Dag 1: Ankomst. Til Ravello
Efter ankomst til Napoli går turen med bus mod syd. Vi passerer vulkanen Vesuv, der ikke blot var en særdeles aktiv medspiller i de romerske byer Pompejis og Herculanums liv og død i år 79, men spiller stadig - som en af de farligste vulkaner i verden - en stor rolle i den lokale dagligdag. Vi kører langs Napolibugten og kan skimte øerne Ischia og Capri, inden vi når Ravello og Hotel Bonadies, som skal være vores hjem og faste base den næste uge. Om eftermiddagen, efter indtjekningen, går vi en orienterende bytur i P. S. Krøyers fodspor.
Dag 2: Scalas bagland og Torre dello Ziro (M,F)
Så er det blevet tid til at snøre vandreskoene for første gang. Vi lægger ud med et besøg i nabobyen Scala. Vi går dog ikke ad asfaltvejen, men vælger at gå op i bjergene bag Ravello og ind i de store kastanieskove, hvorfra vi krydser over Dragedalen og kommer til bydelen Santa Caterina. Nu er vi rigtigt kommet på landet og du kan glæde dig til at møde autentiske landejendomme og øvrig herlig lokalkolorit.
Fra Santa Caterina fortsætter vi op ad bjerget til bydelen Campidoglio, hvor vi kan beundre den fantastiske udsigt mod Ravello. Vi passerer det gamle kloster San Cataldo, der de sidste godt 100 år har været i dansk eje og nu fungerer som refugium for danske kunstnere og videnskabsmænd. Rejselederen fortæller den interessante historie, og lidt om hvordan det gamle kloster fungerer i dag. Vi fortsætter ned ad trapperne til den lille by Minuta, hvorfra der er en smuk udsigt over byerne Pontone, Atrani og Amalfi. Vi går op igen og fortsætter ned til selve Scala by, hvor Raffaele og hans forældre venter med en herlig frokost på Domkirkepladsen.

Billede: Først udsigt fra Ravello udover Amalfikysten - senere et glas friskpresset citronsaft.
Efter frokost går vi ned ad de mange trapper til byen Pontone. Vi fortsætter mod Torre dello Ziro, som består af et par små forsvarstårne, der ligger på det forbjerg, der adskiller Atrani og Amalfi. Udsigten er helt fantastisk, og man glemmer hurtigt de mange trapper, som det har krævet at komme derud. Vi returnerer til Pontone og drikker evt. en kop kaffe eller et glas friskpresset citronsaft, inden vi fortsætter videre gennem Dragedalen op til Ravello, og vi regner med at være hjemme sidst på eftermiddagen.
Dagens vandring ca. 8-9 km. Strækningnen er kuperet med mange trapper og hårdt underlag. Højdemeter ca. 200 meter op og 200 m ned.
Dag 3: Villa Cimbrone og vandretur til Atrani (M,F)
I dag lægger vi ud med at kigge nærmere på Ravellos nyere arkitektoniske perle, nemlig arkitekten Oscar Niemeyers auditorium. Vi fortsætter via domkirkepladsen ud mod byens yderste pynt, og undervejs passerer vi det gamle San Francesco-kloster, hvor Krøyer malede ”Klostergang i Ravello” i 1890 under sin bryllupsrejse med Marie Krøyer. Vores mål er Villa Cimbrone, der dels fungerer som femstjernet hotel, men mest er kendt for at have det mest imponerende udsigtspunkt i Ravello, ja måske på hele Amalfikysten.

Billede: Blåregn og skøn udsigt fra Villa Cimbrones balkoner.
Den store terrasse ”Terrazzo dell’Infinito” – uendelighedens terrasse - er også Ravellos absolutte yderpunkt, og her taber selv den mest forhærdede både næse og mund. Den amerikanske forfatter Gore Vidal, som boede i Ravello i en menneskealder beskrev synet som ”den smukkeste udsigt i verden” – og de fleste vil give ham ret. Vi har tid til at nyde parken, inden vi starter nedstigningen mod Atrani. Vi passerer bydelen San Cosma med de interessante ”svaleredehuse”. Her går vi ind på den smalle sti, som fører under Villa Cimbrones klipper og Gore Vidals Villa Rondinaia. Vi drejer skrapt til venstre og tager de stejle trapper, som går direkte ned til kystbyen Castiglione. Det er en fantastisk tur, og udsigten er helt ubetalelig. Efter en kort pause går vi videre ned til selve Atrani by.
Atrani er en af de fineste små byer på hele Amalfikysten og Italiens mindste kommune med blot 950 indbyggere. Den er udnævnt til en af de smukkeste landsbyer i Italien ”I Borghi piu belli d’Italia”, hvilket er en virkelig hæder, da titlen ikke kan søges. Atrani er stort set ukendt af de mange turister, der ellers kommer på Amalfikysten. Det skyldes at byen, som er nærmeste nabo til selve Amalfi, ligger under kystvejen, som passerer på en bro hen over husene, stranden og torvepladsen. Den lille centrale torveplads fungerer som byens dagligstue, og man føler næsten, at man er med i en film, når man træder ind på den lille plads. Byen har flere restauranter, og vi skal naturligvis også spise frokost i denne lille perle. Det gør vi hos de to brødre Roberto og Massimo på kystens bedste fiskerestaurant, som også har en anbefaling i den berømte Michelin-guide. Vi vandrer tilbage til Ravello sidst på eftermiddagen.
Dagens vandring 8-9 km med mange trapper. Højdemeter ca 365 m
Dag 4: Vandretur til Mølledalen og Amalfi (M,F)
Fra Hotel Bonadies går vi til Pontone via Scala og Minuta og holder kaffepause på kirkepladsen og Bar Blu, hvor vi sikkert allerede har fået status af stamgæster. Vi lader op inden den smukke tur ind gennem Mølledalen "Valle dei Mulini" og ned til Amalfi. På vej gennem Pontone kan vi nyde de spændende kig ned mod Amalfi by og havet og beundre et lille miniature-dukkelandskab, som fortæller historien om livet på disse kanter. Vi fortsætter gennem de små marker og den begyndende skov ind i selve Mølledalen og kommer på den måde ned til de tidligere møller og Amalfi by. Undervejs er der god mulighed for at møde en gedeflok med deres hyrde samt nogle af de mange arbejdsheste. Vi går helt ind i bunden af dalen, og hvis nogen er friske, er der mulighed for et hurtigt dyp i de mange badebassiner som er opstået i forbindelse med de små vandfald.
I Amalfi er der mulighed for at besøge papirmuseet og se, hvordan de fremstillede håndlavet papir i gamle dage, hvor der var 14 aktive møller i alt. Det håndlavede papir var tidligere en stor eksportvare, og det fremstilles stadig i Amalfis sidste papirmølle, som ejes af familien Amatruda, og det kan købes i flere af byens butikker eller på selve museet. Der er også mulighed for at besøge byens imponerende domkirke og de gamle skibsbygningshaller. Vi spiser en pizza hos Mario i det gamle og meget karakteristiske familietrattoria på domkirkepladsen, hvor de stadig bager i den brændefyrede stenovn. Vi følges tilbage til Ravello sidst på eftermiddagen eller tager bussen, hvis benene allerede har fået tilstrækkeligt med motion.
Dagens vandring 10 km, som kan afkortes til 5 km, hvis du tager bussen hjem. Terræn er blandet og med mange trapper. Højdemeter ialt ca. 365 m
Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M)
Efter flere dages vandring op og ned, er der nok nogen, hvis benmuskler vil have godt af en velfortjent fridag til almindelig afslapning og andre former for oplevelser. Det kunne være en idé at sejle til den smukke ø Capri, som også byder på masser af vandremuligheder. En udflugt til den romerske ruinby Pompeji eller de græske templer i Pæstum er også en mulighed, og ellers vil en vandretur til Minori og Maiori med den billedeskønne citronsti også være oplagt.
Dag 6: Gudernes sti. Sejltur Positano til Amalfi (M,F)
I dag sætter vi vores lid til vejrguderne, for vi skal vandre på Amalfikystens mest berømte, men også mest befærdede rute – Gudernes sti.

Billede: Vandring på Gudernes sti.
Den klassiske rute begynder i byen Bomerano, som ligger 650 meter over havet. Vi kører dertil g kan nå en kop kaffe og en nybagt cornetto på byens torv, inden vi for alvor strammer snørebåndene, fylder vandflaskerne og begiver os ud på denne guddommeligt smukke vandresti. Vi går i bogstavelig forstand på kanten af verden, og første gang vi får øje på kystbyen Positano, som er dagens mål, er man ved at tabe både næse og mund. Vi holder naturligvis mange fotostop undervejs, og efter ca. tre timers vandring og klatring er vi fremme i den lille by Nocelle.
Her kan vi få fyldt vandflaskerne, og efter en kort pause fortsætter vi endnu en times tid ad asfaltvejen til nabolandsbyen, Montepertuso, hvor vi skal spise frokost. Efter en god og velfortjent pause fortsætter vi turen ned mod Positano, og efter godt en times vandring er vi fremme i den henrivende by med de mange pastelfarvede huse. Vi tager båden hjem til Amalfi, og undervejs kan vi så sidde og gætte på, hvor helt præcist det var, vi vandrede på tværs over alle bjergene. Vi når Amalfi efter ca. en halv times sejlads og kan så tage stilling til, om der er kræfter til at fortsætte op ad bjerget til Ravello eller om bussen vil være at foretrække.
Dagens vandring er ca 12 km i bjergterræn. Højdemeter ca 150 m op og 650 meter ned.
Dag 7: Vandretur til Pogerola (M,F)
Sidste dag byder på endnu en fantastisk tur med imponerende udsigter, hvor vi går på naturstier hele vejen fra Minuta til Pogerola. Vi går stort set den samme strækning, som da vi gik gennem Mølledalen, bare 300-500 meter højere oppe. Vi går fra Ravello til Scala og Minuta, hvorfra vi tager de mange trapper op til niveau. Det første stræk ind til vandfaldene tager ca. en time. Efter et kort stop, hvor der er mulighed for at fylde vandflaskerne op i det iskolde vandløb, tager vi den sidste strækning til Pogerola, som varer et par timer og er den mest udfordrende. Vi spiser en velfortjent frokost hos Domenico på en af de lokale restauranter, hvorfra vi har en fantastisk udsigt mod Minuta, Pontone og Ravello. Derefter går turen ned til Amalfi gennem skoven, et stræk på ca. en time, og for de der har lyst går vi tilbage til Ravello, men man er også velkommen til at tage bussen.
Dagens vandring er 16 km og kan forkortes til 11 km, hvis man tager bussen hjem. Højdemeter ca. 200 meter op og 200 meter ned.
Dag 8: Hjemrejse (M)
Det er blevet tid til at sige farvel til Amalfikysten efter en uge med oplevelser af en helt anden karakter end de, som områdets andre turister kan tage med sig hjem. Vi har slidt skosålerne, vi har drukket litervis af vand, vi har svedt og vi har kæmpet - både med os selv og de ømme muskler. Men vi har fået nogle helt uforglemmelige oplevelser, og vi har virkelig gjort os fortjent til alle de gode måltider undervejs.