Skip to main content

6 ting du bare må opleve på Amalfikysten

Hvad skal man opleve på Amalfikysten?

Det glitrende, blå Middelhav, en af verdens smukkeste kystlinjer og ikke mindst det fantastiske italienske køkken.

Læs med og få gode tips til, hvad du ikke må gå glip af på rejsen til Amalfikysten.

Gode råvarer og Michelin-stjerner

God mad er synonymt med Amalfikysten, og fisk, citroner, mozzarella og tomater er blandt de råvarer, Sorrento-halvøen er kendt for. En håndfuld af restauranterne har fået tildelt en Michelin-stjerne, blandt andet Rosselinis i Ravello. Men der behøver ikke være stjerner på døren: Besøg Talarico Domenico i hans restaurant La Capannina i den lille by Pogerola højt oppe i bjergene. Maden er hjemmelavet, alle råvarer lokale og udsigten er himmelsk.

Citronernes land

Amalfi er kendt for sine fantastiske citronlunde, og alle på Amalfikysten siger, at ingen citroner er som citronerne på Sorrento-halvøen. På de stejle bjergsider bag kysten står citrontræerne tæt på terrassemarkerne. Citronerne er typisk mildere og mindre sure end andre steder, og de bruges i alt fra mad, kager og is til sæbe og parfume - og selvfølgelig i den berømte citronlikør Limoncello. Hver by har sin Limoncello-fabrikant, som har sin egen hemmelige opskrift. Kig ind og få en smagsprøve!

Hvis du vil udfordre bentøjet, kan du gå over bjergene fra Maiori til Minori ad Citronstien. På den smukke bjergside går du på trapper og naturstier gennem citronplantager og nyder den fantastiske udsigt. I Minori kan du efter Citronstiens strabadser belønne dig selv med et besøg hos byens kendte konditori Sal de Riso, som ligger på kystvejen. Konditoren Salvatore Sal de Riso er lige så kendt i Italien, som Mette Blomsterberg er det i Danmark. Han har skrevet bagebøger, optræder på tv og har blandt andet stået for dessertkagerne ved det prestigefyldte Rosenbal i Monaco. Prøv specialiteten Delizia al Limone – en lys kage på lette sandkagebunde toppet med citroncreme og overtrukket med pisket citroncreme. Det er som at spise en let syrlig sky – himmelsk!

Bådtur langs kysten

Amalfikysten er det Italien, vi tænker på, når det skal være allermest romantisk. Langs den flotte kystlinje ligger små bugter med charmerende havne og fiskerbåde, hvor hoteller og små huse ligger op ad de stejle klippesider med udsigt over det klare, blå hav.

Amalfikysten er blandt de absolut smukkeste kyststrækninger i Europa og er af samme grund blevet optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Verdensarvs-strækningen går fra byen Positano i vest til Vietri sul Mare i øst. Herimellem ligger en række andre spændende byer som Atrani, Cetara, Praiano, Amalfi, Minori og Maiori, der alle er et besøg værd. Byerne præsenterer sig smukkest fra havet, og turen er mere fredelig end den overtrafikerede kystvej. Et besøg på Amalfikysten er ikke fuldendt uden en sejltur langs kysten.

Skønne sandaler

Snyd ikke dig selv for at få lavet et par smukke, flade lædersandaler med smalle remme, som bliver tilpasset dine fødder. Hos Alfonso Dattilo i Maiori vælger man selv farve, rem-bredde og antal samt udsmykning. Alfonso sælger sine sandaler fra forretningen på kystvejen nær havnen, og prisen er markant lavere end i de dyre forretninger på Capri. Fra 60 euro.

Har du ikke fået stillet din shoppelyst? Tag på en dagsudflugt fra Amalfikysten til halvøens hovedby Sorrento. I den gamle bydel er det er en sand fornøjelse at slentre rundt i de snævre gågader. Her vrimler det med restauranter og små butikker, og her kan gøres mange gode køb. Sorrento er ikke mindst kendt for sine mange skomagere, der laver sko og sandaler af høj kvalitet, og også her kan de bedste skomagere tage mål og lave et par håndlavede sandaler på en halv times tid uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Med de skønne sandaler kan du gå i H.C. Andersens fodspor på Amalfikysten - læs om H.C. Andersen på Amalfikysten her.

Betagende udsigter

At opleve den flotteste udsigt på kysten kræver et besøg i Villa Cimbrone, der ligger på den yderste spids af den bjergryg, hvor byen Ravello ligger. Det smukke luksushotel giver offentlig adgang til deres rosenhave og til Terrazzo dell’Infinito - ”Uendelighedens Terrasse” beliggende over den bratte klippevæg og med en helt ubeskrivelig udsigt.

I Ravello er der også mulighed for at besøge Villa Rufolo, som stammer tilbage fra 1200-tallet og i dag danner rammen om mange klassiske koncerter. Man kan gå en tur forbi de mange 5-stjernede hoteller og den lille park La Principessa, hvorfra man kan gå direkte op i den spændende bydel Lacco, hvor de fleste ravellesere bor. I byen ligger det store kloster San Francesco, hvor P.S. Krøyer malede ”Klostergang i Ravello” under sin bryllupsrejse med Marie Krøyer i 1890.

Ravello er et sandt overflødighedshorn af keramikbutikker, så der er god lejlighed til at shoppe. Tag endelig også et kig på den interessante Camé-smykkebutik på domkirkepladsen hos gamle Giorgio. Han har leveret mange smykker til Vatikanet, der bruger dem som gaver i forbindelse med officielle besøg.

Er du til aktiv ferie, er Ravello en ideel base for mange smukke vandreture gennem hyggelige bjergbyer og ad flotte naturstier, hvor du kan opleve nogle af kystens mest imponerende udsigtspunkter. Du kan også tage på Kulinariske Vandringer på Amalfikysten!

Se også her vores andre rejser til Italien.

Domkirken i Amalfi

Katedralen Duomo - Amalfis domkirke er bygget i 1200-tallet og ligger som et smukt vartegn for byen. Det imponerende bygningsværk rejser sig majestætisk på byens torv, hvor caféerne ligger tæt og en kop cappuccino bare smager bedre end nogensinde før!

Amalfi er den populære turistby, der har lagt navn til Amalfikysten, og derfor er hovedstrøget ofte særdeles tætpakket. Derfor kan det betale sig at tage små afstikkere ind i de smalle sidegader. Tag forbi det hyggelige lille torv Piazza dei Dogi, der ligger helt omgivet af lyse bygninger på alle sider. Torvet er en fredfyldt lille oase i den travle by, som de færreste turister når frem til, men hvor mange lokale spiser på de tre restauranter.

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Ugebladet SØNDAG & femina

Her kan du også læse om Vejret på Amalfikysten i vores blogindlæg, derudover kan du se alle vores rejser til Italien her.

Oplev den enestående Amalfikyst med Kulturrejser Europa