Skip to main content

Sydfranske eventyr i Provence

Solnedgång över havet och stranden i Cannes, på den franska Rivieran.
Färgglada fasader och växter i gamla stan i Nice på en resa till Provence.
Den exklusiva orten Monaco på en resa till Provence.
Lavendelfält och ängar i solnedgången i det franska Provence.
Gamla stan i Nice med bergen och kyrkan, på en resa till Provence.
Monaco vid havet och St Nicholas-kyrkan i Nice på en resa till Provence, den franska Rivieran.
Vacker fontän i Aix en Provence på en resa till den franska Rivieran.
Kryddor på den lokala marknaden i Provence och gamla gator i St Paul de Vence.
8 dage - pris pr. person fra
12.995,-
Bestil rejse

Fantastiske byer, kunst og kultur på Den Franske Riviera

Denne rejse til Provence i det sydlige Frankrig fører os til Rivieraens mest eksklusive resorts via magiske landskaber og langs kyststrækninger omgivet af turkisblåt vand. Her i Le Midi, som franskmændene kalder området, er vinproduktionen den ældste, landskabet det frodigste og klimaet det behageligste. Med arkitektur fra middelalderen, pastelfarvede huse og udtryksfulde blomsterhaver tænder Provence fantasien, sanserne og drømmene, som både forfattere og kunstnere har oplevet det før os. Det var her, Picasso søgte hen, og det samme gjorde van Gogh. Og nu er det endelig vores tur!

Derfor skal du rejse med os på en kulturrejse til Provence:

 • Guidede ture i de mest berømte byer på Rivieraen
 • Vinsmagning i smukke, landlige omgivelser
 • Besøg på parfumefabrikken i Grasse
 • Firestjernet hotel helt centralt i Cannes
 • Dansktalende rejseleder

Eksklusive byer, vinsmagning og besøg på en parfumefabrik

Vores rejseleder viser os de mest udsøgte feriesteder langs Den Franske Riviera, fra de gamle gader i Nice til lystbådehavnen i Saint-Tropez og udsigtspunktet i Èze Village. Vi krydser grænsen til Italien, hvor vi beundrer Sanremo og besøger Monaco, et af verdens mindste lande, hvor vi blandt andet finder det velkendte kasino i Monte Carlo.

Kunst og kultur er de to komponenter, der har hovedrollen på denne rejse til Den Franske Riviera. Vi følger blandt andet i Picassos fodspor til Antibes og det anerkendte museum Châteu de Grimaldi, der breder sig ud lige ud til havet. Vi besøger også verdens førende parfumeby, Grasse, hvor vi kigger indenfor i en stor parfumefabrik og lærer alt om dufte og kendte parfumemærker.

Provence er også Frankrigs ældste vinområde, så der indgår selvfølgelig også en vinsmagning på turen. I den gamle romerske villa Château de Saint Martin får vi vist vinproduktionen og smager på den vin, som er blevet produceret af samme familie i flere århundreder.

Bo i hjertet af Cannes

Vores ophold på hele rejsen har samme klasse og elegance som de steder, vi besøger på vores udflugter. I den luksuriøse ferieby Cannes finder vi hvile på firestjernede Eden Hôtel & Spa nær den populære promenade. Grunden til, at Cannes lyder bekendt, er sandsynligvis, fordi byen hvert år er vært for den store internationale filmfestival. Med afslappede strandbarer, brede strande og luksuriøse kvarterer trives alle her året rundt – verdensstjerner, civilsamfundet og selvfølgelig også os.

Kort dagsprogram for rejsen til Provence:

Dag 1: Ankomst til Nice og velkomstmiddag på hotellet i Cannes (A)
Dag 2: Nice med markedsbesøg og havnepromenaden, byvandring i Cannes om aftenen (M,A)
Dag 3: Grasse via Le Pré du Lac til Gourdon og byvandring i Saint-Paul de Vence (M,A)
Dag 4: Italienske Sanremo og Dolceacqua (M,A)
Dag 5: Saint-Tropez og vingårdsbesøg på Château de Saint Martin (M,A)
Dag 6: Fridag i Cannes (M)
Dag 7: Østkysten med besøg i Èze Village og Monaco (M,A)
Dag 8: Hjemrejse fra Cannes (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

OBS: Vi tager forbehold for ændringer i rejsen, og dagsprogrammet kan blive gennemført i en anden rækkefølge.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Nice og velkomstmiddag på hotellet i Cannes (A)

Vi rejser fra Danmark. Ved ankomst i lufthavnen i Nice bliver vi mødt af vores rejseleder, og sammen tager vi til vores firestjernede hotel i Cannes til check-in og middag.

Solnedgång över kuststaden Nice utmed den franska Rivieran i Provence.
Billede: Nice i solnedgangen.

Dag 2: Nice med markedsbesøg og havnepromenaden, byvandring i Cannes om aftenen (M,A)

I dag tager vi til fantastiske Nice. På vores byrundtur viser rejselederen os kvartererne i den gamle bydel, og vores vandring blandt de farverige facader fra 1500- og 1600-tallet er som en tidsrejse tilbage i historien. Vi beundrer udsmykkede barokkirker, som ikke findes andre steder i Frankrig, og dufter os frem til det store mad- og blomstermarked. Mellem markedsboderne lærer vi mere om lokale delikatesser fra både Italien og Frankrig. Vi spiser frokost på egen hånd, og at lede efter en restaurant i Nice er ren fornøjelse. Der er masser af hyggelige caféer og restauranter, og på menuerne kan du vælge og vrage mellem retter fra det franske og italienske køkken.

Färgglada hus i gamla stan i Nice och St Nicolas kyrkan på en guidad stadsrundtur.
Billede: En af Nice's mange farvestrålende gader i den gamle bydel.

Med fuldt opladede batterier besøger vi herefter slotsbakken, hvor ruinerne af Middelhavets mest truede fort findes. Oppe på toppen af bakken står vi 92 meter over havets overflade, og herfra kan vi se ud over den gamle bydel i Nice og Englebugten. Langs stranden løber den berømte Promenade des Anglais, som blev bygget af englænderne i det 18. århundrede. Fra promenaden har vi en fantastisk udsigt over havet og de luksuriøse både, der ligger til kaj i havnen.

Efter besøget i Nice vender vi tilbage til Cannes, som bestemt også er værd at udforske nærmere, hvilket vi gør under en aftentur. Cannes betragtes som et af de mest elegante feriesteder langs Rivieraen og har gjort sig bemærket i hele verden, primært takket være den internationale filmfestival. Vi orienterer os i Cannes og går ud på den palmedryssede La Croissette-promenade, der adskiller den turkise bugt fra de store, velrenommerede hoteller. Bløde sandstrande, livlige lystbådehavne og afslappende strandbarer og -caféer skaber en fuldstændig fortryllende atmosfære, som er svær at løsrive sig fra.

Dag 3: Grasse via Le Pré du Lac til Gourdon og byvandring i Saint-Paul de Vence (M,A)

I dag retter vi blikket mod Grasse – byen, som hele verden forbinder med berømte parfumer. Chanel, Dior og Rochas er nogle af de mange store navne i branchen, som har Grasse at takke for deres dufte. Ud over parfumeindustrien er Grasse en arkitektonisk meget smuk by med middelalderhusene, bispepaladset og katedralen. Det er også i Grasse, at romanen Parfumen, skrevet af Patrick Süskind, udspiller sig. 
Vi besøger en parfumefabrikken Fragonard, der er en af de største fabrikker i byen, og får en guidet rundvisning, inden vi fortsætter til middelalderlandsbyen Gourdon, der ligger på en klippe, 780 meter over havets overflade. Engang tjente Gourdon som skjulested for de flygtninge, der forsøgte at undslippe saracenerne, da de invaderede landet. Vi kører vejen via Le Pré du Lac, og når vi rammer Gourdon, har vi frit udsyn i alle retninger – også over den 80 kilometer lange kyst.

Staden Gourdon på sin klippa med utsikt över bergen i Provence.
Billede: Byen Gourdon - hvilende på sin klippe.

Under dagens udflugt stopper vi også ved Le Pont du Loup, hvor vi blandt andet finder resterne af den gamle bro, der blev ødelagt under Anden Verdenskrig og den traditionelle slikfabrik Confiserie Florian. Her, inde i en gammel mølle, bliver der lavet chokolade, konfekture, kandiserede frugter og søde marmelader. I Le Pont du Loup er der også tid til at spise frokost.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til Saint-Paul de Vence, vores sidste stop på udflugten. Vi udforsker de gamle gågader, der rummer både historie og kulturarv. Da Saint-Paul de Vence er en gammel befæstet by, vil vi se flere stenhuse, volde og romantiske springvand. Byens mange kunstgallerier tiltrækker kunstnere fra hele verden.

Kullerstensgator i St. Paul de Vence, Provence.
Billede: Historiske gader i Saint-Paul de Vence.

Som sædvanlig spiser vi middag på vores hotel i Cannes efter en begivenhedsrig dag.

Dag 4: Italienske Sanremo og Dolceacqua (M,A)

I dag skal vi krydse grænsen fra Frankrig til Italien og opdage byerne Sanremo og Dolceacqua. Sanremo er en ægte italiensk Riviera-by - malerisk og almindeligt kendt som hjemsted for mange kongelige og aristokrater. Byen er også kendt for sin traditionelle og store blomstermesse, hvor unikke blomster præsenteres hvert år. Sanremo er fuld af gamle bygninger, slotte og paladser, og lad os ikke glemme Alfred Nobels villa, hvor han tilbragte sine sidste år. For dem, der ønsker at lære mere om Alfred Nobel, er der mulighed for at besøge hans hus i løbet af dagen. Vi går rundt i det historiske centrum og udforsker stedets historie, mens vi slentrer gennem smalle, snoede gader fulde af charme. I Sanremo er der også tid til at nyde en italiensk frokost på egen hånd, inden rejsen går videre.


Bild: Trädgården i Nobelvillan i Sanremo

Efter frokost går vi til middelalderlandsbyen Dolceacqua. Det er landsbyen, der stjal Claude Monets hjerte, og som vi kan takke for mange af hans udødelige kunstværker. Vi vandrer langs Dolceaquas gader og beundrer de fine, farverige huse, der er overalt i landsbyen, mens vi nyder den italienske, afslappede atmosfære, der hersker her. Herefter går turen tilbage til Cannes.

Dag 5: Saint-Tropez og vingårdsbesøg på Château de Saint Martin (M,A)

Dagens udflugt tager os til den glamourøse og ikoniske kystby Saint-Tropez, som i århundreder har tiltrukket socialites såvel som jetsettere og kultur- og kunstinteresserede. Blandt pastelfarvede huse og solbeskinnede udendørs terrasser finder vi ind i den gamle bydel, hvor bittesmå gyder løber på kryds og tværs mellem de små, dejlige pladser. Vi finder igen vej ud til den verdensberømte lystbådehavn, hvorfra vi kan nyde udsigten over den glitrende bugt med Maurerbjergene hvilende i horisonten.

Den exklusiva orten Saint Tropez med båtar och färggranna hus.
Billede: Luksusyachter i Saint-Tropez.

Vi spiser frokost på egen hånd i Saint-Tropez, og herefter har vi en utrolig smuk kørestrækning foran os. Langs Routes des Arcs holder de høje bjerge os med selskab, og vi kan glæde os over, at vi har en god chauffør bag rattet, så vi kan fokusere fuldt ud på landskabet omkring os. I hjertet af Provence ligger Var-regionen, hjemsted for de ældste vinmarker i hele Frankrig. I løbet af eftermiddagen vil vi udforske en af disse uforlignelige vinmarker i Château de Saint Martin med sine smukke egenskaber og smage den lokale vin produceret på gårdene.

Efter en dag med mange nye kulturelle højdepunkter vender vi tilbage til vores hotel i Cannes, hvor vi spiser middag.

Dag 6: Fridag i Cannes (M)

Dagen er fri til egne aktiviteter. Du kan slentre rundt i den gamle bydel blandt middelalderkvarterer og hyggelige gader. Her er der fyldt med butikker, caféer og restauranter. Når du er i den gamle bydel, skal du huske at besøge det berømte klokketårn, Tourdu Suquet, der er en af de mest karakteristiske bygninger i byen. Vinduesshopping på La Croisette Boulevard i de eksklusive butikker er et must, og det er ikke til at undgå at blive imponeret af de luksuriøse både i havnen. Lige bag boulevarden ligger Rue d'Antibes, en elegant shoppinggade i en lidt anden prisklasse. Cannes har dejlige strande, spændende museer og utrolige restauranter, så mulighederne er mange. Spørg gerne rejselederen om gode råd og tips.


Billede: Stranden i Cannes.

Dag 7: Østkysten med besøg i Èze Village og Monaco (M,A)

Forleden tog vi vestpå, og i dag tager vi på eventyr i modsat retning op ad østkysten. Første punkt på dagens program er Èze Village, som regnes for en af de smukkeste landsbyer på Den Franske Riviera. Beliggende på en stejl bjergtop, 1.400 meter over havets overflade, har landsbyen historisk set været i en strategisk position til at spotte de pirater, der plyndrede området – et evigt og uløseligt problem engang. I dag kan vi takke landsbyens højde for en utrolig udsigt over Middelhavet og kystlandsbyerne.

Da al trafik er lukket i den historiske by, når vi byens centrum til fods. Under vores gåtur op ad bakken retter vi blikket mod ruinerne af det 900 år gamle slot og kirke, som vi finder på toppen. Snart fører vejen os ind i den gamle bys smalle gader, og vi kan nu beundre resterne tæt på. Der er ingen mangel på gader og stræder at udforske, og i hvert hjørne gemmer sig maleriske huse med tilhørende haver. I dag er kun få huse beboede, da mange af dem er omdannet til butikker, restauranter og kunstgallerier.

Den medeltida byn Eze Village i Provence.
Billede: Smukke Èze Village og udsigt over Middelhavet.

Fra den ene yndige landsby til den anden fortsætter vi dagen med at besøge et helt nyt land, nemlig Monaco. Rejsen til fyrstedømmet er i sandhed et uforglemmeligt syn med al den smukke natur og kyststrækninger, der omgiver os. Monaco er forbundet med elegance og flair og blev styret af den samme familie i over 700 år. Vi tager til det mest berømte distrikt, Monte Carlo, og under vores gåtur passerer vi Oceanographic Museum, der er indrettet i en malerisk bygning designet af Fyrst Albert I. Vi nyder alt det grønne, mens vi går gennem Jardins de Saint-Martin og stopper udenfor den romanske katedral fra det 19. århundrede, hvor Monacos fyrster hviler under jorden. Vi runder byvandringen af ved Monacos mest berømte vartegn: Monte Carlo-kasinoet. Kasinobygningen er designet i belle époque-stil af Charles Garnier, og de fabelagtige udsmykninger på facaden tiltrækker selv dem, der ikke har nogen interesse i selve kasinospillet. Inden vi vender tilbage til Cannes, har du tid til på egen hånd at lære Monte Carlos mange butikker, caféer og pladser at kende.

Hamnen i Monaco, Provence.
Billede: Havnen i Monaco.

Vi spiser rejsens sidste middag sammen på vores hotel i Cannes.

Dag 8: Hjemrejse fra Cannes (M)

I dag får vi mulighed for at udforske Cannes lidt på egen hånd, inden vi tager tilbage til lufthavnen i Nice for at flyve retur til Danmark.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt for Cannes på dmi.dk her

Fakta om Provence

Hvor ligger Provence?

Provence er en historisk provins, som omfatter den sydøstlige del af Frankrig, inklusiv den franske riviera. Provence var et selvstændigt kongedømme frem til år 1481, men i dag indgår provinsen i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Regionen grænser op til Italien i øst og til Middelhavet i syd.

Provence er et exceptionelt populært rejsemål takket være maden, vinene og de smukke omgivelser, som vi finder her. De romerske landmærker, de elegante lystbådehavne og de mange solskinstimer bidrager også til det store antal besøgende.   

Hvor mange bor her?

Der bor omkring 5 millioner mennesker på det 31.400 km² store areal, der tilhører regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Af de 5 millioner bor cirka 860.000 mennesker i regionshovedstaden Marseille. 

Hvordan er vejret og klimaet?

Provence har et behageligt og frodigt klima, hvilket citrus- og oliventræer trives i. Foruden grønne skove og masser af frugttræer, finder vi store områder med lavendler, vindyrkning og urter i regionens landskab.

Klimaet i Provence klassificeres som Middelhavsklima, eftersom somrene her er varme og tørre, mens vintrene er milde, og forekomsten af sne er ganske lille. Når man taler om klimaet i Provence, kan man heller ikke overse vindene, eftersom de har en påvirkning af klimaet. Mistralvinden er en af dem, og med den føres kold og tør luft ind over regionen, ikke mindst i vinterhalvåret.

Hvordan kommer jeg rundt?

Mellem de store byer i regionen Provence Alps Côte d’Azur kan du nemt komme omkring med bus. I flere byer, blandt andet i Marseille og Nice, kan du desuden køre med både metro og sporvogn.

Det er ikke ualmindeligt med taxier. Alene i omegnen af Nice tilbyder cirka 350 taxier service døgnet rundt. Du kan fange en taxi på taxistationer, på gaderne eller få hjælp til bestilling i receptionen på hotellet, du bor på. Hvis du er online, kan du også booke din taxi online.

Hvilke shoppingmuligheder findes der?

I Provence er der hverken mangel på luksus- og mærkevaresbutikker, vintage, second hand eller på markeder. Små butikker der sælger lokalt håndværk og sjældne genstande findes overalt i regionen, og ofte kan du finde en salig blanding af bagerier, chokoladeproducenter, designermærker og souvenirbutikker på stribe i de større byer. Er du på jagt efter luksus designermærker, er det kystbyerne – Marseille, Nice og Cannes – du skal begive dig til. Her kan du købe tøj, smykker, sko og accessories fra alle de kendte designere.   

Regionen er rig på markeder, og det menes, at der findes tæt på 500 af slagsen. På markederne sælges der madvarer, antikviteter, grøntsager, håndværk og tøj, og her har indbyggere og besøgende samledes i århundreder for at gøre gode fund, snakke sammen og nyde den hyggelige stemning.

Ønsker du at købe noget, der er typisk for regionen, kan vi anbefale lavendelprodukter og parfumer, da Grasse i Provence er parfumens hjemstavn.

Vidste du at?

… Provence har produceret vin i mere end 2.000 år og dermed er en af Europas ældste vinproducenter.

… namnet Provence kommer fra latin og betyder provins – Provence var nemlig den første romerske provins, der lå udenfor det romerske rige, og romerne kaldte området for ”vores Province”.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
17/9 - 24/9Se rejsetider KøbenhavnSydfranske eventyr i Provence12.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Nice t/r inkl. alle afgifter
 • 7 nætter på firestjernede Eden Hôtel & Spa i Cannes
 • Halvpension: Morgenmad og seks middage
 • Udflugter og transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.295
 • Øvrige entréer ud over program
 • Turistskat i Cannes på 2,95 euro pr. person pr. nat. Betales direkte til hotellet
 • Forsikringer
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her