Skip to main content

Oman - rejs sikkert til Den Arabiske Halvø

Oman: Rejs sikkert til Den Arabiske Halvø

Som turist er sikkerheden altid en høj prioritet på rejsen. Og det er ingen undtagelse, når rejsen går til Oman. Ørkenlandet, der ligger på Den Arabiske Halvø, er en mellemøstlig perle, der ofte overses af rejsende, hvilket er en skam. For Oman er et af de sikreste og mest fredelige lande i hele regionen. Samtidig byder det på en stor rigdom af kulturoplevelser og naturskønhed uden de bekymringer om sikkerheden, der kan være forbundet med andre destinationer.

Det er den skønhed og de oplevelser, vi så gerne vil dele med dig på vores rejse til Oman – det fortryllende ørkenland.

Kriminalitet i Oman: Kriminalitetsraten i Oman er ekstremt lav sammenlignet med mange vestlige lande. Som besøgende kan man trygt gå i gaderne, også i de store byer som f.eks. hovedstaden Muscat, uden at skulle bekymre sig om lommetyve eller anden kriminalitet.

Politisk stabilitet: Mange tænker uvilkårligt på politisk ustabilitet, når talen falder på Mellemøsten. Oman har imidlertid været både politisk og socialt stabilt i mange årtier. Omans regering har været kendt for at prioritere landets sikkerhed og økonomiske udvikling, hvilket bidrager yderligere til sikkerheden for besøgende.

Respekt for forskellige kulturer: Omans historie er præget af tolerance og respekt for forskellige kulturer og religioner. Landet, der er muslimsk, byder velkommen til besøgende fra hele verden og giver plads til forskellige overbevisninger og typer af livsstil.Imødekommende og gæstfri befolkning: Omanerne er kendt for deres venlighed og gæstfrihed over for turister. Som rejsende vil man finde lokalbefolkningen villig til at hjælpe og dele ud af både deres kultur og traditioner.

Sundhed og sikkerhed: Omans sundhedssystem er af høj standard, og nødhjælp er let tilgængeligt. Der er således ingen større sundhedstrusler, der gør Oman farligt at besøge.

Transport i Oman: Omans infrastruktur, når det gælder transport, er meget veludviklet. Lufthavnen i Muscat er moderne, og vejene er velholdte. Den offentlige transport er også både pålidelig og sikker.

Påklædning: Selv om man i Oman er meget åben over for andre måder at leve på, end man selv gør, er det respektfuldt at bære tøj, der dækker skuldre og knæ. Ikke mindst når du besøger religiøse steder. Så husk at pakke lange bukser og noget at tage over overkroppen.

Sprog og valuta: Det officielle sprog i Oman er arabisk, men mange både taler og forstår engelsk – især i byer og turistområder. Landet valuta hedder omanisk rial (OMR), men kreditkort accepteres bredt.

Så er det sikkert at besøge Oman? Svaret er et klokkeklart ja. Oman er hverken mere eller mindre farligt end så mange andre rejsemål, og landets imødekommende kultur, betagende naturskønhed og rige kulturarv gør det til en sand drømmedestination for vestlige turister med hang til eventyr. Så pak kufferten, og oplev Oman uden bekymringer.