Skip to main content

Kroatiens smukke kyst

Solrige Kroatien med Kulturrejser Europa
Den solrige kyst langs Kroatien
Dubrovnik i Kroatien
Smukke Kroatien med Kulturrejser Europa
Kroatien i sommersolens varme med Kulturrejser Europa
Oplev Kroatiens skønne kystbyer med Kulturrejser Europa
Kroatien er i sandhed en arkitektonisk skønhed
Smukke kystbyer langs Kroatiens kyst med Kulturrejser Europa
Solrige Kroatien med Kulturrejser Europa
8 dage - pris pr. person fra
10.495,-
Bestil rejse

Kulturrejse til Kroatien

Rejs fra Dubrovnik til Brac, Hvar og eventyrlige Split

Bo på Kroatiens Adriaterhavskyst, som er en af verdens smukkeste kyststrækninger, og følg med på en rejse hvor storslåede natur- og kulturskatte ledsages af den gribende historie området emmer af. Oplev f.eks. Dubrovnik, der ligesom Trogir, er optaget på Unescos liste for verdens kulturarv. For de nysgerrige er der også mulighed for at tage på udflugt til Mostar i Bosnien, der er berømt for sin smukke stenbro, men også kendt for sin dramatiske historie. Rammen er sat i den hyggelige kystby Baska Voda, hvor der bliver rig lejlighed til at koble helt af, og nyde det azurblå Adriaterhav.

Derfor skal du rejse med os på kulturrejse til Kroatiens smukke kyst:

 • UNESCO byerne Trogir, Dubrovnik og Split
 • Minicruise til øerne Brac og Hvar
 • Mulighed for at besøge Mostar i Bosnien
 • Halvpension inkluderet
 • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Kroatiens smukke kyst:

Dag 1: Ankomst til Split, Besøg i Trogir (UNESCO) kørsel til Baska Voda (A)
Dag 2: Udflugt til Dalmatiens hovedstad, Split (M,A)
Dag 3: Dagen på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Mostar i Bosnien (UNESCO) (M,A)
Dag 4: Minicruise til øerne Brac og Hvar med frokost ombord (M,F,A)
Dag 5: Dagen på egen hånd (M,A)
Dag 6: Udflugt til Dubrovnik (M,A)
Dag 7: Dagen på egen hånd (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Split, kørsel til Baska Voda (A)

Vi lander i Split lufthavn, hvor vi mødes af vores rejseleder. Ankomsten er tidlig, og vi kan begynde oplevelserne med det samme i den gamle middelalderby Trogir, som ligger blot 5 km. fra lufthavnen, og er på en lille ø. Byen er på UNESCO’s liste for verdenskulturarv grundet dens smukke arkitektur i de smalle gader fra middelalderen. Vi kommer også på besøg i byens katedral og går omkring det gamle fæstningsværk.  

Det bliver en helt rolig byrundtur med god tid til at se sig omkring og få en kop kaffe inden vi kører en god times tid mod syd på den smukke kystvej til vores hotel.

Vi spiser aftensmaden på hotellet.

Havnepromenaden i Baska Voda (med Biokovo bjergkæden i baggrunden) samt Trogir set oppefra
Billede: Baska Voda.

Dag 2: Udflugt til Dalmatiens hovedstad, Split og besøg i Trogir (M,A)

Dagens udflugt går til Kroatiens næststørste by Split. Nu om dage er det landets maritime centrum med flådebase for militæret, og den vigtigste havn for passagertrafik. Som tilfældet er for mange af kystbyerne i Kroatien, har Split også haft en lang og mangfoldig historie præget af mange forskellige herskere. Den gamle bydels altoverskyggende seværdighed er den romerske Kejser Diolectians palads. Ruinerne er nogle af de bedst bevarede fra den romerske periode, og området, hvor paladset lå, beboes nu af 3.000 indbyggere, som en del af den gamle middelalderbydel. Efter den guidede byvandring er der tid på egen hånd til at gå på opdagelse i Split som, udover de mange gamle bygninger og museer, byder på moderne storbyliv med masser af forretninger, restaurater og caféer.  

Split har en lang og spændende historie, Kroatien
Billede: Trogir og Split.

Efter vores hjemkomst er dagens program overstået, og der er middag på hotellet.

Dag 3: Baska Voda på egen hånd eller tilvalgsudflugt til Mostar i Bosnien (UNESCO) (M,A)

Dagen kan bruges til ren afslapining i Baska Voda eller en udflugt til Mostar i Bosnien. Turen dertil i bus er et vidnesbyrd om den store variation af landskaber, som regionen har. Lige fra det frodige kystklima til de tørre, og til tider næsten westernagtige, landskaber, som findes væk fra kysten.

Ingen tvivl om, at Mostars absolutte vartegn er den smukke stenbro over Neretvafloden. Broen er bygget i den osmanniske periode i det 16. århundrede og optaget på Unescos liste over verdensarv. Byen har også en meget interessant og dramatisk historie at byde på - seneste påvirkninger kom under krigen på Balkan i 1990'erne. Byens største befolkningsgruppe i dag er kroatere, der udgør cirka 60 procent, mens de muslimske-bosniere udgør cirka 40 procent. Før krigen var Mostar en af de mest etnisk blandede byer, hvor serberne udgjorde omkring 30 procent af byens befolkning. Mostar er dog stadig i dag ret opdelt, og har primært kroaterne på den vestlige side af floden og bosniere på den østlige side. De forskellige kulturers sameksistens afspejles i byens arkitektur med mange kirker og moskéer.

Den smukke stenbro over Neretvafloden i Mostar, Kroatien
Billede: Den smukke stenbro over Neretvafloden i Mostar, hvor der også er mulighed for at nyde en kop kaffe.

Efter besøget i Mostar tager vi bussen tilbage til Baska Voda, hvor aftensmaden indtages på hotellet.

Dag 4: Minicruise til Brac og Hvar (M,F,A)

Dagens udflugt er til søs, med besøg på to af Adriaterhavets flotte øer, Brac og Hvar. På Brac gør vi et stop ved Kroatiens mest berømte strand: Zlatni Rat ved byen Bol. Herefter går turen videre mod øen Hvar, som ofte nævnes som en af verdens 10 smukkeste øer.  Undervejs på vores minikrydstogt serveres en frokost med alt godt fra havet.


Billede: Den berømte strand "Zlatni Rat" ved byen Bol, Brac.

Dag 5: Baska Voda på egen hånd (M,A)

Dagen er til hel fri disposition i Baska Voda. Det kunne være at stranden lokkede til en rigtig dase dag, eller hotellets mange faciliteter kunne nydes til en god afslappende dag ved poolen. Det kunne også være dagen, hvor en tur ind i Biokovo Nationalpark var sagen, hvor man kan nyde naturen og de flotte udsigter fra de mange vandrestier.

Dag 6: Udflugt til Dubrovnik (M,A)

Et garanteret højdepunkt på rejsen er besøget i Dubrovnik. Det er vanskeligt at opdrive en smukkere by, og tilnavnet: Juvelen er ingen overdrivelse. Den flotte beliggenhed helt ned til havet, for foden af høje bjerge, og med en gammel bydel centreret i et gigantisk fæstningsværk, gør at den lever op til sin tilnavn. Dubrovnik er dog ingen hemmelighed længere, og byen er det mest kendte rejsemål i Kroatien. Vi bliver ført rundt af vores lokalguide og får indblik i en stor del af byens over 1000-årige historie. Efter rundturen er der tid på egen hånd i de små hyggelige gader og stræder. Hvis man ønsker det bedste overblik, kan man tage på en vandring på byens mure. Et imponerende byggeri, hvor man vandrer på 4-6 meter tykke mure med en samlet omkreds på 2 km. Her kan man nyde udsigten af selve byen, men også bjergene i baggrunden, og havet på den modsatte side.

Dubrovnik består af bygninger fra både barokken og renæssancen, og har også gotiske bebyggelser
Billede: Dubrovnik.

Efter hjemkomsten får vi aftensmad på hotellet.

Dag 7: Baska Voda på egen hånd(M,A)

Rejsens sidste hele dag er på egen hånd i Baska Voda. Her kan man tage sin sidste dukkert, nyde en spadseretur på strandpromenaden eller tage ud i de nærliggende bjerge. Lejligheden til at nyde middelhavs-stemningen på byens caféer ligger naturligvis lige for.

Vi spiser afskedsmiddag på hotellet.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det bliver en ret tidilg morgenmaden inden vi bliver hentet af bussen, der kører os til lufthavnen i Split. Her venter flyet hjem til Danmark efter en ferie med uforglemmelige og kulturelle oplevelser. 

Kort

Kroatiens smukke kyst

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Split på dmi.dk her

 

 

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
1/10 - 8/10Se rejsetider KøbenhavnKroatiens smukke kyst10.495,-Få pladser tilbage

Prisen inkluderer:

 • Fly København-Dubrovnik t/r inkl. skatter og afgifter
 • 7 nætter på 4* hotel i Baska Voda i dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad)
 • En frokost
 • Transport og udflugter iflg. program
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.295
 • Tilvalgsudflugt til Mostar kr. 500 (min. 20 deltagere)
 • Administrationsgebyr kr. 95
 • Øvrige entreer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring


Hotel

Se andre populære rejser her