Skip to main content

Cypern - Afrodites smukke ø

8 dage - pris pr. person fra
8.995,-
Bestil rejse

Rejs med til Cypern

Afrodites smukke ø

Cypern er den perfekte blanding af Middelhavet, sol og en fantastisk natur. Det er ikke så underligt, at det netop var hér, Afrodite dukkede op i mytologien som kærlighedens gudinde. Men Cypern er også langt mere end det.

Smukke bygningsværker er spredt ud over øen som værdifulde mindesmærker over øens spændende, omskiftelige og voldsomme historie. Den sætter scenen til en rejse med masser af livsnydelse og spændende oplevelser i det sydøstligste hjørne af Europa.

Derfor skal du rejse med os til Cypern:

 • En spændende historisk ø
 • Indkvartering på firestjernet hotel i Paphos
 • Halvpension inkluderet
 • Inkluderede udflugter rundt på hele øen
 • Dansktalende rejseleder

Paphos, Troodos, Nicosia og historiefyldte udflugter med smag

Oplev det klassiske og moderne Cypern fra første parket i den mondæne by Paphos. Her bor du på et rigtigt godt firestjernet hotel med halvpension – hvor rammerne for at dyrke det søde liv og fantastiske klima er perfekte.

Glæd dig også til de inkluderede udflugter, der både går i dybden med Cyperns fortid og nutid, byder på lokale delikatesser samt besøg i de berømte byzantinske bjergkirker og ved Kongernes Grav.
Du kan også tage på en særlig udflugt til den delte hovedstad, Nicosia.

Velkommen til vores forførende Middelhavsperle.

Kort dagsprogram for kulturrejsen til Cypern:

Dag 1: Ankomst til Larnaca og kørsel til Paphos (A)
Dag 2: Byrundtur i Paphos, besøg ved Kongernes Grav. Traditionel landsbyidyl i Letymbou (M,A)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser i Paphos (M,A)
Dag 4: Fridag eller udflugt til Cyperns hovedstad, Nicosia (M,A)
Dag 5: Troodos-bjergene, byzantinske kirker i Kakopetria, bjerglandsbyen Omodos m. vinsmagning (M,A)
Dag 6: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Sydkysten og Afrodites fødested, vandring ved kysten og lokale delikatesser (M,A)
Dag 8: Fridag og hjemrejse fra Larnaca (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Larnaca og kørsel til Paphos (A)

Vi ankommer med fly fra København og kører fra Larnaca til vores gode hotel i Paphos. Undervejs fortæller rejselederen mere om ugens program. Ved ankomsten indlogeres vi, og senere er der aftensmad i hotellets restaurant.

Dag 2: Byrundtur i Paphos, besøg ved Kongernes Grav. Traditionel landsbyidyl i Letymbou (M,A)

Vi tager på den første af vores udflugter efter morgenmaden. Paphos og omegnen har meget at byde på, og først går turen rundt til byens vigtigste attraktioner med lokalguide. Derefter tager vi ud til Kongernes Grav, der er optaget på UNESCO's liste over Verdenskulturarv. Gravene er ca. 2.500 år gamle og indhugget i kalkstensklipperne. Man udgraver endnu på stedet og finder løbende spor fra fortiden.


Billede: Kongernes Grav.

Efter besøget kører vi ud lidt nord for byen til landsbyen Letymbou, hvor vi skal kigge på de lokale traditioner. Det bliver bl.a. en fortælling, der går gennem både kaffe, halloumiost og surdej, som alle er vigtige bestanddele af det at være cypriot.

Turen går herefter tilbage til hotellet i Paphos, hvor du har resten af dagen og aftenen på egen hånd. Aftensmaden serveres på hotellet.

Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M,A)

Dagen er til fri disposition og giver dig en god mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Paphos, hvor du f.eks. kan tage den hyggelige strandpromenade hele vejen fra hotellet (ca. 2,5 km). Rejselederen giver naturligvis gode råd og tips i forhold til dine ønsker.


Billede: Paphos og den ortodokse katedral.

Dag 4: Fridag eller udflugt til Cyperns hovedstad, Nicosia (M,A)

Efter morgenmaden kører vi til Cyperns hovedstad; Nicosia. Byen ligger midt på grænsen mellem den besatte tyrkisk-cypriotiske del i nord og den frie græsk-cypriotiske del i syd. Vi får et særligt indblik i en del af den cypriotiske adskillelse og Nicosias historie sammen med en lokal guide.

Vores besøg dækker naturligvis både den nordlige og den sydlige del af hovedstaden. Der er store kontraster mellem bydelene, og man kan både se og føle, man er kommet til ”en anden verden”, når man krydser grænsen. Grænseovergangen er det tydeligste tegn, så husk passet, men alt fra butikker til bygningerne og vedligeholdelse generelt er interessant og meget forskellig.

Byen i syd er topmoderne, mens byen i nord er en lille, mindre hektisk, og mere gammeldags, tyrkisk inspireret by med bazarer, minareter, tehuse og rigtigt meget andet. Mange af Nicosias smukkeste gamle bygninger finder vi i den nordlige del, og der er rigeligt at se på.


Billede: Besøg i Nicosia.

Sent på eftermiddagen kører vi tilbage til Paphos, og vi når hotellet i tide til aftensmaden.  

Dag 5: Troodos-bjergene, byzantinske kirker i Kakopetria, landsbyen Omodos m. vinsmagning (M,A)

Dagens udflugt går ind i landet og mod bjergene til det grønneste område på den solrige ø. Først kører vi op midt i bjergkæden, Troodos, og oplever Cyperns højeste bjerge, og de smukke landskaber i et helt andet klima. I bjergene finder vi den charmerende landsby Kakopetria. Området er kendt for sine UNESCO beskyttede Byzantinske kirker, som vi besøger og ledsages af fortællinger om religionens betydning i området.

Troodos-bjergene
Billede: De naturskønne Troodos-bjerge.

Efter besøget i Kakopetria fortsætter vi med at udforske bjergområdet og besøger landsbyen Omodos, som ligger cirka en times kørsel derfra. Omodos ligger i et landbrugsområde, og har bl.a. en stor vin- og frugtproduktion - som vi naturligvis også smager på.

Dag 6: Fridag til egen oplevelser (M,A)

Du har atter en dag på egen hånd og kan nyde livet i Paphos. Mulighederne er mange både på hotellet og i byen. Rejselederen giver gerne sit besyv med, hvis du trænger til nogle gode forslag.


Billede: Nyd tiden på egen hånd på hotellet og måske en flot solnedgang ind over land.

Dag 7: Sydkysten, Afrodites fødested, vandring ved kysten og delikatesse-smagning (M,A)

Vi tager af sted på udflugt til sydkysten om formiddagen, hvor vi igen skal stifte bekendtskab med kærlighedsgudinden Afrodite. Ifølge legenden opstod hun af skummet i havet ud for sydkysten ved klippen, som i dag kaldes for "Afrodites Klippe". Ifølge den græske mytologi steg hun derefter i land på Cypern og har siden været gudinden for kærlighed, skønhed og frugtbarhed.

Vi går en lille kystvandring i det smukke område, mens vi nyder den fantastiske udsigt til både land og vand undervejs. Der venter velsmagende lokale delikatesser efter gåturen.

Busturen fortsætter langs kysten, hvor vi gør flere interessante stop. Særligt et område er specielt, da vi pludselig er på britisk territorium. Cypern var under engelsk besættelse mellem 1878-1960, og den britiske hær har fortsat to militærbaseområder på Cypern, som den dag i dag stadig er britisk område trods Cyperns uafhængighed i 1960.

Dag 8: Fridag og hjemrejse (M)

Rejsen lakker mod enden, og vi skal til at forberede os på at forlade det skønne Cypern. Vores hjemrejse er om aftenen, så vi har arrangeret et senere check-ud fra hotellet. Der er derfor meget fine muligheder for at nyde starten på dagen til at gøre sine indkøb i Paphos eller at slappe af nogle timer ved poolområdet og nyde de sidste solstråler inden hjemrejsen.

Om eftermiddagen kører vi igen mod Larnaca og lufthavnen efter en fantastisk uge på Cypern.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Paphos her på dmi.dk

Vejret i Larnaca

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
27/4 - 4/5Se rejsetider KøbenhavnCypern - Afrodites smukke ø8.995,-Få pladser tilbage
1/11 - 8/11Se rejsetider KøbenhavnCypern - Afrodites smukke ø9.995,-Bestil
15/11 - 22/11Se rejsetider KøbenhavnCypern - Afrodites smukke ø8.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Larnaca t/r inkl. bagage
 • Syv nætter på 4* hotel i Paphos på Hotel Athena Beach i delt dbl. værelse med balkon
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad)
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Dobbeltværelse med balkon m. pool og delvis havudsigt, fra kr. 995
 • Enkeltværelse med balkon, fra kr. 1. 395
 • Tilvalgsudflugt til hovedstaden Nicosia - kr. 500 (min. 10 deltagere)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her