Skip to main content

Perler omkring Lissabon

Med Kulturrejser Europas oplevelsesmættede rejse Lissabon - søfarere, sporvogne og stolte tradtioner får du - ud over oplevelser i selve Lissabon - også masser af muligheder for at se de mange smukke seværdigheder, der ligger omkring Portugals hovedstad.

Lissabon er nemlig omgivet af en sand perlerække af mindre byer og seværdigheder af stor kulturel betydning. Vi har nøje udvalgt en lille håndfuld af de allermest interessante, så når du kommer hjem fra ferie, har du ikke bare været i Lissabon - også de følgende steder kan du føje til listen over oplevelser.

Nazaré

Den lille hyggelige by Nazaré har både en bred, dejlig strand og malerisk skønne hvide huse med røde tag. Navnet Nazaré fik byen ifølge legenden i det 7. århundrede, da den sidste visigoter-konge sammen med en munk bragte en sort Madonna-statue, der oprindelig var fra Nazareth, til området.

Der er stadig en del kultur og historie at opleve i den lille by med cirka 15 tusinde indbyggere. Blandt andet ligger der en flot gammel kirke i Nazaré. Også byens strand er noget særligt: I november 2011 satte en hawaiiansk surfer verdensrekord, da han surfede en 24 meter høj bølge ud for den smukke portugisiske landsby.

Nazaré i Estremadura er en populær destination i Portugal
Billede: Nazaré

Cascais

Også Cascais et stenkast fra Lissabon er kendt for sine strande, der i dag tiltrækker både rejsende fra udlandet og beboerne i Lissabon. I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af det 20. århundrede var byen resort for den portugisiske kongefamilie.

Cascais har et hyggeligt centrum, hvor den gamle stil er i god behold, og flere steder fornemmer man også, at byen tidligere var et vigtigt fiskerleje. Der er naturligvis stadig mulighed for at spise fisk og andet godt fra havet af meget høj kvalitet.

Den travle havneby Cascais vest for Lissabon har vidunderlige sandstrande, Portugal
Billede: Cascais

Sintra

Sintra ligger også lige ved Lissabon og er et helt fantastisk område med eventyrlige paladser og slotte.

På en klar dag kan man se Palacio da Pena, Sintra fra Lissabon, Portugal
Billede: Palacio da Pena - Sintra

Óbidos

Óbidos er en landsby med godt 3000 indbyggere. På trods af sin beskedne størrelse råder byen over en meget imponerende borg og bymur. Den lille by emmer af historie, og her lå da også en romersk bosættelse for mange, mange hundreder år siden.

Den lille by har på grund af sin strategisk vigtige beliggenhed været en omstridt fæstning for både visigoter, maurere og portugisere. I juli måned kan man opleve et middelaldermarked på borgen i Óbidos.

Óbidos, Oeste, Portugal
Billede: Óbidos

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt