Skip to main content

Det bedste af Middelhavet

Status:
Datoer på vej

Rejsenyhed: 11 dages krydstogt med det bedste fra Middelhavet

Rejs med, når vi i sensommeren 2024 tager på krydstogt i Middelhavet, med eminente stops undervejs. Vi stiger ombord i Civitaveccia nær Rom, og her sætter vi som det første kurs mod Grækenland, hvor Olympia og Korfu venter vores besøg. Videre på vores togt kan vi se frem til oplevelser i Kroatien og Montenegro, når vi anløber Dobrovnik og Kotor, og i Italien er både Sicilien, Napoli og Pisa på programmet. Alt sammen i selskab med vores dansktalende rejseleder. 

Derfor skal du rejse med os på krydstogt i Middelhavet i 2024:

  • Besøg 4 lande; Italien, Grækenland, Kroatien og Montenegro
  • Besøg 7 byer: Katakolon, Korfu, Dubrovnik, Kotor, Messina, Napoli og Livorno
  • Mulighed for at deltage på udflugter der er arrangeret helt specielt til vores gæster
  • Rejsen inkluderer helpension og drikkepenge ombord
  • Høj kvalitet til lav pris
  • Dansktalende rejseleder 

Et hav af oplevelser - til vands og til lands

Udflugter med rejseleder, arrangeret specielt til dig

Glæd dig til at besøge hele fire lande og syv byer på denne spændende rejse rundt i Middelhavet. Du kan vælge at tilkøbe vores udflugtspakke der indeholder hele fem udflugter, arrangeret specielt til Kulturrejser Europas gæster, og hvor vores rejseleder dykker godt ned i byernes historie. Glæd dig til oplevelser i Olympia, der var værtssted for de antikke Olympiske lege og besøg Pisa og se det skæve tårn, samt imponerende Pompeji. Vi skal også på opdagelse i Dubrovniks gamle bydel, samt smukke Kotor i Montenegro. 

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets tilkøbte udflugter altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster. 

Kort dagsprogram for krydstogtet i Middelhavet:

*Ved køb af udflugtspakken
Dag 1: Ankomst til Rom og ombordstigning samt afsejling (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Katakolon, mulighed for udflugt til Olympia (M,F,A)
Dag 4: Korfu, tid til egne oplevelser (M,F,A)
Dag 5: Dubrovnik, mulighed for udflugt til den gamle bydel (M,F,A)
Dag 6: Montenegro, mulighed for gå-tur i Kotor (M,F,A)
Dag 7: På havet (M,F,A)
Dag 8: Messina, Sicilien, tid til egne oplevelser (M,F,A)
Dag 9: Napoli, mulighed for panoramatur i Napoli og besøg ved Pompeji (M,A)
Dag 10: Livorno, mulighed for udflugt til Pisa (M,A)
Dag 11: Rom og hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider:
På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og afsejling fra Civitavecchia (F,A)

Afsejling kl. 17:00
Vi kører direkte fra lufthavnen til havnebyen Civitaveccehia. Her er der ombordstigning på vores skib, og efter indtjekning er der mulighed for at spise rokost i skibets buffetrestaurant. Inden afsejling har skibet en obligatorisk sikkerhedsøvelse, og kl. 17 stævner vi ud på vores 11 dages eventyr på Middelhavet. 

Dag 2: På havet (M,F,A)

Ombord på vores skib er der rig mulighed for at nyde alle dets faciliteter. Oplevelserne er mange, og der er noget for enhver smag. Du kan besøge skibets indendørs- såvel som udendørs swimmingpool, læse en bog i biblioteket, dyrke yoga i fitnesscentret eller blot nyde stemningen ombord. Du får dagligt en oversigt i din kahyt, som viser hvilke arrangementer der tilbydes. Rejselederen afholder også løbende foredrag og sociale arrangementer, som du kan vælge at deltage i undervejs på din rejse.

Dag 3: Katakolon, mulighed for udflugt til Olympia (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Rejsens første landgang bliver på den græske halvø; Peloponnes, der er forbundet med fastlandet via Korinth-tangen. Skibet ligger til i Katakolon og vores udflugtstilbud (ved tilkøb af udflugtspakken) går til Olympia - værtsstedet for de antikke Olympiske lege, der blev fejret hvert fjerde år af grækerne. De første lege dateres helt tilbage til år 776 f.Kr. Den dag i dag er det stadig her, at den Olympiske ild tændes af solens stråler og rejser verden rundt.


Billede: Olympia.

Olympia ligger i en dal og var egentligt ikke en by, men et fristed med bygninger, der var forbundet med spil og tilbedelse af guderne. Det var en national helligdom for oldtidens grækere og indeholdte mange skatte af kunst, templer, altre, teatre, statuer samt offergaver af messing og marmor.
Udgravningerne af Olympia begyndte i 1829 og utallige værdifulde genstande blev opdaget. Den vigtigste var en statue af Hermes; gudernes sendebud. Af templerne var Zeus-templet det mest berømte. Her fandtes en statue af Zeus, gudernes fader, lavet af elfenben og guld og ved siden af Zeus-templet fandtes Heraeum, dedikeret til Zeus' hustru Hera. Det var på et bord i dette tempel, hvorpå de smukke oliven-guirlander forberedt til sejrherrene i legene blev placeret.

Gymnasium, hvor alle de konkurrerende var forpligtet til at uddanne sig, findes også her og sportspladsen besøges under opholdet, ligesom vi også gør stop og besøger det fine museum.  Olympia er et forunderligt sted at besøge, og selvom det i dage er ruiner, fornemmer man stadig folkets jubel i luften fra de fantastiske antikke lege. Vi returnerer til skibet og spiser en sen frokost, inden vi er klar til at sejle videre mod nye oplevelser. 

Dag 4: Korfu, tid til egne oplevelser (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Vi har endnu en skøn dag i det græske, når vi i dag anløber den græske grønne ø; Korfu. Dagen bruges på egen hånd, og skibet holder til lidt uden for centrum, hvor det kræver transport på egen hånd ind til byen.


Billede: Korfu.

Øen, der er på størrelse med Bornholm, byder blandt andet på gode strande, hvilket også er årsagen til, at det er et yndet rejsemål for mange sollystne turister. Det er dog langt fra det eneste, som øen tilbyder. Den er også rig på spændende historie, og den tidligere engelskejede ø giver god mulighed for at gå på opdagelse i særligt den gamle bydel. 

Dag 5: Dubrovnik, mulighed for gå-tur i den gamle bydel (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 23:00
Dagen byder på et af rejsens absolutte højdepunkter, hvor vi skal besøge Adriaterhavets perle, Dubrovnik.


Billede: Dubrovnik.

Dubrovnik hed i 1358-1806 Ragusa og var en italiensk domineret sø-republik. Området under Ragusa dækkede i det store hele den kroatiske strækning fra Neum i nord (den eneste bosniske havneby) til den montenegrinske grænse i syd samt er par af øerne. Republikken eksisterede fra 1358 til 1808, hvorefter det blev erobret af Napoleons franske imperium.


Billede: Dubrovnik.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så tager vi i dag til byens vartegn - nemlig den omkransende bymur og fæstningsværket, der måler to kilometer i omkreds. Et imponerende og smukt byggeri, hvor en vandring på de 4-6 meter tykke mure er den bedste måde at få overblik over byen, og hvor man kan nyde den helt eventyrlige udsigt til havet, byen og bjergene i baggrunden. Fæstningsværket byder på fascinerende historie, så glæd dig til en guidet gå-tur i de historiske omgivelser. Efter rundvisningen, har vi lidt tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet, hvor vi spiser en sen frokost. 

Dag 6: Montenegro, mulighed for gå-tur i Kotor (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 18:00
Dagen står i Montenegros tegn, og ved indsejling møder vi det smukkeste syn, man kan forestille sig, når vi ankommer til Kotor-bugten, der uden tvivl giver god middelhavsstemning med alt, hvad det indebærer.

Byen, der er optaget på UNESCO’s liste for Verdenskulturarv, er en velholdt middelalderby og byens nærmest labyrintagtige gader byder på museer, kirker, cafeer, pladser og venetianske paladser og søjler. Det er et dramatisk og dejligt sted, hvor fortiden flyder sammen med nutiden, med lyden af ​​børn, der ræser til skole i århundreder gamle bygninger, vasketøjssnore der flagrer fra smedejernsbalkoner, travle markeder og smukke renæssancebygninger og katedralen St. Tryphon.


Billeder: Kotor i Montenegro.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så går vi en tur i byen, sammen med vores rejseleder. Her nyder vi stemningen og får fortællingerne om de historiske vingesus, alt imens vi udefra ser på tårnene, citadellet, porte, bastioner, fortet og slottet. Efter den guidede gå-tur, er der lidt tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet. Efter frokost ombord, er der igen tid til at gå i land på egen hånd og nyde lidt mere af byens hyggelige atmosfære.

Dag 7: På havet (M,F,A)

Vi har en afslappende dag ombord på vores skib, hvor der er der rig mulighed for at nyde alle dets faciliteter.

Dag 8: Messina, Sicilien, tid til egne oplevelser (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 18:00
Vi ankommer i dag til Italien og Sicilien. Her sejler vi ind til Messina, og dagen er til egne oplevelser i byen. Messina har en del historie i bagagen, hvor både jordskælv i 1908 og bombningerne under anden verdenskrig har sat sine spor. Herudover har den også tilhørt både grækere, det tysk-romerske rige og arabere, hvor det i midten af 1.800-tallet blev en del af det italienske kongerige. 


Billeder: Messina / Søde sicilianske specialiteter; cannoli.

Du kan vælge at tage ind til byen på egen hånd, eller måske frister det at tilmelde sig et af skibets mange udflugter (bestilles og betales ombord). 

Dag 9: Napoli, mulighed for panoramatur i Napoli og besøg ved Pompeji (M,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 17:00
Har du tilkøbt udflugtspakken, så kører vi fra morgenstunden på en panoramatur i bus rundt i Napoli. Vi skal også besøge den romerske ruinby Pompeji, som blev begravet af aske under Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Pompeji betragtes af mange som et absolut højdepunkt og det er en helt unik oplevelse at færdes i de gamle romerske gader og prøve at forestille sig ”jordens undergang” for knap 2.000 år siden. Vores rejseleder giver os et interessant indblik i Pompeji historie. Vi er tilbage på skibet om eftermiddagen og er klar til at sejle videre mod nye italienske oplevelser. 


Billeder: Pompeji / Napoli.

Dag 10: Livorno, mulighed for udflugt til Pisa (M,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 19:00
Dagen kan bruges på egen hånd i havnebyen, og har du tilkøbt udflugtspakken, så bliver vi i dag hentet af vores bus, for at tage på en heldagsudflugt til Pisa. Her skal vi selvfølgelig se det verdensberømte skæve tårn, og herudover besøger vi katedralen, der er opført i romansk stil. Frokost kan spises på egen hånd, inden vi om eftermiddagen returnerer til skibet.


Billeder: Det Skæve Tårn i Pisa.

Dag 11: Rom (M)

Ankomst kl. 06:00.
Efter tidlig morgenmad er vi klar til at vinke farvel til skibet. Vi bliver herefter hentet i bus og kører mod lufthavnen, for at flyve tilbage til Danmark.

Kort

Vejret

Se andre populære rejser her