Skip to main content

Lissabon

I Lissabon oplever du en helt særlig stemning. Byen er en blanding af moderne storby og det historiske centrum i en stor hedengangen søfarernation. Beliggenheden på syv bakker ned til floden Tejo - og ikke langt fra havet - bidrager også med udsigter og charme. Med Kulturrejser Europas rejse; Lissabon - søfarere, sporvogne og stolte traditioner stifter du bekendtskab både med storbyen Lissabon og Portugals kulturelle og historiske centrum.

Rundt om i Lissabons gader og på byens pladser finder du rigelige vidnesbyrd om byens prægtige fortid. Faktisk er Lissabon Vesteuropas ældste hovedstad - og i byens storhedstid også Europas rigeste. Et stort jordskælv i 1755 ødelagde dog store dele af byen, men det har så til gengæld givet Lissabon et mere moderne præg mange steder, da byens arkitekter kunne få lov at bygge op fra bunden.

Noget særligt ved Lissabon er de forskellige kvarterer i byen. De adskiller sig i udpræget grad fra hinanden, og derfor opleves det, som om du besøger flere forskellige mindre byer, når du bevæger dig rundt i Lissabons gader.

Lissabons bydele

Baixa er et godt sted at starte og Lissabons kommercielle centrum. Rua Augusta løber ned gennem bydelen under en triumfbue og ender på en stor plads ned til floden. Der er flere hyggelige gader i området, hvor du kan nyde gode fiskeretter om aftenen. Området blev genopbygget efter jordskælvet i 1755, så gaderne er lige og nemme at finde rundt i.

Mod vest fra Baixa - lidt op ad bakke - ligger Chiado med lidt flere lokale og mere hyggelige forretninger, hvor de internationale mærker dominerer meget i Baixa. Gaderne er mere snoede heroppe i Chiado, men her er også åbne pladser, og alt virker meget lyst og velholdt.

Fortsætter du endnu længere op ad bakken, kommer du ind i Bairro Alto. Her går mange af de lokale i byen om aftenen og hører fado efter at have spist på en af bydelens mange gode restauranter. Senere på natten er her også et aktivt natteliv, og hele kvarteret har en hyggelig atmosfære over sig. Det er også på vejen op og ned fra Bairro Alto, at du kan køre med den specielle skæve sporvogn, der kører ned til Baixa.

Alfama ligger på den anden side af Baixa i forhold til Bairro Alto. Alfama hører til den ældste del af Lissabon, og en stor del af området blev ødelagt af jordskælvet, men alligevel står nogle af de vigtigste overlevende bygninger i netop dette kvarter. Helt oppe på toppen af den bakke, som Alfama omkranser, ligger borgen Castelo São Jorge. Et imponerende bygningsværk med en fantastisk udsigt over Lissabon og Tejo.

Rejser til Lissabon

Vi har flere rejser til Lissabon. Rejsen Lissabon - søfarere, sporvogne og stolte traditioner er en 7 dages storby- og kulturrejse, hvor vi bor på 4 stjernet hotel. Rejsen er krydret med tre udflugter og en byvandring i Lissabon.

Derudover tilbyder vi dig rejsen Luksuriøse Lissabon, som er en 6 dages storbyferie. Vi bor midt i Lissabons hjerte og det er den perfekte base for en storbyferie. 

Se flere rejser til Portugal - herunder Lissabonkysten her

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt