Skip to main content

Vandreferie på Azorerne

Pris fra:
19.795,-
Dage:13
Bestil rejse

Vandreferie på Azorerne med rejseleder 

Et naturligt paradis

Lad din drøm gå i opfyldelse og tag med os på vandreferie på Azorerne. På denne vandrerejse til Azorerne får du en aktiv ferie samtidig med, at du nyder et naturligt paradis midt ude i Atlanten. På denne vandreferie besøger vi ikke bare én ø, men tager på øhop til hele tre af den smukke øgruppes i alt ni øer.

På alle vandringer træder du ud i en uberørt og enestående natur, som overvælder de fleste. Her er frisk luft og fascinerende udslukte vulkaner fra forhistoriske tider, smeltet lava og kratersøer, frodige vinmarker, vandfald og vildtvoksende hortensiaer i flor.
Når du holder en pause på vandrestien for at hvile benene og snuppe en tår vand af din drikkedunk, skal du blot løfte hovedet og kigge rundt for at se de mest betagende udsigter.

Vi besøger tre af Azorernes øer

Det er slået fast med syvtommersøm fra mange tidligere vandrere, at en vandreferie på Azorerne er ensbetydende med uimodståelige naturoplevelser på de tre fascinerende øer, som vi besøger; Pico, São Jorge og Faial. 

Derfor skal du rejse med os på vandreferie til Azorerne:

 • Ø-hop og uimodståelige naturoplevelser på det ukendte Azorerne
 • Fem vandringer på tre øer - Faial, Pico og São Jorge
 • Oplev hvaler og delfiner på havsafari
 • Byture og sightseeing i Lissabon og de tre øers hovedbyer
 • Seks inkluderede måltider udover morgenmad
 • Dansktalende rejseleder

Azorerne har en unik natur

De tre azoriske småøer Faial, Pico og São Jorge danner rammen om vores øhoprejse med fem indlagte vandreture. De tre øer er meget ens og alligevel helt forskellige, hvilket du oplever på vores vandringer og ture rundt på øerne.

De voldsomme naturkræfter og Azorernes isolation langt ude i Atlanterhavet har gennem århundreder givet øgruppen helt særlige livsvilkår og unikke naturforhold. Når du betragter landskabet her, imponerer både de bløde bakker, der er formet af vulkanske kegler og de vulkanske kratere, der er overbevokset med frodig flora i alle nuancer af farven grøn. Overalt er den grønne natur brudt af overdådige hortensiaer og andre blomsterarter. Her er i det hele taget en frugtbarhed, som du sjældent oplever andre steder.

Vandreferie i roligt tempo

En vandreferie på Azorerne kræver ikke mere end almindelig god form. På vores vandreferie lægger vi naturligvis mest vægt på at alle har en god oplevelse på vandringen, så vi holder et roligt tempo og med pauser til både at nyde landskabet, den flotte natur og så naturligvis alt, hvad vores altid vidende og velforberedte vandreguide fortæller om de forskellige øer.

Faial og São Jorge

På vandreferien besøger vi øerne Faial, Pico og São Jorge, hvor Faial har både flest indbyggere og den livligste hovedby, Horta. På Faial oplever du de største kontraster i landskabet og vegetationen. Vi vandrer rundt om det frodige vulkankrater og oplever det ørkenlignende landskab ved Capelinhos og ser molemalerierne på vores byvandring i Horta.

Øen São Jorge er noget ganske særligt. I forhold til øens størrelse bor her kun ganske få mennesker, så naturen her er i særdeleshed uberørt, frodig og ubeskrivelig smuk.

Pico's fredede vinmarker

Vores rejse begynder på øen Pico, som er domineret af Portugals højeste bjerg, Ponta do Pico, der troner i landskabet med sin kegletop højt oppe i skyerne. Her vandrer vi gennem et lavalandskab med unikke UNESCO-fredede vinmarker - og så smager vi naturligvis også på den lokale vin. Det er netop øens sorte vulkanske jord, der giver vinstokkene så gode betingelser, at de har dannet grobund for Pico’s historiske vingårde, der har gjort det muligt for øen at udvikle sig socialt og økonomisk.

Hvalsafari er inkluderet i rejsen

Det er også her på Pico, at vi laver et sceneskift fra det smukke grønne scenarie på vandreturene til det dybblå Atlanterhav, når vi stævner ud på en hvalsafari (som er inkluderet i rejsens pris).  På Kulturrejser Europas hvalsafarier lægger vi vægt på at betragte disse havets kæmper med respekt og uden at forstyrre dem i deres færden. På sejlturen oplever du både hvaler og delfiner - og måske også havskildpadder i deres naturlige element. Vi har i alt to vandringer på Pico og får som sagt også et indblik i øens hvalfangerhistorie. 

To dage i Lissabon

Vi afslutter vores vandreferie med ophold i Lissabon, hvor vi er på sightseeing, middag og et par overnatninger i Portugal smukke hovedstad, Lissabon, hvor vi bor centralt. Dagen efter vores ankomst går vi en tur i det historiske centrum, hvor byens gamle sporvogne knirker afsted i de bakkede gader. Her er både brede strøg med imponerende bygningsværker og flotte pladser og smalle gyder med skæve kakkelklædte huse.

Læs her vores guide til, hvordan du bedst forbereder din vandreferie

Kort dagsprogram for vandreferie på Azorerne:


Dag 1: Fly til Azorerne, Pico. Bytur i Madalena (M)
Dag 2: Vandring til vinmarkerne (M)
Dag 3: Havsafari, vinsmagning og middag (M,A)
Dag 4: Vandring og rundt på Pico (M,F)
Dag 5: Færge til São Jorge. Bytur i Velas (M)
Dag 6: Vandring på São Jorge og rundt på øen (M,F)
Dag 7: Vandring på São Jorge (M,F)
Dag 8: Færge til Faial. Bytur i Horta (M)
Dag 9: Vandring og rundt på Faial (M,F)
Dag 10: Fridag. Middag (M,A)
Dag 11: Fly til Lissabon (M)
Dag 12: Byvandring i Lissabon. Middag (A)
Dag 13: Hjemrejse  (M) 

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad 

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Fly - og færgeruter og tider kan variere afhængig af afrejsetidspunkt og programmet tilpasses derefter.  Vi anbefaler bestilling i god tid, da hotelkapaciteten på Azorerne er begrænset. 

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Med fly til Azorerne, Pico. Indkvartering (M)

Med fly til Azorerne med flyskifte i Lissabon. Transfer til hotellet, hvor vi indkvarteres i byen Madalena.
Vi går en lille bytur i Madalena og på havnen. 


Billede: Madalena.

Dag 2: Vandring til vinmarkerne (M)

I dag oplever du det Unesco-fredede historiske vinlandskab, Criação Velha. Ruten begynder fra hotellet og vi vandrer skiftevis langs kysten og inde i landet. Klimaet på Pico er varmere og mere tørt end det øvrige Azorerne. Øen er, det eneste sted på Azorerne, hvor man dyrker vin i større stil. Vinmarkerne er en labyrint af stengærder i sort basalt, som beskytter de skrøbelige planter mod vejr og vind. Det er et fascinerende syn. 

Dagens vandring er ca. 12 km t/r. Ruten er flad og let.  Vi vandrer på asfalt og grusstier og går samme vej frem og tilbage.

Pico-øen har den højeste vulkan både på Azorerne og i Portugal, men også i den Midtatlantiske Ryg
Billede: Vinmarkerne ved Criação Velha på øen Pico. 

Dag 3: Havsafari. Vinsmagning og middag (M,A)

Pico var tidligere centrum for hvalfangst på Azorerne. Temaet for dagens udflugt dedikeres til havet og de 24 arter af skildpadder, hvaler og delfiner, der nyder godt at det fyldte spisekammer i havet omkring Azorerne. Glæd dig til vores havsafari, hvor vi i gummibåd stævner ud på det dybe hav. Nogle arter er her året rundt, mens andre kommer forbi på deres migration.  Vores erfarne skipper får hjælp fra observatører i hvalfangertårne til at lokalisere dyrene. Som med alt andet på naturens præmisser, kan vi ikke udstede garanti for, at du ser bestemte dyrearter.

Havsafari med delfiner og hvaler
Billede: Havsafari med delfiner og hvaler.

Sidst på eftermiddagen mødes vi igen til vinsmagning og middag.  

Dag 4: Vandring og rundt på Pico (M,F)

I dag skal du rundt på Pico, som er øgruppen Azorernes andenstørste ø (42 km lang og 15 km bred). Alle Azorernes ni øer er kendetegnet ved en farve. Picos farve er grå/sort grundet den vulkanske undergrund.  I øens midte troner hele Portugals (inkl. fastlandet, Madeira og Azorerne) højeste bjerg, Montanha do Pico (2.351 m.o.h), hvis karakteristiske bjergtinde ofte gemmer sig under skyerne. Vores ø-tur bringer os blandt andet til centrale del af øen og op i 900 meters højde og til sydkysten ved landsbyen Lajes do Pico.

Vi begynder dagen med vandring på sydkysten og vandrer ruten ”Mistérios do Sul do Pico”, som starter ved en lille park. Vi vandrer langs kysten til Silveriea og følger det vulkanske landskab. Det er muligt at bade i havet undervejs. Ruten er ca 8,5 km og let i sværhedsgrad. Frokosten indtager vi efter vandringen på restaurant i Lajes en af de tidligere hvalfangerbyer. Om eftermiddagen besøger vi nordkysten til Saõ Roque og undervejs på vores ø-tur er det muligt at besøge et af øens museer (afhængig af om de er åbne), og hører om hvalfangernes historie og ser de tidligere hvalfangerbåde og redskaber.


Billede: Hortensia og Picos høje bjerg.

Dag 5: Med færge til São Jorge. Bytur i Velas (M)

Med færge til São Jorge. Hovedbyen på øen São Jorge hedder Velas og egentlig er det så meget sagt, at kalde det for hovedbyen. Øens indbyggertal er omkring 3000 personer, så her er god plads.  São Jorge er lang og smal (56 km x 8 km) med en højderyg, der skærer gennem midten af øen. 
São Jorge er på mange måder anderledes end de øvrige to øer, du oplever på denne rejse. São Jorge er vild, uberørt og øde. Nordkysten er stejl med grønklædte klipper, hvor sydkysten virker knap så dramatisk.

Gå på opdagelse i Velas lille bymidte med de hvide huse og mærk stemningen på havnen, når færgen kommer ind sammen med rejselederen eller brug nogle velfortjente afslappende timer i hotellets have og swimmingpool, hvis vejret tillader det.  Udbuddet at butikker og restauranter er begrænset på øen. 


Billede: Afslapning ved hotellet.

Har du plads til flere kilometer i benene? Vi anbefaler en ekstra vandring til vulkankrateret Morro Grande, som ses fra hotellets have. Selve gåturen til toppen af krateret tager ca. en times tid, og stien dertil starter ikke langt fra hotellet ved kapellet. Følg stien op af vulkansiden. Fra toppen har du en fantastisk udsigt ned i det grønne krater samt til Pico og Faial.

Vi kender ikke færgetiderne før tæt på afrejsen. Såfremt vi får en morgenfærge, opbevares bagagen på hotellet indtil værelserne er klar midt på eftermiddagen. 

Dag 6: Vandring og rundt på São Jorge (M,F)

Dagens vandring er på øens vestligste del.  Turen i dag er mere på grusstier og veje - end deciderede vandrestier. Vi starter i Rosais og går til Ponta dos Rosais, hvor vi ser ruinerne af fyrtårnet og boligerne, der blev forladt efter jordskælvet i 1980, og som er tilholdssted for nogle af de mange søfugle. Ponta dos Rosais ligger 200 meter over havet, og netop højden gør, at der er et imponerende udsyn herfra. Det er også dette område, med de brune klipper, der har lagt navn til øens farve; brun. Naturparken Das Sete Fonte - de syv fontæner - er også med på vores program. Undervejs spiser vi vores medbragte picnicfrokost. 

Distancen for dagens vandring er ca. 10-12 km. Ruten er let og vi går det meste af vejen på grusstier. 

Hotellet ved byen Velas på São Jorge-øen med Kulturrejser Europa
Billede: Natur på São Jorge.

Turen fortsætter i bus via nordkysten til Fajã do Ouvidor. São Jorge er den eneste af de ni azoriske øer, hvor vi møder begrebet ”fajãs”, og der findes knapt et halvt hundrede af dem drysset rundt på øen. ”Fajãs” kan bedst beskrives som en kystslette eller landtange, som er opstået ved at jordskred, jordskælv eller et vulkanudbrud, der har skubbet jorden ud mod havet. Jorden på disse ”fãjas” er meget frugtbar. På vejen tilbage til Velas holder vi en lille pause i Urzelina, hvor vi kigger nærmere på kirketårnet, som majestætisk står tilbage efter vulkanudbruddet i starten af 1800-tallet.

Dag 7: Vandretur på São Jorge (M,F)

Når vi i dag begiver os til den centrale del af São Jorge, venter en af de helt store vandreoplevelser. Du skal vandre på en af de mest populære og spektakulære ruter fra Serra do Topo via Fajã da Caldeira de Santo Cristo med slutning i Fajã dos Cubres. Bussen sætter os af højt oppe på plateauet. Her er udsyn til havet på hver sin side af højderyggen. 

Ruten går ned mod nordsiden af øen (de første fem km, går det 700 meter nedad) og du kan se ned i dalen, hvor vi senere på dagen slutter vores tur. Stien begynder ved den lille markvej, der fører os ind på ruten. Det første stykke på stien er langs hortensiabuske så store som hække, via marker med græssende køer, skovstier og langs et lille vandløb. Ca. halvvejs nede af bjerget møder er vandfaldet, hvor det er passende at holde en lille pause. Stierne varierer i underlag fra græs, grus og løse sten. Vegetationen er grøn i alverdens nuancer, og undervejs møder vi de imponerende skråninger med laurissilva samt bregner og forskellige vilde blomster. Et sandt paradis og balsam for sjælen.

Bjergvandring på São Jorge
Billede: Vandring, São Jorge.

Længe inden vi når lagunen, ses den ved ”Fajã da Caldeira de Santo Cristo”. Et spektakulært lille samfund med fritidshuse. Vi traver videre, og den sidste del af turen går vi på kuperede stier. Undervejs hilser vi på de lokale, som ligeledes går eller kører på små firehjulede motorcykler, da ingen biler kan komme ud til husene ad de små stier. Undervejs på turen spiser vi vores medbragte picnic. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Dagens vandredistance er ca. 12 km. Ruten i dag går nedad og er i mere krævende terræn. Det er en blanding af grusstier, single tracks, ujævnt underlag og har det regnet, kan det være glat.  Officielt er ruten kategoriseret som middel, men kan på enkelte dele synes lidt svær. 

Dag 8: Med færge til Faial. Byvandring i Horta (M)

Med færge til Faial. Vi indkvarterer os i hovedbyen Horta. Der er ikke langt til noget på Faial - for øen er kun 21 km lang og 14 km bred. Følg med på tur rundt i Hortas lille bycentrum, hvor vi bl.a. kigger nærmere på de mange mole-malerier i marinaen. Hortas havn er noget helt specielt, da den ligger naturligt i læ, og derfor er en populær mellemstation for de lystsejlere, der krydser Atlanten. Rygtet vil vide, at for at komme sikkert over Atlanten, skal man efterlade et maleri netop her. Der er mange sjove indslag, og det er også muligt at spotte nogle danske imellem. Det er også på havnen, at man finder øens, ja måske Azorernes, mest kendte café/bar: Peters Café Sport.

Faial-øen, Azorerne, Portugal
Billede: Faial.

Dag 9: Vandretur og rundt på Faial (M,F)

Dagens vandretur starter midt inde på øen ved udsigtspunktet ved Caldeira, hvor vi skal vandre rundt om selve vulkankrateret af samme navn. Området er et naturreservat med sit helt eget mikroklima, hvor flere af Azorernes endemiske planter trives - f.eks trælyng, ceder og laurbær. Og til biologer store fortrydelse også en del af de blå hortensia, som ”kvæler” den naturlige vegetation. 

Caldeira-krateret på Faial-øen, Azorerne, Portugal
Billede: Caldeira-krateret på Faial.

Vi vandrer langs krater-kanten, hvorfra der er en fantastisk udsigt ned i krateret - der er ca. to km i diameter og 400 meter dybt. Der er også kig ud over øen og udsigt til São Jorge og Pico. Vi afslutter vandreturen med en picnic.

Dagens vandring er ca. 8 km. Vi går på smalle jordstier (singletracks) rundt om krateret. En del af ruten er kuperet og en anden del forholdsvis flad. Turen er let til middel afhængig af vejrforholdene. Er det tåget og har det regnet, kan ruten synes sværere end i klart og solrigt vejr.

Eftermiddagen byder på flere oplevelser på "Den Blå Ø". Farven blå er på grund af de mange blåmalede huse og de utallige blå hortensiabuske, der om sommeren ses i blomst overalt på øen.

Dagens anden etape bringer dig til et helt andet slags landskab og en dramatisk del af Faials nyere historie, som tager udgangspunkt i den vulkanske undergrund. Azorernes seneste vulkanudbrud (1957) var ud for Faials vestkyst i området ved  Capelinhos, som i dag er et helt unikt ørkenlignende månelandskab - og er en stor kontrast til resten af øen. Vi får historien om konsekvenserne af vulkanudbruddet for naturen og indbyggerne. Du ser nogle af de begravede huse, fyrtårnet og den spæde vegetation, der nu titter frem. Det er muligt at komme op i fyrtårnet og nyde den fantastiske udsigt over landskabet. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet.

Fortryllende månelandsskab i Capelinhos-området
Billede: Capelinhos-området.

Dag 10: Fridag. Middag (M,A)

Fridag til at nyde den sidste hele dag på Faial. Om aftenen er der fælles middag. 

Dag 11: Faial og fly til Lissabon (M)

Flyrejse til Lissabon. Transfer til hotellet og indkvartering. 

Dag 12: Byvandring i Lissabon og middag (M,A)

I dag skal vi på byvandring i Lissabons historiske centrum med de knirkende sporvogne, store pladser og spændende bykvarterer.
Om aftenen er der inkluderet middag på restaurant i det historiske centrum. Vi spadserer til og fra restauranten og får oplever lidt aftenstemning.

Den maleriske hovedstad Lissabon, Portugal
Billede: Lissabon.

Dag 13: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og med fly retur til København.

Forbehold for ændringer i programmet. Grundet færgetiderne og andre praktiske forhold er dagsprogrammet vejledende. Alle rejsens elemeneter vil indgå selvom rækkefølgen ændres. Du får udleveret opdateret dagsprogam ved ankomsten til Azorerne. 

Video

Kort

Kort over São Jorge

*Stopover i Lissabon er ikke medtaget på kortet.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse
Se den aktuelle vejrudsigt i Horta på dmi.dk her

Praktisk information

Flyrejsen:
Flyrejsen er med TAP Air Portugal fra København til Lissabon t/r. Mellem Lissabon og Azorerne benyttes Sata Azores Airlines. Flyvetid København – Lissabon ca. 3½ time. Flyvetid Lissabon – Pico eller Horta ca. 2½ time. Forbehold for ændringer i flytiderne. 

Valuta:
Der benyttes euro på Azorerne og i Lissabon. Der er hæveautomater i Lissabon og i hovedbyerne på Azorerne. Der kan betales med internationale kreditkort på hoteller, nogle restauranter og større butikker, men langt fra alle og især ikke på Azorerne. Vi anbefaler derfor, at du medbringer lidt kontanter.

El:
Der benyttes to-benet el-stik og 220 V. Adapter er ikke nødvendig.  

Tidsforskel:
Der er en times tidsforskel mellem Danmark og Lissabon.
Der er to timers tidsforskel mellem Danmark og Azorerne.
Når klokken f.eks er 15:00 i Danmark er klokken 14:00 i Lissabon og 13:00 på Azorerne.

Om vandringerne:
Alle vandreruter er let til middel i sværhedsgrad og kræver almindelig god fysisk form. For at få mest muligt ud af vandringerne anbefaler vi, at du er i almindelig god form.

Vi vandrer i varierende terræn. Distance pr. vandredag er mellem 8-12 km. Vi vandrer på stier med forskelligt underlag (grus, sten, græs og jord) og enkelte steder også på asfalt. Det kan være glat, hvis det har regnet. Der kan være stejlt ned på enkelte passager, men det er bestemt ikke noget, der dominerer ruterne. To af ruterne er meget nemme Rosais São Jorge og til vinmarkerne på Pico.  To af ruterne er mere krævende Serra do Topo til Fajã Cubres og rundt om vulkankrateret på Faial.

Vejret på Azorerne er om noget omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr fra høj sol til regnvejr og med flere vejrskift i løbet af dagen.

Praktiske forhold eller myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på de enkelte ruter med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen af udflugter og vandringer, ændre rute eller erstatte med andre vandreruter.

Vandringen i Lissabon er en byvandring, hvorfor underlaget er asfalt eller brosten.

Medbring til vandringerne:
• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj (til sol, vand og vind)
• Dagtursrygsæk
• Snacks og drikkevarer
• Vandrestav kan være nyttigt at medbring 

Program og tider:
Dagsprogrammet er oplyst i vejledende rækkefølge.  Flytider og rute varierer fra afgang til afgang og færgetider/ruter kendes først tæt ved turens start. Alle rejsens elementer vil indgå selvom, der evt. byttes rundt på programmet. Dagsprogram udleveres inden afrejse. 

Check in på hotellerne er omkring kl. 14 og check ud omkring kl. 11. Såfremt værelser ikke er klar til check in ved ankomst, opbevarer hotellet bagagen. 

Morgenmad i Lissabon er ikke inkluderet ved morgenfly fra Lissabon til Azorerne.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/9 - 19/9Se rejsetider KøbenhavnVandreferie på Azorerne - Et Naturligt Paradis - 13 dage/12 nætter19.795,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Lissabon – Azorerne t/r
 • 3* eller 4*  hotel 2 nætter i Lissabon 
 • 3* hotel 10 nætter på Azorerne  
 • 12 x morgenmad
 • Fire frokoster (tre picnic og en på restaurant med drikkevarer)
 • To middage på Azorerne med drikkevarer
 • En middag i Lissabon med drikkevarer  
 • Fem vandreture og tre byture på Azorerne og en byvandring i Lissabon 
 • Havsafari
 • Entré og besøg på ostemejeri, vinsmagning, hvalmusum på Pico og til Capelinhos Besøgscenter
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 5.695
 • Byskat i Lissabon, €2 pr. person pr. nat
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
   

Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere. Hotelkapaciteten på de små øer på Azorerne er begrænset, hvorfor vi anbefaler bestilling i god ekstra god tid.

Benyttede hoteller:

Fire nætter Pico, Hotel Caravelas 
Tre nætter São Jorge, Hotel São Jorge 
Tre nætter på Faial, Azoris Faial Garden Hotel   
To nætter Lissabon, Hotel Amazonia Lisboa (juli) og Pestana Vintage (sept)
 

 

Hotel

Se andre populære rejser her