Skip to main content

Vandreferie på Azorerne

Sao Miguel, Azorerne, Portugal
Capelinhos azorerne
vin og blomst azorerne
vandring azorerne
Delfinsafari på Azorerne, Portugal
vinmarker pico
lissabon
P, Azorerne, Portugal og portugisik madonta delgada
Natur på øen Pico, Azorerne
Status:
Datoer på vej

vandreferie Azorerne

Et naturligt paradis

Lad drømmen gå i opfyldelse. Om vandreferie og ø-hop i en uberørt og enestående natur. Her bliver du overvældet af udslukte vulkaner, vinmarker, smeltet lava, kratersøer, vandfald, , betagende udsigter, frisk luft, vildtvoksende hortensiaer og uimodståelige naturoplevelser på de tre fascinerende øer; Pico, São Jorge og Faial. Alt imens du er på aktiv ferie og nyder et naturligt paradis midt ude i Atlanten. 

Derfor skal du rejse med os på vandreferie til Azorerne:

  • Ø-hop og uimodståelige naturoplevelser på det ukendte Azorerne
  • Vandringer på tre øer - Faial, Pico og São Jorge
  • Oplev hvaler og delfiner på havsafari
  • Sightseeing i Lissabon
  • Syv inkluderede måltider udover morgenmad
  • Dansktalende rejseleder

Azorerne og vandring

De tre azoriske småøer Faial, Pico og São Jorge danner rammen om vores ø-hoprejse med fire indlagte vandreture. De tre øer er meget ens og helt forskellige, hvilket du oplever på vores vandringer og ture rundt på øerne. På Azorerne findes farven grøn i alle nuancer. Her imponerer de bløde bakker formet af vulkanske kegler, grønne kratere, overdådige blomsterflora og en frugtbarhed, man sjældent oplever. De voldsomme naturkræfter og isolationen langt ude i Atlanterhavet giver helt særlige livsvilkår og unikke naturforhold. Vandreturerne kræver almindelig god form. Tempoet er roligt og med pauser til at nyde landskabet og den flotte natur.

Faial og São Jorge

Faial er den af de tre øer, der har flest indbyggere, og den livligeste hovedby, Horta. Det er her, du oplever store kontraster i landskabet og vegetationen. Vi vandrer rundt om det frodige vulkankrater - og oplever det ørkenlignende landskab ved Capelinhos. São Jorge er noget ganske særligt. Uberørt, frodig og ubeskrivelig smuk! 

Pico og havsafari

På øen Pico, ligger Portugals højeste bjerg, der med sin kegletop troner højt oppe i skyerne. Her er et lava-landskab med unikke UNESCO-fredede vinmarker, som vi vandrer til.  Vi stævner ud på Atlanterhavet, hvor du får på den inkludereede havsafari oplever hvaler, delfiner og måske havskildpadder i deres naturlige element. 

Besøg i Lissabon

Rejsen starter med sightseeing, middag og en overnatning i Lissabon. Vi bor centralt og går en tur i det historiske centrum med de knirkende sporvogne, imponerende bygningsværker og flotte pladser.

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: Fly til Lissabon. Byvandring og middag (A)
Dag 2: Fly til Azorerne, Pico. Vandring til vinmarkerne og middag(A)
Dag 3: Rundt på Pico og havsafari (M,F)
Dag 4: Fridag (M)
Dag 5: Færge til São Jorge. Fridag (M)
Dag 6: Vandring på São Jorge (M,F)
Dag 7: Vandring på São Jorge (M,F)
Dag 8: Færge til Faial. Byvandring (M)
Dag 9: Vandring og rundt på Faial. Middag (M,F,A)
Dag 10: Fridag (M)
Dag 11: Hjemrejse (M)
 

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad 

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Fly - og færgeruter og tider kan variere afhængig af afrejsetidspunkt og programmet tilpasses derefter. 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

 

Dag 1: Lissabon med byvandring og middag (A)

Flyrejse til Lissabon. Transfer til hotellet og byvandring i Lissabons historiske centrum med de knirkende sporvogne, store pladser og spændende bykvarterer.

Den maleriske hovedstad Lissabon, Portugal
Billede: Lissabon

Om aftenen er der inkluderet middag på restaurant i det historiske centrum. Vi spadserer til og fra restauranten. 
 

Dag 2: Med fly til Azorerne, Pico. Vandring til vinmarkerne. Middag(A)

Transport til Lissabon lufthavn og flyrejse til Pico. Transfer til hotellet. Vi indkvarteres i byen Madalena.

I dag oplever du det Unesco-fredede historiske vinlandskab, Criação Velha. Ruten begynder fra hotellet og vi vandrer skiftevis langs kysten og inde i landet. Klimaet på Pico er varmere og mere tørt end det øvrige Azorerne. Øen er, det eneste sted på Azorerne, hvor man dyrker vin i større stil. Vinmarkerne er en labyrint af stengærder i sort basalt, som beskytter de skrøbelige planter mod vejr og vind. Det er et fascinerende syn. 

Dagens vandring er ca. 10-12 km t/r. Ruten er flad og let.  Vi vandrer på asfalt og grusstier og går samme vej frem og tilbage.

Pico-øen har den højeste vulkan både på Azorerne og i Portugal, men også i den Midtatlantiske Ryg
Billede: Vinmarkerne ved Criação Velha på øen Pico med udsigt til øen Faial. 

Middag inkluderet.

Dag 3: Rundt på Pico. Havsafari (M,F)

I dag skal du rundt på Pico, som er øgruppen Azorernes andenstørste ø (42 km lang og 15 km bred). Alle Azorernes ni øer er kendetegnet ved en farve. Picos farve er grå/sort grundet den vulkanske undergrund.  I øens midte troner hele Portugals (inkl. fastlandet, Madeira og Azorerne) højeste bjerg, Montanha do Pico (2.351 m.o.h), hvis karakteristiske bjergtinde ofte gemmer sig under skyerne. Vores ø-tur bringer os blandt andet til centrale del af øen og op i 900 meters højde og til sydkysten ved landsbyen Lajes do Pico. 

Pico var tidligere centrum for hvalfangst. Temaet for dagens udflugt dedikeres til havet og de 24 arter af skildpadder, hvaler og delfiner, der nyder godt at det fyldte spisekammer i havet omkring Azorerne. Glæd dig til vores havsafari, hvor vi i gummibåd stævner ud på det dybe hav. Nogle arter er her året rundt, mens andre kommer forbi på deres migration.  Vores erfarne skipper får hjælp fra observatører i hvalfangertårne til at lokalisere dyrerne. Som med alt andet på naturens præmisser, kan vi ikke udstede garanti for, at du ser bestemte dyrearter.  

Undervejs på vores ø-tur er det muligt at besøge et par af øens museer(afhængig af om de er åbne), og hører om hvalfangernes historie og ser de tidligere hvalfangerbåde og redskaber.
Havsafari med delfiner og hvaler
Billede: Havsafari med delfiner og hvaler.

Frokost er inkluderet på dagens udflugt.

Dag 4: Fri (M)

Dagen i dag er fri til egne oplevelser. Er du til lavatunneller og grotter? Læg vejen forbi Gruta das Torres, ca. 10 km uden for Madalena. En spændende tur, hvor du kommer helt ned i undergrunden og ca. 500 meter ind i de dybe gange. Turen er på egen hånd og kan arrangeres med taxa og husk at bestille tid til rundvisningen. Spørg rejselederen om assistance, hvis det har interesse.

Dag 5: Med færge til São Jorge. Fridag(M)

Hovedbyen på øen São Jorge hedder Velas og egentlig er det så meget sagt, at kalde det for hovedbyen. Øens inbyggertal er omkring 3000 personer, så her er god plads.  São Jorge er lang og smal (56 km x 8 km) med en højderyg, der skærer gennem midten af øen. 

São Jorge er på mange måder anderledes end de øvrige to øer, du oplever på denne rejse. São Jorge er vild, uberørt og øde. Nordkysten er stejl med grønklædte klipper, hvor sydkysten virker knap så dramatisk. Ubuddet at butikker og restauranter er begrænset på øen.

Fridag. Gå på opdagelse i Velas lille bymidte med de hvide huse og mærk stemningen på havnen, når færgen kommer ind. Eller brug nogle velfortjente afslappende timer i hotellets have og swimmingpool, hvis vejret tillader det. 

Hotellet ved byen Velas på São Jorge-øen med Kulturrejser Europa
Billede: Hotellet på São Jorge tæt på byen Velas. Picos kegletop i baggrunden.

Har du plads til flere kilometer i benene? Vi anbefaler en ekstra vandring til vulkankrateret Morro Grande, som ses fra hotellets have. Selve gåturen til toppen af krateret tager ca. en times tid, og stien dertil starter ikke langt fra hotellet ved kapellet. Følg stien op af vulkansiden. Fra toppen har du en fantastisk udsigt ned i det grønne krater samt til Pico og Faial.

Dag 6: Vandring og rundt på São Jorge (M,F)

Dagens vandring er på øens vestligste del.  Turen i dag er mere på grusstier og veje - end deciderede vandrestier. Vi starter i Rosais og går til Ponta dos Rosais, hvor vi ser ruinerne af fyrtårnet og boligerne, der blev forladt efter jordskælvet i 1980, og som er tilholdssted for nogle af de mange søfugle. Ponta dos Rosais ligger 200 meter over havet, og netop højden gør, at der er et imponerende udsyn herfra. Det er også dette område, med de brune klipper, der har lagt navn til øens farve; brun. Naturparken Das Sete Fonte - de syv fontæner - er også med på vores program. Undervejs spiser vi vores medbragte picnicfrokost.

Distancen for dagens vandring er ca. 10-12 km. Ruten er let og vi går det meste af vejen på grusstier. 

São Jorge-øen, Azorerne, Portugal
Billede: São Jorge.

Turen fortsætter i bus via nordkysten til Fajã do Ouvidor. São Jorge er den eneste af de ni azoriske øer, hvor vi møder begrebet ”fajãs”, og der findes knapt et halvt hundrede af dem drysset rundt på øen. ”Fajãs” kan bedst beskrives som en kystslette eller landtange, som er opstået ved at jordskred, jordskælv eller et vulkanudbrud, der har skubbet jorden ud mod havet. Jorden på disse ”fãjas” er meget frugtbar. På vejen tilbage til Velas holder vi en lille pause i Urzelina, hvor vi kigger nærmere på kirketårnet, som majestætisk står tilbage efter vulkanudbruddet i starten af 1800-tallet.

Dag 5: Vandretur på São Jorge (M,F)

Når vi i dag begiver os til den centrale del af São Jorge, venter en af de helt store vandreoplevelser. Du skal vandre på en af de mest populære og spektakulære ruter fra Serra do Topo via Fajã da Caldeira de Santo Cristo med slutning i Fajã dos Cubres. Bussen sætter os af højt oppe på plateauet. Her er udsyn til havet på hver sin side af højderyggen. 

Ruten går ned mod nordsiden af øen (de første fem km, går det 700 meter nedad) og du kan se ned i dalen, hvor vi senere på dagen slutter vores tur. Stien begynder ved den lille markvej, der fører os ind på ruten. Det første stykke på stien er langs hortensiabuske så store som hække, via marker med græssende køer, skovstier og langs et lille vandløb. Ca. halvvejs nede af bjerget møder er vandfaldet, hvor det er passende at holde en lille pause. Stierne varierer i underlag fra græs, grus og løse sten. Vegetationen er grøn i alverdens nuancer, og undervejs møder vi de imponerende skråninger med laurissilva samt bregner og forskellige vilde blomster. Et sandt paradis og balsam for sjælen.

Bjergvandring på São Jorge
Billede: Vandring, São Jorge.

Længe inden vi når lagunen, ses den ved ”Fajã da Caldeira de Santo Cristo”. Et spektakulært lille samfund med fritidshuse. Vi traver videre, og den sidste del af turen går vi på kuperede stier. Undervejs hilser vi på de lokale, som ligeledes går eller kører på små firehjulede motorcykler, da ingen biler kan komme ud til husene ad de små stier. Undervejs på turen spiser vi vores medbragte picnic. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Dagens vandredistance er ca. 10-12 km. Ruten i dag går nedad og er i mere krævende terræn. Det er en blanding af grusstier, single tracks, ujævnt underlag og har det regnet, kan det være glat. 

Dag 8: Med færge til Faial. Byvandring i Horta (M)

Med færge til Faial. Vi indkvarterer os i hovedbyen Horta. Der er ikke langt til noget på Faial - for øen er kun 21 km lang og 14 km bred. Følg med på tur rundt i Hortas lille bycentrum, hvor vi bl.a. kigger nærmere på de mange mole-malerier i marinaen. Hortas havn er noget helt specielt, da den ligger naturligt i læ, og derfor er en populær mellemstation for de lystsejlere, der krydser Atlanten. Rygtet vil vide, at for at komme sikkert over Atlanten, skal man efterlade et maleri netop her. Der er mange sjove indslag, og det er også muligt at spotte nogle danske imellem. Det er også på havnen, at man finder øens, ja måske Azorernes, mest kendte ”knejpe”; Café Sport eller Peters Café Sport.

Faial-øen, Azorerne, Portugal
Billede: Faial.

Dag 9: Vandretur og rundt på Faial (M,F,A)

Dagens vandretur starter midt inde på øen ved udsigtspunktet ved Caldeira, hvor vi skal vandre rundt om selve vulkankrateret af samme navn. Området er et naturreservat med sit helt eget mikroklima, hvor flere af Azorernes endemiske planter trives - f.eks trælyng, ceder og laurbær. Og til biologer store fortrydelse også en del af de blå hortensia, som ”kvæler” den naturlige vegetation. 

Caldeira-krateret på Faial-øen, Azorerne, Portugal
Billede: Caldeira-krateret på Faial.

Vi vandrer langs krater-kanten, hvorfra der er en fantastisk udsigt ned i krateret - der er ca. to km i diameter og 400 meter dybt. Der er også kig ud over øen og udsigt til São Jorge og Pico. Vi afslutter vandreturen med en picnic.

Dagens vandring er ca. 8 km. Vi går på smalle jordstier (singletracks) rundt om krateret. En del af ruten er kuperet og en anden del forholdsvis flad. Turen er let til middel afhængig af vejrforholdene. Er det tåget og har det regnet, kan ruten synes sværere end i klart og solrigt vejr.

Eftermiddagen byder på flere oplevelser på "Den Blå Ø". Farven blå er på grund af de mange blåmalede huse og de utallige blå hortensiabuske, der om sommeren ses i blomst overalt på øen.

Dagens anden etape bringer dig til et helt andet slags landskab og en dramatisk del af Faials nyere historie, som tager udgangspunkt i den vulkanske undergrund. Azorernes seneste vulkanudbrud (1957) var ud for Faials vestkyst i området ved  Capelinhos, som i dag er et helt unikt ørkenlignende månelandskab - og er en stor kontrast til resten af øen. Vi får historien om konsekvenserne af vulkanudbruddet for naturen og indbyggerne. Du ser nogle af de begravede huse, fyrtårnet og den spæde vegetation, der nu titter frem. Det er muligt at komme op i fyrtårnet og nyde den fantastiske udsigt over landskabet. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet.

Fortryllende månelandsskab i Capelinhos-området
Billede: Capelinhos-området.

Om aftenen er der fælles middag. 

Dag 10: Fridag (M)

 

Dag 11: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og med fly via Lissabon retur til København.

Forbehold for ændringer i programmet.

Grundet færgetiderne og andre praktiske forhold er dagsprogrammet vejledende. Alle rejsens elemeneter vil indgå selvom rækkefølgen ændres.
Sammen med dine afrejsepapirer, får du opdateret dagsprogram for din afrejse. 

Video

Kort

Kort over São Jorge

*Stopover i Lissabon er ikke medtaget på kortet.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse
Se den aktuelle vejrudsigt i Horta på dmi.dk her

Praktisk information

Flyrejsen:
Flyrejsen er med TAP Air Portugal fra København til Lissabon t/r. Mellem Lissabon og Azorerne benyttes Sata Azores Airlines. Flyvetid København – Lissabon ca. 3½ time. Flyvetid Lissabon – Pico eller Horta ca. 2½ time. Forbehold for ændringer i flytiderne. 
 

Valuta:
Der benyttes euro på Azorerne og i Lissabon. Der er hæveautomater i Lissabon og i hovedbyerne på Azorerne. Der kan betales med internationale kreditkort på hoteller, nogle restauranter og større butikker, men langt fra alle og især ikke på Azorerne. Vi anbefaler derfor, at du medbringer lidt kontanter.

El:
Der benyttes to-benet el-stik og 220 V. Adapter er ikke nødvendig.  

Tidsforskel:
Der er en times tidsforskel mellem Danmark og Lissabon.
Der er to timers tidsforskel mellem Danmark og Azorerne.
Når klokken f.eks er 15:00 i Danmark er klokken 14:00 i Lissabon og 13:00 på Azorerne.

Om vandringerne:
Alle vandreruter er let til middel i sværhedsgrad og kræver almindelig god fysisk form. For at få mest muligt ud af vandringerne anbefaler vi, at du er i almindelig god form.

Vi vandrer i varierende terræn. Distance pr. vandredag er mellem 8-12 km. Vi vandrer på stier med forskelligt underlag (grus, sten, græs og jord) og enkelte steder også på asfalt. Det kan være glat, hvis det har regnet. Der kan være stejlt ned på enkelte passager, men det er bestemt ikke noget, der dominerer ruterne. To af ruterne er meget nemme Rosais São Jorge og til vinmarkerne på Pico.  To af ruterne er mere krævende Serra do Topo til Fajã Cubres og rundt om vulkankrateret på Faial.

Vejret på Azorerne er om noget omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr fra høj sol til regnvejr og med flere vejrskift i løbet af dagen.

Praktiske forhold eller myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på de enkelte ruter med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen af udflugter og vandringer, ændre rute eller erstatte med andre vandreruter.

Vandringen i Lissabon er en byvandring, hvorfor underlaget er asfalt eller brosten.

Medbring til vandringerne:
• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj (til sol, vand og vind)
• Dagtursrygsæk
• Snacks og drikkevarer
• Vandrestav kan være nyttigt at medbring 

Program og tider:
Dagsprogrammet er oplyst i vejledende rækkefølge.  Flytider og rute varierer fra afgang til afgang og færgetider/ruter kendes først tæt ved turens start. Alle rejsens elementer vil indgå selvom, der evt. byttes rundt på programmet. Dagsprogram udleveres inden afrejse. 

Check in på hotellerne er omkring kl. 14 og check ud omkring kl. 11. Såfremt værelser ikke er klar til check in ved ankomst, opbevarer hotellet bagagen. 

Morgenmad i Lissabon er ikke inkluderet ved morgenfly fra Lissabon til Azorerne. 

 

Hotel