Skip to main content

Caminito del Rey - Kongens lille sti - ved Malaga i Andalusien

Caminito del Rey - Kongeruten

Caminito del Rey - Kongens lille sti - i nærheden af Malaga i Andalusien, nyder slet ikke samme berømmelse som Camino de Santiago i Nordspanien. Men efter en gennemgående restaurering, har den gamle smalle sti langs bjergsiden, fået sin renæssance.

Forbandt to vandkraftværker

Kongens lille sti er fra 1901, hvor det blev besluttet, at arbejderne på to vandkraftværker ved henholdsvis vandfaldet Chorro og vandfaldet Gaitanejo havde behov for en smutvej mellem de to arbejdspladser. Det tog fire år at bygge Kongens sti. Den stod færdig i 1905. I årene derefter blev ruten brugt flittigt af arbejdere ved de to vandkraftværker, når der skulle transporteres materialer eller laves inspektioner. Ruten fik dog først navnet Caminito del Rey i 1921, da Kong Alfonso XIII krydsede den for at indvie dæmningen Conde del Guadalhorce.

Caminito del Reys renæssance 

Kongens lille sti skaber en rute mellem de små byer Ardales og Àlora. En del af ruten består af en gangbro langs klipperne, og over i kløften, 100 meter over floden ved El Chorro. Gangbroens 1 meter brede sti bestod oprindelig af beton, som lå på stålskinnerne rundt langs klipperne. Slid og dårlig vedligehold resulterede i at stien gik i forfald, og mange steder var der kun stålskinnerne tilbage. Stien blev farlig at færdes på, og blev lukket af de lokale myndigheder i år 2000. 

5 år senere genåbnede Caminito del Rey. Det der en gang var verdens farligste gangbro er nu en svimlende sikker oplevelse for livet. Efter en af de vigtigste restaureringer, foretaget i Malaga Provinsen, er Kongens lille sti genåbnet i foråret 2015. Dette med stor succes og glæde for den aktive turisme i området.

Er du interesseret i vandreferier? Se vores udvalg af vandreferier med Kulturrejser Europa.

 

 

 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt