Skip to main content

Gardasøens Herligheder

8 dage - pris pr. person fra
9.995,-
Bestil rejse

Kulturrejse til Gardasøen i 2024 - Norditaliens smukkeste sø

Rejs med Kulturrejser Europa til Garda, og nyd det smukke område ved Gardasøen i Italien i 2024.

Det er med stor glæde, at vi igen i 2024 kan tilbyde vores spændende kulturrejse til det betagende område omkring Gardasøen i Norditalien. Her kan du nyde det behagelige klima, den smukke natur, historiske byer og smagfulde italienske madoplevelser i autentiske omgivelser.

Derfor skal du rejse med os til Gardasøen:

 • Centralt beliggende hotel i Garda
 • Smuk sejlads langs Gardasøens majestætiske kyst
 • Udflugter til romantiske Verona og historiske Venedig
 • Besøg på en pittoresk vingård med vinsmagning
 • Dansktalende rejseleder

Norditaliens smukkeste sø

Mod syd strækker vinmarker og olivenlunde sig ned mod søen, og mod nord rejser de høje bjerge sig, som var man ved de norske fjorde, dog med den forskel, at her er også palmer, masser af blomster og smukke middelalderbyer. Gardasøen er Italiens største sø – og i manges øjne også den smukkeste. Rammerne er med andre ord sat for en herlig rejse med store oplevelser.

Romantiske Verona & charmerende Venedig

Vi besøger den romantiske by, Verona – Romeo & Julies by – som med alle sine kulturelle og historiske seværdigheder tilfredsstiller selv den mest kræsne gæst. Vi besøger også den charmerende middelalderby, Venedig med den imponerende Markusplads og de verdenskendte gondoler.

Lokale kulinariske oplevelser

Det italienske køkken er et af verdens bedste, og hele 362 restauranter i Italien blev i 2021 hædret med én eller flere Michelin-stjerner. Men udover den finere gastronomi, så er det rustikke italienske ”hverdagskøkken” en fantastisk og smagfuld oplevelse. Når du rejser med Kulturrejser Europa til Gardasøen, får du morgenmad og en enkelt velkomstmiddag på hotellet inkluderet. Du har mulighed for at tilkøbe til halvpension. Derudover kan du tilvælge en dejlig 4-retters frokost med vine og kaffe i vinbyen, Bardolino. Buon appetito!

Kort dagsprogram for Gardasøens Herligheder:

Dag 1: Ankomst till Milano, transport til Garda. Velkomstmiddag på hotellet (A)
Dag 2: Bådtur på Gardasøen, besøg i Malcesine, Riva del Garda og Torri (M)
Dag 3: Udflugt til Venedig (M)
Dag 4: Fridag (M)
Dag 5: Fridag eller ekstraudflugt til fods til vinbyen Bardolino (M,F*)
Dag 6: Udflugt til Dolomitterne (M)
Dag 7: Udflugt til Verona. Besøg på vingård i Valpolicella (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad
* Frokost indgår ved tilkøb af ekstraudflugten til Bardolino.

Bemærk venligst, at programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme pga. lokale forhold. Det endelige udflugtsprogram udleveres ved ankomst.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og velkomstmiddag på hotellet (A)

Vi lander i Milanos lufthavn, Malpensa, hvor vores rejseleder venter på os. Vi kører herefter ca. to en halv time til vores hotel i Garda. Efter ankomst tjekker vi ind på Hotel Bisesti, der ligger tæt på centrum af Garda. Herefter går vi en lille tur rundt i byen, og vi afslutter rejsens første dag med middag på hotellet. 


Billede: Udsigt over Gardasøen.

Dag 2: Bådtur på Gardasøen, besøg i Malcesine, Riva del Garda og Torri (M)

I dag skal vi opleve Gardasøens smukke omgivelser fra søsiden. Vi kører langs den smukke kyst til Malcesine, hvorfra vi sejler med båd til Riva del Garda, som er Gardasøens nordligste by. Her er der tid til at nyde en frokost på egen hånd (ikke inkl.), måske ved en restaurant langs søens bred. Efter frokost sejler vi videre til dagens sidste stop i den lille, charmerende by, Torri. Vi er tilbage på vores hotel i Garda sidst på eftermiddagen. 


Billede: Malcesine.

Dag 3: Udflugt til Venedig (M)

I dag besøger vi én af verdens mest ikoniske byer, Venedig, som med sin helt unikke charme ikke lader nogen uberørt. ”Se Venedig og dø”, sang Lone Kellermann første gang i 1978. Det er måske lidt dramatisk, men tanken om, at når man har set Venedig, har man set alt, er der nu alligevel noget om.

Byen, som er bygget på søjler i lagunen og øer af sand, oplevede sin storhedstid under Middelalderen og den tidlige Renæssance. Den enorme rigdom, som venetianerne tjente på deres handel med både Øst og Vest, lagde det økonomiske grundlag for de storslåede paladser, som byen stadig har mange af i dag. 

Vi har vores egen båd til og fra Venedigs absolutte centrum, den imponerende Markuspladsen. En kort gåtur giver os et indtryk af byen, inden der er tid til at spise frokost på egen hånd (ikke inkl.). Eftermiddagen er fri til egne oplevelser i byen, eller måske en sejltur i de traditionelle gondoler. 


Billede: Venedig.

Dag 4: Fridag (M)

Dagen er fri til egne oplevelser. Efter morgenmaden på hotellet kan du overveje at tage båden til én af de mange byer langs Gardasøens bred. Vi kan fx anbefale et besøg i smukke Sirmione. Eller olivenoliemuseet i Cisano. Du kan også begive dig ud på en vandretur i det kuperede landskab rundt om Garda blandt vinmarker og olivenlunde. Rejselederen giver gerne tips og ideer til, hvad du kan foretage dig og kan hjælpe med køreplaner, billetpriser osv.

Dag 5: Fridag eller ekstraudflugt til fods til vinbyen Bardolino (M,F*)

I dag har du mulighed for at tage med til vinbyen Bardolino, hvor en god 4-retters frokost med lokale vine venter os.  Vi starter op ad formiddagen med at gå ad strandpromenaden fra Garda til Bardolino (ca. 4 km, ikke kuperet). Gåturen tager omkring en time, og vel fremme i Bardolino går vi en lille rundtur i byen og kommer bl.a. forbi den smukke, romanske San Severo-kirke, der blev bygget i 1830-1844. 

Bardolino ikke en vinby for ingenting. Bardolino Classico Superiore har inden for de senere år opnået DOCG-status, altså den højeste denomination indenfor italiensk vin. Og man finder glimrende vine i den kategori. Men blandt de lokale er det Bardolino Chiaretto, som er den foretrukne vin fra byen – en frisk og ung rosévin, der nydes bedst afkølet.


Billede: Rødvin og udsigt i Bardolino. 

Efter gåturen rundt i byen er der tid på egen hånd til at udforske byens mange butikker, få sig en kop kaffe – eller måske unde sig en ekstra aperitif med Chiaretto, inden vi samles for at gå sammen ned til strandpromenaden. Her finder vi nemlig et 500-år gammelt palads, som tidligere tilhørte byens havneguvernør. I dag er paladset ombygget til en charmerende og god restaurant, og det er her, vi skal nyde vores traditionelle italienske frokost. En aperitif med forskellige lækkerier til i én af salene vækker appetitten, før vi indtager vore pladser til antipasto, primo, secondo og dolce. Hertil sereveres både lokal hvid- og rødvin, og den store frokost afrundes med en espresso.
    
Ud på eftermiddagen går vi turen tilbage til Garda, og du kan selvfølgelig vælge at lægge et stop ind på vejen på én af de mange små hyggelige barer eller cafeer helt nede ved søen, for så siden at gå det sidste stykke hjem på egen hånd.

Dag 6: Udflugt til Dolomitterne (M)

På denne dag venter én af turens absolutte højdepunkter, og du kan glæde dig til en imponerende naturoplevelse i de norditalienske alper, Dolomitterne. Bjergkæden fik sit navn efter den franske geolog, Deodat de Dolomieu, der i slutningen af 1700-tallet var den første til at beskrive bjergarten, dolomit. Førhen hed bjergkæden ”Monti pallidi”, et noget mindre spektakulært navn, der blot betyder ”Blege bjerge”. 

I løbet af dagen passerer vi den ene fantastiske udsigt over de dramatiske bjergtoppe efter den anden, når vi kører gennem først Val di Fiemme og siden Val di Fassa, hvor vi stopper ved et gammelt hostel, hvor man kan købe en god frokost. For de, som har lyst, er der også tid til en gåtur ved skisportsstedet, Canazei. Vi fortsætter derefter op over Passo Sella, hvorfra vi i 2.140 meters højde over havets overflade, kan nyde den storslåede panoramaudsigt. Når vi er mætte af indtryk, går turen hjem gennem Val Gardena. 


Billede: Dolomitterne. 

Dag 7: Udflugt til Verona. Besøg på vingård i Valpolicella (M)

Dagens udflugt går til den spændende by, Verona, der måske nok er mindre kendt end Venedig, men som har ganske meget at byde på. Sammen med Rom er Verona den by i Italien med flest romerske levn, herunder den store romerske Arena di Verona, der hvert år danner rammen for fantastiske operaforestillinger under åben himmel. 

Vi indleder dagen med en historisk byvandring i den gamle by. Verona betragtes af mange som romantikkens by, og det skyldes især, at William Shakespeares udødelige klassiker, den store kærlighedshistorie, ”Romeo & Julie”, udspillede sig netop her. Julies hus – La Casa di Giulietta – ligger tæt ved centrums Piazza delle Erbe, som vi kommer forbi på byvandringen. 

Efter byvandringen har du god tid til at udforske byen selv i dit eget tempo. Du kan fx vælge at gå tilbage mod Piazza delle Erbe og finde den lille gård med den berømte balkon, hvor Julie stod og ventede på sin Romeo.

Efter besøget i Verona går turen videre til Valpolicella, som især er kendt for sine store Amaronevine. Vi besøger en vingård, hvor vi får et indblik i, hvordan man producerer Amarone, og vi får selvfølgelig også lejlighed til at smage på de ædle druer. 


Billede: Vingård.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Efter en uge med mange oplevelser er det tid til at pakke sammen og drage mod lufthavnen i Milano, hvorefter turen går mod Danmark. Hvis din hjemrejse er med et aftenfly, har du tid på egen hånd til at få de sidste indtryk med fra byen og søen. 

Kort

Rejsen Gardasøens Herligheder

Kort over rejsen Opera Verona 5 dage

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Garda på dmi.dk her

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
6/10 - 13/10Se rejsetider KøbenhavnGardasøens Herligheder9.995,-Få pladser tilbage

Rejsens pris inkluderer: 

 • Direkte fly København – Milano t/r 
 • 7 nætter på 3+ hotel
 • Udflugt med båd på Gardasøen
 • Udflugt til Venedig
 • Udflugt til Verona og besøg på vingård med vinsmagning
 • Udflugt til Dolomitterne
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke: 

 • Dobbeltværelse med balkon, fra kr. 595 pr. person
 • Comfort dobbeltværelse med balkon, fra kr. 1.195 pr. person
 • Juniorsuite med balkon, fra kr. 1.795 pr. person
 • Dobbeltværelse til én person, fra kr. 1.995 pr. person
 • Dobbeltværelse til én person med balkon, fra kr. 2.995 pr. person
 • Ekstra udflugt til Bardolino m. frokost og vin, kr. 395 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Lokal byskat i Garda, ca. 14 € pr. person (2023), betales direkte på hotellet 
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
 • Halvpension - 6 x 3-retters aftensmad uden drikkevarer kr. 995 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her