Skip to main content

Madrid - Spaniens hjerte

5 dage - pris pr. person fra
7.995,-
Bestil rejse

Rejse til Madrid med besøg i Toledo og Segovia

Kulturel storbyferie i Madrid og omegn

Den Iberiske Halvøs største by, Madrid, danner rammen for 5 rejsedage fyldt med storhed og historiske monumenter. Middelalderen og den spanske guldalder, krydret med det moderne og mondæne, er vores kulturelle greb på Spaniens prægtige hovedstad og et par legendariske omegnsbyer. Sammen med vores rejseleder får vi en idé om byens største seværdigheder, og på vores byvandring besøger vi bl.a. kongeslottet Palacio Real. Vi skal naturligvis også smage på Madrid på en gastronomisk aftenvandring med besøg på flere tapasrestauranter.

Nyd en dag på egen hånd i Madrid

På din storbyferie i Madrid får du desuden en dag til egne oplevelser i storbyen – museumsbesøg, shopping eller afslapning i byens gamle del, eller se livets gang fra en fortovsrestaurant eller på i græsset i byens lunger, den enorme Retiro-park.

Udflugter til Segovia og Toledo

Herudover har vi to udflugter ud af Madrid. Den ene til Segovia, mest kendt for sin imponerende romerske akvædukt og Disney-slottet Alcázar de Segovia. Dagen er inkl. frokost. Den anden udflugt går til maleren El Grecos by, Toledo, ligeledes inkl. frokost.

Derfor skal du rejse med os til Madrid:

 • Oplev nogle af de største spanske seværdigheder
 • Glæd dig til essensen af den gamle spanske kultur på udflugt til Toledo og Segovia
 • Central hotelbeliggenhed
 • Dansktalende rejseleder samt kyndige lokalguider

Kulturoplevelser i Spaniens hjerte

På en 5 dages pakkerejse til Madrid får du et indblik i det gamle Spaniens middel- og guldalder samt den hypermoderne metropol, som Madrid i sandhed også er.
Da rejsen betragtes som storbyferie, går man naturligvis en del. Det kræves derfor, at man er almindeligt gående for at få fuldt udbytte af rejsen.

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: Ankomst Madrid, *Aften-tapas-tour *(A)
Dag 2: Byvandring m besøg på kongeslottet, udflugt til Segovia m frokost (M, F)
Dag 3: Udflugt til Toledo med frokost (M,F)
Dag 4: Fridag til egne oplevelser, (M,A)
Dag 5: Fri formiddag frem til afrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens dagsprogram. Der kan derfor indtil selve afrejsen blive ændret på udflugtsdagenes rækkefølge.

*På sene ankomster flyttes tapas-tour til dag 4

4 seværdigheder du bør se i Madrid

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst 

Efter ankomst til Madrid modtages vi af vores rejseleder og vi køres til vores hotel. 


Billede: Tapas i Madrid.

Dag 2: Byvandring og udflugt til Segovia (M,F)

Efter morgenmaden går vi på byvandring, som inkluderer entré på Kongeslottet. Palacio Real, er ikke længere kongelig residens men bruges til repræsentative formål. Udover det meget luksuriøse interiør, rummer slottet historiske kunstværker og våben, sølvtøj, ure, gobeliner og Verdens største samling af Stradivarius-violiner. Efter byvandringen stiger vi ombord på vores bus og kører til Segovia hvor en god frokost med drikkelse venter. Byen er en rigtig middelalderby med krogede gader og okkerfarvede bygninger. Den velbevarede bymur kan dateres helt tilbage til år 1088. Bedst kendt er Segovia for sin imponerende romerske akvædukt med 166 buer. Efter frokosten går sammen gennem de gamle gader frem til Alcázar-slottet fra 1400-tallet. Slottet har været inspirationskilde til selveste Walt Disneys tegnede eventyrslotte. Vi får også et glimt af byens smukke gotiske katedral. Byen er i øvrigt et prima eksempel på fordums tiders sameksistens, religioner og kulturer imellem.  
Således beriget vender vi tilbage til Madrid sidst på eftermiddagen. 


Billede: Alcázar-slottet og katedralen i Segovia. 

Dag 3: Udflugt til Toledo (M,F)

I dag venter en hel dags udflugt med et besøg i den tidligere kulturelle højborg Toledo inkl. frokost. Castilla de la Manchas provinshovedstad, ligger højt hævet på en klippe, omgivet af Tajofloden på 3 sider. Allerede i Romertiden var Toledo et kommercielt og administrativt center og under Visigoterne var det Spaniens hovedstad. Under Cordoba-Kalifatet havde Toledo sin guldalder som kosmopolisk og blomstrende storby bestående af både kristne, jøder og muslimske indbyggere. Perioden kaldes også La Convivencia (711-1492), "Sameksistensen". Det var også et knudepunkt for kultur og spirituelt lærde. Skrifter blev oversat fra arabisk og hebraisk til latin og viden blev spredt ud herfra, til hele det kristne Europa. 

I dag præsenterer Toledos labyrint-system af gader og dens bygninger fortsat en kompleks mosaik af fordums 3 religioner og kulturer. Vi får en guidet tur rundt og hvis tiden tillader det, kan Santo Tomékirken besøges før vi nyder en lokal frokost. Kirken er berømt for El Grecos maleri Begravelse af Grev Orgaz.


 

Dag 4: Fridag til egne oplevelser og tapastour (M,A)

Dagen er din egen, og hvis du vil kombinere km i benene med offentlig transport, har byen et veludbygget metronetværk og lokalbusser. Du kan f.eks. begynde dagen med et museumsbesøg eller en afslappende spadseretur i byens grønne hjerte, Retiro-parken. Alternativt kan du nyde den skønne summen af liv i de gamle gader i kvarteret omkring Plaza Mayor og Plaza Sol ved hovedgaden Puerta del Sol. Et besøg i det overdækkede marked Mercado San Miguel kan anbefales. Måske vil du shoppe? Var det f.eks. noget med en typisk spansk slængkappe fra det kendte skrædderhus Casa Seseña? Sådan en er at finde i en sidegade til Puerta del Sol.  Vi mødes om aftenen til en fælles tapas-tour.  


Billede: Royal Palace og Retiro-parken i Madrid.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Du har hele formiddagen til disposition, inden vi over middag takker af og drager til lufthavnen. 


M = Morgenmad  A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt for Madrid på dmi.dk her

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
11/11 - 15/11Se rejsetider KøbenhavnMadrid - Spaniens Hjerte
Ophold på Hotel Regente
7.995,-Bestil
16/3 - 20/3Se rejsetider KøbenhavnMadrid - Spaniens Hjerte
Ophold på Hotel Ganivet.
8.995,-Bestil

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly København-Madrid t/r
 • 4 nætter på hotel centralt i Madrid 
 • Morgenmad, to frokoster, en middag (tapas tour).
 • Transporter, udflugter og entréer iflg. program
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.850 
 • Forsikringer
 • Entréer ud over de nævnte
 • Administrationsgebyr kr. 95

Hotel

Se andre populære rejser her