Skip to main content

Rejseledere

Rejseledere hos Kulturrejser Europa

Kulturrejser Europas rejseledere

En god rejseleder er alfa og omega. Flere af vore gæster har allerede fundet deres helt personlige favoritrejseleder, som de følger på nye eventyr – og det er den bedste anbefaling, vi kan få. Mange af de håndplukkede rejseledere er fastboen­de i de enkelte lande. Du får en helt sær­lig oplevelse, da rejselederne ikke bare er lokalkendte og taler de enkelte lan­des sprog, de kan også åbne døre, som vil være lukkede for de fleste andre. Det er ofte obligatorisk at benytte autorise­rede lokalguider med stor specialviden på museer og udvalgte seværdigheder. Her arbejder rejselederen naturligvis sammen med lokalguiderne, så du al­tid får det fulde udbytte af din rejse.

Hos Kulturrejser Europa er vi stolte af vores kolleger, der arbejder som rejseledere på vores mange rejsemål. Her finder du en kort beskrivelse af de fleste af de rejseledere, som du vil dele oplevelserne med på en rejse med Kulturrejser Europa.
 

OLE FOURNAIS
Rejseleder Ole Fournais hos Kulturrejser Europa til England, Irland, Korsika og MadeiraOle er cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur og har gennem 35 år undervist på Beder Gartnerskole - nu via fusioner = Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus - i almene kulturhistoriske fag og ikke mindst i favoritfaget "Havekunstens historie", som også er emnet, når Ole holder foredrag for Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup, Aalborg, Odense og Kolding. Siden 1994 har Ole lavet haverejser primært i Norditalien, Frankrig, Tyskland, Spanien og i England, Skotland og Wales plus Irland. Dette førte Ole til en lang række andre rejsemål med kulturhistorien i fokus - også til Canada og USA. Som rejseleder har Ole det bedst, når engagerede gæster glæder sig over både det ventede i følge programmet og de uventede, mindre overraskelser, hvis der er tid og plads. I hver enkelt have har Ole sin egen yndlingsplads - ofte lidt afsides bag en større gruppe af rhododendron, roser eller blomstrende træer. Men han nyder også de noget usædvanlige oplevelser f.eks. i unik taghave i London, i særpræget promenade i Paris, i overvældende blomsterpragt i de enorme engelske haver osv. Og det samme gælder på franske slotte, ved italienske palæer og villaer, i store og små byer, hvor Ole sætter en ære i at finde de interessante, spændende, pittoreske steder. Selv er Ole meget i tvivl om sin yndlingsby : arkitekturperlen Bath i det vestlige England, silkebyen Como i Norditalien, kongebyen Blois i Loire-dalen i Frankrig - eller en af de talrige charmerende italienske småbyer?
Du kan møde Ole på vores rejser til: England, Irland, Korsika og Madeira.

ANETTE DE FLORIE MAMAN
Rejseleder Anette de Florie Mamam hos Kulturrejser Europa til Vietnam, Sydafrika, Grækenland, Klassiske England, Flodkrydstogter, Balkan, Georgien og ArmenienAnette de Florie Maman synes hun har det bedste job i verden. Indimellem undrer det hende, at det tog hende så lang tid at finde sin rette hylde – men det gjorde hun. Heldigvis. For efter hendes voksne børn var godt i vej – og med deres mors rejsegener naturligvis på farten ude i verden -  påbegyndte hun uddannelsen som autoriseret turistfører på RUC. Den færdiggjorde hun i 2008 -  og var som en fisk i vandet, når hun guidede udenlandske engelsktalende turister i Danmark.

Ved et tilfælde fik hun en tur som rejseleder til Israel. Et land som hun har haft et nært, familiært kendskab til gennem 35 år. Derefter blev det Jordan. Så Marokko, Istanbul og Tyrkiet.  Derefter  Caribien og Balkan-landene (Kroatien, Republica Srbska, Serbien, Bosnien-Herzegovinia, Montenegro, Albanien).  Senere kom Georgien og Armenien til, så Grækenland og England, for slet ikke at nævne Krydstogter på de Vest- og Centraleuropæiske floder samt Sydafrika og Vietnam. For Anette elsker at udforske og lære om nye lande - helt ned i detaljen. Sproget. Kulturen. Maden. Musikken. Men bedst af alt synes hun, at det er et privilegium at rejse med så mange søde, interessante og positive mennesker.

Alle der har rejst med Anette ved, at hun har en sprudlende energi fra tidlig morgen til sen aften – og at hun elsker at være sammen med sine gæster, som hun gøre en dyd ud skal have de bedste oplevelser med hjem. Om det er karaoke i Montenegro, fortælling om Romerrigets storhed og fald, Berbersprogets oprindelse, gåsehudsoplevelser i Sarajevo, de tre verdensreligioner i Jerusalem, på rundrejse i Vietnam avet eller på store europæiske floder - ja, så er målet altid, at Anettes gæster kommer hjem med en oplevelse for livet.

At være rejseleder er ikke bare et arbejde for Anette. For hende er dét, det nærmeste hun kommer et kald.
Du kan møde Anette på vores rejser til: Vietnam, Sydafrika, Grækenland, Klassiske England, Flodkrydstogter, Balkan, Georgien og Armenien.

MICHAEL BOILESEN
Rejseleder Michael Boilesen hos Kulturrejser Europa på krydstogter samt flodkrydstogterne i Frankrig
Michael har altid beskæftiget sig med turisme. En international hoteluddannelse i Frankrig lagde kimen til Michaels rejse rundt i verden med arbejde i bl.a. Paris, Strasbourg, London og New York. Efter mange år i udlandet vendte Michael hjem til Danmark, hvor han til at begynde med arbejdede i kongresindustrien og koordinerede hoteller i forbindelse med internationale læge- og medicinalkongresser. Næste skridt indenfor turisme blev incoming bureauer med speciale i krydstogtskibenes anløb i København, og i 2007 supplerede Michael sine erfaringer med Turistføreruddannelsen på RUC.

"Jeg har kombineret det bedste af to verdener. En god lang sommer i Danmark med internationale turister og et vinterhalvår med danske grupper i sydens sol og varme. Så findes det ikke meget bedre".
Om sommeren guider Michael krydstogtgæster i København og Nordsjælland. Han er autoriseret på 4 sprog, og derfor er to dage aldrig ens. Gæsterne kommer fra USA, England, Canada, Australien, Frankrig, Tyskland og Schweiz, og med en uddannelse indenfor historie, arkitektur og kunsthistorie kan der trækkes linjer mellem Danmark og det pågældende land. Det samme gør sig gældende, når Michael om vinteren rejser med danske grupper. Han forsøger altid at finde et link mellem rejsemålet og den danske historie, hvad end det er i vikingernes fodspor omkring Færøerne og Island, Kongehusenes sammenhæng i Frankrig, England og Grækenland eller H.C. Andersens rejsebeskrivelser af Rom og Napoli. Og så er Michael ramt af krydstogtfeberen.

"Det er en fantastisk rejseform. Blot en enkelt flyvning, og man kan gå om bord, pakke ud og have sin base gennem hele rejsen. Skibet bringer os stille og roligt fra havn til havn, og næste morgen ligger der et nyt og spændende udflugtsmål lige udenfor døren. På strækket mellem havnebyerne er der tid til at slappe af og nyde skibets mange faciliteter, så man er klar igen til næste dags udflugt".

Michael har rejst i det meste af Europa, Middelhavslandene, Mellemøsten, USA , Caribien og Seychellerne, og du kan møde ham på Kulturrejser Europas mange spændende krydstogter.
Du kan møde Michael på vores rejser til: Krydstogter samt flodkrydstogterne i Frankrig

STEEN RAMSGAARD
Rejseleder Steen Ramsgaard hos Kulturrejser Europa til Balkan, Sydafrika og Malta
Steen har gennem 35 år arbejdet som journalist, heraf de 20 på TV-Avisen, hvor han bl.a. dækkede Jugoslaviens opløsning og krigen på Balkan i 90´erne. Nu arbejder han som freelance journalist og foredragsholder med Balkan som speciale. I april 2016 udkom hans bog ”Krigen i Europas baggård” på forlaget Lindhardt & Ringhof, både på tryk og som e- og lydbog.

Journalistik kan føre til meget, bare man forlader det i tide, som et mundheld siger. Steen har ikke tænkt sig at forlade journalistikken, men har med glæde kastet sig over et nyt arbejdsområde som rejseleder – ikke mindst på Balkan, der trods sine dystre menneskeskæbner og historie er noget af det mest gæstfrie, man kan forestille sig. Dertil kommer Europas smukkeste natur, hvor hver egn og ø har sine egne kulinariske specialiteter, og hvor man kan gøre nye opdagelser for hvert besøg. Og så er han med gode kollegers hjælp begyndt at bevæge sig uden for sine faste Balkanrammer som rejseleder.

Steen har rejst mange steder i verden som journalist – Mellemøsten, Østeuropa, USA, Mali og Afghanistan og som privatperson i en række lande i Asien. Desuden har han produceret lystfisker-dvd ’er i Island, Skotland, Canada og Argentina. Og boet på Færøerne i halvandet år. Tilbage i 1995 udkom hans første bog, ”I Bosnien”, på forlaget Tiderne Skifter.
Du kan møde Steen på vores rejser til: Balkan, Sydafrika og Malta

JANE OKSBJERG
Rejseleder Jane Oksbjerg hos Kulturrejser Europa til Japan
Jane er cand.mag. i japansk og arkæologi fra Århus Universitet og har en ph.d.-grad i japansk arkæologi fra University of London. Hun har en mange-årig foredragserfaring bag sig. For seks år siden begyndte Jane at guide udenlandske grupper på visit i Danmark, og for tre år siden tog hun skridtet og sprang ud i dét, hun havde haft lyst til i mange år; hun uddannede sig til rejseleder. Siden da har Jane Oksbjerg haft omkring 100 rejsedage om året, og hun har nydt hver eneste tur og betragter det som en gave at få lov til at møde mange forskellige mennesker. Jane omtaler sig selv som "en utrættelig formidler med en udpræget humoristisk sans".

Janes speciale er rejser i Japan, som hun har et 30 år langt bekendtskab med. Hun har rejst rigtigt meget rundt i den sydlige halvdel af Japan - både i studieøjemed og for at opleve landets meget forskellige områder fra de store byer til de små samfund. Derudover har hun boet i kortere og længere perioder i Tokyo for at modtage sprogundervisning og i Nara syd for Kyoto for at arbejde med arkæologien. Landets historie fra alle vinkler (litterært, arkitektonisk, religiøst og politisk) er Janes store interesse, og når hun viser sine gæster omkring, fortæller hun, at hun gør sig umage for at belyse kulturen i de forskellige perioder (fra 700- til 1000-tallets kejser-æraer over middelalderens samurai-samfund og til det moderne Japan).

Også destinationer i Europa står Jane meget nær; Italien, Frankrig, og England allermest. Italien og det italienske sprog er en nyere passion, der startede, da hun tog på ferie i Toscana i 2013. Siden da har undervisning i sproget stået på hendes skema hver vinter, og Jane har haft mange ture som rejseleder til byer og områder i det nordlige Italien. Starten på hendes frankofile tilbøjeligheder går derimod tilbage til begyndelsen af 1980’erne, da hun var au-pair i Paris. "England er jo England", som Jane siger - hun elsker at være der, hvad enten det er i det pulserende London eller det ikke helt så pulserende Norwich, hvor hun har boet under flere af sine ophold derovre. Vikingetiden, Middelalderen og Tudortiden kæmper om førstepladsen i hendes store interesse for dette land med dets mange facetter. Skal Jane give et resumé af sin øvrige rejseleder-erfaring nævner hun; "Holland, Østrig, Tyskland, Polen, Sverige samt det nordlige Belgien. Til enhver rejse forbereder jeg mig grundigt for at give mine gæster den bedst mulige rejseoplevelse. Landenes historie, fortællinger om historiske og nutidige personer, temaer som vindyrkning samt landenes natur og naturens særegenheder er nogle af de emner, jeg dykker ned i. På alle mine rejser med gæster oversætter jeg eventuelle lokalguiders fortællinger til dansk".
Du kan møde Jane på vores rejser til: Japan.

TINA HANSEN
Rejseleder Tina Hansen hos Kulturrejser Europa på krydstogtet i Kroatien samt rejsen til Georgien og Armenien
Er en eventyrlysten globetrotter som altid haft sørget for at ha' rejseelementet med ind over jobbet. Det har givet mange spændende og udfordrende oplevelser. Under tsunamien, var hun ude som ansvarlig koordinerende for en større alarmcentral for at hjælpe de mange berørte, en begivenhed som for altid vil have en særlig plads hos hende. Livet ude i verden og det ukendte er en drivkraft som siden 2010 har gjort at rejselivet er blevet til en fuldtidsbeskæftigelse. Hun brænder for at komme ind under huden på et land og være den nysgerrige rejsende med respekt for landets kultur og skikke. Og så brænder hun for at give de oplevelser videre til andre. Store dele af verden er efterhånden blevet udforsket, og mange steder har vundet en særlig plads i hendes hjerte, det gælder Østens mystik, ”den russiske bjørn”, Balkans fascinerende historie og kultur, udvandringerne til USA, men smukke steder i Norden, som eksempelvis Norge er bestemt heller ikke undsluppet hendes radar. 

Er det ikke lige er jobbet der kalder på rejselysten, ja så hopper hun gerne på en sejlbåd i eksempelvis Stillehavet eller Middelhavet for at komme derud, hvor man ellers ikke lige kommer.  Er der ikke flere gæster eller venner at underholde med, hvor fantastisk det ene eller det andet land er, så finder du hende nok ude at kitesurfe eller dykke et eller andet sted i verden.
Du kan møde Tina på vores rejse: Krydstogtet i Kroatien samt rejsen til Georgien og Armenien.

SUNE VESTERGAARD
Rejseleder Sune Vestergaard hos Kulturrejser Europa på vores krydstogterSune er egentlig uddannet Cand. oecon (kandidat i økonomi) fra Aarhus Universitet. Et liv som selvstændig har dog tilladt ham at have hele verden som sin arbejdsplads. Sommeren tilbringes som regel i Danmark, men så snart efteråret og vinteren trænger sig på, så skifter han Aarhus ud med resten af kloden. Sune har bl.a. boet i Paris og Dubai, men det er især krydstogter, der er blevet hans store rejsekærlighed. Det startede med et ”uskyldigt” krydstogt i Caribien i privat regi – men to uger senere var han afsted på sit første krydstogt som rejseleder. Siden har Sune besøgt så forskellige krydstogtsdestinationer som  Hawaii, Nordkap, Mellemøsten samt naturligvis utallige rejsemål i Middelhavet og Caribien.

"Jeg elsker simpelthen krydstogt som rejseform! Det er den ideelle måde at tilbringe en fleksibel ferie på – og så elsker jeg tanken om, at man har sit flydende hotel med sig. Man kan være aktiv, opleve en masse, møde en masse nye mennesker – eller man kan være totalt afslappet, dase ved poolen og nyde omgivelserne i sit eget tempo. Og så skader det jo heller ikke noget, at man er garanteret enestående service og fantastisk mad flere gange om dagen”.
Du kan møde Sune på: Vores krydstogter.

NIELS LAURIDSEN
Rejseleder Niels Lauridsen hos Kulturrejser Europa på vores krydstogt i Caribien og flodkrydstogt på Donau-flodenNiels har de sidste syv år, været rejseleder på ”fuld tid” efter en lang karriere i brandvæsnet, med at køre ambulance, været røgdykker og stationschef. Gennem hele sit liv, har det at være sammen med mennesker, at rejse verden rundt og ikke mindst at formidle, været dét der har givet ham masser af glæde og energi. Derfor er livet som rejseleder, for Niels det helt rigtig arbejde, ja faktisk betragter han det ikke som et arbejde, men en livsform og interesse han har været så privilegeret at kunne få som sit job. Niels' tidligere job har givet ham nogle rigtige gode kompetencer, som han bruger som rejseleder, logistik, overblik, team work, bevare roen, udtrykke sig i klart og præcist, da han også underviste end del i brandvæsnet, har det også givet ham bred erfaring i formidling og skabe tryghed hos de rejsende. Niels har i jobbet som rejseleder været vidt omkring, startende i Egypten som charterguide et års tid, derefter som freelance rejseleder i Rusland, Ukraine, Vietnam, Kroatien. Barcelona og Caribien med udgangspunkt i New York, Orlans, Miami og Fort Lauderdale og Dansk Vestindien. Lange krydstogter over Atlanten har også været en del af Niels' fantastiske ture.
Du kan møde Niels på: Vores krydstogt i Caribien og flodkrydstogt på Donau-floden.

METTE KROMANN THOMSEN
Rejseleder Mette Kromann Thomsen hos Kulturrejser Europa til Italien på Amalfikysten og i Toscana
Mette Kromann Thomsen er oprindeligt uddannet stewardesse hos SAS, og hun har i en årrække været udstationeret i det meste af verden.

Mette er autoriseret turistfører og arbejder som lokal guide med indgående kendskab til bl.a København. Mettes store passion er historiske byvandringer, hvor man også bliver opdateret på alt det nye. Derudover har hun 30 års erfaring som rejseleder for henholdsvis danskere, amerikanere og italienere og har arbejdet som rejseleder i bl.a. Skandinavien, Rusland, Europa, Mellemøsten, USA og Dansk Vestindien.

Et andet af Mettes store specialer er Italien, hvor hun med base i Siena i en årrække har studeret Italiensk og Italiensk historie på universitetet. Hendes kendskab til Italiensk historie, kultur, kunst og sprog er derfor meget indgående, og hun er rejseleder for danskere på en lang række ture til Italien.
Du kan møde Mette på vores rejser til: Italien på Amalfikysten og i Toscana.

FINN ANDERSEN
Rejseleder Finn Andersen hos Kulturrejser Europa til Amalfikysten, Peloponnes og Kroatien Krydstogt
Finn Andersen har altid elsket at rejse; en elsket sang i drengeårerne var "På den vej til Mandalay" med The Four Jacks. Mandalay og det øvrige Burma, Myanmar er da også blandt de mange steder i verden, Finn har besøgt såvel privat som med grupper. Rejselivet blev tidligt til en passion og livsstil for Finn og efter veloverstået Rejselederskole i 1989 blev det efterhånden også til utallige rejser for en håndfuld danske bureauer til mange lande i hele europa, men også oversøisk til Sydøstasien, Australien, Ny Zealand, Canada og USA. En lang årrække var Finn også destinations-leder for danske skigæster i Salzburgerland, Østrig.

Det er gennem årerne blevet til rigtig mange rejser til Italien, Grækenland, Spanien, Skotland, Island og De nordiske Lande og en meget stor interesse for de lokale folk, natur, historie og kultur som Finn med stor glæde formidler til de mange grupper han nu gennem 28 år har rejst sammen med. Når som helst, der er mulighed for det, tager han også meget gerne sine gæster med på kortere vandreture. En del krydstogter er det også blevet til med både små og store skibe foreløbig i Skandinavien, Kroatien og Canada/Alaska. Om vinteren rejser Finn meget gerne med grupper til Indonesien, Malaysia/Borneo, Vietnam, Cambodia og Myanmar (Burma). På privatfronten er Finn fraskilt med 2 voksne børn og 2 børnebørn, som er det vigtigste i hans danske hjemmefront plus en lille flok gode venner, som for længe siden har vænnet sig til at Finn "er i et eller andet land", men ringer, når han er hjemme.
Du kan møde Finn på vores rejser til: Amalfikysten, Peloponnes og Kroatien Krydstogt.

GRETHE DISÉN
Rejseleder Grethe Disén hos Kulturrejser Europa til Sicilien, Amalfikysten eller i Toscana
Grethe er uddannet flersproglig korrespondent og merkonom (Salg- & Markedsføringslinien) og har rigtig mange års erfaring fra såvel fly- som rejsebranchen . Flere års studieophold i hhv England, Frankrig og Østrig førte til ansættelse i Flying Enterprise/Conair (med subcharters o.a.), efterfulgt af en 5-årig periode (i de glade 60´ere) som Stewardesse i SAS . Med SAS blev verden fløjet rundt i flere år, før hun blev uddannet til instruktør i Stockholm med udstationering i hhv Portugal, Sydamerika og Kenya til følge . I 1967 ( under en orlov) uddannet til rejseleder på Mallorca efterfulgt af en senere uddannelse til Autoriseret Turistfører på RUC i 1995 . Med mere end 20 års erfaring fra rejsebranchen som hhv booking- produkt- og/eller produktionschef for Nordisk Ferie/Novasol og FBC har Grethe stor forkærlighed for Sydeuropa, og gennem studier, arbejde og megen rejseaktivitet har hun et dybtgående kendskab til forskelligartede samfundsforhold, kultur, kunst og arkitektur. Grethe er dybt engageret i alt, hvad hun har med at gøre. Hendes viden og formidlingsevne er værdsat blandt gæsterne, og hun er desuden venlig, serviceminded og omsorgsfuld. I Danmark guider hun også freelance til stor fornøjelse for udenlandske turister samt erhvervskunder. Hun har gennem flere år har været formand for TFF (Turistførerforeningen) samt aktiv i internationalt samarbejde bl.a. i FEG og WFTGA.
Du kan møde Grethe på vores rejser til: Sicilien, Amalfikysten eller i Toscana.

TINA MONTALBANO
Rejseleder Tina Montalbano hos Kulturrejser Europa til Rom
Når man, som Tina Montalbano, er opvokset i København med en dansk mor og en italiensk far, har talt det italienske sprog hele sit liv og tilbragt meget tid i Italien – så kender man, om nogen, til den italienske kultur, hverdag og gastronomi. Det nære forhold til Italien - og en livslang interesse for Roms historie - gjorde da også, at Tina i 2002 besluttede sig for at flytte til Rom – og gøre hobby til levevej. Fra et job i Danmark inden for IT tog hun springet og uddannede sig til rejseleder. I en periode arbejdede hun som charterguide, men fik senere job hos et lokalt rejsebureau i Rom. Et bureau der arrangerede rejser for skandinaviske turister, hvilket gav hende en øget indsigt i rejsebranchen - fra den anden side af skrivebordet. Samtidig forberedte hun sig på at tage den eftertragtede lokalguideeksamen i Rom.

I 2006 begyndte hun at arbejde med tilrejsende danskere, efter at hun var blevet ansat som turisttolk for Roms kommune. Det medførte bl.a. mange spændende virksomhedsbesøg, hvor hun deltog som oversætter for danske grupper. Siden 2010, hvor hun bestod den ønskede lokalguideeksamen, har hun arbejdet fuld tid som autoriseret lokalguide i Rom og omegn. For Tina er det en stor fornøjelse at fremvise så smuk en by som Rom og give gæsterne et indblik i Roms omfattende historie, dagligdag, madvaner og kultur.
Du kan møde Tina på vores rejser til: Rom.

THOMAS MILHOLT
Rejseleder Thomas Milholt hos Kulturrejser Europa til Amalfikysten og SicilienThomas Milholt er forfatter til bogen "Italiensk opera i guldalderen 1800-50 – et kapitel, der blev skrevet ud af musikhistorien" (Forlaget Multivers 2014). Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og cand. mag i Musikvidenskab.

Thomas Milholt har været ansat i 10 år ved DR’s klassiske musikkanal P2 og studeret italiensk opera under to længere studieophold i Rom i 2002 og Firenze i 2004. Siden 2008 har han arbejdet som rejseleder i både Spanien og Italien sideløbende med at han fra 2010 har været medindehaver af kursusvirksomheden Kulturkompagniet Danmark ApS med formidling af opera som speciale. Det er således en rejseleder, der har et indgående kendskab til både Spanien og Italien og landets fascinerende operahistorie.
Du kan møde Thomas på vores rejser til: Amalfikysten og Sicilien.

ANNE-MARIE JENSEN
Rejseleder Anne-Marie Jensen hos Kulturrejser Europa til Amalfikysten
Anne-Marie Bestod rejseledereksamen i 1971, og rejste til Rom i 1973, hvor hun har boet siden. Anne-Marie har arbejdet i den danske forretning, og de sidste fire år været rejseleder i Rom og på Amalfikysten. Hun interesserer mig meget for det sociale og politiske Italien.
Du kan møde Anne-Marie på vores rejser til: Amalfikysten.

SILVIA GILLI
Rejseleder Silvia Gilli hos Kulturrejser Europa til Toscana, Amalfikysten, Apulien og Sicilien
I den skønne by Bologna er Silvia født og uddannet. Hun er blevet til en passioneret kunsthistoriker ved at læse Kunsthistorie og kulturformidling på Universitetet i Bologna. I dag bor hun i Danmark og arbejder i begge lande som simultantolk, oversætter, guide og italiensk lærer. I Silvias hjerte er både Italien, med sin uudtømmelige kulturrigdom, og Danmark, hendes adopterede land. Silvia holder foredrag om Italien og hendes formidlingsevne er usædvanligt stor. Hun har en passion for Italiens kulturarv og italienernes kreativitet, fra design til gastronomi, inklusive nogle af de dyder og uvaner, som kendetegner italienere verden over. En ægte italiensk ”ambassadør” med et tydeligt dansk!
Du kan møde Silvia på vores rejser til: Toscana, Amalfikysten, Apulien og Sicilien.

KARINA MITENS
Rejseleder Karina Mitens hos Kulturrejser Europa til Amalfikysten og Madeira
Karina er uddannet som klassisk arkæolog og teaterhistoriker fra Københavns og Londons universiteter, og hun har desuden studeret kunst og kultur i Siena, samt restaureringsteknik i Firenze. Karina har i mange år arbejdet som arkæolog i Italien, hun har udgivet en bog om teaterarkitektur i Syditalien og skrevet flere videnskabelige artikler. Hun har samtidig stor viden om kunst og kultur, samt om vin og gastronomi. Karina deler sit liv mellem Italien og Danmark, hvor hun er uddannet Eksamineret Turistfører på RUC, til stor fornøjelse for italienske turister, som besøger Danmark.
Du kan møde Karina på vores rejser til: Amalfikysten og Madeira.

LISA HERSILD
Rejseleder Tina Hersild hos Kulturrejser Europa til Toscana, Amalfikysten og Sicilien
Uddannet tolk og translatør i italiensk. Lisa har rejst Italien rundt fra nord til syd og boet der i ca. 3 år. Hun har en stor passion for sproget og kulturen og ikke mindst maden og vinen. Lisa har været på madlavningskursus i Siena og laver den bedste lasagne! Hun har været ekstern lektor ved Handelshøjskolen i 3 år med undervisning i italiensk juridisk, teknisk og økonomisk sprog. Hun er tillige oversætter for FIAT og EU domstolen og hun underviser i italiensk hvor hendes elever både består af begyndere og deltagere fra virksomhedskurser.
Du kan møde Lisa på vores rejser til: Toscana, Amalfikysten og Sicilien.

LUISA VALESIN
Rejseleder Luisa Valesin hos Kulturrejser Europa til Toscana, Amalfikysten og Apulien
Luisa er født og opvokset i København og har dansk mor og italiensk far. Hun  flyttede til Italien i 2005, og bor til daglig sammen med sin mand helt nede i Italiens støvlehæl, i havnebyen Bari. Hun har dog tidligere boet en årrække i Rom og i en længere periode også i Venedig. Hendes store passion er italiensk historie, lokale traditioner og det italienske køkken. Sidstnævnte henter hun stor ros for fra sin omgangskreds og ikke mindst fra sin italienske svigerfamilie. Luisa elsker Italien - og fortæller om landet med så stor begejstring, at alle andre bliver lige så vilde med det.

Luisa har i en årrække været fast tilknyttet Kulturrejsers “team” nede på Amalfikysten og er det fortsat, men efter at Apulien kom på programmet, er hun selvfølgelig også at finde dér. Her viser hun med stor glæde vores gæster rundt i den region, hvor hun selv bor og som hun holder så meget af. Derudover er Luisa også at finde på vores rejser i Toscana, Umbrien og på vores årlige nytårsrejse til Rom.
Du kan møde Luisa på vores rejser til:  Toscana, Amalfikysten og Apulien.

OLE D. MADSEN
Rejseleder Ole D. Madsen hos Kulturrejser Europa til Italien
Mange har oplevet Italien med Ole som rejseleder og hans enorme viden og formidlingsevne er altid højt værdsat blandt vores gæster. Ole har boet mere end 20 år i området omkring Verona og  igennem de mange år i Italien, har han rejst den nordlige del af landet tyndt og guider hjemmevant mellem Venedigs kanaler, Toscanas kunstskatte, Liguriens smukke kyster og selvfølgelig i hans hjemegn ved Gardasøen og Verona. Oles udtalte interesser er de skønne vine fra Italien, hvorfor han også er en kompetent guide på dette felt. Deres høje kvalitet og mangfoldigheden blandt dem, har gjort de italienske vine til Oles livsstudie. Ikke mindst maden og vinene fra Piemonte har i høj grad Oles interesse og rejser du på en af vores rejser, hvor Ole er rejseleder, vil du med garanti få en stor indsigt i hverdagslivet i Italien, herunder historie, kultur og kuriositeter. Du kan møde Ole som rejseleder på vore operarejser og i Cinque Terre.
Du kan møde Ole på vores rejser til: Italien

PIA NUEF BLEKING
Rejseleder Pia Nuef Bleking hos Kulturrejser Europa til Italien på Amalfikysten og i Toscana
Jeg rejste til Italien, for at studere italiensk som 24 årig, efter at have afsluttet nysproglig studentereksamen (eksl. Italiensk) og 1 års arbejde i personaleafd. i Dansk Kreditforening og tre års arbejde som direktionsassistent i Dansk Supermarked A/S. Jeg blev straks forelsket i den sydlandske kultur og ikke mindst i min italienske mand. Nu har jeg fast bopæl i mine to elskede byer Firenze og Salerno, hvor jeg bor sammen med min mand og vores tre store børn - og labrador. Jeg er uddannet rejseleder og arbejder i Toscana og Campania regionerne. Igennem årene har jeg opbygget et dybt kendskab til det italienske samfund og mit arbejde som rejseleder bringer mig rundt til mange variende opgaver lige fra kulturelle udflugter, madlavningekurser, besøg på vinslotte, sportslige arrangementer, assistance under firmabesøg osv. Mine største fornøjelser er, når jeg har mulighed for at lede danske turister rundt i smukke og fascinerende Italien, hvadenten det er i det smukke toskanske  landskab eller  i renæsancen's Firenze, eller i Campanie regionen med smukke Paestum og Velia - ruinerne af de antikke byer fra oldtidens grækenland eller Pompei og Hercolano fra Romernes storhedstid eller den smukke Amalfikyst med perlerækken af småbyer, oprindelig del af den magtfulde sørepublik Amalfi gennem middelalderen - og sidst men ikke mindst Napoli og Salerno.
Du kan møde Pia på vores rejser til: Italien på Amalfikysten og i Toscana.

DODO ASTRUP
Rejseleder Dodo Astrup hos Kulturrejser Europa til Italien og Irland
Rejseleder i Italien siden 2001. Har arbejdet free lance for forskellige rejsebureauer, der har haft ture til Italien.  Det gælder også specialbureauer som f.eks Højskole for Ældre i Udlandet samt det lille Andiamo Rejser, som kun havde rejser - gerne til mindre kendte egne - til Italien. Jeg har også haft rejser for rejseforeningen, Italiensk Forum, hvor jeg altid blev inddraget i plægningen af rejserne. Jeg har rejst i stort set hele Italien fra syd til nord og kender mange af regionerne særdeles godt.  Det gælder f.eks. Toscana, Umbrien, Lazio og Campania. Jeg har ligeledes stor erfaring med operarejser både til Verona og til Torre del Lago. Jeg har personlig relation til Rom, der er "min anden hjemstavn", og hvor jeg har italienske venner. Jeg har for år tilbage studeret italiensk igennem en årrække afsluttende med studier på Åbent Universitet, hvor jeg også fik en mere generel viden om Italien. Jeg taler sproget flydende og læser og skriver italiensk. I de senere år har jeg også haft rejser til Irland, hvor jeg har personlige relationer i Dublin. Jeg har været rundt i det vestlige og sydlige Irland og også i Belfast og det nordøstlige Nordirland. Grundet mine ungdomsår i USA er mit engelske flydende.
Du kan møde Dodo på vores rejser til: Italien og Irland.

BIRGITTE EHRHARDT
Rejseleder Birgitte Ehrhardt hos Kulturrejser Europa til England, Wales og Skotland
Birgitte er journalist og arbejder til daglig med tunge emner som psykiatri, forskning og sundhedspolitik. Hun er også globetrotter. Birgitte er oprindelig cand. phil. i fransk og har boet og arbejdet i Frankrig, USA og Afrika. I dag bor hun i Danmark – med afstikkere til ødegården i Sverige eller besøg hos familien i England, Frankrig og Tyskland. Når hun da ikke kører tværs over USA, ser på broerne i Madison County, lytter til blues i Harlem, besøger haver i Cornwall, kulminer i Wales, idylliske landsbyer i Cotswolds, katedraler i Nordengland eller små listige whiskyproducenter i Skotland. Eller på gåtur i det enestående landskab langs Hadrians Mur.

Som rejseleder deler hun ud af sin viden om kultur, arkitektur og litteratur med et glimt i øjet - og prøver ofte at tilføje den ekstra lille oplevelse, som gør rejsen uforglemmelig for deltagerne. Hvis det kan lade sig gøre.
Du kan møde Birgitte på vores rejser til: England, Wales og Skotland.

INUTA FREIMANE
Rejseleder Inuta Freimane hos Kulturrejser Europa til Riga og Baltikum
Inuta Freimane har siden 2002 arbejdet som rejseleder i Letland og Baltikum, da hun er uddannet lokal dansktalende guide i Letland. Derudover har hun læst turisme og gennemgået flere guidekurser og sætter en store ære i fortsat at udvikle sig. Inuta har erfaring fra en international virksomhed (som var danskejet med kontor i Letland), hvor hun startede som praktikant og senere arrangerede rejser (i henhold til kundens behov for skræddersyede rejser). Derudover har hun arbejdet med turisme for Cesis, som er en kommunal virksomhed. Her arrangerede hun guidekurser og var ansvarlig for samarbejdet med turistbureauer.

Inutas formål da hun tidligere arbejdede med danske turister var, udover at vise byer og det kulturelle liv, også at give gæsterne en lokaloplevelse. F.eks. at spise frokost på en simpel gård, se landbrug, tale med lokale indbyggere og besøge skoler og virksomheder ude på landet. Inuta har stadig en masse gode kontakter, som hun bruger i arbejdet med sine danske grupper, da de er meget begejstrede for at denne type oplevelser.
Inutas store interesser er kultur, historie og arkitektur, og hun har stor forståelse for de rejsendes interesse for dagligdagen og den social-økonomiske udvikling i det land, som de er kommet til.
Du kan møde Inuta på vores rejser til: Riga og Baltikum.

JOHN GYLLINGE
Rejseleder John Gyllinge hos Kulturrejser Europa til Skotland, England, Irland og Nordirland
John er uddannet cand.mag. i historie og engelsk og har i mere end 30 år arbejdet som gymnasielærer, heraf de 20 år også som leder.

Sideløbende med studierne arbejdede John i 8-9 år som rejseleder og guide – både på klassiske rundrejser i Egypten og på bus-rundrejser i England, Skotland og Wales. Senere har han blandt andet føjet Irland, Holland, Sydspanien, Kreta, Marokko og Italien ”fra Rom og sydpå” til sit private rejsekort, og med elever har han rejst til europæiske storbyer som Paris, Rom, Firenze og Antwerpen ligesom også New York har været besøgt flere gange.

Fælles for rejserne som rejseleder og som gymnasielærer har været en glæde ved at formidle historie og kultur til deltagerne og give dem en dybere forståelse af det land/det sted de besøger, uanset om det er Kongernes Dal i Luxor, det fascinerende Glencoe pas i Skotland eller det historiemættede Forum Romanum i Rom.
Du kan møde John på vores rejser til: Skotland, England, Irland og Nordirland.

FRANTZ HOWITZ
Rejseleder Frantz Howitz hos Kulturrejser Europa til Nordportugal
Frantz Howitz har gennem en årrække tilrettelagt og været vært for et væld af meget forskelligartede TV-kulturprogrammer, deriblandt mindst syv programmer om Portugal, der har en helt speciel plads i hans hjerte.

Frantz Howitz' karriere som tv-journalist begyndte på Kanal 2 i 1985, og han arbejdede siden for både TV2 og Danmarks Radio, inden han i 2000 blev kulturredaktør på DK4.

Frantz har også lavet et interview med dronning Margrethe 2. under titlen "Majestæten og arkæologien". I øvrigt anden gang, Frantz interviewede dronningen, da han tidligere for DR har interviewet hende i et program med titlen "Mine aftener i det Det Kongelige Teater".
Du kan møde Frantz på vores rejser til: Nordportugal.

LISA ISLING THORVALDSEN
Rejseleder Lisa Isling Thorvaldsen hos Kulturrejser Europa til Kreta
Da Lisa tog et års orlov fra sit arbejde i Danmark, for at besøge de græske øer, havde hun ingen anelse om, at det var begyndelsen på et helt nyt liv.

Første stop på rejsen var Kreta, og det skulle vise sig også at blive det sidste. Hun faldt pladask for den vidunderlige atmosfære, kulturen, maden og lokalbefolkningen. Efter at have boet på øen i et år, drog hun hjem og sagde sit job som privatskolelærer op, samlede sine ikeamøbler i en skibscontainer og drog tilbage til Chania, hvor hun nu har boet siden 2000. I den tid har hun arbejdet inden for turistbranchen i forskellige stillinger, og har i alle årene været tilknyttet et lokalt turistbureau. Her har hun arrangeret og kørt ture rundt på øen, både for bureauet og som freelancer.

Udover engelsk, dansk, norsk og svensk mestrer Lisa også græsk. Denne egenskab, i kombination med hendes sprudlende humør gør, at hun er blevet accepteret og integreret på øen, selv i de mindste landsbyer. Derfor har hun et godt indblik i kulturen og dens mange særpræg. Lisas mål er, at de der besøger Kreta ikke kun skal præsenteres for øens serværdigheder, men også dykke ned i hverdagslivet og opleve den atmosfære, som hun selv blev så betaget af, da hun flyttede til øen.
Du kan møde Lisa på vores rejser til: Kreta.

BIRTHE
Rejseleder Birthe hos Kulturrejser Europa til Færøerne
Birthe har arbejdet som rejseleder i Europa og Mellemøsten siden 1978. Der er næppe mange destinationer, hun ikke kender - fra Grønland i nord over Tyskland og Syrien til Yemen i sydøst.
Efter tre års bosættelse på Færøerne i 1980´erne er sommersæsonen de sidste mange år brugt på at vise hundredvis af turister de formidable Færøerne. Med et fantastisk netværk blandt færingerne åbner dørene sig til glæde for de Kulturrejser Europa gæster, som vælger at besøge øerne med Birthe.
Du kan møde Birthe på vores rejser til: Færøerne.

CLAUS ANDERSEN
Rejseleder Claus Andersen hos Kulturrejser Europa til Portugal
Claus har arbejdet i turistbranchen i 23 år, har været bosat i Portugal i længere perioder og taler flyddende portugisisk, ligesom han har læst portugisisk historie og kørt på cykel gennem Portugal tre gange. Han været bosat i både Lissabon og Lagos i længere perioder og kender både det historiske Portugal såvel som samfunds- og familieforhold i nutidens Portugal. En stor del af fritiden bliver brugt på at studere nye hjørner og aspekter af dette fantastiske rejseland.
Du kan møde Claus på vores rejser til: Portugal.

IGOR PAULO MOURO
Rejseleder Igor Paulo Mouro hos Kulturrejser Europa til Madeira. Portugal, Amalfikysten og på vores krydstogter
Æblet falder ikke langt fra stammen siger man, og Igor er et godt eksempel på dette ordsprog. Igor er søn af en rejsebureaudirektør og en guide, så han startede, bogstaveligt talt, sin turismekarriere som barn på bagsædet af turistbusser, mens hans mor guidede. Igor betragter sig selv som en utrolig heldig person, fordi han laver det han lever og brænder for. Igor startede som rejseleder på Madeira midt i 1980´erne med levadavandringer og naturaktiviteter som speciale. Madeira har en speciel plads i Igors hjerte pga. de år, hvor han har boet og arbejdet på øen.
Senere blev Igor PR- og underholdningskoordinator på hoteller ved Algarvekysten med fokus på oplevelser. I nogle år var Igor ledelsesassistent i Portugals Farmaceut Forening med ansvar for møder, kongresser, events og rejser. I 1998 var Igor projektleder i Verdensudstilling EXPO98, hvor han var ansvarlig for driften af EXPO98 ”Wellcomecenter for artists and showproduction”. Samtidig var Igor freelance tolk/rejseleder/personlig assistent til skandinaviske  grupper og private.

I 1999 begyndte Igor at opholde sig i Danmark halvdelen af året, hvor han guidede portugisiske grupper i hele Skandinavien, Rusland og i de baltiske lande, og resten af året brugte han i Portugal som rejseleder, tolk og eventproducer. Siden 2005 har Igor haft fast base i Danmark, hvor han har været rejseleder i Skandinavien og Portugal samtidig med, at han har været FIT Operation Executive på en af Danmarks største incomingbureauer.

Igor elsker Portugal og deler altid sin viden med stor entusiasme med vores gæster. Hans to største interesser er formidling af den portugisiske historie og den portugisiske gastronomi. Med Igor som rejseleder er du sikker på, at alle rejsens oplevelser bliver formidlet med stor passion og et unikt gå-på-mod. Ligeledes har du en kompetent rejseleder 24 timer i døgnet og en rejseleder, som går op i at planlægge og udføre rejser med stor begejstring.
Du kan møde Igor på vores rejser til: Madeira. Portugal, Amalfikysten og på vores krydstogter.

RIKKE JOHANNESEN
Rejseleder Rikke Johannesen hos Kulturrejser Europa til Cascais, Lissabon og rundrejser i Portugal
Rikke Johannesen er født og opvokset i Danmark, men har altid rejst meget. Da hun var 21 år, flyttede hun til Portugal, hvor hun gik på sprogskole for at lære portugisisk. Tog derefter en bachelor i turisme på universitetet i Lissabon. Rikke er meget fascineret af Portugals historie, og hun synes, at det er interessant at dele sin viden om opdagelsesrejsende, konger og hele landets spændende historie. Har siden år 2000 arbejdet som freelanceguide i Portugal. Rikke er portugisisk gift, mor til to - og elsker sin store portugisiske familie. Rikke ved derfor også en hel masse om alt det - som ikke står i guidebøgerne. Såsom hverdagslivet, hvad portugiserne tænker og føler, samt hvordan de lever med hinanden. 
Du kan møde Rikke på vores rejser til: Cascais, Lissabon og rundrejser i Portugal.

FRANK SEBASTIAN HANSEN
Rejseleder Frank Sebastian Hansen hos Kulturrejser Europa til Madeira og Azoerne
Siden Frank som 22-årig fik lov at rejse Sydøstasien tyndt på avisen B.T.s regning, er han aldrig rigtig vendt hjem igen. I over tyve år han har skrevet rejsejournalistik til de danske aviser fra det meste af verden. Frank har i længere perioder boet i Spanien og Portugal, og hans kærlighed til især Lissabon og Portugal har betydet, at han har skrevet en roman om Portugals revolution samt rejseguidebøgerne "Turen går til Lissabon" og Turen går til Azorerne" for Politikens Forlag. Frank er uddannet cand. mag i dansk og filosofi samt fotograf.
Du kan møde Frank Sebastian på vores rejser til: Madeira og Azoerne.

BETTINA BJERG
Rejseleder Bettina Bjerg hos Kulturrejser Europa til Madeira
Bettina har altid arbejdet i servicebranchen og vægter den gode service højt. Igennem flere år var det salg af køkkener, som fyldte i hendes hverdag. Samtidig med arbejdet havde Bettina en udlængsel og en rejselyst, som førte hende til nye spændende oplevelser. Rejseeventyret startede og hun tog rundt i blandt andet Europa, men også i Sydafrika, Malaysia, Indonesien, Singapore, Australien, Dansk Vestindien og Sydkorea. Alle steder rummede spændende historier, men ét enkelt sted var svært at slippe, nemlig den portugisiske ø, Madeira. På ture med Bettina ses og opleves det ægte Madeira, der findes unikke udsigtspunkter, vandringer i den smukke natur og et imponerende køkken på blomsterøen i Atlanterhavet.
Du kan møde Bettina på vores rejser til: Madeira.

ROSA MARIA GIL
Rejseleder Rosa Maria Gil hos Kulturrejser Europa til Portugal
Rosa er født og opvokset i Porto/Portugal, men flyttede til Danmark i 1978 for at læse og arbejde, men også for at øge sin viden og lære om en anden kultur. Rosa har en stor tilknytning og kærlighed til Danmark, hvor hun har boet og opholdt sig igennem otte år.

Hun nyder godt af sin mange års erfaring med at arbejde med mennesker på tværs af forskellige nationaliteter og kulturer, især fra tiden som stewardesse hos SAS. Her trivedes hun godt med at arbejde i et udfordrende og alsidigt miljø, med fokus på direkte personlig kontakt, hvor højt serviceniveau er nøgleord.

Siden Rosa vendte tilbage til Portugal, hvor hun bor i dag, har hun arbejdet indenfor mode for danske tøjfirmaer, men også som rejseleder, tolk og event producer. Rosa sætter en stor ære i at formidle sin viden og kendskab til Portugal til danske turister.
Du kan møde Rosa på vores rejser til: Portugal.

CONNIE MALEK
Rejseleder Connie Malek hos Kulturrejser Europa til Portugal
Efter at have arbejdet i en årrække som rejseleder og destinationschef for forskellige rejsebureauer bl.a. Irma-pas, Unisol, Ekko Rejser, Dansk folkeferie og Tjæreborg Rejser, i flere forskellige lande, har Connie nu boet i mere end 30 år i Portugal. Her har hun stiftet familie og fået to børn og betragter derfor Portugal som sit andet fædreland.
Hun har arbejdet både på Algarvekysten, Madeira og i Lissabon området som rejseleder, oversætter, rejsekonsulent og freelance, og har derfor en alsidig viden om Portugal og portugiserne, og elsker at fortælle om landets historie, folkeliv, natur og skikke, samt give sine gæster et godt indblik i hvordan dagliglivet udformer sig. Så også de føler sig "hjemme" i Portugal.
Du kan møde Connie på vores rejser til: Portugal.

TERESA BORGES NIELSEN
Rejseleder Teresa Borges Nielsen hos Kulturrejser Europa til Portugal
Teresa er født og opvokset i Lissabon, indtil kærligheden sendte hende til Danmark i 1989, hvor hun stiftede familie og har boet siden. Hun har arbejdet 15 år på Portugals turistbureau, i København, hvor hun har vejledt mange danske kunder med deres rejse på kryds og tværs i Portugal. Hun er uddannet statsautoriseret turistfører i Portugal, og har arbejdet i turismebranchen i knap 30 år, først som turistfører i Portugal, som turistbureau- og informationsmedarbejder, og senere som foredragsholder og rejseleder i Danmark. Hun har været tilknyttet Kulturrejser-Europa, hvor hun blandt andet, har medvirket i rejsebureauets hjemmesider om Portugal. Teresas store passion og speciale er Portugal, som hun kender ud og ind.

Siden begyndelsen af 80’rne har hun med stor kærlighed og begejstring bidraget til, at hendes rejsegrupper fik en uforglemmelig, lærerig og en fornøjelig rejseoplevelse, i det smukke, kontrastfulde og gæstfrie Portugal. Hendes mål er at forbinde den kulturelle og historiske bro mellem Danmark og Portugal, som hun mere end gerne dele ud med sine gæster, og kun kan opleves på stedet med bussen (som hun kalder for ”Karavellen”) – og meget gerne til fods! Hun brænder meget for at fortælle hendes danske gæster om landets rige historie, traditioner, seværdigheder, mad og vin kultur, samt talrige sjove historier.
Teresa elsker at leve sit liv mellem Danmark og Portugal. Hun siger selv, at hun er meget heldig, fordi hendes hjerte flettes og beriges mellem hendes to hjemmelande, nemlig Portugal og Danmark.
Du kan møde Teresa på vores rejser til: Portugal.

MALENE ROSA
Rejseleder Malene Rosa hos Kulturrejser Europa til Portugal
Malene er uddannet cand.mag i engelsk og portugisisk og har boet fast i Portugal siden 1992, hvor hun har arbejdet som oversætter og engelsklærer. Hun er portugisisk gift og har to udeboende døtre og som erstatning, to hjemmeboende enorme hyrdehunde fra Alentejo.

Malene´s store interesse er politik og sprog, og hun har en stor glæde ved at formidle portugisisk historie og kultur. Med Malene som rejseleder vil du få stor indsigt i portugisernes hverdag og aktuelle situation i Europa. Når hun ikke er ude som guide, nyder hun livet på sin gård udenfor Faro, synger contralto i det lokale kor, går til jazzkoncerter og cykler på tandem rundt i Algarve´s smukke natur.
Du kan møde Malene på vores rejser til: Portugal.

PATRICIA LEESON
Rejseleder Paticia Leeson hos Kulturrejser Europa til Portugal
Patricia er født i Tandil i Argentina, en by med mange danske efterkommere. Hun er dansk gift og bosiddende i Danmark siden 1991. Patricia har arbejdet som rejseleder siden 1989 i Skandinavien, Rusland, Spanien Portugal og Sydamerika. Når Patricia ikke er på farten arbejder hun som autoriseret guide i København, på spansk og portugisisk, hvilket hun har gjort igennem de sidste 20 år. Med et indgående kendskab til kultur, samfundsforhold og historie i både Latinamerika, Spanien, Portugal og Skandinavien, er Patricia en stærk og vidende formidler mellem de forskellige kulturer. Hun har tidligere arbejdet som webdesigner på Nationalmuseet med formidlingsprojekter. Patricia er i øvrigt uddannet lærer og har læst biokemi på universitetet i Buenos Aires.
Du kan møde Patricia på vores rejser til: Portugal.

TINE SUSSI HANSEN
Rejseleder Tine Sussi Hansen hos Kulturrejser Europa til Madeira, Azorerne og Irland
Tine er uddannet biolog fra Århus Universitet, og har i flere år arbejdet på Naturhistorisk Museum, indtil en dag hvor forskningen blev udskiftet med rejselederlivet. Tine arbejder mange forskellige steder rundt i verden, og oftest hvor natur og landskaber er i fokus. Som biolog har hun en kæmpe interesse for naturen og elsker at udforske landskaber, dyr og planter. Som rejseleder for Kulturrejser Europa, er Tine ikke i tvivl om, at hun har verdens bedste job.
Du kan møde Tine på vores rejser til: Madeira, Azorerne og Irland.

HELLE BAASTRUP
Rejseleder Helle Baastrup hos Kulturrejser Europa til Madeira
”Madeira, hvad er det, hvor er det, og hvad skal vi der?” Det var min første tanke, da jeg blev inviteret til Madeira af min mor sammen med min søster. Men der gik ikke mange timer, før jeg faldt fuldstændig for denne fantastiske ø. Dejligt vejr og en skøn lokalbefolkning der gør denne ø til et utroligt rart sted at være. Efter at jeg rejste frem og tilbage til øen flere gange, valgte jeg at opsige mit job som advokatsekretær efter mange, mange år og bosætte mig på Madeira. Det har jeg ikke fortrudt, og mit hjerte tilhører nu både Danmark og Madeira, ligesom jeg elsker at vise denne skønne ø frem for Kulturrejser Europas glade gæster.
Du kan møde Helle på vores rejser til: Madeira.

MARI-LOUISE PETERSSON
Rejseleder Mari-Louise Petersson hos Kulturrejser Europa til Madeira
Mari-Louise begyndte sin rejselederkarriere i charterbranchen, hvor hendes første destination blev Madeira. Efter en tid på fastlandet i Portugal, med Lissabon som base, vendte hun tilbage til Madeira igen. Det er 20 år siden, og Mari-Louise bor nu fast sammen med sin familie på Madeira. 

Mari-Louise har ikke bare mange års erfaring som rejseleder og guide, men også med det administrative arbejde på rejsebureau. Madeira er Mari-Louises store kærlighed, og det giver hende livskvalitet at bo på denne ø midt i Atlanten. Her er hun tæt på naturen og havet, og Mari-Louise begiver sig gerne på udflugter og vandringer rundt om på øen. Hun anbefaler varmt at deltage i Hvalsafari, at besøge nogle af øens mange museer, og at prøve en af de mange gode restauranter. Mari-Louises mål er at hendes grupper lærer Madeira og Portugal at kende, ved at fremhæve det ægte Madeira og hun deler med glæde sin viden om øens rige historie og hverdagslivet. Mari-Louise er oprindeligt fra Göteborg og et skandinavisk talent der er rejseleder for såvel danske, svenske som norske grupper og guider på de respektive sprog.
Du kan møde Mari-Louise på vores rejser til: Madeira.

LONNIE CHRISTENSEN
Rejseleder Lonnie Christensen hos Kulturrejser Europa til Andalusien
Som helt ung rejste Lonnie Christensen til Mallorca og gik på Spies’ guideskole. Efter et par år på Costa del Sol, Kreta og Mallorca – hvor hun bl.a. lærte spansk – tog hun tilbage til Danmark, hvor hun blev gift og fik børn. Alt imens uddannede hun sig til advokatsekretær, men havde hele tiden en udlængsel. Da børnene var teenagere, og Lonnie var blevet alene, greb hun chancen og solgte sit hus i Danmark og flyttede ned til sit hus i Spanien. Hurtigt fik hun job som områdechef for Simons Charterkompagni, hvor hun var chef for alle guiderne i de spansktalende lande, samt på Kreta. Derefter blev Lonnie områdechef hos Rejsekongen, hvor hun grundlagde, og ledede, deres rejselederskole i Prag samtidig med, at hun var chef for alle firmaets guider.

I år 2000 valgte Lonnie at lægge rejsebranchen på hylden for en stund. I stedet stiftede hun, i samarbejde med en spansk advokat, et advokatkontor på Costa del Sol. I 2008 trak Danmark igen. Denne gang fordi, at Lonnie skulle være mormor. Siden har hun været ansat som HR-Manager i et privat dansk firma - i dag på halv tid - og da Lonnie passer dette job via PC og telefon, har det været muligt igen at flytte til Spanien, hvor hun bruger den anden halvdel af sin arbejdstid på at arbejde for Kulturrejser Europa. ”Så heldig er jeg”, som hun siger.
Du kan møde Lonnie på vores rejser til: Andalusien.

ANNELISE PAULSEN
Rejseleder Annelise Paulsen hos Kulturrejser Europa til Spanien
Annelise Paulsen kom til Spanien under det store turistboom på Mallorca i 1978, hvor hun arbejdede på Falk-Laurtizens kontor i Palma. Efter at have arbejdet for Spies på Gran Canaria og Benidorm flyttede hun i 1982 til Barcelona-provinsen, hvor hun nu arbejder som freelancer for danske, norske, spanske og tyske rejsebureauer. Annelise elsker at fortælle om Barcelona og dens fantastiske modernisme-bygninger men også at fortælle lidt om den spanske hverdag.
Du kan møde Annelise på vores rejser til: Spanien.

MARIA DIXEN
Rejseleder Marie Dixen hos Kulturrejser Europa til Spanien
Da Maria i 1994 tog ud i Københavns lufthavn med det nødvendigste i en skuldertaske, i håb om at finde den første og bedste billet til en ukendt destination, vidste hun ikke at destinationen ville blive hendes nye hjem. Ved skranken i terminal fire stod valget mellem Mallorca og Kreta, og da hun havde været på Kreta, men aldrig på Mallorca, valgte hun solskinsøen, også på trods af rygter om ikke særlige charmerende spanske grisefester.

Maria blev forelsket i Mallorca og blev der til 1998, hvor hun rykkede videre til Andalusien. Hun bosatte sig i Sevilla og derefter Granada, og påbegyndte i mellemtiden sin kandidatuddannelse i spansk sprog og kultur på Københavns Universitet, som fjernstudent.
Nogle år efter, da hun tilfældigt havde et ophold i et døgn i Madrid, blev hun ramt af den store kærlighed. Madrid indeholdt alt hvad hun elskede og beundrede ved Spanien, og der var ingen tvivl om, at det var her hun skulle bo. Hun overflyttede sin uddannelse til universitetet i Madrid hvor hun læste, studerede og flyttede ind i det kvarter, hvor Cervantes havde skrevet Don Quijote.
Byen emmede af fantastisk kultur og historie og Goya, Lope de Vega, Lorca og Dali blev et af de mange skikkelser Maria mødte til dagligt, når hun i sin fritid udforskede byen i alle dens fine, brutale, romantiske og magiske byrum. Hun er aldrig vendt hjem til Danmark og Madrid er blevet hendes by. Hun forsker stadig i spansk film, og bruger sin fritid til entusiastisk at guide gæster rundt fra Kulturrejser Europa i dét hun mener, er et af de mest interessante, vindunderlige og dramatiske lande i Europa. Nemlig Spanien!
Du kan møde Maria på vores rejser til: Spanien.


Barbara De Backer
Rejseleder Barbara De Backer hos Kulturrejser Europa til Andalusien/Spanien
Barbara er uddannet inden for turisme i både Svendborg og Spanien, og har det officielle guide bevis til at være rejseleder i hele Europa. Senest har hun fået bevis som lokalguide i de fleste Andalusiske byer, bl.a. Malaga, Ronda, Sevilla og Granada, og som kronen på værket må hun nu også guide på en del seværdigheder bl.a. Alhambra og nu også snart Hulerne i Nerja. Barbara er oprindelig fra Belgien men blev Dansk gift og stiftede familie på Fyn, hvor hun var folkeskolelære på syddansk universitet med speciale i kunst og voksenundervisning. Nu har hun bosat sig i Spanien, hvor hun i mange år har boet i Almuñecar på Costa Tropical. Børn og børnebørn bor stadig i Danmark, så det danske sprog og besøg i Danmark holdes ved lige såvel i det private som arbejdsmæssige liv.
Du kan møde Barbara på vores rejser til: Andalusien/Spanien.

PETER PIOTR GASIOR
Rejseleder Peter Piotr Gasior hos Kulturrejser Europa til Krakow/Polen
Piotr er er cand.mag. imusik og opvokset i den polske by Kraków. Han flyttede til Danmark i 1993 grundet sit arbejde som professionel violinist i Odense Symfoniorkester. I de sidste 20 år har han arbejdet i DR Underholdningsorkestret som violinist og 2. koncertmester. I forbindelse med hans professionelle beskæftigelse besøgte han de fleste europæiske lande samt Canada, USA, Mexico og Australien.

Udover sit musikalske virke, har Piotr altid været interesseret i at rejse. Allerede som teenager vandrede Piotr i de polske bjerge og inden Berlinmurens fald tomlede / blaffede han flere gange fra Polen via Vest Berlin til Frankrig, Holland og Spanien. Det var ikke den nemmeste måde at rejse på for en østeuropæisk dreng, men en fantastisk mulighed at møde mange forskellige mennesker og opleve et eventyr. Piotr taler fire sprog, hvilket har hjulpet ham til at skabe kontakt til de lokale befolkninger i de besøgte lande.

For mere end 10 år siden, da Piotr var dirigent og kunstnerisk leder for et orkester i Ishøj, forberedte og gennemførte han en 5 dages bustur til Polen. Musikerne fik mulighed for at opleve Krakóws fantastiske stemning med Piotr som guide. Netop denne gang fik Piotr en uforglemmelig oplevelse og han blev overbevist om at opgaven som rejseleder var noget særligt for ham. Med samme orkester arrangerede Piotr lignende ture til venskabsbyer i Sverige og Tyskland i de to kommende år. Siden han emigrerede til Danmark, er det flere gange lykkedes Piotr at overtale nogle af sine danske venner og bekendte til at vandre med ham i Tatra bjergene som strækker sig smukt mellem Polen og Slovakiet; en region der har et specielt plads i Piotrs hjerte. Under disse orkester- og vandreture blev Piotr klar over, hvilken tilfredshed og glæde det giver at hjælpe andre mennesker mens de er på ferie.

Lukningen af DR Underholdningsorkestret, som var Piotrs faste arbejdsplads, har skabt en mulighed for at prøve noget nyt i sit liv. Derfor har han taget beslutningen om at prøve kræfter med rejsebranchen for alvor. Hans kendskab til det polske sprog og til Polens historie, kultur og kunst kombineret med hans kunstneriske baggrund er derfor en perfekt match som kulturrejseleder.
Du kan møde Peter på vores rejser til: Krakow/Polen.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt