Skip to main content

Toppen af Alperne med Gletsjer-ekspressen

8 dage - pris pr. person fra
20.995,-
Bestil rejse

Rejs med Gletsjer-ekspressen

Høje tinder, dybe dale og smukke søer glider forbi på denne rejse gennem bjergtagende natur med besøg i både Schweiz og Norditalien. Fra krystalklare Italienske søer omkranset af høje bjerge til underskønne togrejser i Schweiz – hvor Bernina- og Gletsjer-ekspressen byder på udsigter af usædvanlig skønhed mens vi passerer gletsjere, skove, krydser floder og dybe dale

Derfor skal du rejse med os til Schweiz og Italien:

 • Spektakulære togture i Schweiz med Gletsjer-ekspressen og Gornergrat Bahn
 • Togture i Italien med Bernina-ekspressen og Centovalli-banen
 • Din bagage fragtes i vores bus, mens du nyder togturene
 • Gode hoteller i Schweiz og Italien
 • Bådtur på Maggioresøen
 • Bo ved bredden af Lago Maggiore i den historiske ferieby Stresa
 • Tid på egen hånd i fantastiske landskaber

Først nyder vi det skønne Italien, hvor naturlige højdepunkter findes ved de eksklusive nordlige søer; Lago Maggiore og Comosøen. Her venter glamourøse fortællinger om aristokratiske villaer og Europas bedre borgerskab.

Derefter følger spektakulære togrejser, der begynder i Italien og tager os over høje bjergpas til Schweiz, med Bernina-ekspressen. På den verdensberømte Gletsjer-ekspres i Schweiz – en af verdens smukkeste togrejser, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste – bliver oplevelserne ikke mindre – hvor floder krydses og tunneller passeres i roligt tempo, og vi nyder en frokost. Elsker man bjerge og togbaner – så er der en særlig oplevelse i Matterhorns skygge i vente, når vi stiger ombord på den historiske Gornergrat Bahn.

Denne rejse, fra toppen af de schweiziske alper til dalene ved de celebre italienske søer, har derfor alt, hvad man som ægte natur-, tog- og livsnyder kan ønske sig.

Kort dagsprogram for Toppen af Alperne med Gletsjer-ekspressen:

Dag 1: Ankomst til Milano. Kørsel til Stresa (A)
Dag 2: Lokalbanen fra Stresa til Domodossola. Herfra til Locarno (CH) med Centovalli-banen. Sejltur på Lago Maggiore (M)
Dag 3: Fridag i Stresa (M)
Dag 4:
Kørsel til Tirano. Bernina-ekspressen til Tiefencastel (M,A)
Dag 5: Togrejse med Gletsjer-ekspressen fra Tiefencastel til Zermatt via Oberalp-passet (M,F,A)
Dag 6: Dagen på egen hånd i Täsch (M)
Dag 7: Udflugt med tog til Zermatt. Bjergbanen Gornergrat (M)
Dag 8: Kørsel til Milano. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens dagsprogram grundet lokale forhold.
Flere af de byer vi besøger er ikke særligt egnede for gangbesværede, hvorfor du vil få mest ud af rejsen, hvis du er almindeligt godt gående.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Milano. Kørsel til Stresa (A)

Efter ankomsten til Milano tager vi sammen med rejselederen turen til Stresa ved Maggioresøen. Efter indkvatering på hotellet går vi i restauranten og spiser aftensmad. Der er rig mulighed for at gå en tur ud bagefter og nyde den hyggelige by og dens hyggelige caféer. 

Dag 2: Togrejse fra Domodossola til Locarno med Centovalli-banen. Sejltur på Lago Maggiore (M)

Rejsens første togoplevelse venter fra morgenstunden, når vi tager det lokale tog til byen med det smukke navn, Domodossola. Herfra afgår en af de smukkeste Italienske togstrækninger, Centovallibanen, til schweiziske Locarno. Det er en rigtig bjergbane med smalle snoede spor, tæt på bjergsider, over broer og floder. Locarno, der er kendt for det mildeste klima i Schweiz, er der tid til at gå på opdagelse og købe frokost. Man kan gøre sig nogle interessante iagttagelser om forskellene på den schweiziske og italienske side af samme sø, som vi bor ved i Italien. 


Billede: Det er ikke svært at læne sig tilbage og nyde når man ankommer til Locarno.

Vi bliver hentet af vores bus og kørt tilbage langs Maggioresøens østlige bredder, og når vi kommer til Pallanza tager vi sidste stræk til Stesa med båd. Tilbage i Stresa har vi aftenen på egen hånd.
 
Tag med til Zermatt Gornergrat bahn
Billede: En bådtur på Lago Maggiore er den perfekte afslutningen på dagen.

Dag 3: Fridag i Stresa (M)

Dagen er til fri afbenyttelse i Stresa, hvor man ud over hotellets gode faciliteter også kan tage på besøg på de Borromeiske Øer. Det er tre mindre øer i søen tæt ved Stresa, som er gode rekreative og historiske områder, der kan tjene som frokostdestination, hvis man ikke vil ind og se det flotte Pallazzo Borromeo på Isola Bella, der viser områdets rigdom og samt smuk have-arkitektur. 


Billeder: Smukke Stresa - du har dagen til fri disposition. Måske en sejltur til de Borromeiske Øer eller et besøg i en af nabobyerne frister?

Dag 4: Kørsel til Tirano. Bernina-ekspressen til Tiefencastel (M,A)

Vores togeventyr fortsætter i dag med en ægte klassiker, når vi skal med Bernina-ekspressen fra Tirano. Her kommer vi til efter halvanden times kørsel – og kan nyde udsigterne mens vi nærmer os Tirano, hvor toget kører fra. Bernina-ekspressen hører til en af verdens smukkeste togrejser med udsigter til høje tinder og gletsjere, når vi bevæger os op mod grænsen til Schweiz og videre mod banens højeste punkt i 2200 m. højde.

I Tiefencastel møder vi bussen og kører den korte vej til hotellet, hvor vi også får aftensmaden. 


Billede: Bernina-ekspressen tager dig med op i skønne højder på en af verdens smukkeste togruter.

Dag 5: Togrejse med Gletsjer-ekspressen fra Tiefencastel til Zermatt via Oberalp-passet (M,F,A)

Et af de store eventyr venter os på dagens togrejse, som går fra Tiefelcastel til Zermatt på den UNESCO-beskyttede Gletsjer-ekspres. Toget vi rejser med er kendt som: Verdens langsomste eksprestog, hvilket ikke er så mærkeligt endda, da toget skal forcere store højder og snoede spor. Vi kører gennem dybe dale, lange tunneller og høje bjergpas - fra ca. 600 meters højde i Chur helt op over 2000 meter ved Oberalp-pass.

Undervejs får vi serveret frokost på toget, og kan nyde den smukkeste natur i ro og mag. Det er overdådig slow-travel, når det er bedst. Ved ankomsten i Zermatt tager vi et lille tog til Täsch/Blatten, hvor aftensmaden venter os efter vi har indlogeret os i en rigtig bjergby. 


Billeder: 
Mageløse udsigter fra Gletsjer-ekspressen.

Dag 6: Dagen på egen hånd i Täsch/Blatten (M)

Dagen er fri til egne alpeoplevelser – og der er let adgang til naturoplevelser i verdensklasse. Rejselederen er behjælpelig med forslag.

Dag 7: Udflugt med tog til Zermatt. Bjergbanen,Gornergrat (M)

En fantastisk dag venter efter morgenmaden. Vi ankommer med lokaltoget til Zermatt, der også er et af de mest berømte skisportssteder i Schweiz, hvor der er adgang til at stå på ski i både Schweiz og Italien. Herefter tager vi en af de mest berømte bjerg(tog)baner videre op i terrænet: Gornergrat Bahn, der både historisk og teknisk er noget helt særligt, da den er bygget tilbage i 1898 - og elektrificeret helt fra begyndelsen. Turen med bjergbanen tager os helt op over 3000 meter over havets overflade til udsigten (hvis vejret bare er nogenlunde klart) mod det vel nok mest berømte bjerg af dem alle i Alperne, Matterhorn. Med sine næsten 4500 meter og ikoniske form ser det næsten for perfekt ud til at være virkeligt.


Billede: Bjergbanen fra Zermatt till Gornergrat med prægtige Matterhorn i baggrunden.

Efter besøget med Gornergrat Bahn tager vi banen ned til Zermatt igen, og har tid på egen hånd, inden vi vender tilbage til hotellet i Täsch/Blatten, hvor resten af dagen og aftenen er på egen hånd.

Dag 8: Kørsel til Milano. Hjemrejse (M)

Inden vi kører til lufthavnen i Milano efter en uge med storslået natur og panoramiske togture, gør vi et stop eller to for at få lidt flere oplevelser med inden turen atter går mod Danmark.

Kort

Kort over jeres rejse rundt i Schweiz

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
25/9 - 2/10Se rejsetider KøbenhavnToppen af Alperne - med Gletsjerekspressen20.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Milano t/r København med SAS
 • 3 nætter på 4* Grand Hotel Bristol i Stresa
 • 1 nat på 3* hotel i Tiefencastel
 • 3 nætter på 4* hotel i Täsch
 • Morgenmad, 1 frokost og 3 middage
 • Togbillet: Centovalli fra Domodossola til Locarno (CH)
 • Togbillet: Bernina-ekspressen fra Tirano til Chur
 • Togbillet: Gletsjer-ekspressen fra Chur til Brig
 • Togbillet: Täsch – Zermatt
 • Bjergbanebillet: Gornergrat Bahn
 • Sejltur på Lago Maggiore
 • Transport og udflugter if. program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 2.195
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel

Overnatning Dag 1 - 4

Hotel Grand Bristol

Hotel Grand Bristol

Se andre populære rejser her