Skip to main content

Madeira for krop og sjæl

11 dage - pris pr. person fra
14.495,-
Bestil rejse

Sommerferie på Madeira med rejseleder

Naturskønne Madeira er magisk! Skøn mad, betagende udsigter, dramatiske bjerge, moderne byliv, høje bjerge, farvestrålende blomster og rent badevand i det blå hav! Alt sammen indenfor en kort afstand kombineret med et behageligt klima. Man kan godt forstå, hvorfor Madeira gang på gang høster priser som verdens bedste ødestination.

Denne rejse er for dig, der gerne vil holde sommerferie med tid til det hele på Maderia – sommeroplevelser, kultur, afslapning og muligheden for at vandre eller cykle.

Derfor skal du rejse med os på rejsen til Madeira:

 • Skønt hotel i første række til stranden og ophold med all inclusive
 • Unik sejltur med catamaran
 • God tid til afslapning
 • Stabilt og sommerligt klima
 • Mulighed for at være fysisk aktiv med vandreture og mountainbike

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: Flyrejse til Madeira. Transfer til hotellet (A)
Dag 2: Byvandring i Funchal med besøg i markedshallen (AI)
Dag 3: Udflugt til Madeiras sydkyst (AI)
Dag 4: Levadavandring (AI)
Dag 5: Sejltur med catamaran (AI)
Dag 6: Fridag (AI)
Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt vandring i bjergene Pico Ruvio (AI)
Dag 8: Fridag (AI)
Dag 9: Fridag eller ekstra udflugt på mountainbike (AI)
Dag 10: Fridag (AI)
Dag 11: Hjemrejse (M)

M=Morgenmad, A=Aftensmad, AI = All Inclusive

Madeiras charmerende hovedstad Funchal

Funchals historiske centrum ved havnen ligger som scenen i et amfiteater med husene op ad bjergskråningen som tilskuere. Om aftenen lyser husene op som en klar stjernehimmel over byen. Det er fortryllende smukt. Funchal har alt det, som en moderne by skal have, samtidig med at den har bevaret sin charme.

Jacaranda-træerne danner skygge over en af byens hovedstrøg, og den sort/hvide stenmosaik danner et symmetrisk mønster på Rådhuspladsen, som er svært ikke at beundre. Her er lækre restauranter, gode shopping-muligheder, et farverigt marked og en livlig havnefront. Madeira hører i øvrigt til et af Vesteuropas billigste rejselande.

Ferie og afslapning på Madeira!

På denne ferie har du mulighed for at være sammen med en gruppe og få tanket op på naturoplevelserne og være aktiv på de inkluderede fire udflugter.

Har du interesse i flere oplevelser, hvor du er fysisk aktiv, kan du tilmelde dig rejsens ekstra udflugter, som byder på vandreoplevelse eller en mountainbiketur. De ekstra oplevelser kan for eksempel være til dig, der gerne vil have flere oplevelser sammen med dine rejsefæller, til dig der rejser alene, eller hvis du og din rejsefælle har forskellige interesser.

Uanset hvad du vælger, er der god tid til afslapning i programmet, hvor du kan nyde hotellets faciliteter, dase ved poolen, læse på balkonen eller selv tage ud på oplevelse.

Hotel i vandkanten

Du bor i første række til havet ved Formosa-stranden på Hotel Pestana Bay lidt uden for hotelkvarteret og fem km fra Funchal. Alle værelser vender mod havsiden og har terrasse eller balkon. Der er et dejligt poolområde med to pools og med solsenge og havemøbler og en tilhørende frodig have til hotellet. Opholdet er med all inclusive. Snyd ikke dig selv for solnedgangen fra balkonen eller terrassen – den er fantastisk!

Oplevelser til søs

Havpattedyr som delfiner, hvaler og sæler nyder godt af Madeiras rige havskatkammer. Mærk havet, vinden og solen, mens vi ”cruiser” afsted. Er vi heldige, hilser vi på hvaler og delfiner på vores tur.

Aktiv på Madeira - vandreture og mountainbike

Snør skoene, og tag med på en vandretur – du har mulighed for at følge med på hele to forskellige. På den inkluderede vandring går vi langs en af øens berømte vandingskanaler (levadaer) og kommer helt tæt på de små landbrug. Rejsens tilkøbsvandring varer en hel dag. Kom med op over skyerne, når vi ”bestiger” Madeiras højeste bjerg, Pico Ruvio, ad den lette rute og spiser frokost på nordkysten. Desuden får du mulighed for at tilmelde dig en mountainbiketur med vores lokale samarbejdspartner.

Madeiravin og bananer

Bananpalmer ser vi overalt på sydkysten, fra hotelhaver til bananplantager, som ligger som et grønt tæppe i landskabet. De små Madeira-bananer er søde og sælges næsten udelukkende i Portugal. Vi besøger en bananplantage på vores tur på sydkysten, ligesom vi lægger vejen forbi et af de kendte firmaer, der producerer Madeira-vin, hvor vi får en rundvisning og smager på vinen.

Klima på Madeira

Hvordan er vejret på Madeira? Generelt er vejret behageligt, aldrig for varmt, aldrig for koldt. Madeira har subtropisk kystklima. For denne rejse gælder, at du er på Madeira i højsommeren i juli måned, hvor du kan forvente en gennemsnitstemperatur om dagen på 24-26 grader, meget lidt nedbør og en havtemperatur på ca. 21-22 grader.
Læs her om vejret på Madeira.

Se alle vores spændende rejser til Madeira

Vi har flere forskellige rejser til Madeira. Du kan se alle vores rejser via dette link på vores hjemmeside: Alle rejser til Madeira

Dagsprogram

Dag 1: Flyrejse til Madeira. Transfer til hotellet (A) 

Fly til Madeira med flyskifte i Lissabon. I Madeiras lufthavn, som  iøvrigt er opkaldt efter øens fodboldhelt Cristiano Ronaldo, bliver du budt velkommen af vores rejseleder. Transfer til hotellet. Indkvartering og middag. 

 

Dag 2: Byvandring i Funchal med besøg i markedshallen (AI)

Introduktionstur til Funchal. Vi bor på den solrige sydkyst, hvor Madeiras hovedby Funchal også ligger. Funchal er en moderne storby, der strækker sig over et kæmpeareal langs kysten og op ad de frodige bjergsider oppe over byen. I dag skal vi på tur i Funchal centrum, som har undergået en forvandling de sidste ti år, men stadig har beholdt sin charme.

Havnefronten er fornyet med en skøn park og en promenade, så man kan spadsere en dejlig rute langs vandet hele vejen fra CR7-museet (om fodboldhelten Cristiano Ronaldo) til den gule fæstning Forte São Tiago, som ligger i den gamle bydel. 

Vores byvandring starter ved Santa Catarina-parken, som er en af byens grønne oaser med eksotiske træer og blomster. Fra parken er der en skøn udsigt over havnen og byen. Vi fortsætter via havnefronten og går op igennem byen.

Vi gør holdt ved katedralen, som knejser med sit dominerende tårn og hvide kirkebygning. Vi ser den charmerende Rådhusplads med den flotte mosaikstenbelægning og fortsætter til den gamle bydel og gaden Santa Maria, hvor de fleste døre er dekorerede med kunst.


Billede: Funchal centrum. 

Vi afslutter besøget i Funchal med et spil af farver og dufte, når vi træder ind i markedshallen, Mercado dos Lavradores. Her smager vi på den lokal specialitet ”poncha”, som fås i en version med og uden alkohol og fremstilles af sæsonens friske frugter. Transporten tilbage til hotellet er på egen hånd.  


Billde: Markedshallen i Funchal og "poncha".

Dag 3: Udflugt til Madeiras sydkyst (AI) 

Vi begynder dagens udflugt med en betagende udsigt fra kystklippen Cabo Girão (580 moh).  Ud over at udsigten over kysten mod Funchal er fabelagtig, giver det for de fleste også et ekstra gisp, når de træder ud på den transparente skywalk, hvis gulv er lavet af stål og glas, så man kigger lige ned på landtangen under en.  Entré til Cabo Girão inkluderet. 


Billede: Cabo Girão.

Sydkystens solrige skråninger samt masser af vand fra levadaerne giver ideelle betingelser for dyrkning af bananer, vin og andre afgrøder. Vi lægger vejen forbi en af de lokale bananproducenter og hører om dyrkning, anvendelse og produktion, ligesom vi besøger en af de kendte vinproducenter og lærer om (og smager på) Madeira-vin.

Vinmarkerne ligger spredt over hele øen (mange på sydkysten), og druerne dyrkes fortrinsvis på små marker/landbrug og køres til vinhusene efter høsten.

Dagens inkluderede frokost (med drikkevarer) venter i byen Calheta, som er et enormt skønt sted med noget så usædvanligt som en ægte sandstrand (importeret sand) og palmer. Her er smukt og charmerende. For de lokale madeiranere er sandstranden et stort hit.  Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet.


Billede: Calheta. 

Dag 4: Levada-vandring Levada Maroços (AI) 

I dag skal vi følge en lille strækning langs en af øens levadaer på vores lette vandretur. Vi går en rute på ca. seks km på Levada Maroços i det østlige Madeira. Madeiras levada-system er enormt! Der er mere end 2000 km vandingskanaler – levadas på portugisisk. Et forgrenet system på kryds og tværs af øen, der fordeler regnvandet via menneskeskabte kanaler fra det regnfulde nord og midten af øen til den solrige sydkyst.

Levadaerne er i den grad medvirkende til, at øen er så frodig og farverig. Vi ser de mange små landbrug langs levadaen, hvordan vandingssystemet virker og de mange skønne og eksotiske blomster, træer og afgrøder, der vokser her. Ruten er forholdsvis flad. Levadaen leder vandet væk med en meter pr. km. Efter vandringen kører vi til en af de små kystbyer og spiser en dejlig frokost (inkluderet). På vejen tilbage stopper ved Garajau og ser den imponerende Jesus-figur, som troner med mod havet. Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen. 


Billede: Levada-vandring - Levada Maroços.

Dag 5: Sejltur med catamaran (AI)

I dag skal vi en tur på vandet og se Madeira fra vandsiden og undervejs spejder vi efter hvaler og delfiner og nyder solen og vinden i ansigtet. Sommerperioden er det bedste tidspunkt at opleve hvaler i farvandet omkring Madeira, da der er masser af mad i havet som f.eks. store stimer af makrel. Delfiner lever her året rundt.

Vi skal gøre opmærksom på, at her ikke er tale om en egentlig havsafaritur, hvor formålet alene er at opleve havpattedyrene. Ser vi nogle dyr, respekterer vi selvfølgelig både dem og deres habitat.

Praktisk om sejlturen: Udflugten er en halvdagstur og vi sejler fra havnen i Funchal plus de inkluderede transfers til/fra hotellet.  Medbring praktisk tøj og sko til dagen (badetøj, håndklæde, evt. badesko, vindjakke, en varm trøje) samt solbeskyttelse (hat og solcreme). 
Turen er med afgang fra havnen i Funchal ca kl. 10:30 til 13:30 eller kl. 15:00-18:00.  Såfremt vi er afsted over frokost, kan du på hotellet bestille en let madpakke (1 x sandwich, vand og frugt) og medbringe på turen. 

Dag 6: Fridag (AI)    

I dag har du tid på egen hånd. Nyd hotellets dejlige have og terrasse med swimmingpool, en strandtur eller forsæt opdagelsen i Funchal på egen hånd. 

Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt vandring i de høje bjerge, Pico Ruivo (A) 

Dagen er fri til eget program eller du kan følge med på en flot bjergvandring og en smuk køretur til den vilde nordkyst. På denne vandretur kommer du helt op til Madeiras højeste bjerg, Pico Ruivo (1862 moh). Vi vandrer på stien ”Vereda do Pico Ruivo”. 

Vandringen er højt oppe i bjerglandskabet (ca. 1500-1800 meter over havet), og vi vandrer på en sikker og let (dog kuperet) rute, som er forholdsvis kort. Vi går samme vej frem og tilbage. I alt seks km t/r. Stien er en blanding af trappetrin og grus/jordstier, og et lille stykke går vi på den bredde del af bjergryggen.
Det allersidste stykke helt op til toppen er ad en smal og kuperet sti, inden vi når et par udsigtsplatforme, hvorfra man har en formidabel panoramaudsigt med horisonten i det fjerne. For dem, der ikke vil med det sidste stykke til toppen, er det muligt at vente ved en bjerghytte.


Billede: Pico Ruivo. 

På dagens vandretur kommer du helt tæt på Madeiras naturskønne bjerge med dybe slugter og dale, høje tinder og en helt enestående natur. Er vejret med os, og er det en klar dag, belønnes du med en ekstraordinær oplevelse, hvor skyerne svæver under os og det blå himmeltæppe er over os.  

Dagens frokost spiser vi efter vandringen på en restaurant på nordkysten med en skøn udsigt, hvorefter vi kører retur til Funchal. 

Dag 8: Fridag (AI) 

Dagen er fri til eget program. 

Dag 9: Fridag eller ekstra udflugt mountainbike tur (AI) 

I dag har du fri til eget program – eller du kan tilmelde dig en mountainbike tur.   


Billede: Mountainbike.

Levada-ruten (sværhedsgrad let) 
Selve cykelturen begynder i området omkring Poiso-passet i 1400 meters højde, hvor vi afprøver færdigheder og bliver fortrolige med cyklen, inden vi sætter afsted. Det første stykke følger vi den asfalterede bjergvej, inden vi drejer ind i naturparken, hvor vder kommer en lille stigning, som stort set er den eneste stigning på hele ruten. Herefter er resten af ruten forholdsvis flad med små stigninger, ellers går det nedad.

Den første del af ruten kører vi på asfaltvej, skov- og grusstier. Senere kører vi ind på levada-stien, hvor vi følger vandingskanalen og kommer tæt på skoven med laurbær, eukalyptus og fyrretræer, de små landbrug og beboelse. Her er stierne smalle. De sidste 10 km er vi på asfaltvej ned mod havet. 

Niveau:
Almindelig cykelerfaring og god fysisk form kræves. Du behøver ikke nødvendigvis at have MTB-erfaring, men du skal være fortrolig med at cykle uden fodbremse og kun at bruge håndbremse samt have en god balance.

Terrænet er varieret. Nogle steder køres på smalle stier, andre steder brede stier og der kan være sten og rødder. Det går stejlt nedad på asfaltvejene til sidst. Ruten er for det meste flad med små stigninger eller går nedad med nogle kortere opstigninger. 
Varighed: 4-5 timer, 35 km, Start 1400 meters højde og slut 49 meters højde. 

Praktisk om mountainbikeudflugten
Du er på tur med lokal engelsktalende cykelguide, som kender ruter, terræn og cykler. Med i prisen er cykelleje, hjelm og forsikring samt transport til/fra hotellet. Medbring snacks og drikkevarer/energi samt praktisk tøj (gerne cykelbukser og evt. handsker). Undervejs er der frokostpause, hvor du kan købe frokost.   

Tilmelding hjemmefra er nødvendig grundet bestilling af MTB-cykel. Vi skal bruge højde og vægt. Mountainbike-ture gennemføres ved min. 4 personer og max 14 personer. Gruppen kan blive delt op, ligesom der kan være andre deltagere med på turen, som ikke rejser med Kulturrejser Europa. 

Dag 10: Fridag (AI) 

Dagen er fri til eget program. 

Dag 11: Hjemrejse (M)  

Transfer til lufthavnen og hjemrejse med fly til København via Lissabon.

Forbehold for ændringer i programmet. Ved ankomsten til Madeira udleveres opdateret dagsprogram, hvor rækkenfølgen af udflugterne fremgår.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/7 - 25/7Se rejsetider KøbenhavnMadeira for krop og sjæl14.495,-Udsolgt
22/7 - 1/8Se rejsetider KøbenhavnMadeira for krop og sjæl14.495,-FORESPØRG

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Madeira med flyskifte i Lissabon t/r
 • 10 nætter på firestjernede Pestana Bay
 • Værelse med terrasse med pooludsigt 
 • All Inclusive på hotellet (morgenmad, frokost og middag) samt fri bar fra kl. 11 - 23
 • Entré til Cabo Girão 
 • Vinsmagning Madeiravin
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Opgradering til dobbeltværelse med balkon og havudsigt på 1.-3. sal kr. 595, 4. - 6. sal fra kr. 1.295 pr. person og på 7. sal fra kr. 1.595 pr. person
 • Tillæg for dobbeltværelse til en person med terrasse og pooludsigt fra kr. 3.995 og med balkon og havudsigt  (1. - 3. sal) fra kr. 4.595 
 • Ekstra udflugter:
  - Mountainbike tur – let rute kr 795  

  Mountainbike udflugten gennemføres ved min. 4 deltagere og er med lokal engelsktalende cykelguide. 
  - Vandring Pico Ruivo med frokost kr. 495 Ekstraudflugten  gennemføres ved minimum 10 deltagere og skal bestilles sammen med rejsen.

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person.

Ønsker du at bo tre personer sammen eller to voksne og to børn, er det muligt i junior suite eller suite sammen. Kontakt os for muligheder og pris.

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Hotel

Se andre populære rejser her