Sagnomspundne Skotland

Loch Linnhe, Skotland
Bank of Scotland i Edinburgh
Skotsk kilt
Loch Linnhe området, Skotland
Ross springvandet med Edinburg Castle i baggrunden
Urquhart Castle
Hus nær flod omringet af skov i Skotland
Skotter i kilt, og får i Skotland
Skov og flod i Skotland

Glasgow, Edinburgh, Isle of Skye, Whisky & Loch Ness

Vores rejse i Skotland favner alt, hvad der kendetegner en god kulturrejse. I det Sagnomspundne Skotland bliver vi nemlig budt på dramatisk historie, majestætisk natur, spændende sagn, lokalkolorit og gæstfrihed samt imponerende bygningsværker.

Vi har indkapslet essensen af det stolte land, og denne rundrejse tager os bl.a. rundt til whiskydestillerier, Loch Ness og Inverness samt til Glasgow. Blot for at nævne nogle få af rejsens fantastiske oplevelser. I det forførende og uovertrufne skotske højland inkluderer turen også besøg i Fort William, Edinburgh Castle og en smuk sejlads på Loch Linnhe.

Vi skal også opleve Isle of Skye, den største og nordligste ø i øgruppen Hebriderne, og især kendt for sin bjergtagende natur. Undervejs bor vi på gode, hyggelige hoteller med central beliggenhed.

Vi har tre afgange i de mest attraktive rejsemåneder juni, juli og september og i rejsen er der inkluderet mange måltider, entréer samt vores kyndige dansktalende rejseleder. 

Kort Dagprogram:

Dag 1: Ankomst til Edinburgh, køretur til Stirling  (A)
Dag 2: Glasgow. Troassachs og langs Loch Lomond til Fort William. (M,A)
Dag 3: Sejltur på Loch Linnhe. Eftermiddagen i Fort William. (M,F,A)
Dag 4: Heldagsudflugt til Isle of Skye. (M,A)
Dag 5: Loch Ness. Clava Cairn og Culloden. Inverness. (M,A)
Dag 6: Blair Castle og skotsk Whiskydestilleri. Aftenen på egen hånd i Edinburgh. (M)
Dag 7: Edinburgh. (M)
Dag 8: Edinburgh og hjemrejse om eftermiddagen (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Pris fra:
11.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, Stirling, Stirling Castle (udefra) (A)

Efter ankomsten til Edinburgh, og mødet med Kulturrejser Europas kyndige dansktalende rejseleder, kører vi en lille times tid for at komme til Stirling som danner rammen om rejsens første overnatning.

Intet ophold i Stirling er komplet uden at man får et skue over det imponerende Stirling Castle. Stirling Castle er et af Skotlands største og vigtigste slotte, og flere konger og dronninger er blevet kronet her. Det var også i Stirling at den skotske frihedskæmper William Wallace vandt et vigtigt slag over den britiske hær i 1297. Filmatiseringen fra 1995 om William Wallaces liv hedder Braveheart, og har Mel Gibson i hovedrollen. Filmen vandt 5 oscars og havde gallapremiere på Stirling Castle.


Billede: Stirling Castle

Vi betragter det flotte slot udefra og tager os derefter til vores centralt beliggende hotel.  

Senere er der aftensmad inkluderet på hotellet. 

Dag 2: Glasgow og Fort William

Vi kører den korte tur til Glasgow, Skotlands største by med 600.000 indbyggere. Dagen begynder med en sightseeingtur i Glasgow, hvor vi får selskab af en autoristeret lokalguide der sammen med Kulturrejser Europas dansktalende rejseleder fortæller om byen og dens historie. Ud på formiddagen går turen nordpå igennem den naturskønne nationalpark Trossachs og langs den smukke bred ved Loch Lomond, som er Skotlands største ferskvandssø. Der er kaffepause undervejs.


Billede: Loch Lomond

Turen fortsætter gennem det smukke landskab med hede og dale. Vi kører tæt forbi Glencoe, som er Skotlands mest kendte dalstrøg og arnestedet for Glencoe-massakren, der fandt sted i de tidlige morgentimer den 13. februar 1692. På denne skæbnesvangre dag slagtede regeringstropper hele MacDonalds-klanen.

Senere er der middag på hotellet i Fort William. 

Dag 3: Sejltur på Loch Linnhe og Fort William (M,F,A)

Formiddagen begynder med en fascinerende sejltur på Loch Linnhe i det betagende Lochaber-distrikt. Det er også her, at der er mulighed for at opleve noget af Skotlands fantastiske dyreliv herunder marsvin, sæler og måske en kongeørn. I dag er frokosten inkluderet og indtages på en idyllisk restaurant på søbredden.


Billede: Loch Linnhe

Eftermiddagen er fri til at udforske Fort William, der på High Street har et fint udvalg af butikker og et godt udvalg af spisesteder, herunder den prisvindende Crannog Seafood Restaurant, der ligger helt fantastisk på byens havnemole - tæt ved High Street. 

Dag 4: Isle of Skye (M,A)

Isle of Skye er den største og nordligste i øgruppen Hebriderne, der ligger ved Skotlands vestkyst. Øen er kendt for sin bjergtagende natur lige midt i det skotske højland, MacDonald-klanen og for de mange whisky-destillerier med røget whisky af høj kvalitet. 

Dagens første køretur går til havnebyen Mallaig, og undervejs forføres vi af den bjergtagende barske natur langs Loch Eil og Loch Eilt. Efter cirka en times kørsel ankommer vi til havnen. Sejlturen over kanalen - Sound of Sleat - til Armadale på Isle of Skye, tager cirka 30 minutter.
Ved ankomsten til Sleat-halvøen kører vi den korte tur til MacDonald-klanens besøgscenter, hvor der er tid til at nyde en gåtur omkring det fascinerende Armadale Castle.
Der er også tid til at besøge Museum of the Isles, der fortæller historien om det skotske højland, og ikke mindst bliver vi klogere på den meget magtfulde MacDonald-klan der har sine rødder på Isle of Skye.

Det var bl.a. MacDonald-klanen der jog vikingerne på flugt fra Skotland i 1100-tallet, og den danske kronprinsesse Marys rødder kan spores helt tilbage til den berømte klan.
Før hun blev gift hed hun Mary Donaldson, og med et glimt i øjet beskrev Kronprinsesses far, John Donaldson (iført traditionel skotsk kilt) i sin tale til kronprinsparrets bryllup i 2004, den danske og skotske forbindelse således:
 ”I 1100-tallet, efter mange blodige kampe, blev de hærgende og plyndrende vikinger drevet ud af Skotland af en flok mænd anført af bedstefaderen til den første Donald, grundlæggeren af MacDonald-klanen. Han ville nok have spurgt sig selv, hvorfor han dog havde givet sig i kast med så store genvordigheder, når vi nu her, cirka otte århundreder senere, er vidne til foreningen mellem Vikingen Frederik og MacDonald-klanens Mary”.

Efter besøget, og hele historien om MacDonald-klanen, fortsætter vi gennem den fantastiske natur og kører til enten Broadford eller Portree (alt afhængig af tiden), 
 
Efter frokost (på egen hånd) begiver vi os mod Skye Bridge ved byen Kyleakin. Broen forbinder Isle of Skye med det skotske fastland via Loch Alsh, og efter at have passeret broen forkæles vi med spektakulært og sjæle-smukt skotsk højland. Derudover ser vi de maleriske ruiner af Eilean Donan Castle på vejen tilbage til Fort William hvor vi ankommer lidt før middagen er klar.
Obs! Denne udflugt kan køres i omvendt rækkefølge alt afhængig af hvilken færgetid som vi får tildelt.

Dag 5: Loch Ness, Clava Cairns, Culloden og Inverness (M,A)

Først på dagen står i Loch Ness’ tegn. Vi forlader Fort William og dagens første udflugtmål er ruinerne af det ikoniske Urquhart Castle der ligger helt ned til flodbredden af den 56 km2 store ferskvandssø Loch Ness. Slottet blev bygget i 1200-tallet og spillede en rolle i den skotske frihedskrig i 1300-tallet. Fra Urquhart Castle er der også gennem tiderne flere personer der mener at have spottet uhyret ”Nessie”. Historierne om havuhyret er mange og vi bliver klogere på myten ved et efterfølgende besøg på udstillingen om netop Loch Ness.
Vi fortsætter langs bredden af Loch Ness kører igennem højlandets største by, Inverness med ca. 50.000 indbyggere. Denne eftermiddag går turen til de mystiske Clava Cairns gravhøje, og vi slutter dagen af med et besøg på Culloden, der var skueplads for Stuart-slægtens sidste slag.

Vi overnatter i den lille by Strathpeffer i Invernesshire og spiser middag på hotellet.

Dag 6: Pitlochry, Blair Castle, whiskysmagning og Edinburgh (M)

Vi begynder at køre sydpå mod Edinburgh via Grampian-bjergene og Pitlochry. På turen gøres et stop på Blair Castle, et gammelt herresæde for Hertugerne og Jarlerne af Atholl.

Eftermiddagens whiskysmagning er for nogles vedkommende et af turens højdepunkter. Udover smagning af den gyldne drik er der en spændende rundvisning på whiskydestilleriet med indblik i, hvordan den verdenskendte drik bliver til. En drik der i Skotland staves whiskY og i Irland staves whiskEY.

Vi kører mod Edinburgh og indkvarterer os på hotellet. Denne dag er der ikke aftensmad inkluderet, og vi anbefaler en middag i Skotlands pulserende hovedstad.
Måske er det dagen, hvor haggis skal prøves: En meget traditionel skotsk ret, bestående af en kødstuvning baseret på fåreindmad og som ofte serveres med kartoffelmos. 

Dag 7: Edinburgh

Efter morgenmaden er der en byrundtur i Edinburgh. Vi besøger bl.a. den historiske gamle bydel Old Town med Edinburgh Castle, som ligger på en bakketop for enden af The Royal Mile.


Billede: Old Town i Edinburgh

Edinburgh Castle er et middelalderslot med borgmur, prægtige bygninger samt brostensbelagte gader. Herfra har du en fantastisk udsigt over byen.

Foran slottet er "tattoo-pladsen", og når man står der selv, er det svært at forstille sig, at den lille plads kan rumme så mange mennesker ved det årlige militær-tattoo i august.
I selve Old Town finder du snævre gader og tæt beliggende huse. I bydelen New Town er det klassiske Georgianske bygninger fra 1700-tallet, der dominerer.

Resten af dagen er til fri disposition til at nyde byens mange kultur- og shoppingmuligheder bl.a. i Princess Street. Gaden er bilfri og har næsten ingen bebyggelser på sydsiden - hvilket giver en fantastisk panoramaudsigt over den gamle bydel og Edinburgh Castle.

I Edinburgh er der også stor chance for at møde sækkepibe-spillende skotter, som underholder på gader og stræder. Naturligvis iklædt den traditionelle skotske kilt - som hver familie-klan har sin egen særlige flotte udgave af.

DAG 8: Hjemrejse

Efter morgenmaden er formiddagen på egen hånd i Edinburgh. Omkring middag takker vi Skotland for denne gang og kører mod lufthavnen. 


M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

OBS! Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt i programmet.

 

Kort

Rejsen Sagnomspundne Skotland

 

Vejret

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
14/9 - 21/9 København
Se flytider
Sagnomspundne Skotland - 8 dage
11.995,- Bestil »

Information

PRISEN INKLUDERER:

• Fly København-Edinburgh inkl. alle afgifter
• Bustransport hele ugen
• En overnatning på hotel i Stirling
• Tre nætter på hotel i Fort William
• En nat på hotel i Strathpeffer tæt ved Inverness
• To nætter på centralt hotel i Edinburgh
• Udflugter
• Morgenmad
• 1 frokost
• 5 middage
• Dansktalende rejseleder

ENTRÉER INKLUDERET (værdi kr. 870,-)

Clan Donald centre, Urqhart Castle, Loch Ness Monster exhibition, Colloden Battlefield visitor centre, Blair Castle, Blair Athol Whisky destillery, Edinburgh Castle.

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.145 pr. person.
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Max antal deltagere er 34 personer.

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 2

Golden Lion
***
Charmerende hotel i historisk bygning. Golden Lion hotel ligger meget centralt i Stirling. Hotellets symbol, løvestatuen, har stået foran entréen på hotellet og budt gæster vel ....

Overnatning Dag 2 - 5

Ben Nevis Hotel
***
Benyttes på rejserne 18/5 & 22/6 - 2017 Ben Nevis hotel ligger i udkanten af Fort William i fredelige omgivelser knap 1,5 km fra centrum. Hotellet har nogle gode faciliteter som et rekreationsomr&ar ....

Overnatning Dag 2 - 5

Hotel Alexandra
***
Benyttes på turene 6/7 & 14/9 2017 Stemningsfyldt hotel i hjertet af Fort William. Alexandra hotel er en god base under vores ophold i Højlandet. Her er klassisk dekorerede værelser uds ....

Overnatning Dag 5 - 6

Ben Wyvis Hotel
***
Atmosfærefyldt hotel i det skotske højland. Hotel Ben Wyvis er opkaldt efter det nærtliggende bjerg af samme navn. Hotelbygningen er en god rustik størrelse der fint matcher det dram ....

Overnatning Dag 6 - 8

Holiday Inn Express Edinburgh
***
I en smuk historisk bygning finder vi dette komfortable hotel. Her har du byens seværdigheder såsom The Royal Mile, Edinburgh Castle med mere inden for et par minutters gang. Hotellet har gode fun ....