Skip to main content

Det bedste af Middelhavet

Status:
Kommer i 2025

8 dages krydstogt med det bedste fra Middelhavet

Rejs med, når vi tager på krydstogt i Middelhavet, med eminente stops undervejs. Vi stiger ombord i Barcelona, og her sætter vi som det første kurs mod Italien, hvor vi besøger Napoli og Sicilien. Videre på vores krydstogt kan vi se frem til at opleve Grækenkand, Kroatien og Montenegro. Alt sammen i selskab med vores dansktalende rejseleder.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt i Middelhavet i 2025:

  • Besøg byerne; Napoli, Split, Kotor, Messina, Korfu
  • Mulighed for at deltage på udflugter der er arrangeret helt specielt til vores gæster
  • Rejsen inkluderer helpension og drikkepenge ombord
  • Dansktalende rejseleder

Et hav af oplevelser - til vands og til lands

Glæd dig til at besøge 5 byer i 4 lande på denne spændende rejse rundt i Middelhavet. Du kan vælge at tilkøbe vores udflugtspakke der indeholder tre udflugter, arrangeret specielt til Kulturrejser Europas gæster, og hvor vores rejseleder dykker godt ned i byernes historie. Glæd dig til oplevelser i Napoli med det imponerende Pompeji, samt smukke Split i Kroatien og hyggelige Kotor i Montenegro.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets tilkøbte udflugter altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.

Kort dagsprogram for krydstogtet i Middelhavet:

*Ved køb af udflugtspakken
Dag 1: Ankomst til Barcelona, ombordstigning samt afsejling (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Napoli, mulighed for panoramatur i Napoli og besøg ved Pompeji (M,A)
Dag 4: Messina, Sicilien, tid til egne oplevelser (M,F,A)
Dag 5: Korfu, tid til egne oplevelser (M,F,A)
Dag 6: Montenegro, mulighed for gå-tur i Kotor (M,F,A)
Dag 7: Split, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 8: Ravenna og hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider:
På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Kort

Vejret

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og afsejling (F,A)

Afsejling kl. 17:00
Vi kører direkte fra lufthavnen til vores skib, der er placeret ved havnepladsen i Barcelona. Her er der ombordstigning på vores skib, og efter indtjekning er der mulighed for at spise frokost i skibets buffetrestaurant. Inden afsejling har skibet en obligatorisk sikkerhedsøvelse, og kl. 17 stævner vi ud på vores 8 dages eventyr på Middelhavet. 

Dag 2: På havet (M,F,A)

Ombord på vores skib er der rig mulighed for at nyde alle dets faciliteter. Oplevelserne er mange, og der er noget for enhver smag. Du kan besøge skibets indendørs- såvel som udendørs swimmingpool, læse en bog i biblioteket, dyrke yoga i fitnesscentret eller blot nyde stemningen ombord. Du får dagligt en oversigt i din kahyt, som viser hvilke arrangementer der tilbydes. Rejselederen afholder også løbende foredrag og sociale arrangementer, som du kan vælge at deltage i undervejs på din rejse.

Dag 3: Napoli, mulighed for panoramatur i Napoli og besøg ved Pompeji (M,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 18:00
Har du tilkøbt udflugtspakken, så kører vi fra morgenstunden på en panoramatur i bus rundt i Napoli. Vi skal også besøge den romerske ruinby Pompeji, som blev begravet af aske under Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Pompeji betragtes af mange som et absolut højdepunkt og det er en helt unik oplevelse at færdes i de gamle romerske gader og prøve at forestille sig ”jordens undergang” for knap 2.000 år siden. Vores rejseleder giver os et interessant indblik i Pompeji historie. Vi er tilbage på skibet om eftermiddagen og er klar til at sejle videre mod nye italienske oplevelser. 


Billeder: Pompeji / Napoli.

Dag 4: Messina, Sicilien, tid til egne oplevelser (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 17:00
Vi ankommer i dag til Italien og Sicilien. Her sejler vi ind til Messina, og dagen er til egne oplevelser i byen. Messina har en del historie i bagagen, hvor både jordskælv i 1908 og bombningerne under anden verdenskrig har sat sine spor. Herudover har den også tilhørt både grækere, det tysk-romerske rige og arabere, hvor det i midten af 1.800-tallet blev en del af det italienske kongerige. 


Billeder: Messina / Søde sicilianske specialiteter; cannoli.

Du kan vælge at tage ind til byen på egen hånd, eller måske frister det at tilmelde sig et af skibets mange udflugter (bestilles og betales ombord). 

Dag 5: Korfu, tid til egne oplevelser (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 18:00
Vi er i dag ankommet til den græske grønne ø; Korfu. Dagen bruges på egen hånd, og skibet holder til lidt uden for centrum, hvor det kræver transport på egen hånd ind til byen.


Billede: Korfu.

Øen, der er på størrelse med Bornholm, byder blandt andet på gode strande, hvilket også er årsagen til, at det er et yndet rejsemål for mange sollystne turister. Det er dog langt fra det eneste, som øen tilbyder. Den er også rig på spændende historie, og den tidligere engelskejede ø giver god mulighed for at gå på opdagelse i særligt den gamle bydel. 

Dag 6: Montenegro, mulighed for gå-tur i Kotor (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Dagen står i Montenegros tegn, og ved indsejling møder vi det smukkeste syn, man kan forestille sig, når vi ankommer til Kotor-bugten, der uden tvivl giver god middelhavsstemning med alt, hvad det indebærer.

Byen, der er optaget på UNESCO’s liste for Verdenskulturarv, er en velholdt middelalderby og byens nærmest labyrintagtige gader byder på museer, kirker, cafeer, pladser og venetianske paladser og søjler. Det er et dramatisk og dejligt sted, hvor fortiden flyder sammen med nutiden, med lyden af ​​børn, der ræser til skole i århundreder gamle bygninger, vasketøjssnore der flagrer fra smedejernsbalkoner, travle markeder og smukke renæssancebygninger og katedralen St. Tryphon.


Billeder: Kotor i Montenegro.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så går vi en tur i byen, sammen med vores rejseleder. Her nyder vi stemningen og får fortællingerne om de historiske vingesus, alt imens vi udefra ser på tårnene, citadellet, porte, bastioner, fortet og slottet. Efter den guidede gå-tur, er der lidt tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet. Efter frokost ombord, er der igen tid til at gå i land på egen hånd og nyde lidt mere af byens hyggelige atmosfære.

Dag 7: Split, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Glæd dig til en dag i den charmerende smukke kystby Split, ved Adriaterhavets kyst.  
Byen er den største på den dalmatiske kyst og har en rig historie, der går tilbage til romertiden, men har også sin dramatiske historie fra det tidligere Jugoslavien. I Romertiden havde kejser Diocletian sit palads, hvis store område udgør den helt gamle bydel i Split, og bevæger man sig ind i "det levende museum", så møder man smalle brostensbelagte gader, små pladser, restauranter og butikker. Det er også muligt at nyde Riva-promenaden, hvor de lokale slapper af, og med god grund nyder udsigten det det smukke hav. 

Har du tilkøbt udflugtspakken, så tager vi til den gamle bydel, hvor vi får fortællingerne om byens histore og suger den smukke atmosfære til os. 

Dag 8: Ravenna, Italien, hjemrejse (M)

Ankomst kl. 06:00.
Efter morgenmaden er vi klar til at vinke farvel til skibet. Vi bliver herefter hentet i bus og kører mod lufthavnen, for at flyve tilbage til Danmark.

Se andre populære rejser her