Skip to main content

Eksklusiv Rundrejse i Marokko – blandt berbere og beduiner

11 dage - pris pr. person fra
18.495,-
Bestil rejse

Eksklusiv rundrejse i Marokko

Få steder er så rige på fascinerende historie og spektakulær kulturarv som Marokko. Her er kontraster, som sjældent ses andre steder, og vi kommer helt tæt på det farverige, autentiske Marokko på denne 11 dages rejse med 9 eventyrlige rundrejsedage rundt i det farverige land med bazarer, Atlasbjergene, frodige palmeoaser og ikke mindst den imponerende Sahara-ørken.

Den gamle kongeby Marrakech er med sine rødmalede huse, myldrende liv og kringlede bazarer lige så meget en rejse i tid som i sted. Vi krydser de sneklædte Atlasbjerge og oplever på den anden side et festfyrværkeri af oaser og befæstede landsbyer bygget i rødligt ler. Stifter bekendtskab med berbernes liv i deres små bjerglandsbyer og i Sahara-ørkenens oasebyer. Og ser solnedgang og solopgang over Sahara-ørkenens gyldne klitter, når vi oplever at overnatte i en komfortabel beduin-ørkenlejr. Tusinde og én nats eventyr og Marokko, når det er bedst!

Derfor skal du rejse med os til Marokko:

 • En rundrejse med fokus på Marokkos fantastiske natur og kulturhistorie
 • Betagende ørkenlandskab og overnatning i ørkenlejr
 • Atlasbjergene, Sahara-ørkenens oasebyer og den spektakulære Todra-kløft
 • Helpension
 • Dansktalende rejseleder

Oplev Atlasbjergene, befæstede lerklinede byer og frodige ørkenoaser

Marokko er en sand skatkiste af fantastiske naturscenerier, kulturhistorie og oplevelser. Udforsk naturen, når vi tager på panoramatur over Atlasbjergene og kører over Nordafrikas højeste bjergpas. Tænk dig tilbage i tiden, når vi besøger befæstede, lerklinede byer, også kaldet kasbaher, med imponerende tårne og geometriske mønstre, og når vi kører gennem romantiske dale spækket med oasebyer og paladser, omgivet af frugtplantager, palmelunde og valnødde-, figen- og mandeltræer.

Ophold i bl.a Marrakech og i ørkenen

Undervejs får du mulighed for at opleve store seværdigheder, som er listet på UNESCOs Verdensarvsliste - den fortryllende gamle bydel medinaen i kongebyen Marrakech samt den unikke og velbevarede kasbah Ait Ben Haddou, kendt blandt andet fra filmen Lawrence of Arabia fra 1962. Du oplever også den fascinerende ørken med en spændende overnatning i en beduinlejr (stort telt m/ eget bad/toilet) under ørkenens fortryllende stjernehimmel.

Det kræves, at du er normalt gående for at få fuldt udbytte af rejsen.

Kort dagsprogram for rundrejsen i Marokko:

Dag 1: Ankomst til Marrakech og indlogering
Dag 2: Marrakech byrundtur (M,F,A)
Dag 3: Marrakech, Atlasbjergene, Ait Ben Haddou, Ouarzazate (M,F,A)
Dag 4: Ouarzazate, Zagora og økencamp i Chegaga (M,F,A)
Dag 5: Chegaga, Alnif, Erfoud (M,F,A)
Dag 6: Erfoud, Bourmalen Dades (M,F,A)
Dag 7: Bourmalen Dades, Todghakløften, Bourmalen Dades (M,F,A)
Dag 8: Bourmalen Dades, Skoura, Ouarzazate (M,F,A)
Dag 9: Ouarzazate, Marrakech (M,F,A)
Dag 10: Marrakech, egne oplevelser og afskedsmiddag (M,F,A)
Dag 11: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Der tages forbehold for, at der kan blive ændret i rækkefølgen på de enkelte elementer i dagsprogrammet grundet lokale forhold.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Marrakech 

Efter ankomsten og indrejseformaliteter køres vi til vores hotel for natten i Marrakech. Fra i morgen vil vi for alvor udforske Marrakech og Marokko. 
Marrakech er berbernes tidligere hovedstad og kaldes også for Den Lyserøde By, da det lokale ler, som man har bygget byen af, er pigmenteret lyserødt.
Faktisk skifter farven i løbet af dagen, alt efter solens position. Marrakech er også kendt som Rosenbyen og Marokkos Juvel på grund af dette distinkte farvespil. 

Dag 2: Marrakech byrundtur (M,F,A)

I dag skal vi opleve den gamle kongeby Marrakech. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant. Sammen med vores rejseleder og kyndige lokalguide kan vi glæde os til en færd i den fortryllende gamle bydel medinaen, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi går ad snævre stræder til de forskelligartede kvarterer, hvor dufte, lyde og udsigter gemmer på lokale krydderier, traditionelle bagerier, gamle moskéer og smuk arkitektur. Turen går længere ind i souken, hvor vi møder butikker og boder med alskens farverigt kunsthåndværk.


Billede: Souken og stemning i Marrakech

Udefra beundrer vi byens vartegn, den berømte Koutoubia-moské, som er den største i Marrakech. Her knejser den 77 meter høje minaret med sit karakteristiske spir, der har fire kobberbelagte jordkloder helt på toppen. Moskéen er bygget i slutningen af 1100-tallet og betragtes af mange som en af de smukkeste i den vestlige del af den muslimske verden.

Vores færd bringer os til andre centrale steder i Marrakech, og vi besøger Bahia-paladset og Saadian-mausoleet fra slutningen af 1500-tallet. Vi besøger ligeledes den centrale plads Djemaa al-Fna, der er essensen af Marrakech kogt ned til ét sted. Her er der fra morgenstunden fyldt med krydderi- og frugtsælgere, og op ad dagen kommer der slangetæmmere, folk, der falbyder messingarbejder, og vandsælgere med de karakteristiske læderposer. Senere underholder de dansende Chleuh-drenge, og ved aftenstide bliver pladsen fyldt op med madboder og et mylder af mennesker. 


Billede: Koutoubia-moskéen og Djemaa al-Fna pladsen i Marrakech

 


Billede: Atlas-bjergene


Billede: Ait Ben Haddou

Dag 3: Afrejse Marrakech, Atlasbjergene, oasebyen Ait Ben Haddou, Ouarzazate (M,F,A) 

Efter check-ud og morgenmad kører vi mod sydøst, på panoramatur over Atlasbjergene. Undervejs oplever vi fantastiske naturscenerier, mens turen går op mod Nordafrikas højeste bjergpas Tizi-N-Tichka i 2.269 meters højde. Herfra er der en imponerede udsigt mod de høje Atlasbjerge, som - hvis vi er heldige - vil stå med sneklædte toppe. Vel gennem passet kører vi ned mod og stopper ved oasebyen Ait Ben Haddou, hvor vi spiser frokost, inden vi går over mod den gamle bydel. Ait Ben Haddou er på UNESCOs Verdensarvsliste, og det forstår man godt. Det er en befæstet lerklinet by, også kaldet en kasbah, med imponerende tårne og geometriske mønstre. Byen er så unik og velbevaret, at den også er kendt som Afrikas Hollywood, da mange film gennem årene, bl.a. Lawrence of Arabia fra 1962, er optaget her. Turen går videre til Ouarzazate, hvor vi indkvarterer os -og samles til middag på hotellet. 


Billede: Draa-dalen og det berømte vejskilt ”52 dage til Timbuktu”

Dag 4: Afrejse Ouarzazate, Agdz og Draa-dalen, overnatning i Chegaga (M,F,A)

Efter morgenmaden fortsætter vi køreturen over Anti-Atlasbjergene mod Zagora gennem den romantiske Draa-dal med marker, frugtplantager og palmer. På vejen stopper vi i den lille oaseby Agdz, hvor vi spiser frokost. Herefter fortsætter vi til Zagora med tilnavnet Porten til Marokkos ørken, og som markeres af det berømte vejskilt ”52 dage til Timbuktu”. I Mhamid Lhglane skifter vi bussen ud med 4-hjulstrækker og fortsætter til vores ørkencamp i Chegaga. Ved ankomsten til ørkenlejren indkvarterer vi os, og så er det tid til at indtage vores berbermiddag under åben stjernehimmel. Vi ser den smukke solnedgang over ørkenen og ud på aftenen, når det bliver lidt køligt, kan vi varme os ved lejrbålet.  

Dag 5: Afrejse Chegaga, oaser, berberlandsbyer og overnatning i Erfoud (M,F,A)

Tidligt om morgenen før morgenmad vil der for de morgenfriske være mulighed for at overvære solopgangen i den gyldne ørken. Desuden er der mulighed for en tur på en kamel (egenbetaling, betales på stedet), eller man kan nøjes med en klatretur på de mindre klitter. Efter morgenmaden går turen videre til oasebyen Erfoud. Vi nyder turen gennem oaser og små berberlandsbyer. Undervejs gør vi holdt i landsbyen Alnif hvor vi får frokost. Køreturen i dag er rundrejsens længste, og vi vil sidde en del i bussen. Vi holder selvfølgelig hyppige pauser undervejs både til en kaffe og med mulighed for at benytte toiletter. I byen Rissani føles det, som om tiden er gået i stå – her i byen finder vi for eksempel en æsel-parkeringsplads, hvor der også handles med æslerne, og andre steder handles der med køer, geder og får. Byen er i det hele taget en livlig handelsby, og lokale handlende fra andre nærliggende byer kommer hertil for at gøre forretning. Vi besøger Moulay Ali Cherif-mausoleet (kun udefra), hvor grundlæggeren af det nuværende Alaouite-dynasti og flere af hans sønner ligger begravet. 


Billede: Æsler og ”medfouna” (berberpizza) i Rissani

Dag 6: Afrejse Erfoud, Bourmalen Dades (M,F,A)

Vi rejser videre mod Dades-dalen, som skiller Atlasbjergene fra Anti-Atlasbjergene. Fra de Høje Atlasbjerge i nord til den takkede Jebel Saghro-bjergkæde i syd, ligger dalen spækket med oaser og lerklinede paladser, som giver stedet dets poetiske tilnavn – De Tusind Kasbahers Dal. Turen går via Tinghir, hvor vi spiser frokost. Dades-dalen er herudover også kendt for sine plantager med æbler, valnødder og figner. I Dades-dalen indkvarterer vi os for de to næste nætter. 


Billede: Dades-dalen

Dag 7: Udflugt fra Bourmalen Dades til Tinghir i Todghakløften (M,F,A) 

I dag skal vi opleve den spektakulære Todghakløft, hvor passagen på det smalleste sted har en bredde på kun 10 meter. klipperne når en højde på næsten 300 meter. Et imponerende og smukt syn. Vi har tid til at gå en tur gennem kløften og ser også byen Tinghir inden vi vender tilbage til Bourmalen Dades. 


Billede: Todghakløften

Dag 8: Afrejse Dades-dalen, Skoura, kasbah Taourirt, Atlas Film Studio, overnatning i Ouarzazate (M,F,A)

Ruten går idag tilbage mod Ouarzazate. Første stop er i Skoura, som regnes for en af Marokkos allersmukkeste oasebyer. Flankeret af sneklædte bjergtinder og med palmelunde og dale, er Qazazate blevet en vigtig base for filmproduktioner. Blandt andet er Gladiator, Kingdom of Heaven, Nilens Juvel, Prinsen af Persien og Babel optaget her. Vi besøger Atlas Film Studio, samt den berømte kasbah Taourirt, som er historisk vigtig, da den var kontrolpost og hovedsæde for al nord- og sydgående trafik i Marokko, dengang der ikke var andre muligheder end at rejse igennem bjergene. 


Billede: Kasbah Taourirt og Atlas Film Studio i Ouarzazate

Dag 9: Ouarzazate (M,F,A)

Efter morgenmaden kører vi retur til Marrakech gennem Atlasbjergene. Ved ankomsten til Marrakech indkvarterer vi os på hotellet, hvorefter der er tid på egen hånd. Om aftenen samles vi til middag på hotellet. 

Dag 10: Ledig dag Marrakech og afskedsmiddag (M,F,A)

Idag er til fri disposition. Nu har du den forgangne uge nok lært dig at tinge om prisen som det sig hør og bør i Marokko og du kan nu genbesøge de livlige markedsboder i centrum og købe de sidste souvenirs, lædervarer, tæpper eller lertøj. Du kan også vælge en dag med afslapning på hotellet. Morgenmad og frokost er idag inkluderet på hotellet og om aftenen samles vi til en hyggelig afskedsmiddag på en af byens ældste restauranter. Her siger vi farvel til Marokko med mavedans, stearinlys og marokkansk folkemusik. 

Dag 11: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden drager vi mod lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen mod Danmark.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Marrakech på dmi.dk her
 

Vejret i Marrakech

Praktiske oplysninger

Rejseforsikring:
På rejser til Marokko er du ikke dækket af hverken det nationale gule sundhedskort eller det blå EU sundhedskort. Kulturrejser Europa opfordrer derfor alle rejsende til at være dækket af en gyldig rejseforsikring ved deltagelse i turen til Marokko.

Pas og visum:
Danske statsborgere kan rejse visumfrit i Marokko i op til 90 dage. Dit pas skal være gyldigt mindst tre måneder ud over opholdets varighed. For andre landes statsborgere henvises til Marokkos ambassade. Det er en god idé at have en kopi af indholdssiden i passet med.

Valuta og prisniveau:
Valutaen i Marokko hedder Dirham (MAD), 1 DKK = 1,5 MAD (marts 2023). Der er ind- og udførselsforbud med Marokkanske Dirham MAD. Der kan derfor hæves/veksles ved ankomsten til lufthavnen eller i Marrakesh, hvor der er hæveautomater. Internationale kreditkort kan bruges som betalingsmiddel på de fleste hoteller og i større forretninger. Små boder, markeder, små caféer o.l. modtager som udgangspunkt kun MAD. Ønsker du at medtage kontanter anbefales euro, da ikke alle banker veksler danske kroner.

Prisniveauet i Marokko er ikke højt, det koster ca. kr. 100-150 at spise på restaurant, mens billigere madboder og caféer kan findes til under kr. 50. Alkohol sælges kun på særlige steder med bevilling, såsom restauranter og hoteller. Regn med kr. 100-200 for en flaske vin.

Drikkepenge:
Drikkepenge er normal kutyme i Marokko. På restauranter og caféer lægges typisk 10 procent, og til dragere ca. kr. 5-10 pr. bagage. Til lokalguider og buschauffører regn med ca. 30-40 kr. pr person pr. udflugtsdag. Det er også god skik at lægge en skilling til stuepigen på hotellerne.
Drikkepenge kan, selvom det ville være mest praktisk, ikke inkluderes i rejsens pris, da det regnes for et individuelt anliggende.

Vejr og påklædning:
Vejret i Marrakech på vores afrejsetidspunkt er ganske behageligt. Der er varme dage, hvor der er mellem 20 og 30 grader, om natten kan det blive ned til ca. 10 grader. Regn med, at det er køligere i bjergene. Lag-på-lag påklædning er derfor praktisk. En varm jakke/trøje til aftenen, kasket, solhat og solfaktor til om dagen. Medbring sandaler og gode gå-sko. En trøje og/eller tørklæde til bussen er en god ide på grund af bussens aircondition. Kvinder bør bruge nederdel eller lange bukser. Mænd kan bære shorts på visse turiststeder, men i byerne er shorts ikke velset. En tommelfingerregel, for såvel mænd som kvinder, er, at knæ og skuldre er dækkede.

Elektricitet, telefon og wi-fi:
Der er 220 volt og flere forskellige standarder for stik i Marokko. Medbring evt. adapter, bl.a. til tre-benede ”engelske” stik. De danske to-benede stik er ofte for tykke til de to-benede stikkontakter i Marokko. Mobilnettet i Marokko er af en ganske fin standard, men det kan være dyrt at anvende, så tjek eventuelt med dit telefonselskab, inden du rejser til Marokko. På hotellet er der gratis wi-fi overalt. Der findes internetcaféer i de større byer, husk dog at fremvise pas for at kunne benytte dem.

Hygiejneforhold:
Hotellerne vi benytter har vestlige toiletforhold, men offentlige toiletter er ofte mere primitive og uden toiletpapir. Det er derfor en god ide at medbringe papirlommetørklæder og håndsprit.

Drikkevand:
Køb vand på flaske. Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanerne.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
5/10 - 15/10Se rejsetider KøbenhavnEksklusiv Rundrejse i Marokko – blandt berbere og beduiner
maximum 20 deltagere
18.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København – Marrakech t/r
 • 4 nætter på hotel i Marrakech
 • 2 nætter på hotel i Ouarzazate
 • 1 nat på hotel i Erfoud
 • 1 nat på ørkenhotel/lejr (stort telt med eget bad og toilet)
 • 2 nætter på hotel i Dades-dalen
 • Udflugter og entréudgifter ifølge program
 • Helpension på hele rundrejsen
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder og lokal engelsktalende guide under hele rejsen

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.995
 • Drikkevarer i forbindelse med frokoster og middage
 • Entréer, som ikke er nævnt i programmet
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge lokalt
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel

Overnatning Dag 3 - 4

Riad Lamane

Riad Lamane

Se andre populære rejser her