Skip to main content

Donaufloden på første klasse

Den lille østrigske by Dürnstein ved floden Donau
Flodkrydstogtskibet MS Crucestar
Den østrigske by Melk
Bratislava - slottet med udsigt over Donau
Bronzestatue i Bratislava
Budapest og Donau i skumringen
Østrigs hovedstad Wien beliggende ved Donaufloden
Fiskermandens Bastion i Budapest
Vue fra Fiskermandens Bastion mod Donau og Parlamentsbygningen i Budapest
8 dage - pris pr. person fra
13.495,-
Udsolgt rejse

Flodkrydstogt på Donau

Kulturrejser Europa byder dig velkommen på dette skønne krydstogt på Donaufloden spækket med komfort, god mad og store kulturelle oplevelser. Fra skibet venter storslåede udsigter, der veksler mellem grønne skråninger, prægtige bygningsværker og udsmykkede broer.

Vi besøger hele tre lande og tre hovedstæder, når vi anløber Wien i Østrig, Bratislava i Slovakiet og Budapest i Ungarn. Vi oplever desuden flodbreddens smukke natur i Melk og Dürnstein, samt Linz og Esztergom.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt på Donau:

 • Besøg i 3 lande og 3 hovedstæder
 • Rejsen inkluderer drikkepakke & helpension ombord
 • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugtspakke
 • 4* flodkrydstogtskib
 • Tid til fordybelse og afslapning
 • Dansktalende rejseleder

4* krydstogtskib

MS Crucestar er et moderne skib, og i rejsens pris er inkluderet helpension, som serveres i skibets nydelige restaurant. Skibets øvrige gode faciliteter tæller soldæk, bibliotek samt bar og lounge. Kahytterne er moderne og rummelige med udsigt til vandet, og mod tillæg kan der vælges at opgradere til anden kahytskategori.

På udflugterne er du i godt selskab med vores dansktalende rejseleder, hvad enten det er på byvandring eller på sightseeing med bus. Alternativt kan du selvfølgelig udforske de spændende anløbshavne på egen hånd og i eget tempo.

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet på Donau:

Dag 1: Ankomst til Wien, samt indkvartering på skib (A)
Dag 2: Wien og mulighed for byrundtur i Wien, samt klassisk koncert (M,F,A)
Dag 3: Dürnstein og Melk,samt mulighed for udflugt til Stift Melk klosteret (M,F,A)
Dag 4: Linz (M,F,A)
Dag 5: Bratislava, mulighed for byvandring (M,F,A)
Dag 6: Budapest, mulighed for byrundtur (M,F, A)
Dag 7: Esztergom (M,F,A)
Dag 8: Ankomst Wien og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Praktisk information:

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. Deltager du i udflugterne, så skal du være opmærksom på, at de kan være strabadserende og kan foregå i kuperet terræn.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Rejsen inkluderer drikkepakke ombord. Dette værende et udvalg af øl, husets vin, sodavand, vand, kaffe og te fra kl. 09:30-23:00.

I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for, at det annoncerede program gennemføres. Eventuelle udfordringer kan dog have indflydelse på anløbene, som eksempelvis strømforhold og vandstand i floden, og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havne-anløb. I tilfælde af sådanne uforudsete hændelser kan det blive nødvendigt at justere dagsprogrammet på stedet.

Vi gør opmærksom på, at skibet grundet sikkerhedsmæssige årsager ikke tillader at benytte rollator eller kørestol ombord.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Wien, samt indkvartering på skib (A)

Efter ankomsten til Wien, kører vi direkte til skibet, der ligger til kaj i Wien (ca. 25 minutter uden for centrum). Vi kan slappe af på skibes fællesområder og lærer det bedre at kende, inden vi om eftermiddagen får tildelt vores kahytter. Om aftenen vil der være en obligatorisk sikkerhedsøvelse ombord, og senere er vi klar til at spise en dejlig velkomstmiddag i hinandens selskab.
Vi ligger til natten over, og aftenen kan nydes med en forfriskning i baren og livemusik ombord, eller måske melder lysten sig til en tur ind til centrum på egen hånd.

Dag 2: Wien, mulighed for byrundtur og klassisk koncert (M,F,A)

Afsejling kl. 23:00
Har du tilkøbt udflugtspakken, så er det i dag tid til at opleve Wien. Vi starter med at køre ved den velkendte Ring-Boulevard. Her betragter vi nogle af byens historiske bygninger som operahuset, parlamentsbygningen, universitetsbygningen og Burg-teatret. Efter køreturen er vi klar til at se lidt nærmere på byen til fods og går blandt andet forbi Stephansdom domkirken fra 1200-tallet, der i sin tid husede Mozarts bryllup - og siden begravelse. Domkirkens gotiske byggestil består, trods mange udbedringer fra tidens voldsomme brande og krige. Efter vores gå-tur kører vi til skibet, som skal danne rammen om vores sejlads de næste 6 dage.
 
Wien - også kaldes musikkens hovedstad - har i sin tid huset store kunstnere som Mozart og Beethoven, og byen er fortsat frontløber for store klassiske koncerter. 
Om aftenen har du mulighed for at tilmelde dig en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Oplev stedet, hvor selveste Johann Strauss i sin tid dirigerede og hør essensen af Wiens klassiske musikstykker. Salonorkestret Alt Wien er et af Wiens velkendte fortolkere af klassisk musik, og du kan godt glæde dig til en fantastisk aften i musikkens tegn. Du skal tilmelde dig hjemmefra og prisen er 65 euro pr. person for kategori B, som betales lokalt. (OBS. Tilmelding er bindende. Der skal være minimum 10 personer fra hele skibet der tilmelder sig for at turen bliver gennemført). Vi stævner ud på vores færd ved midnatstid, hvor Dürnstein og Melk venter forude.

Wien fra toppen med domkirken Stephansdom
Billede: Wien fra toppen med domkirken Stephansdom.

Dag 3: Dürnstein og Melk, samt mulighed for udflugt til Stift Melk-klosteret (M,F,A)

Efter morgenmaden er vi klar til at gå i land i den lille østrigske landsby Dürnstein, der med sine ca. 900 indbyggere giver et hyggeligt billede af det landlige og lokale byliv. Formiddagen er til egne oplevelser og trods byens beskedne størrelse på 16,81 km2, byder den på en bred vifte af oplevelser og historie. Byen er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, og formiddagen kan med rette foregå i de hyggelige gader eller ved udsigtspunktet, for at se byen fra oven. Herudover huser byen det gamle klosterkompleks fra år 1410 og den berømte borgruin, hvor Richard Løvehjerte i sin tid sad som fange.

Den lille østrigske landsby Dürnstein
Billede: Den lille østrigske landsby Dürnstein.

Ved frokosttid er vi igen ombord på skibet og ankommer til byen Melk om eftermiddagen. Allerede ved indsejling er det svært ikke at lægge mærke til det kolossale og smukke benediktinerkloster, der troner op fra klippetoppen over byen og floden. Man drages næsten af nysgerrighed for at få lov til at se nærmere på det prægtige bygningsværk, der med sin velbevarede barokstil i dag fungerer som turistattraktion og skole. Har du tilkøbt udflugtspakken, så går vi mod klosteret, hvor der venter os en omvisning. Her ser vi det spændende middelalderbibliotek, marmorsalen og kirken - og så er der lidt tid til at gå en tur i den hyggelige klosterhave.

Den indre gård i benediktinerklosteret Stift Melk
Billede: Den indre gård i benediktinerklosteret Stift Melk.

Dag 4: Linz, tid på egen hånd (M,F,A)

Vi kan i dag glæde os til at besøge byen Linz. Ved ankomst kan du tage med rejselederen på en orienterende gåtur, eller gå på opdagelse i byen på egen hånd. Går du til hovedpladsen, vil du opleve et livligt centrum med butikker og spisesteder. Hovedpladsen er også omgivet af historisk arkitektur, hvor byens fascinerende rejse gennem tidens lag afspejles og hvor både Romertiden, Middelalderen og Anden Verdenskrig har sat sit historiske præg. Frokosten spiser vi tilbage på skibet, og er klar til at stævne ud mod vores næste oplevelse i Bratislava. 

Dag 5: Bratislava, mulighed for byvandring (M,F,A)

Vi ankommer tidligt om morgenen til den slovakiske parlamentsby Bratislava. Har du tilkøbt udflugtspakken, så skal vi i dag en tur ind til byen. Vi går fra skibet mod byens store seværdigheder og skal blandt andet forbi St. Martins katedralen og kan se frem til at slentre ad de hyggelige brostensbelagte gader, blandt kirker og palæer. Herefter kan du vælge at gå på opdagelse på egen hånd i den smukke og forholdsvis nye hovedstad, der blev til efter opløsningen af Tjekkoslovakiet i 1993. Rundt omkring dukker statuer op til minde om fortiden og blandt dem er statuen af H. C. Andersen, der besøgte byen på sin færd langs Donau-floden.

Bratislava
Billede: Bratislava.

Dag 6: Budapest, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ungarns hovedstad Budapest, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, er bogstaveligtalt opdelt, med Buda på den ene side af bredden og Pest på den anden side, og byen imponerer med et væld af historiske monumenter.

I dag har du, hvis du har tilkøbt udflugtspakken, mulighed for at stifte bekendtskab med begge sider af byen. Vi tager til byen i bus og oplever også lidt af byen til fods. Vi kan blandt andet se frem til at komme forbi slotsområdet i den gamle bydel, hvor vi udefra ser Fiskermandens Bastion, der omkranses af syv tårne. Tårnene symboliserer de oprindelige syv Magyar-klaner, der besatte det Karpatiske Bassin og dannede Det Ungarske Rige. 

Fiskermandens Bastion i Budapest
Billede: Fiskermandens Bastion i Budapest.

Tilbage på skibet, som er placeret uden for byen, står frokosten klar og herefter er resten af dagen til egne eventyr i den fortryllende storby. Aftensmaden kan nydes på skibet, eller måske frister en tur på egen hånd til en af byens mange restauranter i land. 

Dag 7: Esztergom, tid på egen hånd (M,F,A)

Om morgenen ankommer vi til en af ungarns ældste byer, Esztergom. Dagen er til egne oplevelser, og det er absolut værd at gå en tur i den smukt beliggende by. Du kan eventuelt gå en tur op til byens domkirke, der dateres tilbage til år 1869. På turen derop går du langs den gamle bymur, og når du når toppen, imponeres du med kirkens størrelse og placering på højen ved floden. Her får du udsigt ud over byen, floden og de grønne omgivelser.  

Omkring frokost sejler vi atter videre tilbage til Wien.

Esztergom
Billede Esztergom.

Dag 8: Ankomst til Wien og hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud fra skibet og køre i lufthavnen for at flyve hjem til Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Kort

Vejret

Hold dig ajour omkring vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Wien på dmi.dk her

Vejret i Wien

Vejret i Budapest

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/9 - 16/9Se rejsetider KøbenhavnDonaufloden på første klasse - 8 dage13.495,-Udsolgt

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Wien t/r
 • Syv nt. på 4* skib i standard kahyt på lower dæk
 • Helpension ombord på skibet
 • Drikkepakke ombord på skibet (Dette værende et udvalg af øl, husets vin, sodavand, vand, kaffe og te fra kl. 09:30-23:00). 
 • Transport if. program
 • Dansktalende rejseleder

Tilkøb:

 • Udflugtspakke: Udflugter i Wien, Melk, Bratislava og Budapest, pris per person: 1.195 kr.
 • Klassisk koncert i Wien på dag 2, 65 euro pr. person. Betales på skibet. Tilmelding er bindende (OBS. der skal være minimum 10 personer fra hele skibet, der tilmelder sig for at turen bliver gennemført). 

Kahytstillæg:

 • Standard kahyt på lower dæk til 1 person, (kontakt os for pris, begrænset antal)
 • Standard front kahyt på middle dæk til 2 personer, kr. 595 pr. person
 • Standard front kahyt på middle dæk til 1 person, (kontakt os for pris, begrænset antal)
 • Deluxe kahyt på middle dæk til to personer, kr. 1.495 pr. person
 • Deluxe kahyt på middle dæk til 1 person, (kontakt os for pris, begrænset antal)
 • Deluxe kahyt på upper dæk til to personer, kr. 1.995 pr. person
 • Deluxe kahyt på upper dæk til 1 person, (kontakt os for pris, begrænset antal)

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahytstillæg
 • Udflugtspakke
 • Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til personalet ombord på skibet, beregn ca. 50 euro i alt
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader rollator eller kørestol ombord.

Hotel

Se andre populære rejser her