Skip to main content

10 ting du ikke vidste om Portugal

Selvom vi hos Kulturrejser er eksperter i Italien, Spanien og Portugal, så kan vi altid blive klogere. Det er vigtigt for os hele tiden at udbygge vores viden, og den viden vil vi gerne dele ud af. Derfor følger herunder 10 udsagn, som du måske ikke vidste om Portugal. Vi har lånt udsagnene fra det portugisiske turistbureaus facebookside og frit oversat dem, så du også kan blive klogere. God fornøjelse!

  1. Portugal er verdens største producent af kork. Korkegen er en beskyttet træsort, og korkegeskovene er nogle af de største i Sydeuropa. Skovene beskytter i øvrigt massevis af andre truede arter.

  2. Europas eneste the plantage, Gorreana, ligger i det milde klima på øen São Miguel, som er en del af øgruppen Azorerne. Øens klima bidrager til theens enestående smag.

  3. Portugal er et paradis for keramikelskere. Gourmet-butikker som Williams-Sonoma sælger lokalt keramik, som er af høj kvalitet og god stil. Se fx Provencal-fadet eller Alhambra-fadet – blot to eksempler på lokalt keramik, som også kan inkludere det fine porcelæn fra Vista Alegra, de jordnære farver fra Redondo og sort keramik fra Beiras-regionen.

  4. Mange butikker, som sælger økologisk og gourmetmad i USA tilbyder portugisiske oste på grund af deres høje kvalitet, de forskellige varianter og den gode smag. Ostene fremstilles stadig efter traditionelle metoder. Den bedste måde at finde de bedste oste er at rejse landet rundt og prøve dem. Prøv fx gedeosten fra Alentejo, fåreosten fra Beiras, koosten fra Azorerne eller den fantastiske ”Serra”-ost fra Estrela-bjergene.

  5. Glem chardonnay og Cabernet Sauvignon! Hvorfor ikke prøve en ny type druer? Frisk, kompleks og unik – portugisiske druer tæller bl.a. Louriero, Alvarinho, Bical, Arinto, Touriga Nacional, Tinta Roriz og Baga.

  6. Portugal har over 640 kilometer sandstrand, som alle er indbydende.

  7. Nogle af Europas mest spændende kunststeder såsom Portos Casa da Musica (Musikkens hus) og Lissabons kasino ligger i Portugal.

  8. Portugal har sit eget arkitektoniske udtryk, Manueline-stilen, som var udbredt i årene 1498-1540 og overgik både gotikken og manierismen i popularitet.

  9. Nogle af Europas bedste og mest luksuriøse hoteller bliver bygget i Portugal. Det gælder lige fra landdistrikterne i Alentejo-regionen til bredderne ved Douro-floden. Der findes sågar et flydende hotel – et luksuriøst krydstogt på Douro-floden.

  10. Slap af og tag det roligt. I storbyerne Lissabon og Porto finder du nogle af Europas bedste kokke, spisesteder og natklubber.

 

Se mange flere kulturrejser til Portugal

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt