Skip to main content

Britisk idyl i Bath

5 dage - pris pr. person fra
8.995,-
Bestil rejse

Fra romerne til storhed og elegance

Få fem uforglemmelige dage i smukke Sydengland, når vi rejser til charmerende Bath. Vi bor i hjertet af byen, der er kendt for sin usædvanlige skønhed, historiske arv og kulturelle betydning.

Bath, der er indbegrebet af arkitektonisk elegance, fungerede i det 18. århundrede som opholdssted for velhavere, konger og aristokrater qua de varme kilder og termiske romerske bade, som menes at have helbredende egenskaber og selskabslivet. Byen er også kendt som Jane Austens hjemby, og hendes forfatterskab er dybt forankret i byen.

Glæd dig til en rejse, der kombinerer historiske seværdigheder, kulturelle oplevelser og smukke landskaber, når du udforsker byens hyggelige gader og imponerende arkitektur, og den tidløse skønhed, der har gjort Bath til et af Storbritanniens mest populære rejsemål.

Derfor skal du rejse med os til Britisk idyl i Bath:

 • Oplev de romerske bade i Bath og ikoniske Stonehenge

 • Afternoon tea i Sally Lunn's historiske café

 • God tid til at udforske Bath på egen hånd

 • Vi bor på centralt hotel i Bath

 • Vidende dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for rejsen til Britisk idyl i Bath:

Dag 1: Ankomst London. Winchester og til Bath (A)
Dag 2: Guidet bytur i Bath. De romerske Bade. Afternoon tea hos Sally Lunn's (M)
Dag 3: Fridag i Bath eller ekstra udflugt til Wells og Glastonbury (M)
Dag 4: Fridag i Bath (M)
Dag 5: Stonehenge. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

OBS! Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men indeholder en del spadsereture. Det er derfor nødvendigt, at man har en udmærket fysisk formåen.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst London. Winchester og til Bath (A)

Ankomst til London. Vi sætter kursen mod det sydlige England til den hyggelige provinsby Winchester med den imponerende domkirke og de typiske bindingsværkshuse. Her holder vi pause et par timer, så der er tid til, at du kan købe frokost, gå en tur på High Street eller kigge ind i domkirken. Besøger du domkirken, kan du se et par kendte grave, bl.a. Knud den Store og den berømte britiske forfatter Jane Austen.


Billeder: Knud den Store / Winchester domkirke.

Knud den Store, søn af Svend Tveskæg, er på engelsk kendt som Canute the Great. Han blev født omkring år 995 og var en betydningsfuld skandinavisk monark i det 11. århundrede – som konge regerede han over England, Danmark, Norge og dele af Sverige og var kendt for at udvide sit imperium gennem militære erobringer og diplomatiske forhandlinger.

En af Knud den Stores mest bemærkelsesværdige handlinger var erobringen af England i år 1016, hvor han blev udråbt som konge af England. Med ham fulgte en relativt stabil periode i engelsk historie, hvorfor han blev anerkendt som en stærk og effektiv konge. Knud den Store døde i 1035, og hans søn, Harald Hårfager, overtog tronen. Knuds dynasti regerede over England og de skandinaviske lande i mange år efter hans død, og hans indflydelse på europæisk historie er derfor betydelig.

Jane Austen (1775-1817) levede mange hundrede år efter Knud den Store, men er ikke mindre berømt af den grund, snarere tværtimod. Hun var en engelsk forfatter og anses for at være en af de mest betydningsfulde romanforfattere i den engelske litteratur nogensinde – til trods for, at hun ikke opnåede stor anerkendelse i sin levetid. Hun er særligt kendt for sine skarpe skildringer af samfundet og sociale normer i sin samtid. Nogle af hendes mest kendte værker er hhv. Fornuft og følelse, Stolthed og fordom, Emma og Mansfield Park. Jane Austens romaner udforsker bl.a. temaer som ægteskab, kærlighed, klassestrukturer og kvindens rolle i samfundet og er, som de sande klassikere, de er, blevet genstand for talrige film- og tv-adaptioner gennem tiden.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Bath, hvor vi tjekker ind på hotellet og spiser middag sammen. 

Dag 2: Bytur i Bath. De romerske Bade. Afternoon tea hos Sally Lunn's (M)

I dag skal vi opleve Bath til fods, og på vores spadseretur gennem byen bliver vi klogere på historien, mens vi beundrer den smukke arkitektur. Byen, der ligger i det smukke Somerset i det sydvestlige England, har en storslået historie og en unik charme, der fascinerer besøgende fra nær og fjern. Byen havde sin storhedstid i det 18. århundrede, hvor den fungerede som fashionabelt tilflugtssted for velhavere og aristokrater på jagt efter fornøjelse og kurophold. 


Billede: Velkommen til byen Bath.

Det var nemlig i det 18. århundrede, at badekulturen for alvor blev genoplivet, da folk begyndte at tro på de helbredende egenskaber ved at bade i de varme kilder. Det førte til et boom i spa-kulturen, og folk fra hele landet fik derfor for alvor øjnene op for Bath og byens varme kilder.

Det var også i denne æra, at byens arkitektoniske skønhed blev fremhævet med overdådige palæer og georgianske bygninger, der stadig pryder byens gader i dag. Bath tiltrak bl.a. adelige og kongelige, der ønskede at nyde byens termiske bade og kulturelle aktiviteter: Et nyt socialt og kulturelt centrum i det georgianske England var skabt!

Baths romerske bade og kulturelle liv
Et af Baths mest berømte trækplastre er de romerske bade, som er blandt de bedst bevarede i verden. Badene er mere end 2000 år gamle og er en imponerende opvisning af mosaikker, skulpturer, bassiner og søjler, der alt sammen giver et fascinerende indblik i den klassiske romerske badekultur. En stadig aktiv varm kilde i kælderen sender fortsat det mineralholdige vand op til overfladen og opretholder Baths rige historie som kursted.


Billeder: De romerske bade / De ikoniske rækkehuse "The circus" .

Bath er imidlertid andet end historie og arkitektur; byen er også berømt for sin kultur og underholdning. Musik, dans og sociale sammenkomster har altid været en del af byens kultur, og den ånd lever videre i bedste velgående i dag. Med byens unikke blanding af termiske kilder, arkitektonisk pragt og kulturel rigdom forbliver Bath en tidløs destination.

Vi afslutter byrundturen med en ægte engelsk afternoon tea i form af tea and scones i den historiske Sally Lunn's café. Caféen er kendt for at servere den berømte Sally Lunn Bun – en såkaldt ’Bath Bun’ med en lang historie. Sally Lunn kom som ung kvinde fra Frankrig til Bath i det 17. århundrede. Med sig havde hun en opskrift, og den blev grundlaget for de boller, der nu bærer hendes navn.


Billeder: Engelsk afternoon tea og Sally Lunn Bun.

Dag 3: Fridag i Bath eller ekstra udflugt Wells og Glastonbury (M)

I dag har du dagen fri på egen hånd. Der er masser at lave på en fridag i Bath. Du kan f.eks. besøge Jane Austen Centre og fordybe dig i den berømte forfatters liv og værker. Gå tilbage i tiden til Regency-æraen, og udforsk udstillingerne og de skønne kostumer – en stor oplevelse for alle Austen-fans.

Det er selvfølgelig også oplagt at bruge noget af fritiden i de varme kilder, nu du er i spaen hjemby. Selv om man ikke længere kan bade i de romerske bade, er der masser af andre muligheder, f.eks. Thermale Bath Spa, der tilbyder en to-timers oplevelse for alle over 16 år. Thermale Bath Spa er et moderne kurbad med naturligt opvarmede termiske bade med en dejlig udsigt over byen.

Foretrækker du i stedet at udforske omgivelserne uden for Bath, kan du tage med på den ekstra udflugt til Wells og Glastonbury. Wells er en hyggelig markedsby, der hver onsdag afholder markedsdag. Her kommer handlende fra nær og fjern – en festlig affære, hvor du kan indsnuse stemningen og købe lokale varer. Vi besøger Bishops Palace and Gardens og opleve det 14 hektar store og smukke haveanlæg. 


Billeder: Markedsbesøg i Wells / Katedralen i Wells.

Næste stop er i byen Glastonbury, som de fleste formentlig kender for sin store musikfestival, der ligger hvert år i slutningen af juni. Men byen er meget mere end det. Faktisk emmer Glastonbury af mystik og spiritualitet. Vi besøger Glastonbury Abbey, der engang var blandt Englands mest velhavende kloster og desuden siges af være den mytiske Kong Arthurs sidste hvilested.


Billeder: Ruinerne af Glastonbury Abbey / Hygge i Glastonbury.

Dag 4: Fridag i Bath (M,A)

I dag er også til egen rådighed – brug den på at udforske de dele af Bath, du endnu ikke har set, eller genbesøge nogle af de dele af byen, du ikke blev helt færdig med.


Billede: Tag f.eks. en spadseretur langs flodes Avon.

Dag 5: Stonehenge. Hjemrejse (M)

På rejsens sidste dag begynder vi tidligt. Når vi har tjekket ud fra hotellet, begiver vi os ud mod flade og åbne Salisbury Plain i det smukke Wiltshire. Her vil du opleve en af landets mest ikoniske og magiske seværdigheder: Stonehenge.

Med sine monumentale stenformationer er Stonehenge et storslået arkæologisk værk, der menes at være blevet rejst for omkring 4000 år siden. Nogle af stenene kommer ifølge overleveringen helt fra området omkring Wales; altså er de blevet flyttet en distance på omkring 225 km. Dette vidner i høj grad om de særlige evner, mennesket besad i oldtiden.


Billede: Stonehenge.

Arkæologer og historikere har gennem århundreder fremsat talrige teorier om Stonehenges funktion og formål. Mens nogle mener, at stedet er blevet brugt i forbindelse med begravelsesritualer og observation af solen, er stenenes egentlige formål stadig genstand for debat. Et faktum er formentlig, at Stonehenge er og bliver et mysterium – en kilde til fascination, der trækker besøgende fra hele verden. Glæd dig til at besøge Stonehenge og stå ansigt til ansigt med en imponerende fortid.

Efter besøget i Stonehenge kører vi mod lufthavnen og flyver retur til Danmark. 

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Bath på dmi.dk her

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/10 - 11/10Se rejsetider KøbenhavnBritisk Idyl i Bath8.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - London t/r
 • Fire nætter på 4* DoubleTree by Hilton Bath
 • Entré: De romerske bade i Bath og Stonehenge
 • Morgenmad, en middag og en afternoon tea (te & scones)
 • Transport og udflugter i følge program
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.595 pr. person
 • Ekstra udflugt*: Wells og Glastonbury kr. 595 pr. person
 • Entréer udover nævnte
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person


*Ekstraudflugten gennemføres ved min. 15 tilmeldte og skal bestilles sammen med rejsen.

Hotel

Se andre populære rejser her