Skip to main content

Perler omkring Lissabon

Den bedste ferie vest for Lissabon


Portugals hovedstad Lissabon er omgivet af en sand perlerække af mindre byer og seværdigheder af stor kulturel betydning, som er nemme at besøge fra Lissabon. Vi har udvalgt en lille håndfuld af de allermest interessante.

Nazaré

Den lille hyggelige fiskerby Nazaré har en bred, dejlig strand og malerisk skønne hvide huse med røde tag. Navnet Nazaré fik byen ifølge legenden, da den sidste visigoter-konge sammen med en munk bragte en sort Madonna-statue til området.

Unikke havbundsforhold under havoverfladen ud for Nazaré betyder, at bølgerne bygger sig op og brækker på en måde, så de når at blive større end andre steder på kystlinjen her. Derfor tiltrækker det hvert år verdenseliten af surfere, og det er blevet noget af et tilløbsstykke indenfor Big Wave-kategorien. Verdensrekorden er sat på en 24 meter høj bølge (svarende til et 7-etagers hus) ud for den smukke portugisiske fiskerby.

Nazaré i Estremadura er en populær destination i Portugal
Billede: Nazaré

Cascais og Estoril

Cascais og Estoril ligger i bugten ud for Lissabon. De er en slags tvillingebyer ca. 30 km fra Lissabon, som nemt nås fra Lissabon med kystbanetoget eller en smuk køretur langs Lissabons svar på Strandvejen; Avenida Marginal.

Byerne er kendt for sine dejlige strande, som tiltrækker turister og beboerne i området. Fra slutningen af 1800-tallet var og er området sommerresort for den portugisiske kongefamilie og andre velhavere.

Cascais har et hyggeligt centrum med gågader, gamle charmerende huse, masse restauranter, bystrande og man fornemmer, at byen tidligere var et vigtigt fiskerleje. Der er stadigvæk fiskerbåde i bugten og nogle er trukket op på stranden midt i byen.
Estoril er fredelig og mondæn. Her er restauranter, en lækker strand og ikke det store handelsliv. Fælles for begge byer er, at man kommer helt tæt på de lokale, når man besøger Cascais og Estoril.

Du kan besøge Cascais og Estoril med Kulturrejser Europa på rejserne Cascais - Portugals Riviera og Langtidsferie på Lissabonkysten.

Den travle havneby Cascais vest for Lissabon har vidunderlige sandstrande, Portugal
Billede: Cascais

Sintra

Sintra er en hyggelig by, der ligger i bjergene tæt ved Lissabon. Det er et helt fantastisk område med eventyrlige paladser og slotte. Du kan opleve Pena Palace, som er et rigtigt eventyrslot. I midten af Sintra by, ligger kongeslottet Royal Palace med de to karakteriske skorstene og på en bakketop lidt uden for byen, kan du opleve det mauer-borgen, som er en ruin med en næsten intakt mur.

Bliv inspireret af alle vores rejser til Portugal med dansktalende rejseleder.

På en klar dag kan man se Palacio da Pena, Sintra fra Lissabon, Portugal
Billede: Palacio da Pena - Sintra

Óbidos

Óbidos er en hyggelig landsby med godt 3000 indbyggere. På trods af sin beskedne størrelse, er Óbidos værd at besøge. Den gamle del af byen er indenfor bymuren af borgen. Her er virkeligt charmerende med fine hvide huse, masser af blomster og små butikker. Óbidos emmer af historie med en omstridt fæstning med strategisk betydning for visigoter, maurere og portugisere.

Óbidos, Oeste, Portugal
Billede: Óbidos

På vores Rundrejse i Portugal besøger du både Cascais og Estoril, Sintra og Óbidos. Du kan på én og samme rejse få alt det bedste af Lissabonkysten.

Her kan du læse om attraktioner i Lissabon.