Skip to main content

Andalusiens højdepunkter - fra maurisk højborg til katolsk imperium

Status:
Udsolgt

Rundrejse i Andalusien

Andalusiens største seværdigheder på én rejse

Dette er rejsen for dig, som har interesse i den Iberiske halvøs spændende historie og navnlig denne, kulturelt, mest autentiske, del af Spanien. Du oplever det bedste af, hvad Andalusien byder på. - og dette i selskab med dansktalende rejseleder.

Pittoreske Ronda med sin enestående beliggenhed, bjergtager enhver. Storslåede Sevilla, Andalusiens hjerte og regionens kulturelle sjæl, emmer af liv og magi. La Mesquita, højdepuntet i det gamle Cordoba - en af de ældste kontinuerligt beboede byer i verden samt det imponerende og berømte maurerpalads Alhambra i byen Granada. Det bliver ikke større når vi taler om Spanien og landets historie. Naturen vi bevæger os igennem er ligeledes storslået og maden... Maden er andaluserens stolthed. Forkæl dig selv med tapasretter og vin hos de lokale i sidegaderne, fremfor "international mad" på hovedstrøgene, for det fuldender hele oplevelsen og gør opholdet og rejsen autentisk.

Derfor skal du med os på rundrejsen i Andalusien:

  • Den store rundrejse, med de største seværdigheder i Andalusien
  • Vi bor på gode tre- og firestjernede hoteller
  • Dansktalende rejseleder med indgående lokalkendskab
  • På rejsen bor du i Granada, Sevilla og Ronda
  • Besøg i Alhambrapaladset, Sevillas Katedral og La Mezquita moskeen
  • Flamenco-show

Den charmerende bjergby, Ronda

Denne gamle bjergby, gjort verdensberømt af forfatteren Ernest Hemmingway, er delt på midten af Tajoflodens dybe kløft. Husene læner sige faretruende helt til kanten. Det er en spektakulær oplevelse, at krydse den smukke afgrund ad den berømte bro Puente Nuevo mellem byens to dele.

Sevilla - Andalusiens bankende hjerte

Sevilla er provinshovedstaden i Andalusien og den er fantastisk og meget autentisk. Storbyen gennemskæres af floden Guadalquivír, hvor du finder Spaniens eneste flodhavn. Sevilla, [seví-sja] som de lokale udtaler hende, er flamencoens højborg. Og husk; Flamenco er ikke bare dans og musik! - Det er en livsstil, en livsfilosfi ja, en måde at tænke og leve på. Musikken er livet og livet er musikken. Et besøg i katedralen og Giralda-tårnet er et must.

Cordoba, gårdhaver og moské-katedralen

Tidligt en meget vigtig romersk by og i middelalderen, central i den islamiske verden. Hovedseværdigheden er La Mezquita, en enorm Moské fra år 784. I 1236 blev moskeen til katolsk kirke og i det 17. århundrede indbyggede man et katolsk kirkeskib i hjertet af den store moské - heldigvis bevaredes sidstnævnte.

Granada og det mauriske palads, Alhambra

I 800 år herskede Maurerne over den sydlige Iberiske halvø og Granada var højborgen i den sidste del af perioden. Paladset Alhambra er en af de fineste bygningsværker fra tiden og et af rejsens absolutte højdepunkter.

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Malaga og bus til Granada
Dag 2: Byvandring i Granada inkl. tapas (M,F)
Dag 3: Vandring i det historiske kvarter med besøg på *Alhambrapaladset (M)
Dag 4: Kørsel til Cordoba, byvandring og den gamle Moské, ankomst Sevilla (M)
Dag 5: Historisk byvandring Sevilla med besøg i katedralen (M)
Dag 6: Dag til egne oplevelser, om aftenen fællesmiddag og flamenco-show (M,A)
Dag 7: Kørsel til Ronda og byvandring, afskedsmiddag (M, A)
Dag 8: Transport til Malaga og hjemrejse (M)
*Dagen for besøget på Alhambre, afhænger af, hvornår vi tildeles tid/plads. Den endelige dagsplan oplyses i afrejsedokumenterne umiddelbart inden afrejsen fra Danmark.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Malaga lufthavn og transfer til Granada  

Ved ankomsten til Malaga lufthavn venter vores rejseleder. Forude ligger Granada, smukt ved foden af Sierra Nevada - hvis tinder, det meste af året, lyser hvidt af sne. 

Dag 2: "Intet er mere trist end at være blind i Granada"... (M)

... siger et kendt citat om Granadas skønhed ...


Billede: Granada.

Granada var maurenes sidste bastion på den Iberiske Halvø. Det var enden på La reconqiusta (generobringen af det kristne Spanien) - Hvor de kristne, i 1492, besejrede den sidste mauriske fæstning i Spanien. Fortsat er Granada dog fyldt med sin skønne islamiske arkitektur og dekorationskunst. De spanske muslimers kunst levede videre, bl.a. i form af hesteskoformede buer, udskåret stuk og pseudokalligrafi. Pragteksemplet på stilen er Alhambra her i Granada. Mudéjarstilen, som kunsten også kaldes, anvendtes også i Latinamerika i 1500-tallet og fik i 1800- og 1900-tallet en renæssance i spansk arkitektur.

Dag 2 indledes med en byvandring i Granada og afslutter med en lækker tapas-frokost. Du har eftermiddagen på egen hånd, til, i eget tempo, at se på byen eller slappe af. 
Det kan anbefales at besøge byens katedral, Spaniens første renæssancekirke, hvor du finder "Det Kongelige Kapel" - Kong Ferdinands og Dronning Isabellas gravmæle. Det Katolske Kongepar havde afgørende betydning i skabelsen af det Spanien vi kender idag. I næsten 800 år havde folk af tre forskellige religioner levet sammen på Den Iberiske Halvø, men med La Reconquista og uddrivelse af muslimer og jøder, var der nu skabt en helt igennem kristen spansk stat.


Billede: Katedralen i Granada - inde- og udefra.

Dag 3: Gamle Granada og Alhambra (M)

En formiddag med guidet vandring i Granadas gamle bydel hvorefter vi bevæger os blandt orientalske mosaikker og træskærearbejder, brusende fontæner og smukke haveanlæg. Vi besøger nemlig "Qa'lat al-Hamra", Det røde Palads, fra 1200-tallet. Det arabiske navn henviser til paladsets rødlige sten og opførelsen er påbegyndt tilbage i det 9. århundrede hvor stedet fungerede som militær bastion under det daværende Cordoba-kalifat. Først i det 13. århundrede, da Nasride-dynastiets første konge, Mohammed ben Al-Hamar, ankom (1238-1273), blev Granada hovedsæde og Alhambra blev kongelig residens. 


Billede: Alhambra, Granada.

OBS! Alhambra nyder i disse år en enorm popularitet og opmærksomhed fra hele Verden. Pga. det overvældende besøgstal, har museet indført skrappe adgangsrestriktioner. Som rejsebureau kan vi tidligst erhverve os billetter 3 uger før ankomsten. Det kan derfor ske, at vi må ændre i dagsprogrammet for at tilpasse det besøget på Alhambra. Skulle vi i værste fald risikere ikke at få adgang, vil du naturligvis få indgangsbilletten tilbagebetalt. 

Dag 4: Cordoba og Sevilla (M)

Vi forlader byen -og provinsen Granada med Sierra Nevada bjergkæden som med sin højeste tinde på 3.482 m er højeste på den Iberiske Halvø. Forude venter Sevilla men inden da besøger vi naturligvis Cordoba.

Cordoba, har engang været Europas anden største -og mest velhavende by. Det var da den, fra det 9. århundrede, var kalifathovedstad. Samtidigt var den verdens ledende når det kom til uddannelse. Før de muslimske velmagtsdage var her Romere og senere Visigoter men der er spor af kontinuerlig bosættelse helt tilbage til Neandertaleren ca. 40.000 f. Kr. Cordoba-kalifatet kolapser i år 1031 og magtfordelingen, i den muslimske del af halvøen, ændres. Córdobas muslimske endeligt sker efter Castiliens erobring af byen i 1236.


Billede: Córdoba - La Mesquita og Den romerske Bro.

På dagens besøg og byvandring, får vi indblik i Cordobas historie og skiftende kulturer. Vi bevæger os rundt i det historiske centrum med sin krogede gadestruktur, skabt af maurere og jøder. Dagens højdepunkt er besøget i La Mezquita. Den 1200 år gamle moske er enorm og her er magisk. Et utal af rød- og hvidstribede hesteskoformede buegange strækker sig, som i det uendelige. Moskeen er så stor, at Kong Carlos V, i 1500-tallet, kunne opføre en katedral midt inde i den islamiske helligdom. Gudskelov, uden at ødelægge den smukke moske. Der er nu tid til at spise sig en frokost, inden turen fortsætter til Sevilla som, med sine godt 600.000 indbyggere, er Andalusiens største.

Dag 5: Sevilla (M)

Vores første formiddag har en byvandring på programmet som naturligvis inkludere et besøg i katedralen. Den er verdens tredje største kirke og den største af sin slags i gotisk stil. Christoffer Columbus er stedt til hvile her i et smukt gravmæle. Klokketårnet i maurisk stil, La Giralda, er Sevillas vartegn. Sammen med vores rejseleder, spadserer vi ad gamle gader gennem historiske kvarterer. Santa Cruz-kvarteret, kendt fra operaerne Carmen, Don Juan og Barberen i Sevilla, var før 1492, det jødiske kvarter. Smalle stræder og charmerende små pladser, med duftende appelsintræer og charmerende cafeer og butikker. 
Resten af dagen er til egne oplevelser. 

Måske har du lyst til, at besøge kongepaladset, Reál Alcázar, med sine fantastiske haveanlæg. Kongepaladset er et af de fineste eksempler på mudejár-arkitekturen. Det fungerer som museum men huser også i perioder, den spanske kongefamilie.

Du kan også tilbringe nogle timer i det historiske og autentiske kvarter Triana. Det gamle kvarter var engang hjertet i Sevillas sigøjnersamfund, og mange kendte flamencosangere og -dansere, tyrefægtere og kunstnere er født her. I farverige Triana er identitetsfølelsen stærk. Man er ikke Sevillaner men Trianero. Dog modtages alle, som krydser floden ad broen Puente de Isabel II, der adskiller Triana fra resten af Sevilla, med stor gæstfrihed. Du befinder dig i brostensbelagte smalle gader, hvor du oplever en rig gadekunst i form keramikudsmykkede husfacader. Der er farverige afbildninger af Jomfru María og andre helgener, berømte flamencokunstnere, tyrefægtere m.m. Triana har en lang tradition for keramik. Mange af de kakler, der er brugt til at dekorere Sevillas kirker og hjem med, er fremstillet her. Du har rig mulighed for, også selv, at erhverve dig farverige krukker, vaser og tallerkener her.


Billede: Kvarteret Triana i Sevilla.

Dag 6: En dag i til egne oplevelser. Fællesmiddag og autentisk flamencoshow (M,A)
 


Billede: Sevilla med Alcázar og Domkirken La Giralda med det 104 meter høje tårn.

Sevilla går populært for at være ”Spaniens mest spanske by”. Vi nordboere har en noget stereotyp idé om at Spanien er flamenco, tapas, sangria og tyrefægtning. ideen skyldes, at Spaniens første turiststeder netop var her i Andalusien. Og ja, så er Sevilla indbegrebet af flamenco og tyrefægtning. I modsætning til flere andre spanske regioners afskaffelse af tyrefægtning, (tyre)fægtes her hver søndag for fulde huse. En anden stor seværdighed i byen er Plaza España. Den smukke halvcirkelformed plads, og ligeledes slot, er bygget i 1929 og rummer en smukt udsmykket bænk for hver af Spaniens 48 provinser.

Middag og Flamenco står på aftenens program, en perfekt afslutning på vores Sevillaeventyr.


Billede: Sevilla - Plaza España.

Dag: 7 Ronda (M)

Ved middagstid når vi bjergkæden Serranía de Ronda og den indtagende by af samme navn.  
Puente Nuevo "Den nye Bro" er Rondas største attraktion. Når du krydser Tajoflodens dybe kløft ad den, forstår du hvorfor netop dette sted er helt central for Ronda og dens besøgende. 
Ronda er "fødested" for tyrefægtningen som den kendes i dag. Francisco Romero(f.1695), hædres for at være den første tyrefægter der kæmper med tyren, til fods, udstyret med rød kappe og muleta. Barnebarnet, Pedro Romero (1754-1839) blev en af Spaniens største tyrefægtere og grundlagde, her i Ronda, en af tyrefægtnings vigtigste skoler. Det leder os til byens anden store attaktion; Verdens ældste tyrefægterarena (1785)
På en orienterende byvandring efter frokost får vi et dybere indblik i byens historie og nævnte seværdigheder. Aftenen og den kommende formiddag er til fri disposition. Det er de bedste tidspunkter på dagen, da alle dagsturisterne har forladt byen. Nyd roen i de smukke stræder og langs byens "kanter" - her forstår man, at byens særlige beliggenhed, har gjort den næsten uindtagelig.   
Psst: Vi anbefaler udsigtpunkterne Mirador de Aldehuela og Coño-balkonen. Har du muligheden, skulle du aflægge et besøg ved solnedgang eller i morgengryet. Du har det helt for dig selv og lyset er bedre til fotos her end midt på dagen.

Ronda
Billede: Ronda og Puente Nuevo.

Dag 8: Hjemrejse(M)

 

Kort

Se andre populære rejser her