Skip to main content

Flodkrydstogt på Rhône-floden

Status:
Datoer på vej

Sydfrankrig på første klasse

Drømmer du om Sydfrankrig, og om at blive forkælet med klassisk fransk elegance? Vores flodkrydstogt på Rhône opfylder denne drøm – og mere til. Vi har fået en enestående mulighed for at lave dette sommerkrydstogt, hvor livsnydelsen er i højsædet. Det bliver en eksklusiv lille gruppe på max 20 deltagere, der sammen med vores ekspertrejseleder, Michael Boilesen, rejser med på 4* MS Rhone Princess med fuld forplejning på skibet inkl. drikkevarer.

Du bor i skibets bedste kahytter på øvre dæk, mens vi sejler fra gastronomiens hovedstad, Lyon, gennem Rhônedalens ikoniske landskaber til det smukke Provence, der på allerbedste vis præsenterer essensen af Frankrig. Kom bl.a. tættere på Van Gogh og Paven, i Arles og Avignon, og nyd alle de mange nye indtryk, som naturen bringer langs floden og på vores udflugt til Ardéche, inden vi igen lander i Lyon. Skibet deles udelukkende med gæster fra vores søsterbureau, Gislev Rejser.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogtet:

  • Oplev det ægte Provence fra første parket
  • Afslappet livsnydelse kombineret med store oplevelser
  • Komfortabel indkvartering i skibets bedste kahytter
  • Fuld forplejning inkl. drikkevarer ombord
  • Besøg i UNESCO-byerne Lyon, Arles og Avignon
  • Lille gruppe på max 20 deltagere
  • Erfaren dansktalende rejseleder, Michael Boilesen

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet på Rhône-floden:

Dag 1: Ankomst til Lyon. Ombordstigning og sejlads sydpå (A)
Dag 2: Ankomst til Arles. Byrundtur i Van Goghs Arles (M,F,A)
Dag 3: Byrundtur i pavernes Avignon. Sejlads til Viviers (M,F,A)
Dag 4: Udflugt til Ardéche. Besøg i Tain l’Hermitage (M,A)
Dag 5: Egne oplevelser i Vienne. Gallamiddag ombord (M,F,A)
Dag 6: Byrundtur i Lyon. Smag på Frankrig (M,F,A)
Dag 7: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i programmet grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Lyon. Ombordstigning og sejlads sydpå (A)

Rejselederen byder velkommen i lufthavnen, inden vores lille gruppe sætter kursen mod Lyon. Vi kører direkte til skibet i det centrale Lyon og går ombord på MS Rhone Princess. Vi får en velkomstdrink og finder os godt til rette i vores kahytter, mens skibet sejler mod Arles i det sydlige Provence. Det bliver herfra en afslappet rejsedag med god tid til at blive bekendt med og nyde skibets faciliteter, og det gode selskab. 

Dag 2: Ankomst til Arles. Byrundtur i Van Goghs Arles (M,F,A)

Vi har formiddagen i ro og mag til at spise morgenmad og nyde de smukke sydfranske landskaber, inden vi ankommer til Arles. Her venter en byrundtur, hvor den gamle romerske bydel vil være omdrejningspunktet med det fantastiske amfiteater. Vi får også lejlighed til at gå i Van Goghs fodspor, da han i sin mest produktive periode boede i Arles. Flere motiver fra hans malerier vil kunne genkendes i bybilledet. Der bliver tid på egen hånd til at indsnuse den provencalske stemning – og en god måde at gøre det på, er på en af byens mange små caféer, hvor man på rigtig fransk vis kan nyde sin vin eller Pastis sidst på eftermiddagen.


Billede: Charmerende Arles.

Middagen nydes på skibet, og aftenen er fri – og måske kunne et smut tilbage i byen for at besøge Café Terrace være en mulighed. Her er motivet for Van Goghs ”Café de Nuit” i den rette belysning. 

Dag 3: Byrundtur i pavernes Avignon. Sejlads til Viviers (M,F,A)

Sejladsen starter tidligt, og vi kan igen nyde smukke landskaber, mens vi indtager morgenmaden. Vores stop er den vigtige og navnkundige pave-by, Avignon. Byen var sæde for 7 paver fra det 14. århundrede, hvor den katolske kirke henlagde sit hovedsæde, og hvis muligheden byder sig, tager vi på besøg i det mægtige Pavernes Palads. Både et arkitektonisk og historisk landemærke midt i den charmerende gamle bydel i Avignon.  Et andet vigtigt landemærke, vi kommer forbi, er Pont d’Avignon – mest kendt fra en sang – om at danse på broen.


Billede: Pavepaladset i Avignon - verdens største gotiske palads.

Om eftermiddagen sejler vi videre mod nord til Viviers, hvor vi lægger til for natten. En hyggelig lille by ved Rhôneflodens bredder, hvor den helt rolige og afslappede sydfranske atmosfære er til stede. Gå en tur og nyd landsbyidyllen, besøg evt. den mindste katedral i Frankrig, eller slap helt af på skibet. 


Billede: Viviers.

Dag 4: Udflugt til Ardéche. Besøg i Tain l’Hermitage (M,F,A)

Efter vi har spist morgenmad i Vivers, tager vi på en udflugt med bus ind i landet langs Ardéche floden, og ind i bjergene. De smukkeste landskaber venter forude i kløften, hvor floden løber og har skåret vej fra Massif Centrale til Rhônefloden. Vi ser bl.a. den smukke naturligt skabte Pont d’Arc, der kan betegnes som et ægte naturligt mesterværk, opstået af vandets kraft over tusindvis af år.


Billede: Pont d'Arc.

Vi møder skibet lidt længere nordpå i La Voulte og sejler herefter til Tain l’Hermitage. Her er vi kommet til det ægte vinland, og her produceres nogle af Rhônedalens gode vine. Landskabets vinmarker er det tydelige vidnesbyrd. Men Tain l’Hermitage er også kendt for chokolade. Det verdenskendte Valrhona chokoladevirksomhed har sit hovedsæde og besøgscenter her, og en smagsoplevelse af den søde slags venter os.

Nyd herefter aftenen og maden på skibet, eller tag en tur til fods langs floden og nyd cafélivet på søvnig sydfransk vis.    

Dag 5: Egne oplevelser i Vienne. Gallamiddag ombord (M,F,A)

Sejladsen går mod Vienne gennem de flotte vinlandskaber, hvor der med held er vejr til at nyde hele herligheden fra soldækket i smukt vejr. Vi lægger til i Vienne og har tiden for os selv. Rejselederen tager de interesserede med på en kortere orienterende tur rundt i centrum. Byen havde sin storhedsperiode under den romerske tid som provinshovedstad, og der er flere levn tilbage fra den tid. Vi sejler videre mod Lyon, hvor vi ankommer sidst på dagen.


Billede: Vienne.

Aftenen byder på gallamiddag på skibet, og der bliver vanen tro masser af gode sager at nyde fra det franske køkken, i den franske gourmethovedstad. 

Dag 6: Byrundtur i Lyon. Smag på Frankrig (M,F,A)

Vi skal på rundtur i storbyen, Lyon. Byen er Frankrigs næststørste med over 2 mio. indbyggere. Her er masser af historiske bygninger og et virvar af handel. Vi kommer gennem det historiske centrum og skal naturligvis også smage lidt på byens tilbud.

Prikken over i’et bliver besøget i Les Halles de Lyon Paul Bocuse - opkaldt efter en vis berømt og berygtet fransk kok. Det overdækkede marked har virkelig det ypperste i fødevarer, og det er en oplevelse af de store at gå på opdagelse i de forskellige haller. 
 


Billede: Franske specialiteter i Les Halles de Lyon Paul Bocuse.

Resten af dagen er til fri til egne oplevelser i Lyon, og her er alle storbyens glæder i kunst, kultur, shopping og gastronomi, at kaste sig over. Vi spiser afskedsmiddag på skibet i centrum af byen.

Dag 7: Hjemrejse (M)

Hjemrejsedagen er kommet, og vi skal stille og roligt til at pakke vores ting efter den sidste morgenmad ombord. Vi bliver afhentet ved skibet og kørt til lufthavnen, hvorefter turen går hjem mod Danmark efter en uge med livsnydelsen i højsædet.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lyon her på dmi.dk