Skip to main content

Rejser til Madeira

Når du rejser til Madeira på vores grupperejser med dansktalende rejseleder, kan du glæde dig til en uforglemmelig oplevelse med komfort, havudsigt, all inclusive og kulturelle oplevelser. Madeira er et paradis for naturelskere med storslået natur langt ude i Atlanterhavet, og vores dansktalende rejseledere har et indgående kendskab til Madeira og den smukke natur. Madeira er kontrasternes ø, beliggende på et lag af lava og aske, hvor flora og fauna har formidable vilkår. Storslåede klippeformationer, vandfald, eukalyptussskove, grønne bjerge og vilde blomster er et særgen for Madeira. Madeira er en grøn oase midt i Atlanterhavet med fantastiske udsigter, og store naturoplevelser.

Rejs til Madeira i Portugal - Kulturrejser Europa er specialister

Hos Kulturrejser Europa er vi specialister i rejser til Madeira. Den portugisiske ø står vores hjerte nært, og vores dansktalende rejseledere er specialister i at formidle Madeiras kultur og historie videre til dig.

Vi har et varieret udbud af kulturrejser til Madeira. Vælg vores populære kulturrejse til mageløse Madeira, hvor vi bor på et dejligt hotel og har tre udflugter med dansktalende rejseleder inkluderet. du har god tid på egen hånd til at udforske Funchal og andre dele af øen, og du kan deltage på et par ekstra udflugter eller bare nyde livet ved hotellets pool.

Til sommer kan du på rejsen Madeira - for krop og sjæl nyde et 13 dages ophold på samme hotel inkl. all inclusive, gode udflugter og tid til det hele - også afslapning og aktiv udfoldelse med vandreture og - hvis du vil - en dag på mountainbike.

Kan du godt lide at vandre og opleve rejsemålet til fods i naturen, er rejsen Vandreferie på Madeira noget for dig. Vi har blandt andet to dage, hvor vi vandrer langs stier og vandingskanalerne "Levadas", som der er mere end 2000 kilometer af på øen. Vandreturene er ca. mellem 8-14 kilometer. Vi bor på 3* hotel og flere frokoster og middage er inkluderet i rejsen, hvor vi nyder den lækre mad.

Lyder tre uger på Madeira som et behageligt alternativ til den kolde vinter herhjemme, så se nærmere her. Vi tilbyder nu tre ugers langtidsferie på Madeira, hvor vi bor på det populære Hotel Duas Torres med lejligheder, som ligger i første række til Atlanterhavet med flot udsigt. Vi har tre udflugter inkluderet i rejsen, så der er god tid til at nyde øen på egen hånd samtidig med at vi oplever flere af øens facetter sammen med vores dansktalende rejseleder. Bliv inspireret til langtidsferie på Madeira.

Oplevelser og udflugter på Madeira

Madeira er et paradis for vandre- og naturentusiaster. I denne forbindelse er den portugisiske ø nok mest kendt for sit levada-system, som er et stort netværk af vandingskanaler, som bringer vand fra bjergene og ned til de lavere beliggende marker på øens varme og mere tørre sydkyst. Øens sydkyst har på grund af den store eksponering for solen brug for denne vanding, så landbrugsproduktionen kan holdes i gang.

I tidernes løb har man, for at kunne vedligeholde levada'erne, bygget små stier, som går langs kanalerne og dybt ind i de frodige bjerge og skove. Det er disse stier, som i dag er til stor glæde for vandreentusiaster fra hele verden. Levada'erne er stadig i drift og tjener i bund og grund det samme formål, som da de første blev anlagt i det 16. århundrede. På rejsen Mageløse Madeira kan du opleve det fantastiske vandingssystem, når vi sammen vandrer langs de historiske kanaler og kommer helt tæt på det fascinerende landskab.

Håndplukkede hoteller

Hotellet skal være med til at gøre rejseoplevelsen komplet, og derfor er vores medarbejdere meget omhyggelige, når der skal vælges hoteller til gæsterne på vores rejser til Madeira.

Vi kender hotellerne og har et tæt samarbejde med dem, så du som gæst får opfyldt dine forventninger og behov. Komfortable forhold, et godt serviceniveau og fornuftige priser, er noget af det vi sætter højest, når vi vælger hoteller. Vi gør meget ud af at vælge hoteller med en god beliggenhed, især i byerne, så du også selv kan komme rundt til seværdighederne, fx. om aftenen. Læs til eksempel mere om det hotel vi bruger på Mageløse Madeira her.

Parker og haver på Madeira

Madeira som byder på mange skønne parker og haver er kendt for sin naturlige fauna. Rejser du til Madeira er det bestemt værd at sætte tid af til et besøg i disse haver og parker som befinder sig i og omkring hovedbyen Funchal - måske du er heldig at se eksotiske blomster. Vi har fået en ny rejse - en decideret haverejse, der ligger på samme tid som blomsterfestivalen på Madeira - så den besøger vi naturligvis også. Madeiras blomsterfestival er et kulturelt højdepunkt, hvor Funchal smukt er blomsterpyntet med forskellige blomsterarter og den store blomsterparade farver gaderne. Vil du opleve Madeira, blomsterfestivalen, grønne dale og Madeiras mange parker er haverejsen til Madeira den helt rigtige ferie.

Vejret på Madeira

Hvordan er vejret på Madeira? Et af de ofte stillede spørgsmål. Klimaet på Madeira er subtropisk kystklima. Det milde klima gør, at der aldrig er for koldt, aldrig for varmt og med gennemsnitlige 22 grader året rundt, er temperaturen behagelig. Du bor på sydkysten, som har øens mest solrige og behagelige klima.

Få mere information om vejr og klima på Madeira her.

Rejser til Portugal

Oplev alle vores rejser til pragtfulde Portugal. Du kan rejse på rundrejser, flodkrydstogter, kulturrejser og langtidsferier. Med Kulturrejser Europa kan du rejse fra Braga i nord til Lissabon i syd - mulighederne er mange. Find alle rejser til Portugal.

Fakta om Madeira

Madeira fra A til Z

Hvor ligger Madeira?

Madeira er en portugisisk øgruppe beliggende i Atlanterhavet ca. 1.000 km sydvest for Portugals hovedstad Lissabon og ca. 700 km vest for Marokkos kyst.

Selv om Madeira ligger langt væk, er det et populært rejsemål, kendt for et behageligt klima, det frodige landskab og den smukke natur. Øen Madeira er hovedøen i øgruppen, der ligeledes omfatter den mindre ø Porto Santo, der også er beboet, samt de ubeboede øer Desertas og Selvagens.
 

Hvor stor er Madeira?

Madeira har et areal på ca. 741 kvadratkilometer. Øen er ca. 57 km lang fra nordøst til sydvest og 22 km bred på det bredeste punkt. Det gør Madeira til en ø af overkommelig størrelse for besøgende, der gerne vil udforske flere forskellige seværdigheder uden at skulle rejse over alt for store afstande.
 

Hvor lang tid tager det at flyve til Madeira?

Rejsetiden fra Danmark til Madeira afhænger af den specifikke afrejsedestination i Danmark. En direkte flyvning fra København til Madeira tager omkring 5 timer. Bemærk, rejsetiden forlænges, hvis du ikke er på et direkte fly, men skal mellemlande i f.eks. Lissabon. Der er ca. 3 ½ times flyvning mellem København og Lissabon og 2 timers flyvning mellem Lissabon og Madeira.
 

Hvordan er vejret på Madeira?

Madeira er kendt for sit milde, subtropiske klima året rundt. Det lune vejr gør øen til det perfekte rejsemål for alle, der hverken kan lide at have det for varmt eller for koldt.

Gennemsnitstemperaturen om dagen varierer mellem 19-20 grader om vinteren og op til 26 grader om sommeren. Regn er mere almindeligt i vinterperioden, men nedbøren falder oftest i de højereliggende områder, hvilket gør, at kystområderne har mange dage med solskin.

Vejret Madeira Kulturrejser Europa

Madeira er skøn at besøge året rundt, hvor temperaturerne er behagelige, og landskabet er særlig frodigt. Foråret er ideelt for blomsterentusiaster, da øen her blomstrer i et væld af farver – og den populære blomsterfestival løber af stablen i Funchal. Sommeren er perfekt for alle, der holder af at gå på stranden og ikke ønsker de høje temperaturer, som i Middelhavet, mens efteråret byder på lune temperaturer. Vintrene er milde og byder på vintersol, når man har allermest brug for det.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Madeira?

Hvornår det er bedst at rejse til Madeira, afhænger i høj grad af, hvad du gerne vil have ud af dit besøg. Alle årstider har deres egen unikke charme og byder på masser af muligheder for at se og opleve øen, så uanset hvornår du vælger at besøge Madeira, vil du blive budt velkommen af øens unikke atmosfære og naturskønne omgivelser.
 

Hvad er Madeira kendt for?

Madeira er en skøn, kontrasternes ø med masser at byde på. Flere karakteristika gør øen til et unikt rejsemål, herunder både storslået natur, kultur og historie. Øen er bl.a. berømt for sit milde, subtropiske klima, hvilket gør det til den perfekte destination for alle, der holder af sol og lunt vejr.

Madeiras natur er desuden helt spektakulær. Øens dramatiske landskaber rummer høje bjerge, dybe dale og frodige skove, herunder UNESCO-bevarede laurbærskove. Den frodige natur opleves allerbedst til fods, og øen byder på masser af spændende vandreture, herunder vandreture langs vandingskanalerne, levadaerne. Øen har et helt netværk af dem, og vandrestierne langs dem er fantastiske.

Madeiras eksotiske blomster og haver er i en klasse for sig, og de mange eksotiske planter og farverige blomster gør da også, at Madeira er kendt for sine smukke botaniske haver og den berømte blomsterfestival, der finder sted i foråret. Derudover byder øen på en række kulturelle festivaler og arrangementer, herunder karnevallet, der afspejler lokal kultur og tradition. Karnevallet minder om de store optog fra Rio de Janeiro og Tyskland

Vi må naturligvis ikke glemme Madeiravinen, som øen lægger navn til. Vinen er en berømt hedvin, der fås i flere varianter, fra de helt tørre til de søde, som har været kendt og elsket verden over siden det 17. århundrede.

Gastronomien på Madeira låner fra det portugisiske køkken, men byder også på egne, lokale retter. Prøv f.eks. espetada – grillspyd med oksekød – espada, den særlige kårdefisk, og bolo de caco, et lækkert pandebrød.

Er du i tvivl om, hvor du skal fejre nytår, så er Madeira et godt bud. Øen er kendt for sit imponerende nytårsfyrværkeri i Funchal, som ligger helt i top på verdensplan.

Øens kystlinje er smuk og forreven, præget af klipper og naturskabte swimmingpools, der giver fantastiske muligheder for svømning og solbadning, ikke mindst på Porto Santo. Atlanterhavets krystalklare vand er desuden ideelt til dykning, snorkling og andre vandsportsaktiviteter.
 

Hvad skal man opleve på Madeira?

Der er mange ting, du ikke må gå glip af på din rejse til Madeira – både når det gælder oplevelser og seværdigheder. Meget af det, du skal se, befinder sig i den enestående natur, der da også er en af Madeiras hovedattraktioner. Og når du ikke det hele i første omgang, kan du altid komme tilbage.

Funchal

Hovedstaden på Madeira, hvor du kan smage den lokale mad og vin, besøge den smukke katedral Sé, beundre statuen af Cristiano Ronaldo og opleve det farverige marked, Mercado dos Lavradores, der lokker med lokale, eksotiske frugter og grøntsager, spændende planter og friskfanget fisk fra Atlanterhavet.

Byparker og botaniske haver

Madeiras botaniske have og Monte Palace Tropical Garden er begge fantastiske steder at opleve øens unikke flora og fantastiske udsigter over Funchal og Atlanterhavets dybblå vand.

Cabo Girão Skywalk

På en af de højeste klippeterrasser i Europa giver en udsigtsplatform i glas en betagende udsigt over havet og kystlinjen.

Laurisilva-skoven

Madeiras laurisilvaskov er på UNESCOs Verdensarvsliste som et unikt økosystem, der har været uændret gennem millioner af år. Et helt særligt sted med sine ældgamle, krogede træer.

Santana

Byen, der ligger på Madeiras nordkyst, er kendt for sine traditionelle trekantede stråtækte huse, der giver et godt indblik i den lokale historie og kultur.

Porto Moniz

Berømt for sine naturskabte havbade, som er populære til en forfriskende dukkert blandt både lokalbefolkningen og turister.

Dykning og snorkling

Det klare vand, der omkranser Madeira, byder på et væld af liv både i og under overfladen. Her er ideelt at dyrke vandsport samt dykke eller snorkle og udforske den kulørte undervandsverden.

Levadaerne

Tag på aktiv ferie, og oplev de mange vandrestier, der følger de traditionelle vandingskanaler i Madeiras bjerge og fører dig gennem storslåede landskaber.

Cristiano Ronaldo-museet

Madeiras hovedstad Funchal har fostret Cristiano Ronaldo, og øens indbyggere er forståelig nok stolte af deres berømte søn. Derfor er der i dag et museum, der fremviser og fortæller om hans bedrifter - og der er naturligvis også en statue af bysbarnet.
 

Hvad spiser man på Madeira?

Madeiras madkultur er en spændende og velsmagende kombination af det portugisiske køkken og øens egne unikke påvirkninger. Lokale ingredienser som fersk fisk og eksotisk frugt og grønt spiller en central rolle i køkkenet. En af de bedst kendte lokale retter er espada com banana, en kombination af kårdefisk (espada) med banan. Espetada, der er grillet oksekød på et spyd – oprindeligt af laurbærtræ, men ikke længere, da laurisilvaskoven nu er fredet – er også et populært valg, ofte serveret sammen med bolo do caco, der er et fladt pandebrød af hvede og sød kartoffel, smurt med hvidløgssmør.

Supperne caldo verde, kålsuppe, og sopa de tomate e cebola, tomat- og løgsuppe toppet med et pocheret æg, er traditionelle forretter. Madeira er desuden berømt for sine mange lækre retter med fisk og skaldyr, f.eks. retten lapas, der er grillede albueskæl (patella vulgata), en vandsnegl, serveret med hvidløg og citron.

Som sød afslutning på et måltid, kan du med fordel prøve bolo de mel, en lækker honningkage, der traditionelt spises til jul, mens passionsfrugt, papaya og andre lokale tropefrugter ofte nydes frisk som dessert eller som mousse.

Dertil er det oplagt at nyde et glas Madeiravin, som spænder fra tør til meget sød. Vinen er en ikonisk del af øens kultur og serveres oftest som aperitif eller til dessert. Og så må du ikke snyde dig selv for et glas poncha, der vel nærmest kan betegnes som Madeiras nationaldrik - sukkerrørsrom (aguardente), sukker og saft fra friske citroner.
 

Hvad er Madeira-vin?

Madeira, eller Madeiravin, er en særlig type hedvin, der stammer fra øen af samme navn. Vinen er kendt for sin unikke smag og ikke mindst produktionsproces, der indebærer en grad af opvarmning af vinen. Processen, der også er kendt som ’estufagem’, efterligner de betingelser, vinen oprindeligt havde, da den blev sejlet på tværs af ækvator i det 17. og 18. århundrede. Her opdagede man, at den lange transport kombineret med opvarmningen gjorde, at vinen udviklede en stor kompleksitet og holdbarhed.

Madeira fås i flere forskellige stilarter fra tør til meget sød. Den navngives ofte efter den anvendte druesort, som f.eks. Sercial, Verdelho, Bual og Malvasia. Nyd vinen som aperitif, sammen med mad eller som dessertvin.
 

Hvor skal man bo på Madeira?

Valg af indkvartering på Madeira afhænger af dine personlige præferencer og den type ferie, du søger. Hovedstaden Funchal er det mest oplagte sted at bo og tage på ture fra. Udvalget af hoteller er stort, og byen byder på en livlig atmosfære med nem adgang til mange restauranter, butikker, museer og den maleriske marina.
 

Hvad er prisniveauet på Madeira – og hvad bør du købe med hjem?

Prisniveauet på Madeira er generelt lavere end mange andre steder i Vesteuropa, selv om det naturligvis varierer fra sted til sted. Restauranter og butikker, der ligger uden for de primære turistområder har ofte varer og tjenester til rimelige priser. Prisen på dagligvarer, transport og spisesteder kan være meget overkommelig, mens priserne på varer og tjenester målrettet turister kan være noget højere.

Når det gælder shopping, er der flere varer, du med fordel kan tage med hjem som mindeværdig souvenir eller som gave:

Madeiravin: Øens berømte hedvin er en klassisk souvenir og fås i flere varianter, fra tør til meget sød.

Broderi: Madeira er kendt for sit udsøgte, håndlavede broderi, som kan købes som både duge, servietter og tøj.

Honningkage (bolo de mel): En traditionel madeiransk kage, rig på smag. Det er en populær gaveidé.

Generelt er det en god idé at købe de lokale produkter direkte fra producenten eller på de lokale markeder for at få de bedste priser og mest autentiske varer.
 

Hvad taler man på Madeira?

Der tales portugisisk på Madeira. Der er dog mange, både yngre og ældre, der både taler og forstår engelsk.
 

Hvilken valuta bruger man på Madeira?

Man betaler med euro på Madeira. Før euroen brugte man portugisiske escudos (PTE).