse fremgå, om visum til rejsen kræves (i så fald finder du mere info under fanen ”Praktisk information”) samt om denne del håndteres af Kulturrejser Europa eller af rejsende selv. Vi henviser endvidere til Udenrigsministeriets hjemmeside for flere informationer omkring pas og visumreglerne for dit rejsemål.

Pladsbestilling i bus

På transfers og udflugter tilbyder vi forudbestilling af en plads på de 3-4 forreste rækker i bussen, og vi opfordrer til rotation på de forreste rækker under rejsen. Prisen for en pladsreservation i bussen kan variere fra rejse til rejse. Pladsen skal bestilles hjemmefra og er gældende for hele rejsen.

Pladsbestilling på fly

Vi tilbyder pladsbestilling på mange af vores flyrejser. Prisen varierer alt efter hvilket luftfartsselskab, der benyttes. Kontakt os for yderligere information omkring pris og muligheder, hvis du ønsker en specifik plads i flyet.

På vores rejser gør vi altid vores ypperste for at placere de, som rejser sammen, ved siden af hinanden. Vi gør dog opmærksom på, at flyselskabet har det endelige ansvar for placeringen af passagererne på deres fly.

Rejsebetingelser

Vi henviser til vores generelle betingelser, som blev sendt sammen med dit rejsebevis ved bestillingen af rejsen. Her får du bl.a. svar på spørgsmål om betaling, ændring samt afbestilling af din rejse. Find også betingelserne her:
www.kulturrejser-europa.dk/rejsebetingelser

Udflugter og ekstra udflugter

På flere af vores rejser tilbyder vi ekstra udflugter på fridage. Disse udflugter skal altid bestilles inden afrejse, for at vi kan garantere gennemførsel. Skulle du ønske at deltage på en ekstra udflugt og ikke har bestilt hjemmefra, så kontakt rejselederen for at høre, om det er muligt at deltage.

Vi gør opmærksom på, at det i sjældne tilfælde kan blive nødvendigt at annullere udflugter pga. vejrlig. Især udflugter med båd. I disse tilfælde vil udflugtens pris blive refunderet efter hjemkomst. Der er ikke påregnet yderligere kompensation for ikke gennemførte udflugter.

Når du skal på udflugt, er det altid en god idé at holde øje med vejret og rådfør dig evt. med rejselederen. Er det meget varmt, kan det være rart med en ekstra flaske vand, evt. en kasket/solhat og lyst tøj. Det er altid en god idé at medbringe en ekstra trøje eller vindjakke, og naturligvis gode spadseresko. Husk at der i katolske, asiatiske og mellemøstlige lande er seværdigheder som f.eks. kirker, moskeer og templer, hvor man i forbindelse med besøg bør være tildækket (medbring evt. et tørklæde/sjal til at dække skuldre, ben m.m.).

Vacciner

Det er den rejsendes ansvar at få de vaccinationer, der anbefales og påkræves for indrejse. Kontakt egen læge eller læs mere her: www.vaccination.dk