Skip to main content

Libanon - Mellemøstens Grønne Perle

Tempelkomplekset i Baalbeck og grønne vinmarker
Mohammad Al-Amin moskéen og Saint George katedralen i Beirut ved solnedgang
Beiteddine paladset i Libanon
Mohammad Al-Amin moskéen i Beirut
Byblos i Libanon beliggende ud til Middelhavet
Beiteddine paladset i Libanon og libanesiske retter
Saint George katedralen og Mohammad Al-Amin moskéen i Beirut samt Khan el Franj i Sidon
Beirut langs Middelhavets kyst i solnedgangens lys
Den græsk katolske basilica i Harissa
Pris fra:
9.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Middelhavet, vinmarker og herrens cedertræer

Libanon er ret så fascinerende placeret lige imellem Vesten og Mellemøsten, kristendom og islam samt det traditionelle og det hypermoderne. Beliggende lige ud til det skvulpende blå Middelhav – venter landets varme gæstfrihed, gribende historie og mellemøstlig mystik.

På denne rejse bor du hele ugen på et lækkert hotel i hovedstaden Beirut, som er det bedste udgangspunkt, når du skal introduceres til landets moderne hovedstad i kombination med frodige bjerglandskaber, antikke ruinkomplekser, smukke kyster og ikke mindst; vidunderlige mad og vin.

Derfor skal du rejse med os til Libanon:

 • Oplev en grøn perle med et væld af storslået natur og antikke skatte

 • Fantastisk historie og spændende kultur

 • Hotel centralt i Beirut

 • Det libanesiske køkken, landets gode vine og den store gæstfrihed

 • Dansktalende rejseleder, samt lokale guider, er med under hele rejsen

I 1980’erne var Libanon kendt for en opslidende borgerkrig, men har i dag rejst sig som Fugl Føniks - og er ét af de fem lande der refereres til, når man taler om ”menneskehedens vugge”. Næsten halvdelen af landets befolkning er kristne og Libanon er dét land, af alle arabiske lande, som har den største religionsdiversitet med 18 anerkendte trosretninger.

Libanons enestående natur

Få ved, at Libanon har en enestående natur, hvor du mødes af store unikke cedertræsskove, bjerglandskaber med dybe frodige kløfter og dale hvor landsbyhuse med røde tegltage fuldender billedet. Som kontrast til de store bjergkæder, er Libanon, i vest, flankeret af Middelhavets kyst og smukke strande. Langs kysten ligger idylliske fiskerlejer, moderne feriebyer og landsbyer der stammer tilbage fra bibelsk tid.

Smag på Libanon – mad og vin i særklasse

Det libanesiske køkken er verdensberømt, men libanesisk vin, der er på vej frem, har de færreste hørt om. Vinproduktion spillede en stor rolle frem til år 636, mens den anden æra i landets vinhistorie begyndte i 1857. Der er inkluderet to vinsmagninger på rejsen samt udsøgte lokale retter ved to inkluderede frokoster.

Mellemøstens Paris – Beirut

Mellemøstens Paris, som hovedstaden Beirut engang blev kaldt, er en multifacetteret storby der, i løbet af de seneste år, er livet op og har genvundet sin storhed som en trendy, kreativ og moderne by. Mellem moderne gader og højhuse findes gamle traditionelle huse samt ligger et væld af antikke ruiner og arkæologiske seværdigheder spredt rundt i hele byen. Både i Beirut, og i den øvrige del af landet, kan man se forskellige lag fra tusinder års historie og skiftende civilisationer; bl.a. Kanaanæere, ottomanere, fønikere, persere, grækere, romere, korsriddere m.fl.

Hotel i Hamra

Vi bor i et af de bedste kvarterer i byen ”Hamra”, et område med masser af spisesteder, pubs og butikker og i gåafstand til både Downtown ”Achrafieh” og den vidunderlige havnepromenade ”Corniche”. Byens befolkning, som flere gange gennem historien, har rejst sig af asken, har lært at leve livet fuldt ud og vil smitte dig med deres nærvær og ”joie de vivre”.

Libanons flag med Cedertræ

Navnet Libanon stammer fra det aramæiske ”leben” om betyder ”hvid” pga. landets snedækkede bjergkæder. Det officielle symbol på Libanon er den majestætiske Libanon-Ceder (træ), som også pryder nationens rød-hvide flag. Disse gamle træer vokser kun her og i den sydøstlige Tyrkiet. Libaneserne mener selv, at træet pga. sin skønhed og styrke må være sået af selveste Gud for tusinde år siden.

Kort dagsprogram for Libanon - Mellemøstens Grønne Perle:

Dag 1: Ankomst i Beirut 
Dag 2: Jeita drypstenshuler, Beirut sightseeing og besøg på nationalmuseet (M)
Dag 3: Baalbecks ruinkompleks og vinsmagning (M,F)
Dag 4: Qadisha-dalen, byen Bcharre og de berømte skove af Cedertræer (M) 
Dag 5: Middelhavsbyerne Tyre & Sidon (M)
Dag 6: Besøg i byen Byblos, vinsmagning og Vor Frue i Harissa (M)
Dag 7: En dag i Chouf regionen: Deir El Qamar og Beiteddine Paladset (M,F)
Dag 8: Hjemrejse

M = Morgenmad, F = Frokost

Der tages forbehold for, at der kan blive ændret på rækkefølgen af de forskellige elementer i dagsprogrammet afhængig af ankomst/afrejsetidspunkter.  Der tages forbehold for at hotelændringer (inden for samme kategori og beliggenhed) kan forekomme.

Udflugter foregår til tider i småkuperet terræn, og vi går en del på hhv. byvandringer, de antikke seværdigheder samt i naturen. Det kræves derfor, at man er normalt godt gående, for at få det fulde udbytte af rejsen.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Beirut

Efter ankomsten til Beirut Lufthavn, bringes vi med bus, den korte afstand, til vores hotel i centrum. Hotellet ligger centralt i det gode kvarter Hamra, rig på pubber, restauranter og butikker. 

Udsigten over Beirut, Libanon
Billede: View over Beirut med Mohammad Al-Amin moskéen og Saint George katedralen i midten.

Dag 2: Drypstenshuler, byrundtur i Beirut og nationalmuseet (M)

Det er blevet tid til, for alvor, at opleve smukke Libanon. Dagen indledes med en kort køretur mod nord, hvor vi finder et af Mellemøstens naturlige vidundere, Jeita-grotten. Et hulesystem der strækker sig ni kilometer ind i de libanesiske bjerge. En smuk belysning reflekteres i farverige stalaktitter, stalagmitter og søer af krystalklart vand. Vi går igennem hulernes øvre dele - og sejler i små både i de lavereliggende dele. En eventyrlig og fortryllende oplevelse inden vores byrundtur i landets livlige og moderne hovedstad.

Oplev drypstenshulerne i Jeita-grotten, Libanon
Billede: Drypstenshulerne i Jeita-grotten.

Beirut er, med sine næsten 400.000 indbyggere (2,1 mil. hvis forstæderne tælles med), Libanons største by og er samtidig landets vigtigste havneby og handelscenter. Siden krigens afslutning i 1991, har Libanons befolkning genopbygget byen, og i dag er Beirut tillige et center for handel, mode og medier. Beirut er en smeltedigel af forskellige folkeslag med bl.a. kristne, muslimer og drusere og her tales både arabisk, engelsk og fransk. Der er i øvrigt 21 universiteter i byen.

Se Beiruts handelsgader
Billede: Beirut - med spændende handelsgader - beliggende ud til Middelhavet.

Beirut har meget at tilbyde sine besøgende, og vi tager rundt på historisk sightseeing for til sidst at besøge landets største kulturelle institution; Nationalmuseet. Her får du et godt indblik i landets omfattende historie og kan nyde den enorme samling af antikke og arkæologiske fund og genstande.

Dag 3: Baalbeck og vinsmagning (M,F)

Efter morgenmaden begiver vi os østover, et par timers kørsel, til BaaIbeck. Det antikke tempelkompleks kan dateres tilbage til fønikerne (ca. år 300 f.Kr.) og betragtes som værende Libanons hovedattraktion - og skal opleves, når man besøger landet. Baalbeck blev senere inkorporeret i det gamle Grækenland og senere igen, en romersk koloni. Det er et de bedst bevarede romerske tempelkomplekser i verden, og her kan man også se verdens største romerske tempel.

Besøg jupitertemplet i Baalbeck og vinproduktion i Bekaa-dalen med Kulturrejser
Billede: Jupitertemplet i Baalbeck samt vinproduktion i Bekaa-dalen.

Libanesisk mad er berømt verden over, og hvad mange ikke er klar over, er der også en lang tradition for vindyrkning. Efterspørgslen på libanesisk vin er stigende for der fremstilles glimrende vine. Det er normalt vanskeligt, længere sydpå end Spanien, at producere god vin pga. de høje varmegrader. Men det kan lykkes når man, som i Libanon, trækker lidt op i højderne. Druerne bliver derfor dyrket i 1.000-1.800 meters højde, hvilket betyder, at der er store temperaturforskelle på nat og dag. Det bevirker, at druerne bevarer deres syrlighed og frugtige karakter. Bekaa-dalen danner rammen om nogle af landets allerbedste vine – og vi skal smage på nogle af dem, mens vi får indblik i Libanons historie indenfor vinavl og produktion. Dagen byder også på en udsøgt frokost med mezza, udvalg af libanesiske delikatesser, en libanesisk hovedret inkl. vand/sodavand.

Dag 4: En hellig dal, Herrens cedertræer og landsbyen Bcharre (M)

Landskabet i de nordlige bjergområder er noget af en kontrast til de tørre egne langs kysten. Ruten i dag er en af de absolut smukkeste. Mellem skovklædte bjergkæder, på over 2.000 meter omgivet af frodige kløfter og dale, besøger vi Qadisha Dalen (Den Hellige Dal). Qadisha Dalen er på UNESCOs verdensarvsliste og her ligger nogle af de tidligste kristne klostre – meget velbevarede og bygget ind i klipperne rundt om i dalen. Ud over de mange klostre, findes mange huler der vidner om, at dalen har været beboet siden år 3000 før vor tidsregning. Områderne omkring Qadisha er også hjemsted for et helt specielt træ.

Det Libanesiske Cedertræ (Libanon-ceder) som pryder Libanons flag, er et af de mest majestætiske træer i verden. Da træet er så smukt, gammelt og meget stærkt, siger befolkningen, at det må være Gud selv, som har sået det. Libaneserne er meget stolte af træet, som engang helt dækkede Mount Lebanons bjergkæde. Gennem tiderne har man, fra mange folkeslag og nationers side, udnyttet træet og været med til, næsten, at udrydde arten. Tømmeret af Libanon-ceder har siden farao været eftertragtet til skibsbygning, og Kong Salomons tempel blev båret af søjler af dette tømmer samt var det en vigtig handelsvare for fønikerne.

Den smukke Qadisha-dal (Den Hellige Dal) med hovedbyen Bcharre
Billede: Qadisha-dalen (Den Hellige Dal) med hovedbyen Bcharre.

Senere har briterne, under første verdenskrig, gjort stort indhug i træbestanden. Der er i dag kun ca. 3-400 tilbage af disse (nogle, tusinde-år-gamle) træer, hvoraf nogle af dem findes i Arz Skoven. Vi går en lille tur mellem de smukke træer, før vi besøger Qadishas hovedby Bcharre. Undervejs har vi en vidunderlig udsigt til byens røde tegltage og den frodige dal med opdyrkede terrasser. Byen, der ligger i 1.500 meters højde, er hjemby for den verdensberømte libanesiske poet og maler, Gibran Khalil. Vi går en tur i byen og besøger Gibran Khalil museet, hvorefter der er tid på egen hånd til at spise frokost og nyde de uforglemmelige smukke omgivelser.

Dag 5: En dag ved vandet i Middelhavsbyerne Tyre og Sidon (M)

Fra morgenstunden drager vi til landets allersydligste havneby Tyre. Ligesom alle de øvrige af Libanons kystbyer, som historisk har oplevet myriader af invasioner fra forskellige hære og folkeslag, bærer Tyre tydeligt præg af en historie, der går tusindvis af år tilbage. Byens gamle UNESCO-beskyttede romerske gader, arkader og den velbevarede hippodrom, udgør en storslået kontrast til den moderne bydels højhuse. Tyre er også stedet for solhungrende badegæster, lokale, såvel som turister.

Den sydligste havneby i Libanon, Tyre
Billede: Middelhavsbyen Tyre.

En anden nærliggende havneby, som tillige er nævnt i Det Gamle Testamente, og som bestemt er et besøg værd, er Sidon. Den havde sin storhed under fønikerne, og er en gammel by med stolte fiskeri- og bådebyggertraditioner samt kendt for glas- og sæbefremstilling. Selvom den kun ligger 40 km fra kosmopolitiske Beirut, og tæt på Tyre, har Sidon bibeholdt en mere stille og traditionel atmosfære. Vi besøger hav-borgen ved vandet, Khan el Franj, og slentrer i de gamle hyggelige gader. Her er boder med alskens varer og hyggelige caféer og spisesteder.

Tag med til Sidon og havborgen Khan el Franj i Libanon
BIllede: Havborgen, Khan el Franj, i Sidon.

Dag 6: Byblos, vinsmagning og Vor Frue i Harissa (M)

I dag skal vi tilbringe formiddagen i den idylliske fiskerby Byblos (Jbeil). Byen menes at være en af Middelhavets ældste, beboet siden år 5000 f.Kr. og gennem tiden et vigtigt knudepunkt for handel. Vi besøger det imponerende korsridder-borgkompleks ved havet samt de smalle fortryllende markedsgader i den gamle og meget charmerende bydel. Herefter får du tid på egen hånd til at spise lidt frokost. Byen har mange restauranter, open-air barer og caféer. Er du til fisk, er Byblos stedet. Der findes blandt andet gode fiskerestauranter langs med havnepromenaden. Fra Byblos kører vi nordover og op i bjergene hvor endnu en vinsmagning venter. Dette er en anden af landets gode historiske vinregioner. Her dyrkes druerne (primært franske) i op til 1800 meters højde.

Besøg fiskerbyen Byblos og Harissa-bjerget med madonnastatuen
Billede: Fiskerbyen Byblos og madonnastatuen på Harissa-bjerget.

På hjemturen lægger vi vejen forbi Harissabjerget, med landsbyen af samme navn, som er et stort pilgrimsmål for kristne der tilbeder Jomfru Maria. I 650 meters højde ligger en enorm helligdom til ære for Vor Frue af Libanon. I stil med Jesusfiguren over Rio de Janeiro, er rejst en smuk madonnastatue. Følger du hendes blik har du en mageløs udsigt til kystbyerne og havet i det fjerne.

Dag 7: Bjergbyen Deir El Qamar og Beiteddine paladset (M,F)

Vores sidste dag i Libanon har atter en dejlig frokost inkluderet og endnu en skøn vinsmagning i grønne omgivelser. Vi drager mod bjerglandsbyen Deir El Qamar, en times kørsel fra Beirut. Den lille middelalderby er uden tvivl en af Libanons smukkeste. Her reflekteres landets historiske rødder af at være religiøst tolerant. Engang, da byen fungerede som regionshovedstad, var her både en aktiv synagoge, moske, kirke og drusisk mødesal. Navnet på byen betyder måneklostret, og her findes ypperlige eksempler på traditionel libanesisk arkitektur. De typiske huse er stenhuse med røde tegltage, og mellem disse er skabt et rum af smalle og snoede gader og et hyggeligt torv. Det er bjerglandsbyidyl, når det er allerbedst. I skønne autentiske omgivelser på det gamle hotel Deir Al Qumara, spiser vi en lækker hjemmelavet frokost med libanesiske specialiteter. Uden for Deir El Qamar besøger vi det gamle smukke palads Beiteddine fra 1788. Det blev bygget som et symbol på den daværende emirs (muslimsk fyrste) magt og storhed - og ligger majestætisk omgivet af haver og opdyrkede terrasser.

Den skønne bjergby Deir el Qamar og Beiteddine paladset.
Billede: Bjergbyen Deir el Qamar og Beiteddine paladset.

Inde i paladskomplekset oplever vi det bedste eksempel på libanesisk arkitektur og udsmykning fra det 19. århundrede, med detaljerede mosaikker og det typiske arabiske designs elegance.

Dag 8: Hjemrejse

Vi skal tidligt op* og afsted før dagen gryer. Vores fly tilbage til Danmark afgår omkring klokken fem om morgenen. Da vi forlader hotellet før klokken tre om natten, er der ingen forplejning inkluderet på denne dag. Ombord på flyet vil der dog både være mulighed for at få lidt i maven og en lur.
*gælder hjemrejsen 25/3-2020

Kort

Kort over Libanon

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Beirut her på dmi.dk

Praktiske oplysninger

Libanon:
Kulturrejser Europa er ganske trygge ved at rejse i Libanon. Sikkerhedssituationen er helt stabil i de allerstørste dele af landet, og danskere har ingen problemer under besøg i Libanon.
Vi er bekendt med, og besøger ikke områder som Udenrigsministeriet fraråder. Det gælder Tripoli nord, flygtningelejre, grænseområder, dele af Bekaadalen undtagen Baalbek. Områder syd for Litani-floden bortset fra Tyre områderne vest for Naqoura-Tyre-Sidon-Beirut hovedvejen. Vi gør opmærksom på, at voldshandlinger gennem årene aldrig har været rettet mod vesterlændinge og staten er meget opmærksom på, at passe godt på dets gæster. 
Den generelle risiko for kriminalitet er lav dog skal man, som i alle andre af verdens storbyer, være på vagt overfor alment lomme- og tasketyveri.

Pas og visum:
Danske statsborgere får indrejsevisum ved ankomsten til Libanon, dvs. ingen forudgående visumansøgning. Dit pas skal være gældende mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen og må ikke indeholde stempler, sedler, klistermærker el. lign fra evt. tidligere rejser til Israel. 
Pas– og sikkerhedskontrol ved både ind- og udrejse kan afstedkomme kø og ventetider ved ankomst og afgang, men Libaneserne gør sit bedste for, at deres turister skal føle sig velkomne.

Valuta og prisniveau:
Valutaen i Libanon er Libanesiske Pund / Lire "LBP". Nogle danske banker og vekselerer tilbyder at veksle til LBP. Dog kan det bedst betale sig at hæve kontanter i hæveautomater efter ankomst. Skal du medbringe valuta til omveksling, er det bedst med US dollars/euro, men ikke danske kroner. De fleste restauranter og butikker modtager Visa- og Mastercards, dog anbefales det også at have lidt kontanter til brug i mindre butikker, madboder o.l. samt til drikkepenge.
Prisniveauet ligger lidt under det danske. For eksempel: En ret med en sodavand til ca. 60 kr. En treretters menu på restaurant 150-200 kr. En menu på McDonalds koster ca 50 kr., En øl koster ca. 20. kr., en kaffe 25 kr og en lille flaske vand ligger omkring 2,5 kr. Man kan ca. regne med et forbrug på 1.500 -1.700 kr. til måltider som ikke er inkluderet i programmet.

Drikkepenge:
I Libanon er drikkepenge sjældent inkluderet i service og lønninger. Det er naturligvis frivilligt, om man giver, men lønnen i servicefag er lav og nogle steder alene afhængig af drikkepenge. Det er derfor kutyme at give drikkepenge til *buschauffører på udflugterne/rundrejserne, til *lokalt ansatte guider på turene og på restauranterne - uanset om service har været standard eller ekstraordinær. På restauranter, barer og caféer lægger man 10-15% oveni (medmindre det allerede er inkluderet på regningen), i taxaen runder man ofte op - dog forventes det ikke.

Påklædning og opførsel:
Libanon er et moderat og tolerant land med mange trosretninger og generelt afslappet mht. besøgenes påklædning - specielt i Beirut. Når vi færdes på landet, i landsbyer og på hellige steder, er det almen respekt, at skuldre og lår er tildækkede. Alkohol må indtages på hoteller, i restauranter og barer.

Fysisk formåen:
Opholdet og udflugterne er som sådan ikke strabadserende, men der er kortere og længere udflugtsdage, og der kræves normal fysisk form for at få det fulde udbytte. Rejsen egner sig ikke til gangbesværede.

Forsikring:
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Libanon. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Libanon. Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
18/3 - 25/3Se flytider KøbenhavnLibanon - Mellemøstens grønne Perle
NYHED
9.995,-FORESPØRG
13/10 - 20/10Se flytider KøbenhavnLibanon - Mellemøstens grønne Perle10.595,-Bestil
27/10 - 3/11Se flytider KøbenhavnLibanon - Mellemøstens grønne Perle10.795,-Bestil

På denne rejse til Libanon er deltagerantallet maksimalt 34 personer.

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Beirut t/r
 • Syv nt. på 4* spahotel centralt i Beirut
 • Kvartpension dag 2-7 samt to gode frokoster
 • Daglige udflugter if. program inkl. entreer
 • To vingårdsbesøg med vinsmagning
 • Dansktalende rejseleder med på hele rejsen samt engelsktalende lokalguide.

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Forsikringer
 • Entréer der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguider*
 • *se praktiske oplysninger

Hotel