Skip to main content

Nytår i Rom

Nytår i Rom, nytårsaften i Rom, Forum Romanum
Nytår i Rom, nytårsaften i Romm, fyrværkeri i Rom
Nytår i Rom, nytårsaften i Rom, Peterspladsen, Apollo Belvedere
Nytår i Rom, nytårsaften i Rom, Kulturrejse til Rom, Restauranter i Rom
Nytår i Rom, nytårsaften i Rom, Pantheon, museum i Rom
Rom kulturrejser, Nytår i Rom, nytårsaften i Rom, restauranter i Rom
Rom kulturrejse, nytår i Rom, nytårsaften i Rom
Rom kulturrejse, nytår i Rom, nytårsaften i Rom, Rom i solnedgang, Piazza del Popolo
Rom kulturrejse, nytår i Rom, nytårsaften i Rom, Basilica, St Peter, bro i Rom
5 dage - pris pr. person fra
10.995,-
Bestil rejse

Nytårsrejse i 2024 til Italiens fantastiske hovedstad

Kan man forestille sig en bedre måde at træde ind i det nye år, end at indtage en fantastisk nytårsmiddag på en af Roms bedste restauranter efterfulgt af 12-slaget med et glas sprudlende prosecco? Et stenkast fra hotellet ligger Pantheon og Piazza Navona, og her vi går ned og oplever den festlige stemning midt i det historiske Rom. En helt og aldeles ekstraordinær oplevelse!

Derfor skal du rejse med os på nytårsrejse til Rom i 2024:

 • Hotel med god beliggenhed i det historiske Rom
 • Byvandring med klassiske seværdigheder
 • Nytårsmiddag på romersk manér
 • Dansktalende rejseleder

Centralt hotel i Rom

Vi bor på et klassisk hotel midt i det historiske Rom ca. fem minutters gang fra Campo dei Fiori og kunstnerkvarteret Trastevere og knapt 10 minutters gang fra Piazza Navona. Her findes stemningsfulde pladser, hyggelige caféer, kunst og arkitektur, historiens vingesus blandet med gastronomi, shopping og moderne storbyliv. Hotellets centrale beliggenhed gør, at du kan gå til det meste, hvilket er den eneste rigtige måde at opleve byen på. Vi skal opleve Rom i selskab med en af vore dansktalende rejseledere, der kender Rom ud og ind, og elsker at øse af sin viden. Vi har inkluderet en byvandring, der tager os til klassiske seværdigheder såsom Campo di Fiori, Piazza Venezia, Trevi-fontænen og Den spanske trappe.

Nytårsmiddag på romersk manér

Vi indtager vores nytårsmiddag i området omkring Campo di Fiori, 5 minutters gang fra hotellet. Det er en historisk restaurant bygget på resterne af Pompejus teater fra året 61 f.Kr, hvor Julius Cæsar efter sigende blev myrdet. Stadig kan man se resterne af det gamle teater i restaurantens murværk. Her skal vi nyde en omfangsrig middag i bedste romersk stil, og efterfølgende skåle nytåret ind.

Mulighed for ekstraudflugt i Trastevere kvarteret

På ekstraudflugten ”Kulinarisk Vandring” i det nærliggende kunstnerkvarter Trastevere, møder vi de italienske husmødre på det lokale marked, og drikker kaffe og spumante.
Vi smager også på is og lokale pølser, ost og kage og får samtidig et grundigt indblik i det berømte romerske køkken samt tips til de bedste specialbutikker og restauranter.

Læs også MAD & BOLIGS fine artikel om Rom om vinteren her.

Kort dagsprogram for nytårsrejsen til Rom:

Dag 1: Ankomst til Rom.
Dag 2: Byvandring i Roms historiske centrum. Nytårsmiddag (M,A)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M)
Dag 4: Fridag eller kulinarisk vandring i Trastevere (M)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Rom

Efter ankomsten til Roms lufthavn i Fiumicino mødes vi med vores rejseleder. Sammen kører vi ind mod Roms historiske centrum.

Vi bor på Hotel Smeraldo, der ligger midt i det historiske centrum, og Rom opleves nu engang bedst, når man har byens største seværdigheder lige uden for hoveddøren. På grund af den meget centrale beliggenhed i en af Roms små sidegader, er det ikke muligt at køre helt frem til hotellet, så vi bliver sat af så tæt på som muligt, og går de sidste par hundrede meter frem til hotellet med vores bagage.


Billede: Hotel Smeraldo.

Dag 2: Byvandring i roms historiske centrum (3 timer), samt nytårsfejring (M,A)

I dag skal vi lære vores by at kende. Den eneste rigtige måde at opleve Rom er på gåben. Det historiske centrum er et sandt overflødighedshorn af oplevelser, som nærmest er ved at falde over hinanden, og denne formiddag oplever vi det hele - og lidt til. Der bliver mange højdepunkter, men hvis vi skal nævne blot nogle stykker må det bl.a. blive Piazza Navona, som er en af de mest charmerende og populære pladser i Rom. Pladsen har fået den karakteristiske aflange form, fordi den er bygget direkte på ruinerne af Kejser Domitians stadion fra år 86 f.Kr. Pladsen omkrandses af flere smukke renæssance- og barokbygninger, mens dens centrum præges af De Fire Floders Fontæne, som blev skabt af barokkens absolut fineste repræsentant, arkitekt og multikunstner Gian Lorenzo Bernini. I dag benyttes pladsen nærmest som dagligstue, og indbyder til hyggelige timer på de mange caféer og restauranter.

Piazza Navona i Rom, Italien
Billede: Piazza Navona.

Verdens bedst bevarede oldtidstempel Pantheon, som bl.a. rummer de italienske kongegrave, kunstneren Rafaels sarkofag samt Thorvaldsens portrætbuste af Kardinal Consalvi, skal vi naturligvis også forbi. Mest imponerende er dog den gigantiske kuppel, som blev støbt af romersk beton iblandet pimpsten. Det imponerende springvand Fontana di Trevi, ligger godt gemt væk i de maleriske småstræder, og du skal naturligvis kaste en mønt over venstre skulder, så du er sikker på at komme tilbage til Rom. Trappen over dem alle – nemlig den spanske, er et must på denne byvandring, og i samme område finder man byens mest eksklusive shoppinggader med butikker som Gucci, Armani, Valentino og Versace for slet ikke at glemme den fine gamle Cafè Greco, hvor bl.a. H.C. Andersen drak kaffe i midten af 1800-tallet.

Pantheon med den imponerende kuppel og Fontana di Trevi, Rom, Italien
Billede: Pantheon med den imponerende kuppel - og Fontana di Trevi.

Nytårsaften er festaften, også i Rom, og vi har reserveret bord på en af byens mange fantastiske restauranter. Vi går fra hotellet mod restauranten (ca. 15 min). Vi skal spise på Ristorante Hostaria Costanza, der er beliggende i byens indre hjerte mellem Piazza Navona og markedspladsen Campo di Fiori. Restauranten er bygget på resterne af Pompejus teater fra året 61 f.Kr, hvor Julius Cæsar efter sigende blev myrdet i år 44 f. Kr. Stadig ses rester af det gamle teater i restaurantens murværk. Det er et særdeles godt og velrenommeret romersk køkken og med atmosfæren der emmer af historie er det en fantastisk ramme for nytårsmiddagen.

Vi gør som de lokale og spiser fra kl. ca. 20.00. Vi skal nyde en "menu bella figura", der er et studie i romersk madlavning. Første ret er husets antipasti, som varierer efter årstid og udbud på markedet, men forvent delikatesser såsom friturestegte squashblomster med ostefyld, paté, oliven og meget mere. De næste retter byder på svampe, trøfler, oksekød med rødvinssauce akkompagneret med en romersk specialitet, carciofo romana, artiskok på romersk maner. Der er naturligvis også både dessert og kaffe efterfølgende, og til middagen er der også inkluderet mineralvand og ½ flaske vin pr person. Vi bliver på restauranten, når klokken slår midnat, og det fejres med et glas prosecco. Kransekagen glimrer ved sit fravær, og i stedet gør vi som italienerne og spiser linser til mousserende vin. Efterfølgende går vi gennem Roms gader de 500 meter tilbage til vores hotel. For de interesserede kan man gå til nærliggende Piazza Navona eller Pantheon og nyde fyrværkeriet over byens tage, kupler og monumenter. 

Nytårsfyrværkeri over Rom, Italien
Billede: Fyrværkeri over Rom.

Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M)

Ovenpå gårsdagens festligheder er det fortjent med en dag til egen disposition i Rom. Som de fleste steder i verden er der lukket i de fleste butikker og museer, så man kan håbe på, at vejret viser sig fra sin bedste side, så man i stedet kan besøge en af byens parker eller krydse Tiberen og gå på opdagelse i bydelen Trastevere med de mange hyggelige caféer og restauranter.

Dag 4: Fridag eller kulinarisk vandring i Trastevere (M)

Italien er et land med stolte kulinariske traditioner, så hvad er mere oplagt end at tage på opdagelse i de italienske husmødres fodspor.

Trastevere, Rom, Italien
Billede: Trastevere.

Den kulinariske vandring foregår i det gamle arbejder- og kunstnerkvarter Trastevere, som ligger et stenkast fra vores hotel. Under kyndig vejledning vandrer vi gennem de små smalle og karakteristiske gader med flagrende vasketøj, farverige piazza'er og masser af lokalkolorit. Vi oplever det romerske folkeliv, når det er bedst og lægger ud på en af de små lokale kaffebarer, som enhver italiener med respekt for sig selv, betragter som sin anden dagligstue. Stamkunderne myldrer ud og ind, og de fleste indtager dagens første måltid her, nemlig en hurtig kop kaffe og en nybagt cornetto. Tonen på disse kaffebarer er altid varm og familiær, for man ser jo hinanden flere gange om dagen. Vi skal naturligvis også prøve en ægte romersk espresso, og høre om de mange kaffetraditioner, inden turen går videre.

Næste stop er Trasteveres lokale udendørs fødevaremarked San Cosimato, hvor både de romerske husmødre og karrierekvinderne gør deres daglige indkøb - for kun frisk mad tæller på de kanter. Vi kigger grundigt på de spændende varer, hvoraf mange er fuldstændig ukendte i det danske køkken. Vi får tips og gode råd, og skal naturligvis også smage på nogle af de mange herligheder.

Vi besøger flere romerske delikatesse-butikker, og ser bl.a. på deres inspirerende udvalg af gode oste, pølser og kager, men også de små take-away-butikker ”tavola calda”, som man har kendt helt tilbage fra romertiden. Vi får en snak med de lokale forretningsdrivende, og så skal vi naturligvis smage igen og igen. Vi siger farvel og tak med et sprudlende glas prosecco, og inden vi tager afsked med rejselederen, får vi gode tips til de bedste restauranter i området.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at tage afsked med Rom, og turen går hjem mod Danmark og det nye år.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Rom på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur over rejsen Nytår på toppen af Rom

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
30/12 - 3/1Se rejsetider KøbenhavnNytår i Rom10.995,-Bestil

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 30 personer.

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Rom t/r
 • 4 nt. Hotel Smeraldo 3*
 • 4 x morgenmad samt 1 x nytårsmiddag med drikkevarer
 • Transport if. program
 • Dansktalende rejseleder
 • Byvandring i Roms historiske centrum

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, fra 1.495 kr.
 • Ekstraudflugt - Kulinarisk vandring i Trastevere, kr. 425 (min. 10 deltagere, max. 12 deltagere. Turen skal bestilles sammen med rejsen)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Byskat i Rom ca. 24 euro pr. person (ca. 6 euro pr. person pr. nat) som betales på hotellet kontant
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her