Skip to main content

Charmerende Chester og vidunderlige Wales

7 dage - pris pr. person fra
11.995,-
Bestil rejse

7 Dage i Nordvestengland og Wales

Derfor skal du rejse med os på rundrejsen til England og Wales:

 • En oplevelsesrig rundrejse med fuldt dagsprogram

 • Vi bor på hyggelige og centrale hoteller

 • Inklusive morgenmad samt fem middage

 • Alle udflugter og entréer er inkluderet i rejsens pris

 • Vi oplever fantastiske naturscenarier

 • Vidende dansktalende rejseleder

Nordvestengland: Charmende Chester

Vores rejse begynder i den charmerende by Chester i det nordvestlige England, hvor historie og moderne komfort går hånd i hånd. Vi indlogerer os i hjertet af den historiske by og du bor inden for gåafstand fra alle de historiske skatte. Chester er bl.a. kendt for sine hyggelige, brostensbelagte gader, middelalderlige bymure og den ikoniske katedral, Chester Cathedral, hvor et besøg er som at rejse tilbage i tiden. Chester er desuden en glimrende shoppingby med en lang række butikker i de hyggelige gader.

Caernarfon, Nordwales

Caernarfon ligger i det nordlige Wales bærer sin historie med stolthed og byder på enestående naturskønhed. Vi bor i Caernarfons charmerende centrum. Caernarfon Castle er byens kronjuvel; en utrolig borg, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Borgen er et storslået symbol på Wales’ historie og kultur og er kun begyndelse på de eventyr, der venter os her. Wales byder også på Conwey Castle, der også er UNESCO-bevaret. Ligesom Caernarfon Castle fortæller den imponerende fæstning historier fra fortiden og er et enestående eksempel på middelalderlig arkitektur.

Når nu vi er i Wales, må vi naturligvis ikke gå glip af et besøg på bjerget Snowdon og i Snowdonia National Park, en skat for naturelskere med spektakulære landsskaber, bjerge, søer og skove. Mount Snowdon er det højeste punkt i Wales, som vi udforsker med et af de historiske tog.

Endnu et punkt på UNESCO Verdensarvslisten er Pontcysyllte Aqueduct – et arkitektonisk mesterværk, der svæver højt over floden Dee. Vi sejler en tur i de charmerende kanalbåde, der er en fantastisk måde at opleve den unikke ingeniørkunst på. Og bedst, som vi troede, det ikke kunne blive mere historisk eller naturskønt, stifter vi bekendtskab med en bid af Italien i Portmeirion Village, en charmerende italiensk-inspireret landsby med farverige bygninger og frodige haver.

Kort dagsprogram for rejsen til England og Wales:

Dag 1: Ankomst til Manchester. Liverpool og til Chester (A)
Dag 2: Rundt i charmerende Chester. Byvandring og sejltur på Dee-floden (M)
Dag 3: Llangollen Railway. Sejltur Pontcysyllte Aqueduct (UNESCO) (M)
Dag 4: Bodnant Garden, Conwy Castle (UNESCO) (M, A)
Dag 5: Caernarfon Castle (UNESCO) og Portmeirion Village (M,A)
Dag 6: Snowdonia National Park og Snowdon Mountain Railway (M,A)
Dag 7: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Manchester. Liverpool og til Chester (A)

Ankomst til Manchester og kørsel til Liverpool, hvor vi stopper ved Albert Dock, et kompleks af renoverede havnebygninger og varehuse, som i dag er et kulturelt samlingspunkt med byens bedste gallerier og museer samt masser af caféer og restauranter. Her får du tid på egen hånd til frokost og mulighed for at udforske de mange butikker og museer, som fx The Beatles Story. Sidst på eftermiddagen kører vi til Chester. Indkvartering og middag på hotellet.


Billede: Albert Dock i Liverpool.

Dag 2: Rundt i charmerende Chester. Byvandring og sejltur på Dee-floden (M)

Guidet byrundtur i Chester, der blev grundlagt af romerne og var en af Vestenglands vigtigste handelscentre indtil 1600-tallet – muligvis romernes hovedby i England. I dag er byen en af de mest seværdige byer i området, hvor danskerne også har bidraget til byens historie med hærgen og plyndringer under de danske invasioner af England i vikingetiden. 

Vi ser resterne af det romerske amfiteater og går rundt på den næsten intakte bymur, der er en af Englands flotteste – og ældste. Den stammer fra 1200-tallet. Der bliver også tid til at gå rundt og opleve byen på egen hånd, hvor bykernen især er kendt for de karakteristiske bindingsværkshuse i Tudor-stil, som udgør en tidlig form for ’butiksarkade’ i to etager.


Billede: Charmerende Chester.

Alle dagens oplevelser kan nås til fods, da vi bor så centralt. Blot en kort spadserertur fra vore hotel ligger det berømte centrum med de bemærkelsesværdige ’Chester Rows’ – en unik arkitektur, der kombinerer butikker og passager i to niveauer. Den øverste etage er tilgængelig via balkoner og giver besøgende mulighed for at shoppe og slentre langs de charmerende gader med udsigt til byens centrum. Arkitekturen er et af de mest karakterisktiske og ikoniske i Chester og giver en særlig atmosfære til byen. Her er en dejlig blanding af butikker, caféer og restauranter med masser af charme og karakter. 

Historien om The Rows
The Rows er mere end 700 år gamle, og faktisk kender man ikke deres præcise oprindelse. Der er flere forskellige teorier om deres formål, men det er alt sammen gætværk. En af teorierne er, at de er blevet bygget på ruiner fra romertiden, den romerske fæstning Deva. En anden er, at middelalderens byboere gerne ville bygge butikker, men var begrænset af de romerske mure, der omgav byen. Derfor blev de tvunget til at bygge butiksfacerne lodret og i højden, så plads og profit blev maksimeret. En tredje teori lyder, at de er blevet bygget af sikkerhedsmæssige årsager – for at undgå walisernes plyndringstogter. Uanset hvad, hvordan og hvorfor står det imidlertid klart, at The Rows er et meget afholdt og karakteristisk sted i Chester.


Billeder: Et eksempel på Chester Rows / Chester centrum.

Vi går en tur i byen med en lokal guide og afslutter turen med en sejltur på floden Dee, hvor vi begiver os under Queen’s Park Suspension Bridge, forbi Boathouse Inn og Grosvenor Park til det maleriske forstadskvarter Boughton. Vi snor os forbi smukke huse og haver ved flodbredden og hører den fascinerende historie om River Dee og dens omgivelser. Ved bygrænsen drejer vi omkring og sejler tilbage mod Chester. Chancerne for at opleve lokalt fugleliv som rørhøns og isfugle er store, så hold godt øje.

Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd, så her er tid til at gå på sightseeing og shoppe, gå på café, nyde en dejlig middag mv., hvis der er noget, du gerne vil se nærmere på.

Chester er en dejlig by at bruge tid i – området omkring The Rows, katedralen, de romerske mure mv. Det hele er tilgængeligt til fods og meget smukt. Og når du først har fået de forskellige fakta og historier om byen på plads på morgenens gåtur, er det et skønt sted at opleve.

Dag 3: Togtur med Llangollen Railway og sejltur med kanalbåd Pontcysyllte Aqueduct (M)

I dag er der en heldagstur i det nordlige Wales på programmet. Vi forlader Chester fra morgenstunden og begiver os til Llangollen, hvor vi stiger ombord på Heritage Railway – en herlig togrejse fra Llangollen til Corwen (og retur). Vi rejser enten med dieseltog, skinnebus eller damplokomotiv – det afhænger af tilgængelighed /tidsplan og hvilket billetter vi får tildelt. 

Llangollen Railway er den eneste kulturarvsbeskyttede jernbane i det nordlige Wales. Rejsen strækker sig over 16 kilometer gennem nogle af de smukkeste landskaber. Jernbanelinjen ligger i et område af enestående naturskønhed og løber nær floden det meste af strækningen. Glæd dig til at nyde synet, når vi blidt snor os gennem Dee-dalen. Udsigten fra togvognene er meget betagende.


Billeder: Stemningsbilleder fra Llangollen Railway i Dee-dalen.

Stationerne langs sporet er typisk viktorianske, og hver station er blevet sat i stand og holdt i farver fra 1950’erne. Dengang førte jernbanen folk til kysten på ferie og transporterede også forskellige varer, herunder skifer og kemikaler. I dag er jernbanen en turistattraktion  Nordwales. Der bliver lidt tid på egen hånd i Llangllen til frokost, inden vi skal til Froncysyllte, hvor vores næste eventur ombord på den motoriserede kanalbåd begynder. 

Vi sejler gennem smukke Vale of Llangollen og over den berømte Pontcysylte Aqueduct, der blev opført af Thomas Telford mellem 1795 og 1805. Akvædukten og kanalen er 18 km lang og et teknisk mesterværk fra den industrielle revolution. Den er da også optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. På grund af dens udfordrende geografiske beliggenhed krævede tilblivelsen af bygningsværket meget komplicerede ingeniørløsninger – ikke mindst fordi den er opført uden brug af sluser. Den er landets højeste sejlbare akvædukt, hævet hele 38 meter over floden Dee og understøttet af 18 stenpilller og intet mindre end et banebrydende mesterværk inden for ingeniørkunst og monumental metalarkitektur og er da også et af Thomas Telfords hovedværker, som har inspireret mange projekter verden over.


Billeder: Sejlsads i kanalbåd gennem Vale of Llangollen og over den berømte Pontcysylte Aqueduct.
 

Vi er retur i Llangollen sidst på eftermiddagen og vender herefter tilbage til Chester. Køreturen varer ca. en time. Aftenen i Chester er til fri afbenyttelse. Nu har du chancen for at prøve en af de hyggelige restauranter eller caféer, du måske opdagede på egen hånd i går.

Dag 4: Bodnant Garden, Conwy Castle (M,A)

Vi tjekker ud fra vores hotel i Chester, og turen går videre mod Wales. Vi bruger det meste af dagen på tur i vores bus, og første stop er den verdensberømte Bodnant Garden. Haven er blevet etableret gennem mere end 150 år med planter indsamlet og bragt til Storbritannien fra fjerne egne og den utrolige vision fra flere generationer af McLaren-familien og chefgartnere fra Puddle-familien. Haven er en sjælden skønhed med en fantastisk beliggenhed – flankeret af Carnedday-bjergene i Eryri (Snowdonia). En ægte fryd for sanserne.


Billeder: Bodnant Garden.

Efter et besøg her fortsætter vi til den smukke by Conwy, hvor vi har tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Vi besøger også det imponerende Conwy Castle, den pragtfulde middelalderlige fæstning, der 700 år efter sin grundlæggelse fortsat rager stolt op over byen. Takket være de restaurerede spiraltrapper i de store tårne kan I gå en hel omgang på fæstningens volde – en meget smuk tur, vi kan anbefale på det kraftigste.


Billeder: Conwy Castle.

I det fjerne rejser Eryris (Snowdonias) stejle bjerge sig, og under dig strækker havnen og Convys smalle gader sig – den dag i dag bskyttet af en ubrudt bymur. Historiens vingesus føles klart og tydeligt, når man tænker på, at lige her, hvor du står, byggede Kong Edward I og hans arkitekt Master James of St. George i 1283 både borgen og murene på blot fire år. Lige som Edwards andre store slotte i Beaumars, Harlech og Caernarfon indtager Conwy Castle sin plads på UNESCOs attraktive liste over verdensarvsteder.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Caernarfon, der ligger ud til det irske hav – på kanten af Snowdonia National Park. Indkvartering og middag på hotellet.

Dag 5: Caernarfon Castle og Portmeirion (M,A)

Dagen begynder med en kort spadseretur til Caernarfon Castle. Byens slot og bymure er usædvanligt velholdte og fremstår som et af de fineste eksemplarer på middelalderlige borge. Både borgen og bymuren er, lige som i Conwy, optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

På lige netop dette slot holdt Prins Charles (senere Kong Charles III) i 1969 sin første officielle tale på walisisk og engelsk, da han blev kronet som Prins af Wales. Slottet blev desuden brugt som kulisse i Netflix-serien ”The Crown”, hvor den sjette episode af seriens tredje sæson beskriver og viser kroningsceremonien. Efter besøget på slottet har du tid på egen hånd til at spise frokost og gå på opdagelse i byen.


Billeder: Prægtige Carnarfon Castle.

Vi mødes igen først på eftermiddagen og kører sydpå til Portmeirion Village, Den italienske landsby, hvor du også får tid til at udforske i dit eget tempo. Landsbyen blev skabt af den walisiske arkitekt Clough Williams-Ellis fra 1925 til 1976 for at vise, hvordan et naturskønt område kunne udvikles uden at ødelægge det. Portmeiron er en af de førende turistattraktioner i Wales og byder hvert år velkommen til mere end 200.000 besøgende.


Billeder: Henrivende Portmeirion - her venter en lille flig af Italien.

Vi er retur på vores hotel umiddelbart før vores middag.

Dag 6: Snowdonia National Park og Snowdon Mountain Railway (M,A)

Heldagstur til Snowdonia National Park, hvor vi skal helt til tops. Vi tager tidligt af sted mod Llanberis, der ligger ved foden af bjergkæden Snowdonia, og stiger ombord på Snowdon Mountain Railway.

Den historiske jernbane bringer os syv km fra Llanberis til toppen af Snowdon, der med sine 1.085 m.o.h. er det højeste bjerg i Wales. Undervejs nyder vi det imponerende bjerglandskab. Selve bjergstationen ligger i 1.060 meters højde, så vil du helt til tops, skal du forcere 25 meter til fods (på trapper). I alt tager togturen 2,5 timer tur/retur med et ophold på ca. 30 minutter på toppen. Se togturen på YouTube, optaget med dronekamera.

Når vi er retur i Llanberis, er der tid til at købe lidt frokost, før vi besøger skifer-museet (National Slate Museum), der er bygget omkring byens stenbrud. Stenbruddet har gennem århundreder været den vigtigste indtægtskilde for byen. Museet er derfor at sammenligne med et lokalhistorisk museum og fortæller om hele områdets udvikling.


Billeder: National Slate Museum / Snowdon Mountain Rainway i fantastiske landskaber.

Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Caernarfon, hvr vi spiser fælles middag på hotellet.

Dag 7: Hjemrejse

Vi tjekker ud fra hotellet og kører til Manchester lufthavn, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Chester i England og Caernarfon i Wales på dmi.dk

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/10 - 15/10Se rejsetider KøbenhavnCharmerende Chester og Vidunderlige Wales11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Manchester t/r
 • Tre nætter hotel i Chester 
 • Tre nætter hotel i Caernarfon 
 • Udflugter og bustransport
 • Udvalgte entréer/billetter (værdi ca kr. 1.500 kr)
 • 6 x engelsk morgenmad
 • Fire hotelmiddage
 • Dansktalende rejseleder
   

Her er entréen/billetten inkluderet:
- Bodnant Garden
- Conwy Castle
- Caernarfon Castle
- National Slate Museum
- Lokal guide i Chester
- Sejltur i Chester
- Togtur Llangollen Railway
- Sejlads Pontcysyllte Aqueduct i kanalbåd

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 3.095 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person


  Max antal deltagere er 35 personer. Forbehold for ændringer i programmet.

Hotel

Se andre populære rejser her