Skip to main content

Flodkrydstogt på Douro-floden

8 dage - pris pr. person fra
16.995,-
Bestil rejse

Flodkrydstogt på Douro-floden i 2024

Eksklusivt flodkrydstogt på Douro-floden med all inclusive

Der er fortryllende smukt i Douro dalen og fuldstændig magisk på floden. Gang på gang kniber man sig selv i armen, når man bliver i tvivl, om det er drøm eller virkelighed, når det fortryllende landskab langsomt glider forbi.

Sejl med en uge på Douro-floden i Portugal

Vores flodkrydstogt starter og slutter i portvinens hovedstad Porto. Alle udflugter er inkluderet. Følg med til charmerende byer langs floden, vin- og portvinssmagning, gamle middelalderbyer og på let vandring i vinmarkerne. Naturligvis i godt selskab med andre rejsende og den dansktalende rejseleder. Livet ombord på vores moderne flodkrydstogtskib byder på skøn forplejning, høj service, komfort, tid til afslapning og endeløse panoramaudsigter.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt på Douro-floden:

 • Syv nætter på 4* flodkrydstogtskib med all inclusive ombord
 • Alle udflugter inkluderet inkl. vinsmagning i Porto og Douro
 • Historiske Porto og betagende landskaber i Douro
 • Dansktalende rejseleder

Portvin i Porto og Douro-floden

Prægtige Porto og Douro-floden hører sammen! Geografisk, kulturelt og historisk. Porto er smukt beliggende ved flodudmundingen af Douro til Atlanterhavet. Traditionelt har floden flyttet fragt og folk til Porto, hvorfra det blev udskibet og handlet til resten af verden.

Det sendte til gengæld pragt og rigdom til Porto, som vi også ser spor af i arkitekturen, de store pladser, de storslåede bygningsværker og prangende kirker. Kvarteret omkring floden er malerisk med en livlig atmosfære og en skøn udsigt til portvinshusene, der ligger som perler på en snor på den sydlige flodbred.
På vores bytur besøger vi et af de kendte vinhuse til rundvisning og portvinssmagning. Det lokale grønt- og fiskemarked samt velhaverkvarteret er også på programmet.

Douro – Portugals vinhjerte – smukkere end et postkort

Douro-dalen er den ideelle dal. Klimaet med hede somre med masser af sol, kolde vintre, vandforsyning og beliggenheden godt afskærmet fra Atlanterhavet byder på optimale betingelser for vindyrkning.

Det er her, druerne til Portugals signaturvin, portvinen, produceres sammen med druer til skønne rød- og hvidvine. Vinmarkerne snor sig på rad og rækker og på kryds og tværs af dalskråningerne, der fører ned mod Douro-floden og danner et smukt mosaik-landskab. De tilplantede vinterrasser fortæller en unik historie om stolte familiekrøniker, hundreder af års hårdt arbejde og skønne vine.

Vingårdsbesøg i Douro og let vandring

Vi besøger et af regionens kendte quintas – vingårde. Vi lærer om vinens historie, ser hvordan den produceres og smager naturligvis de gyldne dråber. I området omkring Pinhão kommer vi helt tæt på, når vi på en let vandring går ned gennem vinmarkerne og nyder det betagende landskab, som også inkluderer ældgamle oliven-, appelsin- og mandeltræer.

Pinhão, Peso do Régua og Lamego

Vores udflugtsprogram byder på en række portugisiske perler. Vi besøger billedskønne Pinhão og Peso do Régua, der er idyllisk beliggende ved flodbredden i hjertet af portvinsdistriktet samt pilgrimstrappen i Lamego med de smukke kakler.
Vi tager også på besøg i den gamle middelalderby; Castelo Rodrigo.

Flodkrydstogtskibet MS Infante Don Henrique

Du indlogeres på det firestjernede skib MS Infante Don Henrique, hvor komfort og afslappende omgivelser kendetegner opholdet ombord. I rejsens pris er inkluderet helpension med drikkevarer, som serveres i skibets restaurant. Skibets øvrige gode faciliteter tæller bl.a. loungeområde og soldæk med liggestole og lille swimmingpool.

Vi anbefaler hurtig bestilling for at følge med Kulturrejser Europa på flodkrydstogt på Douro-floden.
Dette er en meget populær rejse!

Praktisk information:

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. Deltager du i udflugterne, så skal du være opmærksom på, at de kan være strabadserende og kan foregår i kuperet terræn.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for, at det annoncerede program gennemføres. Eventuelle vejrmæssige udfordringer kan dog have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden, og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havne-anløb. I tilfælde af sådanne uforudsete hændelser kan det blive nødvendigt at justerer dagsprogrammet på stedet.

Vi gør opmærksom på, at skibet grundet sikkerhedsmæssige årsager ikke tillader at benytte rollator eller kørestol ombord.

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet på Douro-floden:

Dag 1: Fly og ankomst samt Indkvartering på skib (A)
Dag 2: Sightseeing i Porto med markedsbesøg og portvinshus med smagning (M,F,A)
Dag 3: Gåtur. Sejlads mod Douro-dalen. Ankomst Peso do Régua (M,F,A)
Dag 4: Sightseeing i Dourodalens betagende landskaber. Vingårdsbesøg og smagning (M,F,A)
Dag 5: Besøg i Middelalderbyen; Castelo Rodrigo (M,F,A)
Dag 6: Sejlads. Vandring i vinmarker. Gallamiddag (M,F,A)
Dag 7: Lamego. Sejllads til Porto (M,F,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er forbehold for ændringer. Vandstand, vejret og strømforholdene på Douro-floden varierer og vi tager derfor forbehold for ændringer i sejlplanen og programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Fly til Portugal samt indkvartering på skibet (A)

Flyrejse til Portugal. Vi ankommer til Porto-området, hvor vores flodkrydstogtskib MS Infante Don Henrique venter ved kajen i Vila Nova de Gaia, som er byen, der huser de kendte portvinshuse og er beliggende på Douro-flodens sydlige bred med udsigt til Porto, der ligger på den nordlige flodbred - lige overfor. Indkvartering og middag.

Dag 2: Sightseeing i Porto med markedsbesøg, besøg i Portvinshus med smagning (M,F,A)

Porto er en fortryllende by! For snart 25 år siden blev Porto udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO, og siden da har byen gennemgået en forvandling med en tiltrængt byfornyelse. En god blanding af moderne storby, en velbevaret og charmerende gammel bydel, prangende bygningsværker, små stræder og store pladser. Her er skønt. 

Vi lægger ud med en panoramatur, hvor vi blandt andet kører ud langs strandvejen og Foz do Douro. Her løber Douro-floden ud i Atlanterhavet. Vi ser også velhaverkvarteret omkring Boa Vista med Casa de Musica og markedet i Matosinhos, hvor dagens friske fisk og grønt sælges.

Vi stopper i Portos historiske centrum med de smukke kakler på São Bento-banegården og det charmerende kvarter Ribeira, som ligger ved floden og rejser sig op fra bredden med sine skæve, farvestrålende huse med vasketøjet flagrende. I Vila Nova de Gaia besøger vi et af de kendte portvinshuse til rundvisning og smagning af portvinen. Frokost og middag ombord på skibet.


Billede:
Porto.

Dag 3: Gåtur. Sejlads mod Douro-dalen. Ankomst Peso do Régua (M,F,A)

Om formiddagen er det muligt at strække benene på en gåtur sammen med rejselederen, inden vi stævner ud på rejsens første sejltur.

Douro-floden har sit udspring langt inde på den spanske højslette og rejser langt (ca. 900 km), inden den løber ud i Atlanterhavet ved Porto. Floden er en del af den spansk/portugisiske grænse. Vores sejlrute bringer os til den portugisiske del af floden (ca. 200 km).

Sejlads på Douro-floden
Billede: Seljads i smukke omgivelser på Douro-floden.

Ved middagstid begynder vores sejlads. Mens vi sejler under den kendte metalbro Dom Luís I, vinker vi på gensyn til de farverige huse i Porto og vinhusene i Vila Nova de Gaia. Nu er det tid til at læne sig tilbage, spise frokost og slappe af på soldækket, mens du nyder de smukke landskaber, der glider forbi. Den første del af sejlturen er urban og senere ser vi landsbyer, flodstrande, landbrug og senere endnu dukker de første vinmarker op efterhånden, som vi nærmer os Douro-dalen. Flere steder på ruten følges vi med jernbanen, hvis spor smyger sig langs bredden.  

Douro-floden snor sig gennem landskabet og dalen. Fra Porto mod Peso do Régua sejler vi på den tæmmede del af floden. Det er blandt andet gjort muligt med opdæmning og sluser og har gjort floden meget mere farbar for mennesker og fragt.

I gamle dage var det de såkaldte Rabelo-både, der sejlede på floden. I dag er det flodkrydstogtskibe, turbåde og private både. Der er fem sluser på den portugiske del af floden. I dag skal vi gennem et par stykker for at komme op ad floden: Crestuma (14 m) og Carrapatelo (36 m). Det er fascinerende at glide ind i slusen og komme fra et niveau til et andet.
Først på aftenen ankommer vi til Peso do Régua. Vi spiser middag ombord.

Dag 4: Douro-dalens betagende landskaber. Vingårdsbesøg med vinsmagning (M,F,A)

Vi befinder os i hjertet af Dourodalen. Det er her, Portugals kendte portvine dyrkes og produceres sammen med skønne bordvine af høj kvalitet. Vinproduktionen startede allerede i 1700-tallet, og i dag produceres der mere end 100 millioner flasker portvin om året. Udover vine dyrkes der også olivenolie, mandler og appelsiner sammen med andre landbrugsprodukter.
Området har siden 2001 været på Unesco Verdensarvsliste.

Vinmarkerne snor sig på kryds og tværs i det bakkede terræn, mens vingårde og idylliske landsbyer er drysset ud over landskabet. Her er virkelig betagende.


Billede: Vinterrasser så langt øjet rækker.

Om formiddagen kører vi en tur i Douro-dalen og oplever de smukkeste landskaber på nærmeste hold og lærer om områdets historie og traditioner samt om vinproduktionens betydning for regionen. Fra et udsigtspunkt på en bakketop får du fornemmelsen af storhed, når du ser alle de grønne vinterrasser, som klæber sig til bjergsiden i række efter række og på skråning efter skråning. På en af egnens kendte vingårde får vi en rundvisning med efterfølgende vinsmagning.

Mens vi har været på udflugt, er skibet sejlet længere ind i dalen til byen Pinhão, som ligger lige der, hvor floden slår et knæk. Vi går ombord her og spiser frokost på skibet. Resten af dagen er afsat til sejlads. Et kort stykke efter Pinhão begynder landskabet langs floden at blive mere barskt, råt og klippefuldt med vild natur og knap så mange vinmarker.
Om aftenen ankommer vi til Vega de Terrón ved den portugisisk/spanske grænse, hvor vi lægger til kaj for aftenen og natten. Vi spiser middag ombord.

Dag 5: Middelalderbyen Castelo Rodrigo og frokost (M,F,A)

I dag kan vi glæde os til at besøge middelalderbyen; Castelo Rodrigo, der er placeret tæt ved den spanske grænse og ca. 1 times kørsel fra skibet. 
Vi starter ud med en gåtur på de brostensbelagte gader i Castelo Rodrigo, hvor man i middelalderen kunne møde både jøder, muslimer og kristne, der alle helt usædvanligt boede side om side.
Vi får historien om fortiden og nyder udsigten fra toppen af byen, der er smukt placeret med udsigt over det portugisiske landskab. Efterfølgende spiser vi en lokal frokost og returnerer til skibet, der ligger til kaj hele dagen i grænseområdet. Om aftenen spiser vi middag ombord.

Dag 6: Vandring i vinmarker og gallamiddag (M,F,A)

Om formiddagen sejlads fra Barca d’Alva. Vi begynder vores sejlads tilbage mod Porto.
Efter frokosten ombord kan du enten vælge at blive ombord på skibet og nyde sejladsen langs floden eller du kan tage med på en vandring i vinmarkerne.

Vi hopper af skibet i Ferradosa og kører til Casal de Loivos tæt ved Pinhão. Herfra starter vores vandring. Her er skønne udsigter til vinterrasser, floden, dalen og Pinhão. Vandringen er på ca. seks km ned gennem vinmarkerne, som tilhører de to kendte producenter Quinta do Bomfim og Taylors. Vi er tilbage på skibet i Pinhão sidst på eftermiddagen.
OBS: Vandringen er ikke for gangbesværede, og vi anbefaler gode gåsko, snacks, væske, solhat og tøj, som tåler lidt støv fra markerne og stierne, vi går på. 

Vandring i vinmarkerne.
Billede: Vinmarkssvandring.

Dag 7: Lamego og sejlads til Porto (M,F,A)

Fra Pinhão kører vi til byen Lamego og besøger pilgrimskirken Santuario Nossa Senhora dos Remedios, som er kendt for sin baroktrappe med knapt 700 trin og ni niveauer med smukt dekorerede kakler.

Lamego - Santuario Nossa Senhora
Billede: Den imponerende pilgrimskirke Santuario Nossa Senhora dos Remedio i Lamego.

Imens vi er på udflugt, fortsætter skibet til Peso do Régua. Vi stiger ombord i Regúa til frokost. Nyd eftermiddagen ombord og rejsens sidste sejlads. Ankomst til Vila Nova de Gaia (Porto) om aftenen. Middag ombord. 

Dag 8: Hjemrejse (M)

Check-ud fra skibet og transport med bus til Porto (ca. 30 minutters direkte kørsel). 

Kort

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Porto på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Porto og Dourodalens herligheder

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder fx  byvandringer, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen for at få det fulde udbytte. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. På vores rundrejse, skal man beregne, at man har flere hotelskift, hvor man skal håndtere sin bagage. 

Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
5/8 - 12/8Se rejsetider KøbenhavnFlodkrydstogt på Dourofloden16.995,-FORESPØRG

Rejsens pris inkluderer (afrejse i maj og august 2024):

 • Fly t/r 
 • Syv nætter på MS Infante Don Henrique i standardkahyt på nedre dæk (main deck)
 • All Inclusive* ombord på skibet
 • Alle udflugter if. program
 • Transport if. program
 • Dansktalende rejseleder

Tilkøb/tillæg maj og august 2024:

 • Kahyt på mellemdæk til to personer 1.495 kr. pr. person
 • Kahyt på øvre dæk til to personer 1.995 kr. pr. person
 • Kahyt på nedre dæk (main) til en person 3.995 kr. (få tilgængelige)
 • Kahyt på mellemdæk til en person 6.495 kr. (få tilgængelige)
 • Kahyt til øvre dæk til en person 7.495 kr. (få tilgængelige) 

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahyttillæg 
 • Entré på udflugter 
 • Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
 • Drikkepenge til personalet ombord på skibet (beregn €50 euro pr. rejsende)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr. pr. person

 

* All inclusive ombord på skibet: Morgenmad, frokost og aftensmad samt et udvalg af skibets drikkevarer til måltider og i baren som fx vand, vin, øl, te/kaffe og juice iflg. skibets liste. Du kan tilkøbe andre vine, drinks og øvrige drikkevarer fra barkortet.

Hotel

Se andre populære rejser her