Kreta Special

Kulturrejse til Kreta i Grækenland
Promenade i Chania på Kreta
Fyrtårn og Arkadi Monastery kloster i Chania på Kreta
Hotel Galini Sea View på Kreta
Knossos Palace på Kreta
Oliven på Kreta
Chania på Kreta i Grækenland
Stranden på Kreta i Grækenland

Oplev Gudernes Ø i bekvemme rammer i de behagelige rejsemåneder maj og september


Kulturrejser Europa er glade for at præsentere denne rejse til en af danskernes absolutte yndlingsøer, Kreta. 

Vi har samlet en række oplevelser der både byder på et dyk ned i historien ved ruinerne af Knossospaladset, i Theriso-kløften og i den charmerende havneby, Chania. Vi får også et indblik i de små landsbyer i Kretas bagland, hvor vi  bl.a. smager lokale specialiteter. Udflugterne bliver ledet af en dansktalende rejseleder, der har boet fast på Kreta i en årrække. Rammen for vores rejse er det komfortable firestjernede Hotel Galini Sea View, hvor der er all inclusive, og vi indkvarteres i gode lyse værelser med balkon og udsigt til pool eller hav. Kreta Special er rejsen for dig der sætter pris på kulturelt indhold - men også tid til egne oplevelser og afslapning. 

Kort Dagsprogram

Dag 1:    Ankomst Kreta. Transport til hotel (A)
Dag 2:    Udflugt til Chania med byvandring. (M, F, A)
Dag 3:    Fridag eller udflugt til Theriso-kløften (M, F, A)
Dag 4:    Udflugt til Kretas bagland. (M, A)
Dag 5:    Fridag eller udflugt til Botanisk have (M, F, A)
Dag 6:    Udflugt til Knossos, (M, A) 
Dag 7:    Fridag til egne oplevelser (M, F, A)
Dag 8:    Hjemrejse (M, F)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Pris fra:
6.295,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Kreta. Transport til hotel (A)

Efter ankomsten  til Chania, bliver vi mødt af vores rejseleder, der tager os til hotel Galini Sea View. Ved ankomst er der mulighed for at få lidt mad i hotellets restaurant og resten af aftenen er til fri disposition.

Dag 2: Udflugt til Chania med byvandring (M, F, A)

Vi tager hul på udflugtsprogrammet ved et besøg i den hyggelige havneby, Chania.

Chania er sansernes by, hvor øjnene konstant mættes af forskellige synsindtryk i kombination med en summen fra lokale indbyggere og turister, der alle nyder den skønne by. Den specielle stemning opleves især i den gamle bydel og i markedshallen, hvor lugtesansen bombarderes med dufte fra de mange kryddeributikker samt friskbrygget græsk kaffe.
Chanias historie, som er flot afbilledet i byens arkitektur, kan dateres helt tilbage til minoisk tid, men selve byen blev oprindeligt grundlagt i begyndelsen af 500-tallet, under navnet Kydonia. Vi går en tur i de små hyggelige gader, og lægger vejen forbi den gamle havn, der giver et spændende indtryk af den venetianske periode, og ikke mindst ser vi, hvordan den tyrkiske okkupation har sat sit præg på omgivelserne.

Dag 3:  FRIDAG ELLER UDFLUGT TIL THERISO-KLØFTEN (M, F, A)

I dag kan du vælge at deltage i en udflugt til Theriso-kløften.

Her går vi i fodsporene på - til dato - Grækenlands mest kendte politiker, Eleftherios Venizelos, samt hører mere om den revolutionære opstands fødsel og historie. Turen gennem kløften gennemføres i et halvåbent minitog, og er en fantastisk oplevelse. Bjergsiderne står lodret på begge sider af den snoede bjergvej, og man føler sig helt overgivet til deres nøgne skønhed. I kløften gror over 200 arter af Kretas vilde blomster, hvis dejlige dufte dominerer hele slugten, mens bjerghulerne er hjemsted for Kretas beskyttede Kri-Kri geder.
For enden af kløften, i landsbyen Theriso, besøger vi frihedskæmpernes lille museum, som ligger i den gamle landsbyskole. På hjemturen stopper vi ved Agiasøen for at spise frokost (ikke inkluderet), inden turen går videre til en appelsinplantage, hvor der er mulighed for at smage og købe friskplukkede appelsiner.

Dag 4: Udflugt til Kretas bagland (M, A)

I dag står der endnu flere oplevelser på programmet, og vi skal rundt og besøge nogle af de steder der udgør Kretas sjæl i en skøn blanding af olivenproduktion, vinfremstilling og produkter fremstillet af olivenolie.
Vi starter med et besøg i Skt. Johannes’ grotten som ligger i nærheden af Kolymbari. Derfra går turen til Biolea, hvor de fremstiller økologisk olivenolie af høj kvalitet. Der vil være mulighed for at smage nogle af de forskellige olier, bl.a. tilsat lokale produkter som citron og appelsin. For at lave olivenolie kræves der naturligvis oliventræer, og verdens ældste af slagsen står i Vouves, som er vores næste stop. Et fantastisk syn med dets knudrede stamme, som har stået samme sted gennem de sidste 2500 år. Fra Vouves fortsætter vi til landsbyen Neriana, hvor vi besøger familien Durudakis, der har en lille, men velfungerende, vinproduktion. Her ser vi, hvordan vinen bliver tilberedt uden de store industrielle tiltag - og selvfølgelig får vi en smagsprøve.
Der er indlagt tid til at spise frokost (ikke inkluderet) på en nærliggende lokal taverna, hvor alle ingredienserne kommer fra ejerens lille gårdbrug og er tilberedt over åben ild. En smagsoplevelse uden sammenligning. Sidste stop er i Tavronitis på en lille fabrik der fremstiller sæbe, cremer m.m. af olivenolie. Vi ser, hvordan produktionen foregår, og der er naturligvis mulighed for at købe lidt med hjem.

Dag 5: Fridag eller udflugt til Botanisk have (M, F, A)

Der er i dag mulighed for at deltage i en udflugt til botanisk have, som ligger cirka 20 km uden for Chania. Hundredevis af naturens vidundere venter på blive beundret på de 20 hektar land, der så sent som i 2003 lå grå og øde hen, efter en kraftig brand havde hærget området. Nu er det hjemsted for over 150 frugttræer, utallige medicinplanter samt blomster og buske, som har gjort parken til en lille oase midt på en varm ferieø. Ved ankomsten får vi en kort introduktion i tilberedningen af en lokal grøntsagsret, hvorefter vi går en afslappet tur og nyder parkens skønhed og farver og slutter turen af med en frokost.

Dag 6: Udflugt til Knossos (M, A) 

Et besøg på Kreta, betyder naturligvis også et besøg på Knossos.
Ruinerne af det berømte palads kan dateres tilbage til bronzealderen (ca.1900-1600 f.Kr.), og ligger i udkanten af Heraklion. En del levn kan føres helt tilbage til 7000 f.Kr., hvor den første civilisation bosatte sig i området. Udgravningen, og den delvise genopbygning af paladset, tilskrives englænderen Arthur Evans, som i 1900 begyndte at udforske området. Der er mange myter og historier knyttet til både tiden og stedet, som vi hører mere om på denne spændende tur tilbage i tiden. Undervejs er der sat tid af til frokost på egen hånd (ikke inkluderet). Entré til Knossos er ikke inkluderet. Prisen er ca. 15€ per person. For EU-borgere over 63 år er prisen ca. 8 euro mod forevisning af billed-id.

Dag 7: Fridag til egne oplevelser (M, F, A)

Dagen i dag er til egne oplevelser.

Dag 8: Hjemrejse (M, F)

Efter morgenmaden har vi dagen til egne oplevelser og om aftenen tilbagelægger vi rejsens sidste køretur til Chania lufthavn og vender hjem efter en dejlig rejse i Grækenland.

Kort

Rejsen Kreta Special
 

Vejret

Afgange og priser

  Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
9/5 - 16/5 København
Se flytider
Kreta Special - 8 dage
6.295,- Bestil »
12/9 - 19/9 København
Se flytider
Kreta Special - 8 dage
6.995,- Bestil »
19/9 - 26/9 København
Se flytider
Kreta Special - 8 dage
6.995,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Chania t/r inkl skatter og afgifter

 • Syv nætter på Galini Sea View ****

 • All inclusive på hotellet (se specifikation under hotelbeskrivelsen)

 • Transport og udflugter iflg. program

 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Tillæg for enkeltværelse kr. 1995,-

 • Udflugt til Therisso-kløften kr. 200,-

 • Udflugt til Botanisk have kr. 345,-

 • Entréer ud over de nævnte

 • Forsikringer

 • Administrationsgebyr 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Galini Sea View
****
Dejligt moderne 4-stjernet hotel, Galini Sea View er en rigtig god indkvartering med en fin beliggenhed med udsigt mod Chaniakysten. Galini Sea View ligger i badebyen Agia Marina som har et fornuftigt ud ....