Skip to main content

Nytår i Portugal

Nytår i Portugal

Nytår er en festlig aften i Portugal! Portugiserne fejrer nytår hjemme, på restauranter og de fleste større hoteller arrangerer ligeledes en nytårsfest med middag og musik.
Ved midnat skåles i mousserende vin eller champagne og der spises rosiner! En for hvert klokkeslag kl.12. Ved hver rosin ønsker man noget for det kommende år.

Nytår i Portugal

Vi bor i den hyggelige kystby Cascais på Lissabons Riviera, lidt uden for Lissabon. Et bedre udgangspunkt fås ikke for det nye år. Selve nytårsaften fejrer vi i hotellets restaurant med en indbydende middag med tilhørende vine og kaffe - og en formidabel udsigt over bugten, hvorfra det store fyrværkerishow kan opleves.

Du kan fejre nytåret med Kulturrejser Europa på Nytårsrejse til Portugal

Nytår på Madeira

Verdens mest kendte nytårsfyrværkeri sker på Madeira. Det er en tradition som tiltrækker tusindvis til Madeira til nytår. Traditionenen begyndte på et af øens mondæne hoteller, The Belmond Reids, i 1922. Godt 10 år senere overtog en komité ansvaret for at organisere nytårsfestlighederne og fyrværkerishowet i Funchal på Madeira.

Du kan fejre nytåret med Kulturrejser Europa på rejsen Mageløse Madeira.

Mad og drikke i Portugal nytårsaften

Man spiser godt i Portugal - og nytårsmenuen er ingen undtagelse. Der er ingen særlige nytårstradtioner. Portugiserene elsker god mad, og man spiser efter sæson og råvarer. Og det er der nok af. Ofte er det en form for skaldyr til forret (rejer, krabbe eller hummer), fisk eller kød til hovedret og noget sødt til dessert. Dertil tilsat gode lokale vine fra Portugal og naturligvis portvin.

Her kan du se alle vores rejser til Portugal.

Fyrværkeri nytårsaften

Fyrværkeri er en stor tradition i Portugal. Det er altid i form af professionelle shows sponsoreret af det lokale bystyre, store hoteller, virksomheder eller andre med interesse deri. Det er ikke kutyme, at private affyrer fyrværkeri. Ofte samles man på byens store pladser for at opleve fyrværkeriet og feste.

Vil du vide mere om Portugal? Så læs 10 ting du ikke vidste om Portugal her.

Jule- og nytårsrejser med Kulturrejser Europa

Drømmer du om at være udenlands når julen og nytåret skal fejres? Se alle aktuelle rejser over jul og nytår med Kulturrejser Euroa.