Skip to main content

Flodkrydstogt på Rhône-floden

7 dage - pris pr. person fra
14.995,-
Bestil rejse

Sydfrankrig på første klasse

Drømmer du om Sydfrankrig, og om at blive forkælet med klassisk fransk elegance? Vores flodkrydstogt på Rhône opfylder denne drøm – og mere til. Vi sejler på 4* MS Rhone Princess med fuld forplejning på skibet inkl. drikkevarer.

Vi sejler fra gastronomiens hovedstad, Lyon, gennem Rhônedalens ikoniske landskaber til det smukke Provence, der på allerbedste vis præsenterer essensen af Frankrig. Kom bl.a. tættere på Van Gogh og Paven, i Arles og Avignon. Få vinsmagning i Tain og nyd de mange nye indtryk, som naturen bringer langs floden og på vores udflugt til Ardèche, inden vi igen lander i Lyon. Skibet deles udelukkende med gæster fra vores søsterbureau, Gislev Rejser.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogtet:

 • Oplev det ægte Provence fra første parket
 • Afslappet livsnydelse kombineret med store oplevelser
 • Komfortabel indkvartering
 • Fuld forplejning inkl. drikkevarer ombord
 • Besøg i UNESCO-byerne Lyon, Arles og Avignon

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet på Rhône-floden:

Dag 1: Ankomst til Lyon og ombordstigning (A)
Dag 2: Det historiske Lyon og Paul Bocuses reataurant; Abbaye de Collonges (M,F,A)
Dag 3: Tain l'Hermitage, vinsmagning og sejlads mod Avignon (M,F,A)
Dag 4: Ankomst i pavernes Avignon. Sejlads og ankomst til Van Goghs Arles (M,F,A)
Dag 5: Egne oplevelser i Arles og sejlads til Viviers (M,F,A)
Dag 6: Udflugt til Ardèche. Pont d’Arc og Madeleine grotten (M,F,A)
Dag 7: Lyon og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i programmet grundet lokale forhold.

Praktisk information:

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. Deltager du i udflugterne, så skal du være opmærksom på, at de kan være strabadserende og kan foregår i kuperet terræn.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for, at det annoncerede program gennemføres. Eventuelle vejrmæssige udfordringer kan dog have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden, og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havne-anløb. I tilfælde af sådanne uforudsete hændelser kan det blive nødvendigt at justerer dagsprogrammet på stedet.

Vi gør opmærksom på, at skibet grundet sikkerhedsmæssige årsager ikke tillader at benytte rollator eller kørestol ombord.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Lyon. Ombordstigning og sejlads sydpå (A)

Vi sætter kursen mod Lyon og kører ved ankomst direkte til vores skib. Vi får en velkomstdrink og finder os godt til rette i vores kahytter, og om aftenen spiser vi en skøn middag i hinandens selskab ombord på vores flydende hotel.  

Dag 2: Det historiske Lyon og Paul Bocuses restaurant; Abbaye de Collonges (M,F,A) 

Lyon er Frankrigs næststørste by. Med over 2 mio. indbyggere, byder byen på masser af historiske bygninger og et virvar af handel. Dagen er fri til egne oplevelser i Lyon, og her er alle storbyens glæder i kunst, kultur, shopping og gastronomi, at kaste sig over. Rejselederen tager til centrum, så vil du følge med, så er det naturligvis muligt.

Om eftermiddagen sejler vi mod Collonges og ved ankomst venter os et særligt arrangement; nemlig en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Byen huser den verdensberømte Paul Bocuses restaurant; Abbaye de Collonges. Vi går fra skibet ned til restauranten, og ved ankomst kan du se frem til en fantastisk middag med inkluderet velkomstdrink og vin. Menuen kan variere, men er typisk 7 retter og varigheden af middagen er typisk 3,5 timer. 

Dag 3: Tain l'Hermitage og sejlads mod Avignon (M,F,A)

Tain er et af Frankrigs kendte vinområder. Her strækker vinmarkerne sig fra bjergtoppe til floden, og nogle af de helt store franske vinproducenter har hovedsæde her. Byen er i sig selv hyggelig, og det er et must at få en vinsmagning i dette område. 
Det er præcis det vi skal, når vi inden frokost begiver os ud i byen og besøger et af de kendte vinproducenters vinhuse. Efter besøget tager vi tilbage til skibet, hvor vi spiser frokost, og herefter er der lidt tid på egen hånd i byen, inden vi sejler videre mod Avignon. 

Dag 4: Ankomst i pavernes Avignon. Sejlads og ankomst til Van Goghs Arles (M,F,A)

Vi ankommer til Avignon tidligt, og efter morgenmaden er det tid til at opleve den vigtige og navnkundige pave-by, Avignon. Byen var sæde for 7 paver fra det 14. århundrede, hvor den katolske kirke henlagde sit hovedsæde. Nyd dagen i eget tempo, eller tag med rejselederen på en orienterende gåtur. Hvis muligheden byder sig, så er et besøg på det mægtige Pavernes Palads anbefalelsesværdig. Både et arkitektonisk og historisk landemærke midt i den charmerende gamle bydel i Avignon. Et andet vigtigt landemærke er Pont d’Avignon – mest kendt fra en sang – om at danse på broen.
Vi sejler videre ved frokosttid og nyder sejladsen, mens vi spiser en god frokost.


Billede: Pavepaladset i Avignon - verdens største gotiske palads.

Om eftermiddagen ankommer vi til Arles. Gå en tur i den gamle romerske bydel, grundlagt at Julius Cæcar, der blandt andet imponerer med byens fantastiske amfiteater. Eller måske frister en tur i Van Goghs fodspor, da han i sin mest produktive periode boede i Arles. Flere motiver fra hans malerier vil kunne genkendes i bybilledet. Indsnus den provencalske stemning – eksempelvis på et af byens mange små caféer, hvor man på rigtig fransk manér kan nyde sin vin eller Pastis.

Middagen nydes på skibet, og aftenen er fri – og måske kunne et smut tilbage i byen for at besøge Café Terrace være en mulighed. Her er motivet for Van Goghs ”Café de Nuit” i den rette belysning.

Dag 5: Arles og sejlads mod Viviers (M,F,A)

Formiddagen kan nydes i Arles og herefter har vi en skøn dag ombord på skibet, hvor vi nyder de omkringliggende omgivelser langs den smukke Rhône-flod. Sent aften ankommer vil til Viviers. 


Billede: Charmerende Arles.

Dag 6: Udflugt til Ardèche. Pont d’Arc og Madeleine grotten (M,F,A)

Efter vi har spist morgenmad på skibet i Viviers, tager vi på en heldagsudflugt med bus ind i landet langs Ardèche floden, og ind i bjergene. De smukkeste landskaber venter forude i kløften, hvor floden løber og har skåret vej fra Massif Centrale til Rhônefloden. Vi ser bl.a. den smukke naturligt skabte Pont d’Arc, der kan betegnes som et ægte naturligt mesterværk, opstået af vandets kraft over tusindvis af år. Glæd dig også til at opleve Madeleine grotterne, hvor vi tager på en underjordisk og eventyrlig lille vandring. Vi har medbragt frokosten fra skibet, og nyder den undervejs. Vi møder skibet lidt længere nordpå og aftenen byder på middag på skibet, og der bliver vanen tro masser af gode sager at nyde fra det franske køkken.


Billede: Pont d'Arc.

Dag 7: Hjemrejse (M)

Hjemrejsedagen er kommet, og vi skal stille og roligt til at pakke vores ting efter den sidste morgenmad ombord. Er flytiden om morgenen, bliver vi afhentet ved skibet og kørt i bus til lufthavnen. Er flytiden senere på dagen, er der tid på egen hånd i byen, inden vi kører mod lufthavnen, efter en uge med livsnydelse i højsædet.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lyon her på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/7 - 13/7Se rejsetider KøbenhavnFlodkrydstogt på Rhône-floden
Inkl. middag på restaurant Abbaye de Collonges
14.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Lyon t/r
 • 6 nætter ombord på 4* MS Rhone Princess i kahyt på hoveddæk/main dæk
 • All inclusive ombord på skibet – udvalgte drikkevarer inkluderet fra 10-23 (vin, øl, vand)
 • Udflugt til Ardèche og vinsmagning i Tain
 • Transport og udflugter if. program
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95,-
 • Kahyt til enkeltperson på main dæk/hoveddæk (begrænset antal) pris fra kr. 5.995,-
 • Kahyt på øvre dæk, pris per person: 1.995 per person
 • Drikkepenge til skibets personale (regn med ca. 50 Euro pr. person)
 • Evt. ekstra arrangementer ud over programmet

OBS! Vi gør opmærksom på, at skibet grundet sikkerhedsmæssige årsager ikke tillader brug af rollator eller kørestol ombord.

Hotel

Se andre populære rejser her