Skip to main content

Mageløse Madeira

par som vandrar genom madeiras gröna natur och pittoersk by monte
betagande berg och gröna sluttningar på resa till madeira
skaldjur och vitt vin på resa till madeira
många blomstersorter på ön madeira och vackra trädgårdar
färska grönsaker och färggrann frukt på marknaden i funchal på resa till madeira
fiskebyn camara de lobos på resa till madeira
storslagen utsikt vid christus stayn på madeira
Solnedgång över Madeira
Kristysfiguren i Garajau på Madeira
Pris fra:
6.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Kulturrejser til Madeira

Ferie med alt inkluderet

Med tre årtiers solid erfaring tør vi godt kalde os eksperter i at arrangere rejser til Madeira, som syv år i streg er kåret til verdens bedste ødestination. På denne rejse er alt inkluderet, og rejsen er for dig, der søger oplevelser krydret med komfort og tid til afslapning. Det er ikke uden grund, at lige præcis denne rejse er blevet vores Madeirafavorit.

Derfor skal du rejse med os på rejsen til Madeira:

 • Vi har solid erfaring og er eksperter på rejser til Madeira
 • Ophold på Pestana Bay  4* hotel i første række til stranden
 • Alle værelser har balkon og havudsigt
 • All inclusive med fri bar på hotellet
 • Inkluderer tre spændende udflugtsdage
 • Dansktalende rejseleder

Pestana Bay hotel

Du bor på det firestjernede hotel Pestana Bay med gode rummelige værelser – alle med balkon og havudsigt og en rolig beliggenhed i første række til stranden. All inclusive er inkluderet (morgenmad, frokost og middag samt fri bar) samt swimmingpool samt en frodig have med palmer og eksotiske blomster, så du rigtig kan nyde opholdet.  

Madeira vejr

Hvordan er vejret på Madeira? Et af de ofte stillede spørgsmål. Klimaet på Madeira er subtropisk kystklima. Her er aldrig for koldt, aldrig for varmt og med gennemsnitlige 22 grader året rundt er temperaturen behagelig.
Du bor på sydkysten, som har øens mest solrige klima. Læs mere om vejr og klima på Madeira her.

Funchal med byvandring

Udflugten til Funchal bringer os tættere på byens historie, arkitektur og seværdigheder inklusive det farverige marked.

Spændende udflugter på Madeira

Oplev Madeiras berømte blomster, himmelske bjerge og pragtfulde naturscenerier på de  inkluderede udflugter. Formidable landskaber og storslåede udsigter går igen og igen blandt ved havklippen Cabo Girão og når vi krydser bjergplateauet og møder baglandets grønne dale og den spektakulære nordkyst. I Monte besøger vi valfartskirken og i Câmara de Lobos holder fiskerne til i landsbyen omgivet bananplanter og vinmarker.

Levada-vandring

Vil du helt tæt på naturen og er du til vandring, så kan du tilmelde dig en levada-vandring, hvor vi går langs vandingskanalerne med udsigt til skønne landskaber og lokalt liv.  

Det nordøstlige Madeira  

Vores valgfrie udflugt bringer os til den nordøstlige del af øen. Du kommer helt til tops på et af Madeiras høje bjerge, ser den oprindelige laurisilva-skov (UNESCO-bevaret) og spiser frokost i en af de små kystbyer i Santana-området.

Verdens bedste ødestination

Madeira er i 2021 - for syvende år i træk ved det prestigefyldte World Travel Awards - blevet kåret som verdens bedste ørejsemål.    

Velkommen til ”vores ø” Madeira.

Kort dagsprogram for Mageløse Madeira:

Dagsprogram gældende for alle afrejser til og med 15. oktober 2022
Dag 1:
Ankomst til Madeira (AI)
Dag 2: Byvandring i Funchal med markedsbesøg (AI)
Dag 3: Fridag (AI)
Dag 4: Udflugt til Nonnernes Dal og Monte(AI)
Dag 5: Udflugt til Madeiras nordkyst (AI)
Dag 6: Fridag eller ekstra udflugt; Levadavandring (AI)
Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt : Det nordøstlige Madeira (AI)
Dag 8: Hjemrejse (AI)

Dagsprogram gældende for alle afrejser fra 31. oktober 2022
Dag 1:
Ankomst til Madeira (AI)
Dag 2: Byvandring i Funchal med markedsbesøg (AI)
Dag 3: Udflugt til Madeiras sydkyst (AI)
Dag 4: Udflugt til Madeiras nordkyst (AI)
Dag 5: Fridag (AI)
Dag 6: Fridag eller ekstra udflugt:  Levadavandring (AI)
Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt:  Det nordøstlige Madeira (AI)
Dag 8: Hjemrejse (AI)

AI = All Inclusive på hotellet (morgenmad, frokost og aftensmad) samt fri bar fra kl. 11-23.

Dagsprogrammet er vejledende og udflugterne afvikles måske i en anden rækkefølge grundet lokale forhold.
Det endelige dagsprogramsopsætning oplyses ved ankomsten til Madeira.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Madeira, Portugals blomsterø (AI)

Velkommen til Madeira. Transfer til hotellet, velkomst og indkvartering.

Dag 2: Byvandring i Funchal med markedsbesøg (AI)

Funchal bycentrum ligger som scenen i et amfiteater med de øvre bydele som publikum op af bjergskråningerne og havet som kulisse. I dag skal vi opleve Madeiras charmende hovedstad på vores byvandring med introduktion til byens seværdigheder og geografi.
På trods af sine godt 100.000 indbyggere føles byen overskuelig, og det meste findes inden for en forholdsvis kort afstand.

Funchal er en by i forandring og fyldt med grønne åndehuller med skønne blomsterfyldte byparker, spændende museer og en moderne havnefront med smukke palmer, kaffebarer og marina. Byens hovedstrøg og de omkringliggende gader emmer af atmosfære og har et rigt handelsliv samt masser af caféer og restauranter, der er mødested for lokale såvel som turister.

Funchal, hovedbyen på Madeira
Billede: Funchal.

Funchals domkirke Sé ved hovedgaden er byens vartegn og er blandt de ældste bygninger i byen. Vi hilser på Zarco, der opdagede Madeira i Henrik Søfarerens tid og hører om hans og byens historie.  Praça do Município, eller Rådhuspladsen om man vil, er en af de mange smukke pladser omgivet af smukke bygninger som kirke, rådhus og museum. Læg mærke til det flotte mosaikmønster i belægningen.

  Rådhuspladsen i Funchal med de brostensbelagte gader
Billede: Rådhuspladsen i Funchal.

Det er ved floden mellem den nye og den gamle bydel Zona Velha, at vi besøger en af byens kendte seværdigheder, markedet Mercado dos Lavradores. I markedsbygningen, der er i flere etager, venter der os mange oplevelser. Her får vi et indblik i, hvordan øens milde klima er med til at forsyne markedet med frugt, grøntsager og blomster året rundt, og man forstår, hvorfor både de lokale og udenlandske turister valfarter til markedet.

Prøv at smage de lokalt producerede passionsfrugter, som fås i flere smagsvarianter og nyd synet af Madeiras farvestrålende blomster. Det er også her i samme bygning, at fiskemarkedet holder til. Her handles bl.a. store tunfisk og de sorte kårdefisk (espada). Markedet er lukket om søndagen.

Vi forsætter turen i den gamle bydel. I restaurationsgaden Rua Santa Maria har kunstnere udsmykket alle gadedøre på kreativ vis og flere husfacader er bemalet med streetart. Her er altid livligt og meget at kigge på. 

Funchals farverige marked Mercado dos Lavradores
Billede: Funchals farverige marked Mercado dos Lavradores.

Vores byvandring slutter i Funchal inden frokost. Retur til hotellet er på egen hånd og rejselederen orienterer om transport muligheder.

Dag 3: Fridag (AI)

I dag er fridag. For dig, der ankommer om lørdagen og er på byvandring om søndagen, hvor markedet er lukket, tilbyder vi, at du kan følge med rejselederen på markedet om mandagen.

Dag 4: Nonnernes Dal, Monte og Kristus-figuren i Garajau (AI)

Har du lyst til at se et lille udpluk af Madeiras fabelagtige udsigter, så oplever vi dem på dagens udflugt.
På trods af den relativt korte afstand fra Funchals byliv, kommer vi hurtigt ind i en helt anden verden, når vi nærmer os punktet med udsigt over Nonnernes Dal. Området betragtes som et af de smukkeste på øen, og her nyder vi udsigten til de store bjergmassiver og grønne terrasser samt de omkringliggende huse, der mest af alt ligner små tændstikæsker fra udsigtspunktet Eira do Serrado.

Her kan du tage postkort-panorama-billeder lige til albumet, og kommer du hertil på en skyfri dag, er det bare prikken over i’et.
Vi hører naturligvis også historien om, hvorfor dalen i folkemunde kaldes Nonnernes Dal.

Nonnernes Dal
Billede: Udsigtspunktet ved Nonnernes Dal.

Fra Eira do Serrado kører vi ned af bjerget til landsbyen Monte, som ligger i et kuperet terræn oven for Funchal. Monte er kendt for sin landlige idyl i pittoreske omgivelser, haverne, valfartskirken og ikke mindst den traditionelle slædekørsel. Har du lyst til at tage udfordringen op, er rejselederen behjælpelig med at arrangere slædekørsel (ikke inkluderet).

Valfartskirken i Monte og slædekørsel
Billede: Valfartskirken i Monte og slædekørsel.

Herefter forsætter vi mod øst til et af de smukkeste udsigtspunkter i Funchal, Miradoro das Neves, hvorfra vi kan nyde en enestående udsigt over Funchal-bugten og byen. Vi slutter dagens udflugt med et besøg ved Cristo Rei statuen i Garajau.  Vi er tilbage på hotellet til frokost.

Dag 5: Madeiras nordkyst - rundt på Madeira (AI)

Madeira er geografisk set ikke så stor, men alligevel er landskaberne mangfoldige og skifter karakter alt efter hvor på øen, du bevæger dig hen. Det betyder, at der er rigeligt at opleve ved en uges ophold på øen. I dag kører vi ind i Madeiras bagland og oplever de flotte landskaber.

Vi begynder ved Cabo Girão, der er en af Europas højeste kystklipper. Her kan vi nyde den spetakulære udsigt over sydkysten og Funchal-området. Prøv at træde ud på den transparante sky-walk med glasplader i gulvet, hvor du kan kigge 580 meter lodret ned til kystsletten og havet under os. En svimlende oplevelse for de fleste. Evt. entré til Cabo Girão (ca. 2 EUR pr. person)  betales direkte. 


Billede: Sky-walk-platformen ved Cabo Girão.

Vi fortsætter videre tværs ind over øen og over de store bjergplateauer med den vilde natur. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz og spiser den inkluderede frokost på en af de lokale restauranter. Hvis tiden tillader det, kan de friske tage en hurtig dukkert i de naturlige havbassiner, som er skabt af vulkansk lava og beton (husk badetøj og håndklæde).

Dagens næstsidste etape bringer os til byen São Vicente, der ligger midt på nordkysten. Ligesom i Porto Moniz har lava fra tidligere tiders vulkanudbrud haft en afgørende faktor for byens udseende og opbygning.

Vi slutter dagen med et besøg i Câmara de Lobos, som er en idyllisk lille by, der ligger smukt ud til en lille bugt omgivet af bananplantager. Câmara de Lobos er kendt for sit fiskermiljø med farverige både, der er trukket op på stranden og som et yndet motiv for mange malere, heriblandt Churchill, der yndede at male, når han var her på ferie. 

Câmara de Lobos, Funchal
Billede: Câmara de Lobos

Dag 6: Fridag eller valgfri ekstra udflugt med Levadavandring (AI)

Efter nogle oplevelsesrige dage med mange indtryk får du nu en dag uden program.
Alternativ kan du følge med vores danske rejseleder på en let vandring på en af Madeiras billedskønne levadaer, hvor vi skal vandre en strækning langs vandingskanalerne og kommer således helt tæt på Madeiras fantastiske natur og små landbrug. 
Vi går fra Campanario til Quinta Grande (ca. 6,5 km).  

Levadavandring i Madeiras fantastiske natur
Billede: Levada-vandring i Madeiras fantastiske natur.

For at deltage kræves almindelig god fysisk form, og vi anbefaler ikke turen, hvis du går med stok, har balanceproblemer eller lider af højdeskræk. 
Medbring vand og evt. en snack samt praktisk tøj og sko. Turen skal forudbestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte deltagere.

Dag 7: Fridag eller valgfri ekstra udflugt til det nordøstlige Madeira (AI)

Dagen er fri til eget program eller du kan følge med på den valgfrie ekstra udflugt til det nordøstlige Madeira og derved næsten komme hele øen rundt på din rejse.

Vi lægger ud med at køre op i højderne via Poiso-passet og videre op til øens tredjehøjeste punkt Pico do Arieiro (1818 m). Landskabet på toppen af Pico do Arieiro er præget af  grønne og brune nuancer og er en stor kontrast til den ellers frodige og farverige vegetation, der dominerer øen. På en klar dag belønnes vi med en helt betagende udsigt over Madeiras bjerglandskab og helt ud til kysterne med øerne Porto Santo og Desertas i det fjerne.

Vort næste stop er ved Ribeiro Frio – "den kolde bæk", hvor vi går et lille stykke på levadaen til udsigtspunktet ved Balcões, hvor vi ser Madeiras oprindelige skovbevoksning laurissilva, der er med på UNESCO’s Verdenskulturarvsliste. 
Vi kører videre tværs over øen ad de snoede bjergveje til nordkysten. I området omkring Santana med de trekantede karakteriske huse med stråtag venter dagens velfortjente frokost.

Udsigtspunktet ved Balcões
Billede: Udsigtspunktet ved Balcões.

På tilbagevejen møder vi den dramatiske nordkyst og runder østkysten og det betagende landskab ved São Lourenco-halvøen. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Turen skal bestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte deltagere.

Ved afrejse 2., 9. og 16. september er der inkluderet et særarrangement i forbindelse med vinhøsten, hvor vi spiser frokost på en lokal vingård og kommer helt tæt på de lokale skikke og traditioner, der hører med til vinhøsten, blandt andet når druerne trampes.  

Dag 8: Hjemrejse (AI)

Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

AI = All inclusive

Helpension på hotellet (morgenmad, frokost og aftensmad serveres som buffet i hotellets restaurant).
Fri bar på hotellet mellem kl. 11-23 (udvalgte mærker).

All inclusive gælder kun på hotellet. Ophold, der starter med frokost, slutter med morgenmad. Ophold, der starter med aftensmad, slutter med frokost.

Dagsprogram - gældende fra 31/10

Dag 1: Ankomst til Madeira, Portugals grønne blomsterø (AI)

Velkommen til Madeira. Transfer til hotellet, velkomst og indkvartering.

Dag 2: Byvandring i Funchal med markedsbesøg (AI)

I dag oplever vi Madeiras charmende hovedstad Funchal. Med sine godt 100.000 indbyggere føles byen overskuelig med det meste inden for overskuelig afstand. Centrum ligger som scenen i et kæmpe amfiteater med havet som kulisse og de øvrige bydele som publikum op ad bjergskråningerne. 
 


Billede: Panorama over Funchal.

Funchal er fyldt med grønne åndehuller med skønne blomsterfyldte byparker, spændende museer og en moderne havnefront med masser af liv. Byens hovedstrøg og de omkringliggende gader emmer af atmosfære og har skønne butikker og et rigt handelsliv samt masser af caféer og restauranter, der er mødested for lokale såvel som turister. Funchals domkirke Sé er med sit høje klokketårn og hvidkalkede mure byens vartegn. 
 

  Rådhuspladsen i Funchal med de brostensbelagte gader
Billeder: Afslapning i Funchal.

På pladsen foran domkirken, hilser vi på statuen af Zarco – den opdagelsesrejsende, der opdagede Madeira i 1400-tallet – og hører om byens historie. Vi runder Rådhuspladsen, Praça do Município, en af byens smukkeste pladser omgivet af historiske bygninger.
 


Billede: Rådhuspladsen i Funchal.

Ved floden mellem den nye og den gamle bydel, besøger vi en af byens kendte seværdigheder; markedet Mercado dos Lavradores. I markedsbygningen, der er i flere etager, opleves der med alle sanserne. Fra det øjeblik, du træder ind ad døren, bombarderes du med dufte og farver, og mundvandet begynder med garanti også at løbe. På markedet får du et fascinerende indblik i, hvordan øens milde klima og frugtbare jord, er med til at forsyne markedet med frisk frugt, grøntsager og farvestrålende blomster året rundt, og man forstår, hvorfor lokale som turister valfarter til markedet. På fiskemarkedet handles blandt andet kæmpe tun og de sorte kårdefisk (espada). Prøv at smage de lokalt dyrkede passionsfrugter, der fås i flere smagsvarianter – skulle det f.eks. være en med tomat- eller banansmag? 
 

Funchals farverige marked Mercado dos Lavradores
Billeder: Funchals farverige marked Mercado dos Lavradores / Streetart.

Du må selvfølgelig heller ikke snyde dig selv for en smagsprøve på Madeiras populære drink poncha. Vi ser, hvordan den blandes med Madeiras aguardente branca, sukkerrørssnaps, citron og honning. Ponchaen fås både med og uden alkohol. Vi forsætter turen i den gamle bydel. I gaden Rua Santa Maria har kunstnere udsmykket alle gadedøre på kreativ vis og flere husfacader er bemalet med Streetart. Her er altid livligt og meget at kigge på. Vores byvandring slutter inden frokost og retur til hotellet er på egen hånd. Din rejseleder orienterer om transportmulighederne til hotellet. 

Vi kan varmt anbefale, at du bliver i Funchal – eller vender tilbage på en af rejsens ’fridage’. Går på opdagelse i byen, spiser en frokost eller evt. tager svævebanen til Monte, som byder på skønne haver og muligheden for at prøve den traditionelle slædekørsel.
 


Billeder: Slæderne i Monte / Kabelbanen til Monte.

Dag 3: Madeiras solrige sydkyst (AI)

I dag skal vi højt til vejrs, smage Madeiravin, besøge en lille fiskerby og opleve farvestrålende blomster hos en lokal producent.  

Vi begynder højt til vejrs ved udsigtspunktet Cabo Girão*, en af Europas højeste kystklipper. Fra toppen nyder vi den spektakulære og enestående udsigt over sydkysten og Funchal-området. Træd ud på den gennemsigtige skywalk med glasbund, og kig 580 meter lodret ned til kystsletten og havet under os. En stor – og svimlende – oplevelse for de fleste. 
 


Billeder: Skywalk Cabo Girão / Câmara de Lobos.

Fiskerbyen Câmara de Lobos ligger smukt i en lille bugt omkranset af bananplantager og vinmarker. Vi går en tur i byen, der er en god blanding af gammelt og nyt. De farvestrålende fiskerbåde ligger i havn om dagen, da det meste fiskeri foregår om natten. Fiskerne har deres daglige gang i byen, hvor de mødes på havnen til kortspil og en snak. Câmara de Lobos byder på alt fra traditionelle kirker til gadekunst og har endda en statue af Sir Winston Churchill, der benyttede den maleriske bugt som motiv til sine akvareller. De senere år er byen blevet vældig populær qua byfornyelse. 

Området omkring Câmara de Lobos er også kendt for sin vinproduktion af Maderiavin. Vandingskanalerne, de såkaldte levadaer, leder regnvandet fra de regnfulde bjerge til de frugtbare skråninger og giver ideelle betingelser for dyrkning af blandt andet druer til vinproduktion. Vi besøger et af de lokale vinhuse i området og hører om de forskellige druer, metoder, og lagring – og så smager vi selvfølgelig også på de gyldne dråber.
 

Câmara de Lobos, Funchal
Billeder: Madeiravin.

Dagens sidste stop byder på et farveorgie af blomster, når vi besøger en lokal blomsterproducent. Sæsonen bestemmer, hvilke blomster og planter vi ser.  På Madeira er det som om, man bevæger sig rundt i en stor botanisk have med tusindvis af planter og blomster, som normalt er hjemmehørende i fx Afrika eller Sydamerika. Det skyldes, at de opdagelsesrejsende benyttede Madeira som stop på vej hjem fra den nye verden og dermed fik dannet grobund for Madeiras tilnavn: Atlanterhavets flydende have. Fx stammer de lilla blomster Jacaranda fra Sydamerika, den meterhøje julestjerne fra Mexico og den gul/orange strelitzia fra Afrika. Sidstnævnte ser man i blomst året rundt.  Turen er en halvdagsudflugt, og vi er tilbage på hotellet til frokost. 
 


Billeder: Farverige blomster hos blomsterproducent.

*I løbet af 2022 indføres entré til Cabo Girão. Denne er ikke inkluderet i rejsens pris. Forventet entré er ca. 1,5-2 eur pr. person. 

Dag 4: Madeiras nordkyst - rundt på Madeira (AI)

Madeira er geografisk set ikke så stor, men alligevel er landskaberne mangfoldige og skifter karakter, alt efter hvor på øen du bevæger dig hen. Det betyder, at der er masser at opleve ved en uges ophold på øen.

Madeiras landskab er varieret med høje klipperige bjerge, skove med eukalyptus og laurbær og skråninger plantet med sukkerrør. For ikke at tale om alverdens eksotiske frugter og grønsager. Vi stopper i et par af byerne på sydkysten og ser, hvordan livet leves i en lille by udenfor Funchal.

I Madalena Do Mar besøger vi en bananplantage og får meget mere at vide om produktionen af en af Madeiras vigtigste afgrøder, bananen. Bananen vokser på en trælignende palme, men er faktisk en urt med en han- og hunblomst. Madeira-bananerne sælges, som navnet antyder, næsten udelukkende på Madeira og i Portugal, og den er en smule mindre, end hvad vi er vant til.
 


Billeder: Madeirabananer / Porto Moniz.

Herefter kører vi ind i Madeiras bagland og oplever de flotte bjerglandskaber. Vi kører op over øen og det store bjergplateau Paul Da Serra med sin vilde natur. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz og spiser den inkluderede frokost på en af de lokale restauranter. Hvis tiden tillader det, kan de friske tage en hurtig dukkert i de naturlige havbassiner, som er skabt af vulkansk lava og beton (husk badetøj og håndklæde).

Dagens sidste etape bringer os videre langs nordkysten, hvor vi får historien om ”den gamle vej” og stopper ved et vandfald for en fantastisk udsigt over kysten. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen efter en oplevelsesrig dag.

Dag 5: Fridag (AI)

Dag 6: Fridag eller valgfri ekstra udflugt: Levadavandring (AI)

Efter nogle oplevelsesrige dage med mange indtryk får du nu en dag uden program. 

Alternativt kan du følge med vores danske rejseleder på en let vandring på en af Madeiras billedskønne levadaer, Levada Marocos. Vi vandrer en strækning på omkring seks km langs vandingskanalerne og kommer således helt tæt på de små landbrug og Madeiras fantastiske natur.

Levadavandring i Madeiras fantastiske natur
Billede: Levada Marocos.

For at deltage kræves almindelig god fysisk form. Vi anbefaler ikke turen, hvis du går med stok, har balanceproblemer eller lider af højdeskræk. Medbring vand og evt. en snack samt praktisk tøj og sko.  Turen skal forudbestilles og betales sammen med rejsen. Den gennemføres ved min. 10 tilmeldte deltagere. Ruten kan lokalt på dagen blive ændret til en tilsvarende rute. 

Dag 7: Fridag eller valgfri ekstra udflugt: Det nordøstlige Madeira (AI)

Dagen er fri til eget program eller til den valgfrie ekstra udflugt til det nordøstlige Madeira og derved næsten komme hele øen rundt!

Vi begynder med et besøg i landsbyen Monte, som ligger højt oppe over Funchal. Monte er kendt for sine pittoreske omgivelser, haverne, valfartskirken og den fabelagtige udsigt over Funchal. Det var i Monte, de velhavende i 1800-tallet tog på kurophold, og her er derfor mange fine huse. Det var også i den tid, man opfandt ”kurveslæde-kørslen”, som i dag benyttes af turisterne. Hvis du gerne vil prøve slæderne, anbefaler vi, at du gør det på en af rejsens fridage.
 


Billeder: Valfartskirken i monte / Udsigtspunktet ved Balcões.

Vi fortsætter op i højderne via Poiso-passet og op til øens tredjehøjeste punkt Pico do Arieiro (1818 m). Landskabet på toppen af Pico do Arieiro er præget af grønne og brune nuancer og er en stor kontrast til den ellers frodige og farverige vegetation, der dominerer øen. På en klar dag belønnes vi med en betagende udsigt over Madeiras bjerglandskab og helt ud til kysterne med øerne Porto Santo og Desertas-øerne i det fjerne.

Vort næste stop er ved Ribeiro Frio, hvor vi går et lille stykke på levadaen til udsigtspunktet ved Balcões. Her ser vi Madeiras oprindelige skovbevoksning laurissilva, laurbærskov, der er med på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Vi går ca. tre km svarende til en times tid, og ruten er flad. For dem, der ikke vil med på gåturen, er det muligt at vente ved bussen. I Ribeiro Frio finder du et par lokale kaffebarer og en lille ørredfarm, der er et besøg værd (entré betales direkte). 

Vi kører videre ad de snoede bjergveje til nordkysten. I området omkring Santana med de traditionelle trekantede huse med stråtag venter dagens velfortjente frokost (inkluderet).Billede: Landskab ved São Lourenco-halvøen.

På tilbagevejen kører vi ad den dramatiske nordkyst og gør holdt i Porto da Cruz. Vi runder østkysten og oplever det betagende landskab ved São Lourenco-halvøen. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Turen skal bestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 10 tilmeldte deltagere.

Dag 8: Hjemrejse (AI)

Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

AI = All inclusive

Helpension på hotellet (morgenmad, frokost og aftensmad serveres som buffet i hotellets restaurant).
Fri bar på hotellet mellem kl. 11-23 (udvalgte mærker).

All inclusive gælder kun på hotellet. Ophold, der starter med frokost, slutter med morgenmad. Ophold, der starter med aftensmad, slutter med frokost.

Video

Live video fra Madeira

Du kan se, hvordan det ser ud på Madeira - lige nu. Ved at klikke på linket nedenfor ser du live video fra Funchal på Madeira.

Link til live video fra Madeira

Blomsterfestival

Blomsterfestivalen på Madeira finder sted hvert forår og falder et par uger efter påske. Det er en periode med festivitas, og hvor Funchal summer af liv. Der er boder med specialiteter, lokalt håndarbejde, folklore, musik og naturligvis overdådige blomsterudsmykninger, som er en stor del af oplevelsen i blomsterfestivalsugen.
Det er et af de travleste tidspunkter i Funchal, og der er masser af mennesker i byen, både turister og lokale, som skal være tilskuere til eller deltage i festlighederne. 

Højdepunkter for Blomsterfestivalen 
Festivalens højdepunkter opleves lørdag formiddag, hvor det er muligt at se børnenes optog og Håbets Mur-ceremonien i Funchal centrum. Søndag eftermiddag finder de store parader med forskellige optog og optræden sted ved havnen. En anden af de store begivenheder, er Madeira Classic Car Auto Parade, hvor Funchal fyldes med skønne veteranbiler i den blomsterudsmykkede by. 
Funchal vil afgjort være et ekstra besøg værd hele perioden, hvor festivalen foregår, da byen er pyntet fint op i forbindelse med den årlige festival.

I 2023 er blomsterfestivalen planlagt til perioden 27. april til 21. maj 2023. 
Håbets Mur finder sted den 29. april og den store Blomsterparade er den 30. april 2023.  Madeira Classic Car Parade er den 7. maj 2023. 

Læs mere om blomsterfestivalen her

Stemning fra blomsterfestivalen
Billede: Stemning fra blomsterfestivalen.

Jul og nytår på Madeira

Jul på Madeira
Madeiras befolkning elsker jul! Allerede i slutningen af november begynder juleudsmykningen i Funchal, som er helt enestående med farverige figurer og dekorationer op med funklende lyskæder. Juleudsmykningen varer helt frem til Hellig Tre Konger i januar.

Nytår på Madeira
Nytårsaften på Madeira er noget helt særligt!  På vores nytårsrejser spiser vi nytårsmiddag på hotellet, og som alle andre dage er der ”All Inclusive” med fri bar fra kl. 11-23. Funchals fyrværkerishow kan ikke ses fra vores hotel. Har du lyst til at opleve Funchals prisbelønnede fyrværkerishow, kan du følge med på en ekstra udflugt "fyrværkeritur" til et hotel i byen. Her ankommer vi før kl. 24, så vi kan opleve en del af fyrværkerishowet fra hotellets have med udsigt over Funchals marina. Når fyrværkerishowet er slut, kører vi tilbage til vores eget hotel, hvor baren er åben (mod betaling), og der er musik. Priser følger. 

Julerejse  
Udover rejsens normale program med udflugter og måltider er der inkluderet en julemiddag på hotellet.

Nytårsrejse 
Udover rejsens normale program med udflugter og måltider er der inkluderet en nytårsmiddag på hotellet. Fyrværkeritur kan tilkøbes. 

 

Særlige begivenheder

Karneval på Madeira

Oplev det folke- og farverige karneval som fejres i Funchals gader med et par festlig parader, samba, musik og optræden fra 15. - 26. februar 2023. 
Lørdag aften (18. februar 2023) er det store optog gennem Funchals gader med udklædte grupper, der danser og synger gennem byen i festlige kostumer til trommeslag og musik.
Om tirsdagen (21. februar 2023) er den mere "løsslupne" parade, som er mere folkelig og fyldt med satire og sjove indslag.

Karneval på Madeira er ikke en del af Kulturrejser Europas udflugtsprogram og foretages på egen hånd.

Atlantic Festival på Madeira

Hver lørdag i juni måned afholdes der Atlantic Festival  i Funchal. Når mørket har sænket sig over byen samles turister og lokale og nyder et flot fyrværkerishow akkompaneret af musik.
Turen er ikke en del af Kulturrejsers udflugtsprogram og foretages på egen hånd.
Det officielle program om Atlantic Festivalen kan ses på Madeiras turistkontors hjemmeside.

Vinfestival på Madeira

I september måned er det vinhøsttid på Madeira. I Funchal er der udstillinger, optræden, boder og pyntet med høsttema. 
I 2023 finder vinhøsten sted i perioden fra 31. august til 17. september 2023. 

Det officielle program for vinfestivalen kan ses på Madeiras turistkontors hjemmeside.

 

Kort

Kort for alle afrejser til og med 15/10

Kort for alle afrejser fra 31/10

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Funchal på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Madeira Special

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/10 - 22/10Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 9.295,-Udsolgt
31/10 - 7/11Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 8.595,-Udsolgt
7/11 - 14/11Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 8.595,-FORESPØRG
19/11 - 26/11Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 7.995,-Få pladser tilbage
3/12 - 10/12Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 6.995,-Bestil
19/12 - 26/12Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 9.995,-Bestil
26/12 - 2/1Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 11.995,-Bestil
14/1 - 21/1Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 7.995,-Bestil
21/1 - 28/1Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 7.995,-Bestil
6/2 - 13/2Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 8.495,-Bestil
13/2 - 20/2Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 8.995,-Bestil
6/3 - 13/3Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 8.995,-Bestil
13/3 - 20/3Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 8.995,-Bestil
20/3 - 27/3Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 9.295,-Bestil
27/3 - 3/4Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 9.495,-Bestil
3/4 - 10/4Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 9.495,-Få pladser tilbage
10/4 - 17/4Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 8.995,-Bestil
17/4 - 24/4Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive 9.495,-Bestil
24/4 - 1/5Se rejsetider KøbenhavnMageløse Madeira All Inclusive
Oplev Blomsterfestivalen på Madeira
10.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Madeira t/r
 • Syv nætter på firestjernede Pestana Bay
 • Værelse med balkon og havudsigt på 1.- 3. sal
 • All inclusive på hotellet (morgenmad, frokost og middag) samt fri bar fra kl. 11-23
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Opgradering til dobbeltværelse med balkon og havudsigt på 4.- 6. sal fra kr. 695 og 7. sal fra kr. 895 pr. person
 • Opgradering til juniorsuite (dobbeltværelse) fra kr. 1.095 og suite (dobbeltværelse) fra kr. 1.295 pr. person
 • Tillæg for dobbeltværelse til en person fra kr. 1.995 (1.- 3.sal) og fra kr. 2.795 (4.- 6.sal)
 • Entré på udflugter
 • Ekstra udflugter:

- Levada vandring fra kr. 155
- Det nordøstlige Madeira med frokost fra kr. 475

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person.

Ekstra udflugterne gennemføres ved min. 10  deltagere og skal bestilles sammen med rejsen.

Der er to forskellige dagsprogrammer alt efter rejsetidspunkt. 

Hotel