Skip to main content

Nytårsrejse til Portugal

Status:
Kommer i 2024

Nytår i Cascais på Lissabonkysten 2024

Topbeliggenhed til Nytår i charmerende Cascais 

Festlig nytårsmiddag, sightseeing i Lissabon & Belém, togtur langs Tejo-floden, markedsbesøg portvinssmagning og en helt særlig kage – det er, hvad der venter på denne nytårsrejse til Portugal. Vi bor i den hyggelige kystby Cascais på Lissabons Riviera, lidt uden for Lissabon. Et bedre udgangspunkt fås ikke for det nye år. Selve nytårsaften fejrer vi i hotellets restaurant med en indbydende middag med tilhørende vine og kaffe - og en formidabel udsigt over bugten, hvorfra det store fyrværkerishow kan opleves.   

Derfor skal du rejse med os på nytårsrejsen til Portugal:

  • Du får en rejse udover det sædvanlige
  • Du fejrer nytårsaften med en festlig nytårsmiddag
  • Du bor på det hyggelige Hotel Baia i det historiske centrum og i første række til vandet
  • Inkluderet besøg i Lissabon og Belém
  • Vidende dansktalende rejseleder

Charmerende Cascais 

Cascais er en perle af en by beliggende på den portugisiske Lissabon-kyst, byder på en skøn blanding af charmerende atmosfære, rige kulturskatte og skøn natur. Byen, der engang var en lille fiskerlandsby, har udviklet sig til en eftertragtet feriedestination, der tiltrækker besøgende fra hele verden, samtidig med at den har bevaret sin autenticitet.

Cascais emmer af afslappet stemning og masser af liv på især havnefronten. Og i den gamle bydel med sine brostensbelagte gader og farverige bygninger mærker du for alvor byens historie og karakter. Snus rundt i de små butikker, nyd et lækkert måltid mad på en af de lokale restauranter, eller gå en tur på strandpromenaden og se den smukke solnedgang over Atlanterhavet.

Byen har noget for alle aldre og interesser, bl.a. flere museer, der spænder over alt fra moderne kunst til maritim historie. Gå ikke glip af Paula Rego-museet, der huser værker af den verdensberømte portugisiske kunstner. Palácio da Cidadela – citadellet i Cascais – er også et must-see, hvor du kan udforske historien i rammerne af en borg fra det 16. århundrede.

Udflugt til historiske Lissabon og Belém

Lissabon ses bedst til fods, og vores dansktalende rejseleder tager os med på opdagelse i de brostensbelagte gader og gennem byens forskelligartede kvarterer. Du får et fint indblik i, hvorfor Lissabon regnes for en af de smukkeste storbyer i Vesteuropa, og hører historien om den moderne storby og historiske højdepunkter. Vi runder også bydelen Belém, som vidner om Portugals storhedstid som søfartsnation. Et absolut plus ved at bo i Cascais er nærheden til Lissabon, som nemt nås med kystbanetoget på små 45 min., hvilket vi naturligvis prøver. 

Smag på Portugal  

På denne nytårsrejse har du to inkluderede måltider ud over hotellets indbydende morgenmadsbuffet, så du kommer på opdagelse i det portugisiske køkken, både når det gælder hverdag og fest. Vi spiser to gange på hotellet, som er kendt for sit gode autentiske køkken, herunder en festlig nytårsmiddag. Du skal naturligvis også smage Portugals berømte portvin og en himmelsk kage med en helt særlig historie. Tilmelder du dig rejsens ekstra udflugt til Lissabon, afslutter vi dagen med en skøn middag med petiscos, Portugals svar på tapas. 
Velkommen på nytårsrejsen til Portugal hvor "Godt Nytår” bliver til "Feliz Ano Novo”!

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst. Velkomstmiddag (A)
Dag 2: Udflugt til Lissabon og Belém med portvin og en helt særlig kage (M)
Dag 3: Byvandring i Cascais. Nytårsmiddag (M,A)
Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til Lissabon og tapas-middag (M, A*ved tilkøb)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. 

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Til Portugal. Indkvartering og middag (A)

Ankomst til Lissabon og transfer (45 min.) til kystbyen Cascais, en charmerende lille kystby lidt udenfor Lissabon. Her indlogerer vi os på det hyggelige Hotel Baia, som har byens bedste beliggenhed lige i smørhullet over for stranden, ved siden af rådhuset, og med restauranter og byen rundt om hjørnet. 
Hotel Baia er kendt for sin hyggelige atmosfære med traditionel portugisisk gæstfrihed, god mad og moderne bekvemmeligheder. Den samme familie har i flere generationer drevet hotellet, som er ikonisk for Cascais.  
Om aftenen samles vi til fælles velkomst middag på hotellet. 

Dag 2: Udflugt til Lissabon og Belém med portvin og kage (M) 

I dag skal vi på udflugt til Portugals skønne hovedstad, Lissabon. Vi spadserer til togstationen i Cascais, hvorfra vi hopper på det lille kystbanetog til Lissabon. Turen tager ca. 45 min. Undervejs nyder vi den fabelagtige udsigt, mens toget først følger Atlanterhavskysten og senere Tejo-floden ind til Lissabon. Vi står af ved endestationen Cais do Sodre, som ligger midt inde i centrum. I Lissabon skal vi rundt i det livlige og historiske centrum, hvor vi ser nogle af de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder i de gamle bykvarterer. Turen bringer os blandt andet til den store boulevard Avenida de Liberdade, som er Lissabons svar på Champs Elysées, og de livlige pladser Praça do Rossio og Praça do Comércio. 

Dagens byvandring byder på et par oplevelser med et kulinarisk islæt. Vi runder Lissabons store madmarked Mercado da Ribeira, som er en god blanding af en traditionel markedsplads og boder med kulinariske delikatesser samt spisesteder. Undervejs er der pause på en af de lokale kaffebarer, hvor vi skal smage en helt særlig kage "Patel de Nata", som er blevet ekstra populær de senere år - og med god grund. Det er nemlig en meget velsmagende cremetærte! Senere skal vi nyde Portugals mest kendte vin, når vi smager på et udvalg af portvine.


Billeder: Pastel de Nata / Torre de Belém.

Undervejs hører vi om katastrofen i 1755, hvor Lissabon blev ramt af både et jordskælv og en tsunami, og hvordan byen blev genopbygget efter katastrofen. Desuden fortæller rejselederen om Lissabons historie, de mange spændende bygninger og om dagliglivet i Portugal. Fra Lissabon tager vi videre med sporvognen eller toget til Bélem, hvor nogle af Lissabons kendte attraktioner med tråd til den portugisiske søfartshistorie befinder sig. Vi går en tur i bydelen. Bélem er en historisk og kulturel perle. Fæstningstårnet, Torre de Belém, vogter over indsejlingen til Lissabon. Faktisk er det byens vartegn og et mesterværk inden for manuelinsk byggestil. Tårnet var det sidste, de opdagelsesrejsende så fra Lissabon, når de sejlede ud i det ukendte. Det 60 meter høje ”Monumentet for de opdagelsesrejsende” rejser sig som et skib ved Tejo-flodens bred, hvor Portugals stolte sønner, deriblandt de store opdagelsesrejsende Henrik Søfareren og Vasco da Gama, skuer ud i horisonten. Kompasrosen med verdenskortet illustrerer, hvor langt omkring de portugisiske opdagelsesrejsende kom ud i verden. Efter besøget i Bélem tager vi toget tilbage til Cascais.

Dag 3: Cascais. Nytårsmiddag (M,A)

Cascais er ægte portugisisk charme! Oprindeligt en lille fiskerby, og i dag en mondæn forstad til Lissabon med eksklusiv stemning; dejlige strande, flot arkitektur, farverige og kakkelklædte huse, maritim stemning og en livlig by med butikker og masser af spisesteder. Det er her, man gerne vil bo som portugiser!


Billeder: Cascais.

Turen slutter inden frokost, så du selv kan disponere over dagen. Måske vil du slentre en tur langs strandpromenaden, spise en god frokost eller besøge et af de to spændende museer; det maritime museum eller kunstmuseet dedikeret til den portugisiske billedkunstner, Paula Rego. Nytårsaften fejrer vi med en festlig nytårsmiddag på hotellet med en fire-retters menu med tilhørende vine, musik, dans og festlig stemning. I Cascais har vi den absolut bedste plads til årsskiftet, hvor pladsen foran hotellet er et naturligt samlingspunkt for de lokale omkring midnat og hvorfra bystyrets fyrværkeri kan ses ud over bugten. Ved midnat skåler vi det nye år ind sammen med en portugisisk tradition.


Billeder: Nytår i Cascais.

Dag 4:  Fridag eller ekstra udflugt til Lissabon med portugisisk tapas-middag (M. A* ved tilkøb)

Morgenmad på hotellet. Ligesom mange andre steder i verden er der her tradition for et havdyp for at markere det nye år. Stranden ligger lige overfor hotellet og indbyder til en måske ny tradition for dig? 

Nytårsdag er sædvanligvis en stille dag, og det er ingen undtagelse i Portugal. I dag har du fri og kan slappe af, eller du kan over middag følge med på en ekstra udflugt til Lissabon, som afsluttes med en skøn middag med gode vine og portugisernes svar på spaniernes tapas, petiscos, der er en række dele-venlige småretter.


Billeder: Lissabon.

Det er ikke hver dag, man får lov at opleve en storby i ro og fred med god tid til at gå på opdagelse. Rejselederen viser nogle af sine personlige favoritter frem i blandt andet bydelen Alfama, hvor de små labyrinter af smalle gader, som oftest er bilfri. Det er blandt andet i dette kvarter, at fado med sin portugisiske guitar og melankolske musikstil og sang opstod. Hvis Lissabons katedral Sé er åben, kigger vi indenfor. Det er byens ældste kirke og opført i flere stilarter. Simpel, men også prangende i sin udsmykning og arkitektur. For dig, der har bestilt udflugten til Lissabon, er togbillet og middag med drikkevarer inkluderet.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark efter et oplevelsesrigt nytårsophold i Portugal med et farvel til 2023 og goddag til 2024.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. OBS! Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men indeholder en del spadsereture og offentlig transport, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen. 

Kort

Kort over nytårsrejsen til Cascais

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Cascais på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Cascais - Portugals riviera

Hotel

Se andre populære rejser her