Skip to main content

Coimbra

Coimbra i Portugal

I Midtportugal ligger en af Portugals ældste byer, Coimbra. Byen er smukt beliggende ved Rio Mondego og den gamle bymidte rejser sig fra floden op på bjergsiden.

Coimbras historie

Coimbra har en lang og dramatisk historie. De muslimske maurere herskede i 300 år indtil Portugals første konge, Afonso Henriques, eroberede Coimbra og gjorde byen til hovedstad i 100 år. Nogle af Coimbras vigtigste monumenter stammer fra denne tid, blandt andet katedralen og Santa Cruz-klostret.

Coimbra, Portugal

Coimbras universitet

Coimbras universitet blev grundlagt i 1200-tallet og ligger smukt placeret i den gamle bydel omgivet af gamle kirker og smalle gader og med en strålende udsigt over floden. Hovedbygningen finder du i det gamle kongepalads, og universitetet er stadig en aktiv institution med syv fakulteter. Der er en hel særlig stemning på universitetsområdet og byen, hvor du kan møde studerende i de karakteristiske sorte kapper. En af topattraktionerne i Coimbra er det fascinerende barokbibliotek fra 1700-tallet (entré og tidsbestilling kræves), som huser 250.000 bøger og er rigt udsmykket.

Læs mere om attraktioner og byer vest for Lissabon her.

Inês og Pedro - kærlighed i Coimbra

Det var forbudt kærlighed og et ægte drama, der udspillede sig i Coimbra i middelalderen, hvor den portugisiske kronsprins Dom Pedros elskede Inês blev myrdet i haven på Quinta das Lagrimas på ordre fra kongen (altså kronprinsens far!). Et politisk magtspil. For at gøre en lang og kompliceret historie kort, så skabte det en del uro med krig og hævn, Inês der bliver dronning efter sin død og ikke mindst en kærlighedshistorie, der bliver en legende i portugisisk historie og litteratur.

Du kan selv opleve Coimbra på vores rejser På opdagelse i Portugal og Klassiske Portugal.

Her kan du se alle vores andre rejser til Portugal.