Skip to main content

Vejret på Amalfikysten i Italien

Hvordan er vejret? Hvilken sæson er bedst? Hvad skal man pakke?

Det er nogle af de spørgsmål, vores gæster stiller, når de forbereder sig på en rejse til Amalfikysten. Vi har arrangeret rejser til Amalfikysten i en lang årrække, og hvert år sender vi mange gæster afsted på forskellige typer rejser; både kulturelle oplevelsesture, vandreture og daseferier.

Så her får du vores bedste råd og tips:

Forår (april, maj)

Om foråret tager kysten sig vidunderligt ud i grønne klæder, og den smukke blåregn blomstrer om kap med citrontræernes duftende hvide blomster.


Billeder: Blåregn i fuldt flor.

Foråret begynder tidligt, og så snart solen er fremme føles det næsten som en dansk forsommer. I april og maj ligger den gennemsnitlige dagstemperatur på 21 grader. Lidt køligere synes det om aftenen, når solen går ned, og temperaturen daler til ca. 12 grader. En let vindjakke, der evt. kan tåle et lille dryp er at anbefale på denne årstid.

Her kan du se alle vores rejser til Amalfikysten og vores rejser til Italien.

Sommer (juni, juli, august)

Sommeren - som vi kender den hjemmefra – kan sagtens indfinde sig allerede ultimo maj eller start juni, og varer som regel helt ind til ultimo september. I juni ligger dagstemperaturen på 27 grader, og i juli og august stiger den til 29 grader. Området har gennemsnitligt 1-2 regnvejrsdage om måneden hen over sommeren, så du har mere brug for solcreme end for en jakke eller et regnslag.


Billeder: Positano / Have i Ravello.

Efterår (september, oktober)

Medio oktober bliver vejret lidt mere omskifteligt. Septembers gennemsnitstemperatur på 24 daler til omkr. 19 grader, og som om foråret føles aftenerne en smule køligere med ca. 12 grader. Vi anbefaler, at man klæder sig i lag, så man kan tilpasse sig de skiftende temperaturer. Det er dog ikke utænkeligt at man kan tilbringe dagen i korte ærmer og bukser helt ind i oktober, ligesom badevandet også kan være lunt og indbydende langt ind i efteråret.


Billede: Aftensstemning på Amalfikysten.

På Amalfikysten finder du de imponerende udsigter, en afslappet atmosfære og en perlerække af bjerg- og kystbyer i det frodige landskab. Området byder også på store og kulturelle oplevelser som Pompeji, Capri, Vesuv, Ravello og Amalfi.

Oplev den enestående Amalfikyst i Syditalien. En kyst så smuk, at den ikke kan beskrives. Den skal – i alt sin storhed – ses, smages og duftes.

Rejs med Kulturrejser Europa og oplev den billedskønne Amalfikyst.

Her kan du se alle vores rejser til Amalfikysten og her kan du få et overblik over alle vores rejser til Italien.

Har du lyst til mere læsning? Læs her om 6 ting du bare må opleve på Amalfikysten eller mad og vin i Italien.