Skip to main content

REJSER TIL OMAN

En rejse til Oman er muligvis ikke det første, man tænker på, når rejselysten til varmere himmelstrøg og eksotiske kulturer opstår. Men det vidtstrakte ørkenland er netop alt dét: 1001 nats eventyr og den arabiske verden, når den er allerbedst!

Følg med på Kulturrejser Europas nye rundrejse i dette fortryllende ørkenland, og få en tryg og uforglemmelig rejseoplevelse fuld af indtryk både til vands og til lands. Se vores Oman-rejser her.

Oman – Arabiens perle

I det østlige hjørne af den Arabiske Halvø, lige der, hvor det smaragdgrønne Indiske Ocean møder det gyldne sand, ligger Oman – en skjult juvel blandt Mellemøstens mange fortryllende rejsemål. Landet er en velbevaret hemmelighed, der gennem århundreder har bevaret sin historie og kultur – og en befolkning, der byder dig velkommen med åbne arme.

Mens De Forenede Arabiske Emirater med bl.a. Dubai og Abu Dhabis skinnende skylines ofte er den rejsedestination på Den Arabiske Halvø, der tiltrækker sig den primære opmærksomhed, har Oman bibeholdt det mere beskedne og dermed bevaret sin autenticitet og kulturelle charme.

Her kan du blive klogere på Oman, udforske landets fascinerende historie og overvældende naturskønhed og få dybere kendskab til den hjertevarme befolkning. Vi guider dig gennem landets smukke oaser, storslåede bjerglandskaber og gyldne strande med turkisblåt hav i landet, der ikke bare er et rejsemål, men også en port til en verden af eventyr, gæstfrihed og uforglemmelige oplevelser. Vil du med til Oman – Arabiens skjulte perle?

Rig historie og moderne identitet

Oman kaldes ofte ’Lykkelige Arabien’, og det er der ikke noget at sige til. Landet er intet mindre end en drømmedestination for den eventyrlystne rejsende. Her smelter landets mangeårige historie og moderne samfund så at sige sammen i harmoni, hvilket resulterer i et rejsemål, hvor oplevelser og seværdigheder overstiger selv de største forventninger.

Oman er et muslimsk land i Mellemøsten med en stolt kulturarv, der går mange hundreder år tilbage i tiden. Landets placering ved kyststrækningen langs Det Arabiske Hav / Det Indiske Ocean har givet det en unik position som kulturel smeltedigel og handelscentrum. Både persere, arabere, portugisere og briter har gennem tiden efterladt sine spor her, og resultatet er en både mangfoldig og fascinerende historie. Dertil kommer de mange muligheder for at tage på stranden og nyde havet og solen.

Vækst, udvikling og autentisk kulturarv

I dag fremstår landet som et moderne samfund, der stadig omfavner sin gamle traditioner og værdier. Mens Oman har gennemgået en imponerende vækst og udvikling, har landet opretholdt sin autentiske kulturarv. Her kan du udforske gamle købmandshuse i byernes labyrintiske souker, besøge gamle fæstninger, der vidner om landets spændende og historiske fortid som handelsmagt, og opleve den hjertevarme gæstfrihed, omanerne er så kendt for.

Naturskønhed på den store klinge

Ligeledes er Oman kendt for sine smukke strande – og den storslåede ørken i Wahiba Sands. Også de majestætiske bjerge med landets højeste punkt, Jabel Shams, er et besøg værd, lige som mange øvrige steder er et must, når du er på de kanter. Generelt er Oman et rejsemål, der byder på en bred vifte af oplevelser og seværdigheder, i naturen såvel som kulturen, for alle med hang til eventyr og oplevelser ud over det sædvanlige.

Det er her også vigtigt at bemærke, at Oman er et stabilt og sikkert land at rejse i, så du kan rejse dertil med ro i sindet.

Sikkerhed på din rejse til Oman

Oman er et meget sikkert land at rejse til og holde ferie i. Faktisk er det kendt som et af de sikreste lande i regionen, ikke mindst på grund af den gæstfrihed, du som besøgende møder overalt. Landet har ikke meget kriminalitet, da samfundet generelt er velstående samfund. Det kommer dig som rejsende til gode, da du frit kan udforske naturen og fordybe dig i den mangfoldige kultur – også på egen hånd.

Det er naturligvis altid en god idé at være opdateret på de seneste rejsevejledninger og -advarsler, før du tager af sted på ferie, samt tage de sædvanlige sundhedsforholdsregler, som at drikke flaskevand og beskytte dig mod solen.

Omans ørken, bjerge og smukke kystlinjer

Ud over sin interessante historie og venligtsindede befolkning byder Oman på en naturskønhed, der er lige så mangfoldig som sin kultur. Landskabet er som fra en anden verden; fra de uendelige sandklitter i Wahiba Sands til Omans højeste punkt, Jabel Shams, i bjergene og den fortryllende kystlinje langs Det Arabiske Hav og Det Røde Hav er landet det perfekte sted at holde ferie for alle eventyrlystne naturentusiaster.

Omans ørken

Wahiba Sands er et enormt ørkenområde, der også er kendt som Shargiya Sands. Her er sand overalt – endeløse klitter og klipper i smukke røde og orange farver. Tag på ørkeneventyr, overnat i en beduinlejr og oplev en nærmest overjordisk stjernehimmel, der kaster lys over ørkenlandskabet. Det bliver en oplevelse, du aldrig glemmer.

Bjergene i Oman

Ørkenen er smuk i al sin enkelhed, men i Omans majestætiske bjergkæder findes nogle af landets smukkeste områder. De grønne dale og frodige oaser er en stor kontrast til den omgivende ørken. Udforsk landsbyer, vandr ad stier og oplev den gæstfrihed de lokale byder besøgende velkommen med.

Omans smukke strande

De fantastiske strande, der strækker sig gyldent langs Omans kystlinjelokker med turkisblåt hav og vidunderlige kystlandskaber. Kystområderne er perfekte til snorkling, badning og dykning, og hvis du er heldig, støder du måske på de havskildpadder, der yngler langs Omans kyst.

Kulinariske oplevelser i Oman

Det er helt eventyrligt at gå ud og spise i Oman. Her finder du kulinariske oplevelser i verdensklasse med smage, der afspejler landets rige historie og placering i den arabiske verden. Udforsk de autentiske smage, og opdag skatte fra det omanske køkken. Glæd dig til måltider rige på smag. Duften af varme krydderier og den dybe smag af arabisk kaffe – en gastronomisk rejse, der giver dig mulighed for at tage en bid af den arabiske kulinariske rigdom.

Kaffen er serveret

En af de mest ikoniske traditioner i Oman er serveringen af arabisk kaffe, også kendt som ’gahwa’. Kaffen brygges med krydderier som safran og kardemomme, og den serveres typisk i små ’gahwa’-kopper, der i størrelse minder meget om en traditionel espressokop.

Den arabiske kaffe serveres som en velkomstdrik og som del af et ritual, og den symboliserer den gæstfrihed, omanerne er kendt for. Samtidig er smagen virkelig dejlig – sødlig og intens – så du kan godt begynde at glæde dig.

Spis ude i Oman

(Arabisk) kaffe gør det imidlertid ikke alene; der skal som bekendt også fast føde indenbords. Så lad os kigge nærmere på de autentiske spisesteder, Oman har at byde på. Generelt er Oman et relativt billigt land for turister, hvilket giver dig gode muligheder for at udforske autentiske madoplevelser i større byer som Muscat og Salalah. Lokale restauranter såvel som gadeboder serverer traditionelle retter som ’shuwa’, der består af langsomt tilberedt lammekød, og ’majboos’, en krydret risret med kød.

Et af de mest mindeværdige aspekter ved at udforske Omans kulinariske scene er mødet med de gæstfrie omanere, der er kendt for deres imødekommenhed og vil ofte byde dig velkommen med et smil, når du udforsker madmarkederne og de lokale spisesteder.

Rejseoplevelser i Oman

Når du rejser til Oman, træder du ind i en verden, hvor historie, kultur og naturskønhed smelter sammen. I denne skatkiste af natur og kultur skabes uforglemmelige rejseoplevelser, og du kan godt glæde dig til et besøg i denne mellemøstlige juvel.

Sultan Qaboos Grand Mosque

Her er masser af forskellige seværdigheder at kaste sig over, ikke mindst Sultan Qaboos Grand Mosque, der er en dybdegående kulturel oplevelse. Moskeen er åben for både lokale og besøgende og er en arkitektonisk perle og et flot eksemplar på omansk kultur og pragt.

Du kan ikke undgå at blive både imponeret og overvældet af moskeens overdådighed og fredelige atmosfære – et perfekt sted at udforske Omans officielle religion, islam, der er dybt forankret i landets kultur.

Ras Al Jinz og Ras Al Hadd

Oman har mange menneskeskabte vidundere, men også en lang række naturlige af slagsen. Bl.a. Ras Al Jinz og Al Hadd er et besøg værd, da det er vigtige steder at observere skildpadder. Her kan du bl.a. være heldig at blive vidne til havskildpaddernes æglægning og -klækning. En enestående mulighed for at komme tættere på naturen og lære mere om bevarelsen af disse fantastiske skabninger.

Nizwa og Muscat

Men det er ikke natur det hele. I byen Nizwa kan du f.eks. få en god fornemmelse for Omans handelshistorie, når du udforsker byen, der er spækket med historiske bygninger, herunder et imponerende fæstningsværk, som hele byen er bygget op omkring. Du finder også landets ældste, stadig fungerende souk i byen.

Muscat er Omans hovedstad, som ligger ved kysten og byder på en blanding af både det traditionelle og det moderne. Her kan du udforske lokale markeder, gå på museer og opleve autentisk, omansk kultur. Du kan også shoppe i byens butikker, hvor du finder alt fra lokale, traditionelle tekstiler til moderne souvenirs.

Landet med den gæstfri befolkning

Oman er ikke bare fantastisk naturskønhed og smukke, historiske seværdigheder – det er også et land med den mest hjertevarme befolkning, man kan forestille sig. Og det kan ikke siges ofte nok: Omanerne er kendt for deres generøsitet og imødekommenhed, hvilket skinner både klart og tydeligt igennem, når du besøger Oman.

Et møde med beduinerne

En uforglemmelig og ikke mindst meget autentisk oplevelse, når du rejser til Oman, er et møde med beduinerne. De nomadiske stammer har rejst i ørkenen i århundreder og er kendt for sine rodfæstede traditioner og generøsitet.

I ørkenområder som Wahiba Sands har du muligheden for at møde beduinerne, blive klogere på deres livsstil og nyde en kop dampende og kardemommeduftende kaffe – og måske også nogle søde dadler – under den uendelige stjernehimmel. Øjeblikke, der knytter dig endnu stærkere til landets kultur og sjæl.

Besøg i et lokalt hjem

Omanerne er generelt stolte af at dele deres kultur og traditioner med besøgende. Uanset om du besøger landets større byer eller de mindre landsbyer, er lokalbefolkningen både venlig og åben for at dele deres liv og kultur med dig. Det er ikke usædvanligt at blive inviteret ind i et lokalt hjem til en kop te eller et måltid mad – nyd det; det er i interaktioner som denne, at du for alvor oplever landets kultur.

Faktisk kan man sige, at det er menneskene, der gør Oman til det perfekte rejsemål for alle, der søger autentiske, berigende og hjertevarme oplevelser. En interaktion med den imødekommende befolkning er nemlig en stor del af det at forstå Oman og landets storslåede historie.

Vejret i Oman

Oman har såkaldt ørkenklima, hvilket betyder, at vejret kan spænde fra tør varme til fugtig varme, hede dage og kolde nætter – og det varierer betydeligt mellem landets nordlige og sydlige del.

I den nordlige del af Oman, især omkring hovedstaden Muscat og langs kysten, er klimaet varmt og tørt. Temperaturen om sommeren kan nemt overstige 40 grader, og nedbør er sparsom, tenderende til sjælden. Området er præget af de smukke, gyldne klitter, der møder Det Arabiske Hav, og er du vild med strand, sol og varme, er rejser til Oman uden tvivl det helt rette for dig.

I den sydlige del af Oman, f.eks. i Salalah, er varmen mere fugtig. Området er påvirket af den årstidsmæssige Khareef, monsunsæsonen, der bringer køligere temperaturer og en betydelig mængde regn i sommermånederne. Den fugtige varme skaber frodige oaser og grønne landskaber i kontrast til den nordlige dels ørkenlandskab.

Oman, den perfekte feriedestination

Hvis du ønsker en ferieoplevelse ud over det sædvanlige, er Oman, perlen på den arabiske halvø, det perfekte valg. Landet er en skatkiste af unikke oplevelser, der kombinerer gamle traditioner og moderne luksus, og du er sikret uforglemmelige oplevelser dybt forankret i den omanske kultur. Det er bl.a. derfor, du skal besøge Oman.

Historien og kulturen

Omans rige historie og kulturarv er landets stolthed, hvilket skinner igennem mange steder. Besøg Sultan Qaboos Grand Mosque i Muscat – et arkitektonisk mesterværk, der både udstråler pragt og skønhed. Og tag med på en rejse gennem tiden, når du går på opdagelse i de gamle købmandshuse, museer og historiske bygninger, der er med til at fortælle Omans historie.

Naturen

Trods sit tørre klima byder Oman-rejser på storslået og frodig natur. En vandretur gennem bjergene byder på enestående udsigter, og et besøg i ørkenen afslører en utrolig biodiversitet samt frodige oaser gemt bag klitterne. Omans højeste punkt, Jebel Shams, er et utrolig smukt sted, der ikke kan undgå at imponere.

En rejse til Oman er ikke komplet uden et besøg i Wahiba Sands. Kør ræs i klitterne i en firehjulstrækker, campér under stjernerne og oplev den fantastiske ørken på helt nært hold.

Havet

Når du har fået nok af bjerge og ørken, er det godt at huske på, at Oman er omgivet af det turkisblå Arabiske Hav, og landets kystlinje er kendt for sine strande og klipper. Tag på dybhavsdykning, eller nyd at snorkle i det klare vand – eller bliv på det tørre, og slap af på stranden med udsigt til havet.

Menneskene

Og så er det bare om at blande sig med de lokale – omanerne er kendt for deres gæstfrihed og imødekommende natur. Besøg markederne, fald i snak med beduinerne og bliv klogere på den rige kulturarv direkte fra de mennesker, der kender den bedst.

Shoppingen

Skal du have souvenirs med hjem fra Oman – og det bliver man jo næsten nødt til – er der masser at vælge imellem. Faktisk er shopping-mulighederne i Oman nærmest uendelige med alt fra moderne indkøbscentre til lokale markeder, hvor du kan købe håndlavede souvenirs og krydderier.

Praktiske overvejelser, før du rejser til Oman

Det gælder for Oman som for de fleste andre lande: Før du rejser, er der vigtigt at gøre sig nogle praktiske overvejelser. På den måde sikrer du, at du får mest muligt ud af dit besøg på destinationen – i dette tilfælde i det fortryllende ørkenland.

Klima og påklædning: Omans klima er overvejende tørt og varmt, særligt i de sydlige og østlige regioner. I sommermånederne kan det blive mere end 40 grader varmt, så det er vigtigt, at du husker let og åndbart tøj, ligesom solcreme, solbriller og en solhat er en rigtig god idé. Husk at respektere den lokale kultur ved at dække skuldre og knæ, ikke mindst når du besøger religiøse steder som Sultan Qaboos Grand Mosque, så pak også lange bukser og en trøje eller et sjal til at tage om skuldrene.

Sprog: Det officielle sprog i Oman er arabisk, men mange omanere taler også engelsk – især i byer og turistområder. En grundlæggende forståelse for arabisk letter naturligvis interaktionen med lokalbefolkningen og er med til at give en dybere indsigt i kulturen, men mindre kan altså også gøre det.

Transport: Omans infrastruktur er ganske veludbygget, så det er relativt nemt at rejse rundt i landet. Den moderne lufthavn ligger i hovedstaden Muscat, og her er der forbindelse til en lang række internationale destinationer samt indenrigsfly og busser. Det er også muligt at leje en bil. Rejser du til Oman med Kulturrejser Europa, er det imidlertid ikke nødvendigt – så sørger vi for både at hente og bringe i lufthavnen og sikrer transport til hoteller og de forskellige seværdigheder på programmet.

Valuta: Valutaen i Oman hedder rial (OMR). Kreditkort accepteres ofte i de større byer og på hoteller, men det er generelt en god idé at hæve nogle kontanter på forhånd og have på dig til mindre køb. Der er bankautomater flere steder, så det er ikke svært at hæve kontanter.

Tidszone: Oman ligger i tidszone UTC +4 og følger Gulf Standard Time. Det vil sige, at Oman er tre timer foran Danmark (to timer, når vi har sommertid). Der er kun én tidszone inden for Oman, hvilket betyder, at klokken er det samme, uanset om du befinder dig nordligt eller sydligt i landet.

Oman - et fortryllende ørkenland

11 dage Fra 20.995,-

Oman – et fortryllende ørkenland Kulturel rundrejse i storslået natur - Spændende historie og unikke natur- og kulturoplevelser. Det er ikke ofte, man tænker på Oman, når lysten til at rejse til varmere breddegrader og eksotiske kulturer melder sig. Men det store ørkenland er netop det. 1001 nats eventyr og den arabiske verden, når den er bedst! Dette gæstfrie land på spidsen af Den Arabiske Halvø er en udsøgt natur- og kulturperle. Oman er et af de sikreste og reneste...Læs mere om rejsen til Oman