Skip to main content

Idylliske Tavira

Status:
Datoer på vej

Idylliske Tavira - Ferie på Algarvekysten

På denne rejse tager vi på opdagelse ved Portugals solrige sydkyst og besøger velkendte historiske byer og ukendte idylliske perler. Vi skal nyde den betagende natur, hvor strande og fristende bølger i det azurblå hav imponerer sammen med de billedskønne klippeformationer langs kysterne. Herudover byder rejsen på landlig idyl, storbyeventyr og imponerende bjerglandskaber. Vi dykker også ned i Portugal stolte traditioner, når vi blandt andet ser landets ”guld” langs kork-ruten samt ved den lokale olivenlund.

Derfor skal du rejse med os på rejsen Idylliske Tavira:

  • Bo i hyggelige og autentiske Tavira
  • Oplev den ukendte såvel som den velkendte Algarvekyst
  • Rejsen inkluderer tre spændende udflugter
  • Mulighed for egne oplevelser på Algarvekysten
  • Inkluderer lækkert firestjernet hotel med halvpension
  • Dansktalende rejseleder

Autentiske Tavira

Algarvekysten er kendt for sine smukke, gyldne sandstrande og hyggelige byer, hvor livet går sin stille gang. Langs kysten ligger byen Tavira, der også bliver kaldt for Algarves Venedig på grund af byens charmerende kanaler.

Her emmer det af hygge i de smalle brostensbelagte gader, hvor de lokale nyder den lune temperatur og cafelivet, når de har fri. Det er naturligvis også her i det autentiske Portugal, at vi indlogerer os på et af byens bedste hoteller Vila Galé, der har en glimrende beliggenhed i byens midte.

Vores inkluderede udflugter på Algarvekysten

Rejsen inkluderer tre spændende udflugter, der bringer dig forbi det velkendte såvel som ukendte Algarve. Vi får blandt andet et indblik i dagliglivet og egnens interessante kork- og oliven- og landbrugsproduktion.

Glæd dig også til at opleve enestående naturscenarier, betagende udsigter, imponerende arkitektur samt historiske og ukendte landsbyer i den østlige del væk fra de store kendte turistattraktioner.

Sejlads ved Ria Formosa og togtur til Faro

Ønsker du flere kulturelle oplevelser kan du tage med på vores ekstra udflugter. Her byder vi på en sejlads i naturparken Ria Formosa og markedsbesøg i en af de lokale byer. Du kan også følge med på en togtur til Faro, hvor rejselederen viser dig sine Faro-favoritter.

Den solrige Algarvekyst

Algarve byder på et behageligt klima og kan prale med over 300 solskinsdage om året. Om vinteren er temperaturen på 15-18 grader om dagen, og havet er næsten samme temperatur. Om sommeren er her varmere med op til 24-32 grader.
Forår og efterår byder som oftest på dejlige dage og lidt køligere aftener og nætter.

Kort dagsprogram for Idylliske Tavira :

Dag 1: Ankomst til Faro samt indkvartering i Tavira (A)
Dag 2: Sightseeing i Tavira (M,A)
Dag 3: ”Kork-ruten” i Algarves bagland (M,A)
Dag 4: Silves, picnic ved de gyldenrøde klipper og olivenlund/ landbrug (M,F,A)
Dag 5: Dagen til egne oplevelser eller ekstra udflugt til Olhão og sejltur i Ria Formosa (M,A)
Dag 6: Det ukendte østlige Algarve (M,A)
Dag 7: Dagen til egne oplevelser eller ekstra udflugt til Faro med tog, vin og frokost (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M= Morgenmad, A= Aftensmad

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Faro samt indkvartering i Tavira (A)

Ved ankomsten til Faro Lufthavn møder du vores danske rejseleder. Herefter kører I til jeres hotel i Tavira, der skal danne rammen om din rejse de næste 8 dage. Værelserne er til rådighed fra kl. 15.00, så der er god mulighed for at stille bagagen og udforske området og hotellet, hvis fællesfaciliteter naturligvis kan benyttes.

Hotellet byder på pool og ønsker du en tur ved stranden, kan man fra byen sejle med en lille båd over strædet til øen Ilha de Tavira. Middagen spiser vi hver dag i hotellets restaurant, og vi mødes derfor om aftenen og nyder hinandens selskab.  

Dag 2: Sightseeing i Tavira (M,A)

Med vores centrale beliggenhed har vi saltmarsken og markedsbygningen bag os og floden og bymidten indenfor 5 minutters gang. Meget bedre fås det ikke. Dagen byder i dag på en gåtur sammen med vores rejseleder i Tavira.

Her skal vi forbi kirker, fine kakkelklædte huse, den romerske bro og floden Gilão, der deler byen i to. Vi snuser til de lokales dagligdag, der ikke kun lever af turisme, men også arbejder indenfor blandt andet fiskeri og ved saltmarsken, hvor der stadig udvindes salt i bassiner efter ældgamle traditioner.  

Tavira
Billede: Tavira.

Dag 3: Kork-ruten i Algarves bagland (M,A)

I Algarves smukke bjergrige bagland i området omkring byen Sao Brás de Alportel besøger vi i dag en traditionel korkfabrik og korkmuseet Museu da Cortica. Korkindustrien i Sao Brás de Alportel går helt tilbage til 1800-tallet.

Selv i dag bearbejdes korken på samme måde som i gamle dage, da det meste af korken stadigvæk skal håndsorteres for at få de rigtige kvaliteter. På museet får vi fortællingen om byens udvikling gennem et par hundrede år (inkl. entre). Udflugten er en halvdagstur. 

Kort algarve
Billede: Korkeg / Kork lagt til tørring.

Dag 4: Silves, picnic ved de gyldenrøde klipper (M,F,A)

I dag skal vi til Silves, der helt sikkert vil bringe dig tilbage i tiden på en fortryllende måde. Historisk set er Silves maurernes vigtigste by, men den var ikke kun et magt- og handelscenter, men også et vigtigt kulturelt centrum.
Den imponerende røde sandstensborg har været scene for mange historiske og dramatiske begivenheder. (Entré til borgen er ikke inkl. og betales direkte ved ankomst). 


Billede: Silves med den røde sandstensborg i baggrunden.

Dagen byder også på besøg ved en af strandene med de smukke gyldenrøde klipper og det azurblå hav, som ikke overraskende er et af kystens vartegn. Vi nyder panoramaudsigten ved Marinha-stranden og spiser her vores medbragte picnic med lokale specialiteter.  

Dagens sidste stop er ved en af de lokale producenter af oliven eller appelsiner, hvor vi får fortællingen om produktionen. Besøget her afhænger af årstiden. I maj besøger vi en gård, der dyrker appelsiner og i efterået en producent af olivenolie. Udflugten er en heldagstur. 

Dag 5: Fridag eller ekstra udflugt til Olhão og sejltur i naturparken Ria Formosa (M,A)    

Naturparken Rio Formosa er et stort fredet naturområde og marsklandskab med sump og små øer, sandbanker og laguner langs Algarvekysten. Parken strækker sig over en 60 km lang kyststrækning, og her strømmer vandet ud i Atlanterhavet og giver ideelle forhold til en lang række vadefugle og andre havfugle.


Billede: Sejltur på Ria Formosa.

Vi sejler i fiskernes slipstrøm og besøger Culatra, en af de små beboede øer i lagunen. Oprindelig boede der her sardinfiskere. I dag bor der omkring 800 personer på småøerne i lagunen. Har du tilmeldt dig dagens ekstra udflugter, kommer du med på en to timers sejlads og ser dette skønne naturområde.

Vores sejltur starter og slutter i byen Olhão, hvor der efter sejladsen er tid til at gå en tur ved de dekorative gavlmalerier og opleve det store marked med et udbud af sæsonens friske frugter, grønt, friskfanget fisk og andre lokale specialiteter. 

Dag 6: Det ukendte østlige Algarve (M,A) 

I dag skal vi på udflugt til det østlige Algarve og grænselandet til Spanien. 
Første stop på vejen er den lille charmerende landsby Cacela Velha, der ligger på en bakketop i den østlige del af naturparken Rio Formosa. Her får vi en god fornemmelse for naturkræfterne over det store vådområde og økosystem, når vi ser udsigten over naturparken fra byens gamle fort.


Billede: Flamingoer i Guadiana-floden.
 
Vi kører længere ind i landet og tættere på den spanske grænse. Vi besøger landsbyen Castro Marim, der qua sin strategiske beliggenhed ved Guadiana-floden har opført en kæmpe stjerneformet borg på byens bakketop. Rundt om bakken ses de hvide huse, og marsklandskabet tiltrækker især de farvestrålende flamingoer.

Man skulle tro, vi var i Lissabon, når vi på vores sidste stop besøger Vila Real de Santo Antonio, og det er ikke så mærkeligt, da det er den samme statsmand og arkitekt, Marques de Pombal, der har genopbygget begge byer med snorlige gader og store pladser. Vi går en tur sammen i grænsebyen inden vi returnerer i Tavira. Turen er en heldagstur.  


Billede: Grænsebyen Vila Real de Santo Antonio.

Dag 7: Dag til egne oplevelser eller ekstra udflugt til Faro med tog, frokost og vin (M,A) 

Har du tilkøbt ekstra-udflugten til Faro, så skal du i dag med på en skøn togtur ind til Algarves hovedby. Faro er en moderne storby og er attraktiv med skønne spisesteder, et livligt havnemiljø og spændende butikker. Vi går på opdagelse i den hvide by, som har bevaret sin middelalderlige charme.

Cidade Velha er navnet på den gamle bydel, og allerede når vi træder ind gennem byporten Arco da Vila, fornemmer vi den gamle bydels charme med spor tilbage fra romerne og maurerne, som ses overalt på Algarvekysten. De mauriske bymure, der omkranser den gamle bydel, stammer helt tilbage fra det 9. århundrede.  Det er også i den gamle bydel, at vi finder byens katedral og det gamle kloster, som i dag er omdannet til et arkæologisk museum (evt entré betales direkte) .


Billede: Faro.

Rejselederen viser sine Faro-favoritter, og der er inkluderet en frokost med vin på dagens udflugt.  Udflugten slutter efter frokosten, og du kan herefter vælge, om du vil blive i byen på egen hånd eller køre med toget sammen med rejselederen tilbage til Tavira. Vi anbefaler, du er godt gående til denne udflugt, da vi går til/fra togstationerne og rundt i Faro. 

Dag 8: Hjemrejse (M)

I dag er det farvel til Algarvekysten. Vi kører til lufthavnen og tager flyet til Danmark.
 

Kort

Rejsen Idylliske Tavira

Kort over kulturrejsen på Algarvekysten

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse
Se den aktuelle vejrudsigt i Faro på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Algarve special

Se andre populære rejser her