Skip to main content

Vin og gastronomi i Nordspanien

Pris fra:
11.995,-
Dage:5
Bestil rejse

En gastronomisk opdagelsesrejse til Baskerlandet og Kantabrien

Velkommen til fem dages fortryllende og sanselig rejse gennem Nordspaniens natur og kulinariske rigdomme. Glæd dig til en uforglemmelig oplevelse i det baskisk/kantabriske gastronomiske landskab, fra de charmerende gader i Bilbao til de frodige vinmarker i La Rioja. Oplev kystlivets charme i Santander, og dyk ned i San Sebastiáns aristokratiske ynde. Denne rejse er skræddersyet til madelskere, vin- øl- og ciderentusiaster og alle, der har interesse i autentiske oplevelser som man specielt får ved indtagelsen af de lokale delikatesser. 

Derfor skal du rejse med os på gastronomisk opdagelsesrejse til Baskerlandet:

  • Oplevelsesrig rejse med spændende og "smagfulde" udflugter
  • Store kulinariske indsigter
  • Besøg på bodega og sidreria'er
  • Erfaren dansktalende rejseleder samt lokalguider 
  • Dejligt, centralt beliggende hotel i Bilbao

Oplev Baskerlandet – en region rig på kultur og historie

Baskerlandet, også kendt som Euskadi på baskisk, er en unik region i det nordlige Spanien, der byder på en fascinerende kombination af smukke kyststrækninger, frodige grønne bjerge og pulserende byer. Kendt for sin stærke kulturelle identitet har Baskerlandet en rig historie og sit helt eget sprog, euskara, der regnes som et af de ældste sprog i Europa.

Baskerlandet er mest kendt for byerne Bilbao og San Sebastián, der begge balancerer gammelt og nyt til perfektion. Bilbao, der engang var industrielt centrum, er i dag genfødt af kunst og arkitektur og hjemsted for det ikoniske Guggenheim-museum, designet af Frank Gehry. San Sebastián er kendt for sin belle époque-charme og lokker bl.a. med skønne strande. Byen er netop berømt hos alverdens "foodies" og sin årlige filmfestival.

Bilbao – et moderne mirakel i hjertet af Baskerlandet

Bilbao er den største by i Baskerlandet og engang en stor industriby fuld af fabrikker. I dag er industrialiseringen imidlertid transformeret til en moderne metropol, der er centrum for kultur og innovation. Byen er en opvisning i, hvordan historiske rødder og storslået arkitektur kan smelte sammen til et harmonisk og pulserende byliv.

Det mest markante symbol på byens transformation er Guggenheim-museet, der med sin futuristiske facade af titanium, glas og kalksten har ændret ikke bare byens skyline, men også dens ånd og internationale profil. Museet har været med til at sætte Bilbao på kortet som et betydningsfuldt kulturcentrum i Europa. Vil du besøge museet anbefales dette på ankomstdagen. 

Men Bilbao er meget mere end sit museum. Det er også den gamle bydel, Casco Viejo, med sine snoede gader og maleriske pladser, der fungerer som centrum for Bilbaos historiske charme. Her finder du bl.a. katedralen Santiago – der ikke er at forveksle med Santiago de Compostela, slutpunktet for pilgrimsruten Caminoen. Den er bestemt et besøg værd. Du kan også nyde de farverige markeder og små butikker.

Baskisk gastronomi

Gastronomien alene gør Baskerlandet til et vigtigt og attraktivt rejsemål. Her finder du en skønsom blanding af Michelin-restauranter og beskedne ’pintxos’-barer (den baskiske variant af tapas), hvor retterne er lige så raffinerede, som de er velsmagende. Regionen er desuden kendt for sine unikke vine, herunder den let mousserende txakoli og de dybe, krydrede og bløde vine fra Rioja.

Den baskiske natur

For naturelskere er Baskerlandet også en drømmedestination. Her finder du den ene spektakulære naturoplevelse efter den anden, fra de dramatiske klipper langs kysten til de fredfyldte stier i Pyrenæerne. Eventyrlystne rejsende kan vandre på regionens gamle pilgrimsveje eller surfe på nogle af de bedste bølger i Europa.

Kantabrien - Den lille region med stort potentiale og hovedbyen Santander

Santander, i den lille region Kantabrien, forbinder de fleste med navnet på en bank men de færreste ved, at byen byder på sandstrande som udgør et strålende alternativ til dem i Sydspanien. Fiskeribyen Santander ligger ud til Biscayabugten er ved at blive opdaget for både sin kunst og sine livlige madmarkeder. Byen har omsider genrejst sig efter en altødelæggende brand i 1941 og brøster sig nu af grønne parker, moderne kunst, hyggelige fortovscafeer og "madkatadralen" - madmarkedet der bugner af lækkerier lige fra frugt og grønt og friskfanget fisk og skaldyr til chorizopølser og iberiske skinker. Alverdens kokke og madentuisiaster er begyndt at vende blikket mod netop Santander. 

Hotel og beliggenhed

Vores base er 4* hoteller centralt i Bilbao hvorfra den gamle bymidte, metrostation og museer er indenfor kort gåafstand.  

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: Ankomst til Bilbao, transfer til hotel og pintxos-tour (A)
Dag 2: Udflugt langs nordkysten til Kantabrien og Santander (M, F)
Dag 3: Udflugt til San Sebastián med sidreria-besøg (M, F)
Dag 4: Udflugt til Rioja-distriktet med vingårdsbesøg samt besøg i Laguardia (M, F)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og pintxos i Bilbao

Vi flyver til Bilbao og bliver kørt til vores hotel. Dagens gastronomiske oplevelse er en guidet gåtur i Bilbaos gamle bydel fra kl. 17.00, hvor vi opdager byens historie og charme og bliver introduceret til den baskiske pintxos-kultur. Pintxos er lokale tapas, der er meget lækre og visuelt smukke – og gerne fremvises på toppen af barerne. Vi nyder et udvalg af disse himmerigsmundfulde ledsaget af nøje udvalgte vine m.m og viden fra lokale eksperter på området. Overnatning på vores hotel i Bilbao.


Billeder: Pinxtos så langt øjet rækker i Bilbao / Smuk arkitektur i den gamle bydel.

Dag 2: Udforskning af Den kantabriske kyst og Santander

I dag går turen vestpå langs Den kantabriske kyst. Vi tager af sted efter morgenmaden og kører, med spektakulære udsigter som akkompagnement, på vej mod Santander, en vigtig fiskerihavn i det nordlige Spanien. Her får vi en guidet rundvisning i byen, efterfulgt af en overdådig lokal frokost. Denne gang har fisk hovedrollen. Efter den dejlige frokost har du tid på egen hånd til at slentre gennem Santanders hyggelige gader, besøge et museum eller slappe af og nyde udsigten og den friske havluft ved havnen. Herefter vender vi retur til vores hotel i Bilbao. Aftenen kan du nyde på egen hånd. 


Billeder: Kystbyen Santander / Alt godt fra havet.

Dag 3: San Sebastiáns kulturelle og gastronomiske skatte

Efter morgenmaden kører vi mod den franske grænse til en af Spaniens smukkeste badebyer, San Sebastián. Denne nordlige juvel af en by, har været sommerferiedestination for mange kongelige og aristokratiske familier gennem de sidste århundreder. Vi nyder den fransk/spanske atmosfære og arkitektur samt en af Spaniens mest berømte promenader, før vi begiver os mod dagens store gastronomiske oplevelse: et besøg på et sidreria (ciderspisehus). Her får du muligheden for at smage på ægte baskisk cider og nyde lokale retter til frokost. Nyd en spadseretur i San Sebastiáns gader, inden vi vender tilbage til Bilbao. Aftenen er igen din egen hånd, hvor du frit vælger, om du vil udforske byen eller slappe af på hotellet.


Billeder: San Sebastián / Glæd dig til et besøg på et sidreria.

Dag 4: Vinens verden i La Rioja

I dag bevæger vi os ind i landet mod Spaniens mest betydningsfulde vinområde, La Rioja. Området er meget anerkendt blandt vinentusiaster og ophav til bl.a. skønne Tempranillo-vine, der er både udtryksfulde og markante med deres dybe farve og smag af saftig, mørk frugt. Vi besøger en særlig bodega, hvor vi får indsigt i Rioja-vinene samt naturligvis, smager på dem – og nyder endnu en robust og dejlig frokost. Eftermiddagen er fri til en gåtur, afslapning og måske en kop kaffe i den maleriske middelalderby Laguardia. Herefter går turen tilbage til Bilbao. 


Billeder:  Vinmarker i La Rioja / Middelalderby Laguardia.

Dag 5: Farvel til Baskerlandet

En dejlig rejse fyldt med oplevelser, smagsindtryk og nye kulinariske indsigter, og fyldte maver, har nået enden. Vi siger agur og flyver hjem til Danmark.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Bilbao på dmi.dk her

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
6/10 - 10/10Se rejsetider KøbenhavnVin & Gastronomi i Nordspanien12.495,-Bestil
13/10 - 17/10Se rejsetider KøbenhavnVin & Gastronomi i Nordspanien
Efterårsferien
13.495,-Bestil
20/10 - 24/10Se rejsetider KøbenhavnVin & Gastronomi i Nordspanien11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

  • Fly København – Bilbao t/r
  • Fire nætter på 4* Hotel i Bilbao
  • Morgenmad
  • En pintxo-tour i Bilbao på 4-5 forskellige restauranter med vin, vand, cider m.m.
  • En heldagsudflugt til Santander med guidet tur i byen og lokal frokost inkl. vand/vin.
  • Heldagsudflugt til San Sebastian med guidet tur i byen og besøg på sidreria med god frokost. 
  • Heldagsudflugt til Riojadistriktet med vinsmagning og lækker frokost samt besøg i Laguardia.
  • Alle skatter og afgifter 
  • Alle transporter if. dagsprogram
  • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

  • Enkeltværelsestillæg fra 2.395 - 2.695 kr
  • Entréer, der ikke er nævnt i programmet
  • Forsikringer
  • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her