Skip to main content

Vidunderlige Amalfi

Vidunderlige Amalfi - udsigt over Amalfikysten
En kystby på Amalfikysten
Vandretur på Citronstien
Et glas vin med udsigt over Amalfikysten
Pompeji på Amalfikysten
Pompeji og vesuv
Havnen i Maiori, Italien
Både i vandet ud for Amalfikysten
Citroner og historiske bygninger
8 dage - pris pr. person fra
10.495,-
Bestil rejse

Kulturrejse til Amalfi i 2024

Oplev den vidunderlige kyst

Denne populære rejse er for dig, der vil opleve Vidunderlige Amalfis helt enestående skønhed - nøjagtig som de tusindvis af danskere, der de senere år har rejst med os på denne rejse, har gjort det. Igen i 2024 indeholder rejsen et godt hotel i Maiori med morgenmad, fem middage på en lokal restaurant i byen samt et varieret udflugtsprogram med dansk rejseleder og flere frokoster inkluderet.

Derfor skal du rejse med os til Vidunderlige Amalfi:

 • Vi har solid erfaring og er eksperter på Amalfikysten
 • Direkte fly til Napoli fra København
 • Inkluderet halvpension (2 x frokost og 5 x aftensmad) på udflugter eller lokale restauranter
 • Inkluderer gå-tur på Citronstien og sejlads ved kysten
 • Inkluderer besøg i Ravello og guidet rundvisning på Pompeji
 • Dansktalende rejseleder

Maiori og Ravello

Amalfikystens længste strandpromenade ligger i ”vores by” Maiori. En lille italiensk by, hvor lokalbefolkningen bruger hovedgaden som både dagligstue, beskedcentral og legeplads. Kontrasten til den ægte italienske hverdagsstemning i Maiori er Ravello - en lille bjergby præget af store herskabelige paladser, grønne parker, enestående udsigter og moderne verdensarkitektur.

Udover et besøg i Ravello vandrer vi også på den duftende Citronsti - en vandretur, der kræver gode ben på stiens mange trappetrin. Dog er den larmende stilhed i bjergene og de skønne udsigter alle anstrengelserne værd.

Amalfi by og Capri

En sejltur langs den smukke kyst er naturligvis inkluderet, og samme dag besøger vi Amalfi by, hvor vi spiser en god frokost. På den ene ekstraudflugt til den fascinerende ø Capri, kan vi blive klogere på Den Blå Grotte, Faraglioni-klipperne, Kejser Tiberius Villa Jovis og den svenske læge Axel Munthes villa San Michele.

Vulkanen Vesuv og Pompeji

På den anden ekstraudflugt til den mystiske vulkan Vesuv får vi lov at beundre det store krater, og efterfølgende bliver vi belønnet med frokost midt i de berømte vinmarker. Finalen på denne syditalienske rejse i 2024 bliver den romerske ruinby Pompeji, hvor lokalguiden indvier os i byens mange hemmeligheder.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram for Vidunderlige Amalfi:

Dag 1: Ankomst til Maiori og middag på lokal restaurant (A)
Dag 2: Byvandring og vandring på Citronstien (M,A)
Dag 3: Udflugt til Ravello (M,A)
Dag 4: Fri til egne oplevelser eller ekstraudflugt til øen Capri (M,A)
Dag 5: Sejltur langs kysten, besøg i Amalfi med frokost (M,F)
Dag 6: Fri til egne oplevelser eller ekstraudflugt til vulkanen Vesuv med frokost* på vingård (M,F*,A)
Dag 7: Pompeji med let frokost (M,F)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

* Frokost på dag 6 indgår kun ved tilkøb af ekstraudflugten til Vesuv.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på dagsprogrammet. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen, og udflugterne gennemføres evt. sammen med en af vores andre grupper.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Maiori og middag på hotellet (A)

Efter ankomst til Italien kører vi til vores hotel i Maiori på Amalfikysten, hvor eftermiddagen er til fri disposition, inden vi mødes til middag på en lokal restaurant i byen og nyder den gode udsigt og den hyggelige atmosfære.

Dag 2: Byvandring i Maiori og vandretur på Citronstien (M,A)

Efter en god nats søvn skal vi lære vores by Maiori at kende. Rejselederen er naturligvis i front på denne byvandring, der går langs strandpromenaden til byens egentlige centrum, hvor forretninger og restauranter ligger dør om dør. Der orienteres om byens historie men også om bybusserne, hvor man køber billetter, frimærker og meget mere. For de der har en udmærket fysisk formåen, er der mulighed for at vandre på Citronstien.

Vi går op til Maioris største kirke, hvorfra opstigningen begynder. Citronstien har fået sit navn på grund af de mange citronplantager, som vi passerer undervejs på den ca. 1½ - 2 timer lange vandring, som går op i ca. 100 meters højde over havet. Sandsynligheden for at møde de lokale arbejdsheste eller mulddyr undervejs er stor, så vi er virkelig kommet ud på landet, selv om vi bare er ganske få meter fra selve Maiori. Vi går på trapper og naturstier på den smukke bjergside, så gode vandresko eller vandresandaler med hårde såler anbefales. Vi har fantastiske udsigter undervejs og holder naturligvis både fotostop og drikke-vand-pauser. Nedstigningen til nabobyen Minori er spektakulær, og vel fremme bliver der god tid til at nyde den lille by. 

I Minori besøger vi en lille familiedrevet "limoncello-fabrik” for at se, hvordan man laver den berømte citronlikør ”limoncello”, og vi smager på andre spirituøse specialiteter. Den smukke basilika Santa Trofimena og villaen Marittima Romana er Minoris arkitektoniske og arkæologiske stoltheder man bør besøge. Nyd også en af de mange fantastiske kager hos Italiens berømte mesterkonditor og officielle leverandør til Vatikanet, Salvatore De Riso. Sal De Riso er et obligatorisk stop for alle dem med en sød tand og hang til godt bagværk. Smag den berømte ”Delizia al Limone" – Amalfikystens citronkage -  måske akkompagneret af et glas prosecco. Gå på opdagelse i de små maleriske gader i skønne Minori eller spis en god frokost på en af de hyggelige lokale restauranter. På vejen tilbage kan man vælge at vandre ad Citronstien igen eller den lettere kystvej, hvor vi er tilbage i Maiori på blot 15-20 minutter. Retur foregår normalt på egen hånd.

Vandring på Citronstien, Amalfikysten
Billede: Vandring på Citronstien.

Dag 3: Ravello (M,A)

I dag skal vi besøge Amalfikystens smukkeste og mest romantiske by, Ravello, der ligger på en fremskudt bjergryg 350 meter over havet. Vi kører ad Tramontidalen og passerer grønne vinmarker og smuk kastanjeskov i maleriske landlige omgivelser. 

Vi starter vores besøg på Hotel Bonadies, der er et historisk hotel – og et af de ældste hoteller i Ravello – med stor betydning for dansk kunst. Det var nemlig på Hotel Bonadies, at P.S. Krøyer malede det berømte maleri ”Vinstue i Ravello” under sin bryllupsrejse med Marie Krøyer i 1890. Du oplever arnestedet, hvor Krøyer sad og malede værket. Vi fortsætter i Krøyers fodspor på vej mod byens centrum, hvor gamle palæer nu er omdannet til fornemme hoteller. Her møder vi de steder hvor han forevigede Amalfikystens skønhed med sin pensel. 

Byen har fået desuden fået tilnavnet, Musikkens by, på grund af de mange klassiske koncerter, der afholdes året rundt. Ravello er også berømt for den interessante domkirke og de store pragtvillaer Villa Rufolo og Villa Cimbrone med imponerende parker og uforglemmelige udsigter. Vi går en fælles tur rundt i den lille by, som er delvis bilfri, og fra domkirkepladsen kan vi kigge over til Scala. Er der stemning for det, går vi en tur ud til Villa Cimbrone, hvor vi finder en af de mest spektakulære udsigter Amalfikysten kan byde på (entré er ikke inkluderet). Turen fra domkirkepladsen tager ca. 20 minutter, og undervejs kan man beundre flere af byens interessante bygninger, bl.a. klostergården i San Francesco-klostret, hvor P.S. Krøyer malede under sin bryllupsrejse i 1890. Der er god tid til at opleve byens mange attraktioner og nyde en god frokost, inden vi kører tilbage til Maiori midt på eftermiddagen.

Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til Capri (M,A)

Fra havnen i Maiori sejler vi til Capri, en tur på ca. 1½ time. Her hentes vi i bus og kører på til Anacapri, hvor man bl..a finder San Michele kirken og Axel Munthes villa. Man er naturligvis også velkommen til på egen hånd at blive i Capri by eller besøge Den Blå Grotte, istedet for at tage med til Anacapri. Alle får udleveret en enkeltbillet til øens offentlige transport som kan bruges fx fra Anacapri til Capri by eller havnen i Marina Grande, hvor vi mødes igen ud på eftermiddagen når vi skal retur med båden til Maiori. Sidst på eftermiddagen mødes vi atter på havnen i Marina Grande og tager båden tilbage til Amalfikysten.

Capri har så uendeligt meget at byde på, at det slet ikke kan nås på en enkelt dag. Vi har taget konsekvensen af de forskelligartede ønsker og tilbyder derfor en dag på Capri, hvor man kan sammensætte sit helt personlige program, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd.

Øen er en af de smukkeste øer i Middelhavet og har været et yndet turistmål siden de romerske kejsere byggede deres imponerende villaer. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille ø, som er noget af det mest eksklusive Italien kan byde på. På trods af den massive turiststrøm er det stadig muligt at finde fred og ro til fordybelse, hvis man blot går et lille stykke væk fra de største attraktioner.

For mange står Den Blå Grotte som det absolutte højdepunkt, andre vil besøge Kejser Tiberius' Villa Jovis eller den svenske læge Axel Munthes villa San Michele. Den lille stolelift til øens højeste punkt Monte Solaro er også populær, mens andre foretrækker at shoppe i de dyre butikker i Capri by eller drikke kaffe på torvet La Piazzetta. Udsigten fra Augustus have kan tage pusten fra de fleste, og at stå ved den naturlige bue Arco Naturale og kigge ned i det blå dyb, er en oplevelse man ikke glemmer. Dette er blot nogle få af de mange muligheder for at tilbringe en uforglemmelig dag på den skønne ø.

Udsigt fra øen, Capri. Italien.
Billede: Udsigt fra øen Capri.

På turen til Capri er det altid godt at medbringe en vis portion tålmodighed, da der kan være ventetid flere steder. Øen er et yndet turistmål, og derfor vil man flere steder opleve kødannelse, fyldte busser og til tider lidt kaotiske tilstande. Det er en del af præmissen for at besøge Capri, og de fleste vælger at betragte dette som en del af den syditalienske lokalkolorit.

Vi er tilbage i Maiori først på aftenen, og husk gerne en vindtæt jakke, da det kan være køligt at sejle både morgen og aften. Faciliteterne ombord er begrænsede, så medbring lidt snacks og vand. På båden findes der et eller to toiletter. 

Dag 5: Sejltur langs kysten, besøg i Amalfi med frokost (M,F)

I dag skal vi ud at sejle, hvilket nok er den smukkeste måde at opleve Amalfikysten på. Vi går til havnen i Maiori, hvor vi stiger ombord på vores private båd. Vi passerer de små byer Minori og Atrani, mens vi kan kigge op på Ravello, som ligger stolt knejsende på sin klippe 350 meter over havet. I første omgang passerer vi Amalfi og sejler et lille stykke videre ud mod Conca dei Marini, hvor vi bl.a. kan beundre nogle af de store grotter i bjergene, den naturlige klippebue og flere af de berømte hoteller og villaer, som ligger lige ned til vandet. Vi sejler tilbage til Amalfi, som er kystens hovedby, og efter en kort byvandring er der god tid til at kigge på byens mange attraktioner.

I middelalderen var Amalfi sammen med Genova, Pisa og Venedig én af de i alt fire sørepublikker og dermed en af de absolutte stormagter i Middelhavet. Byens arkitektur er præget af de mange forskellige folkeslag, som har huseret på kysten, og nogen vil sikkert finde den meget arabiskpræget med små overdækkede gader, som snor sig i alle retninger.

Amalfi er i virkeligheden en forholdsvis lille by med ca. 5.000 indbyggere og er koncentreret omkring den lange hovedgade, der går fra havnen og ind i Mølledalen. Her kan man også finde det interessante papirmuseum, som fortæller historien om byens produktion af håndlavet papir, ligesom der er mulighed for at besøge det nyåbnede museum, som er indrettet i de gamle arsenaler (skibsbygningshaller) fra middelalderen. Amalfis imponerende domkirke med det tilhørende Paradiskloster er et must, og der er tid til en kop formiddagskaffe på et af byens gode konditorier.

Vi spiser en god frokost på en hyggelig restaurant i Amalfi, hvorefter vi sejler retur til Maiori midt på eftermiddagen.

Dag 6: Fridag eller ekstra udflugt til vulkanen vesuv med frokost på vingård (M,F,A)

Vulkanen Vesuv dominerer hele området omkring Napoli, og for mange er det en drøm at stå på toppen af en aktiv vulkan og kigge ned i det store mørke dyb. Tilbage i romertiden var der ikke mange, der havde overvejet, at det store bjerg rent faktisk var en vulkan. Det gik op for alle den 24. august år 79 e.Kr., da Vesuv havde sit mest berømte udbrud, som endte med at begrave de nærliggende byer Pompeji og Herculanum. Vesuv er stadig en aktiv vulkan og betragtes som en af de farligste i verden, selv om den ikke har rørt på sig i mange år. Alligevel er det muligt at gå hele vejen op til det imponerende krater, hvor der ikke skal meget fantasi til at forestille sig, hvad der vil ske, når den engang atter går i udbrud. Turen op til selve krateret tager ca. 30 minutter, og vi belønnes med en fantastisk udsigt over kysten og havet. Lukkede vandresko anbefales, lige som det er en god idé at have en jakke med på Vesuv, da der kan blive koldt på toppen.

Napoli og vulkanen Vesuv, Italien
Billede: Mulighed for ekstra udflugt til vulkanen Vesuv med frokost på vingård.

Efter besøget på Vesuv kører vi ned til foden af vulkanen, hvor vi skal besøge en af de lokale vingårde, som har været i den samme families eje i tre generationer. Vinen som dyrkes på Vesuvs skråninger er helt speciel, da "jorden" jo består af vulkanske stenmasser. Den mest berømte af de lokale vine er Lacryma Christi (Kristus' tårer), og den fås både i en hvid og en rød udgave. Vi hører om vinproduktionen, mens vi går en tur gennem vinmarkerne, og her kan vi også se, hvordan de gøder "jorden" naturligt med bønner. Vinmarkerne ligger i den fredede naturpark omkring Vesuv, og de vilde kaniner som lever i området er derfor også fredede. De nye vinplanter er det rene slik for kaniner, så derfor er det nødvendigt at beskytte dem med plasticrør, som stikker op alle vegne. Vi skal naturligvis også smage stedets forskellige vine (som kan købes med hjem), mens vi spiser en herlig frokost med gode lokale retter. Midt på eftermiddagen går turen tilbage til Maiori efter en uforglemmelig dag ude i naturen.

Rejsens sidste fælles-middag spiser vi på Hotel Sole.

Dag 7: Guidet rundvisning i Pompeji (M,F)

Efter morgenmaden kører vi til den romerske ruinby Pompeji, som blev begravet af aske under Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Pompeji betragtes af mange som turens absolutte højdepunkt og er finalen på denne rejse. Det er en helt unik oplevelse at færdes i de gamle romerske gader og prøve at forestille sig ”jordens undergang” for knap 2.000 år siden. Vores lokalguide giver os et interessant indblik i byens historie og dagligliv, og vi besøger både offentlige bygninger og private boliger. Der bliver også tid til en let frokost inden turen går tilbage til hotellet.

Kulturrejse med udflugt til Pompeji
Billede: Udflugt til Pompeji.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi spiser morgenmad og sætter kursen mod Napoli lufthavn og indleder hjemrejsen mod Danmark.

Kort

Kort over rejsen Vidunderlige Amalfi

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Maiori på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur for rejsen Vidunderlige Amalfi

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
27/4 - 4/5Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.495,-Udsolgt
4/5 - 11/5Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.495,-Udsolgt
11/5 - 18/5Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.495,-Udsolgt
18/5 - 25/5Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.495,-FORESPØRG
25/5 - 1/6Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.495,-FORESPØRG
1/6 - 8/6Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.995,-Få pladser tilbage
8/6 - 15/6Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.995,-Udsolgt
31/8 - 7/9Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.995,-Bestil
7/9 - 14/9Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.995,-Få pladser tilbage
14/9 - 21/9Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.995,-Bestil
21/9 - 28/9Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.995,-Bestil
28/9 - 5/10Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.995,-Få pladser tilbage
5/10 - 12/10Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.495,-Bestil
12/10 - 19/10Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Amalfi10.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly fra København til Napoli t/r
 • Syv nætter på hotel i Maiori
 • Morgenmad, to frokoster samt fem middage
 • Byvandring i Maiori
 • Vandring på Citronstien
 • Udflugt til Ravello
 • Sejltur langs Amalfikysten og besøg i Amalfi
 • Udflugt til Pompeji (entré inkluderet)
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelse, fra kr. 1.595
 • Dobbeltværelse til én person med balkon og skrå havudsigt, fra kr. 2.295
 • Dobbeltværelse med vindue og skrå havudsigt, fra kr. 195 pr. person
 • Dobbeltværelse med balkon og direkte havudsigt, fra kr. 595 pr. person
 • Dobbeltværelse med stor vestvendt terrasse og skrå havudsigt, fra kr. 595 pr. person
 • Ekstra udflugt til Capri, kr. 600 pr. person (bestilles sammen med rejsen)
 • Ekstra udflugt til vulkanen Vesuv med frokost på vingård, kr. 600-650 pr. person (bestilles sammen med rejsen og senest 35 dage før afrejse)
 • Øvrige entréer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Byskat i Maiori, ca. 4€ pr. nat pr. person, betales på hotellet
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

  Entréer (ca. priser i 2024):
 • Villa Cimbrone, Ravello 10 euro
 • Villa Rufolo, Ravello 10 euro
 • Villa San Michele, Capri 8 euro
 • Den blå grotte, Capri 26 euro
 • Augustus have, Capri 1 euro
 • Villa Jovis, Capri 2 euro
 • Svævebane til Monte Solaro, Capri 10 euro t/r og 7,50 euro for én vej

Hotel

Se andre populære rejser her