Skip to main content

Flodkrydstogt på Douro-floden

Pris fra:
15.995,-
Dage:8
Bestil rejse


Flodkrydstogt på Douro-floden 

Eksklusivt flodkrydstogt på Douro-floden med all inclusive

Der er fortryllende smukt i Douro dalen og på floden. Fuldstændig Magisk! Gang på gang kniber man sig selv, om det er en drøm eller virkelighed, når det fortryllende landskab langsomt glider forbi. Sejl med en uge på Douro-floden i Portugal. Vores flodkrydstogt starter og slutter i portvinens hovedstad, Porto. Alle udflugter er inkluderet. Følg med til charmerende byer langs floden, vin- og portvinssmagning, gamle middelalderbyer og på let vandring i vinmarkerne. Naturligvis i godt selskab med andre rejsende og den dansktalende rejseleder. Livet ombord på vores moderne flodkrydstogtskib byder på skøn forplejning, høj service, komfort, tid til afslapning og endeløse panoramaudsigter.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt på Douro-floden:

 • Syv nætter på 4* flodkrydstogtskib med all inclusive ombord
 • Alle udflugter inkluderet inkl. vinsmagning i Porto og Douro
 • Historiske Porto og betagende landskaber i Douro
 • Dansktalende rejseleder

Portvin i Porto og Douro-floden

Prægtige Porto og Douro-floden hører sammen! Geografisk, kulturelt og historisk! Porto er smukt beliggende ved flodudmundingen af Douro til Atlanterhavet. Traditionelt har floden flyttet fragt og folk til Porto, hvorfra der blev udskibet og handlet til resten af verden. Det sendte pragt og rigdom til Porto, som vi ser spor af i arkitekturen, de store pladser, storslået bygningsværker og prangende kirker. Kvarteret omkring floden er malerisk med med en livlig atmosfære og en skøn udsigt til portvinshusene, der ligger som perler på snor på den sydlige flodbred. På vores bytur besøger vi et af de kendte vinhuse til rundvisning og portvinssmagning. Det lokale grønt- og fiskemarked samt velhaverkvarteret er også på programmet.

Douro – Portugals vinhjerte – smukkere end et postkort

Dourodalen er den ideelle dal. Klimaet med hede somre med masser af sol, kolde vintre, vandforsyning og godt afskærmet fra Atlanterhavet, byder på optimale betingelser for vindyrkning. Det er her, druerne til Portugals signaturvin, portvinen, produceres sammen med druer til skønne rød- og hvidvine. Vinmarkerne snor sig på rad og rækker. På kryds og tværs af dalskråningerne der fører ned mod Douro-floden og danner et smukt mosaik-landskab. De tilplantede vin-terrasser fortæller en unik historie – om stolte familiekrøniker, hundreder af års hårdt arbejde og skønne vine.

Vingårdsbesøg i Douro og let vandring

Vi besøger et af regionens kendte quintas – vingårde. Vi lærer om vinens historie, ser hvordan den produceres og smager naturligvis de gyldne dråber. I området omkring Pinhão kommer vi på tætteste hold, når vi på en let vandring går ned gennem vinmarkerne og nyder det betagende landskab, som udover vin også inkluderer ældgamle oliven-, appelsin- og mandeltræer.

Pinhão, Peso do Régua og Lamego

Vores udflugtsprogram byder på en række portugisiske perler. Vi besøger billedskønne Pinhão og Peso do Régua, der er idyllisk beliggende ved flodbredden i hjertet af portvinsdistriktet samt pilgrimstrappen i Lamego med de smukke kakler. Vi tager også på besøg i de to gamle middelalderbyer; Castelo Rodrigo og Marialva.

Flodkrydstogtskibet MS Infante Don Henrique

Du indlogeres på det firestjernede skib MS Infante Don Henrique, hvor komfort og afslappende omgivelser kendetegner opholdet ombord. I rejsens pris er inkluderet helpension med drikkevarer, som serveres i skibets restaurant. Skibets øvrige gode faciliteter tæller bl.a. loungeområde og soldæk med liggestole og swimmingpool.  Vi sejler med det franske rederi CroisiEurope, som er førende indenfor flodsejllads i Europa.

Vi anbefaler hurtig bestilling for at følge med Kulturrejser Europa på flodkrydstogt på Douro-floden.

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet på Douro-floden:

Dag 1: Fly til Lissabon. Óbidos og kørsel til Porto. Indkvartering på skib (F,A) 
Dag 2: Sightseeing i Porto med markedsbesøg og portvinshus med smagning (M,F,A) 
Dag 3: Gåtur. Sejlads mod Douro-dalen. Ankomst Peso do Régua (M,F,A) 
Dag 4: Sightseeing i Dourodalens betagende landskaber. Vingårdsbesøg og smagning (M,F,A)  
Dag 5: Middelalderbyerne Castelo Rodrigo og Marialva (M,F,A)
Dag 6: Sejlads. Vandring i vinmarker. Gallamiddag (M,F,A) 
Dag 7: Lamego. Sejllads til Porto (M,F,A)
Dag 8: Kørsel til Lissabon. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er forbehold for ændringer. Vandstand og strømforholdene på Douro-floden varierer og vi tager derfor forbehold for ændringer i sejlplanen og programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Fly til Lissabon. Óbidos og indkvartering på skibet (F,A)

Vi ankommer til Lissabon, hvorefter vi fortsætter i bus mod Porto. I Óbidos spiser vi frokost og besøger den historiske bydel, der er bygget op omkring middelalderborgen. Selve borgmuren rundt om byen er intakt. Her er meget charmerende med små snævre labyrintagtige brostensbelagte gader og hvidkalkede huse.

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Porto-området. Vores flodkrydstogtskib MS Infante Don Henrique venter ved kajen i Vila Nova de Gaia, som er byen, der huser de kendte portvinshuse og er beliggende på Douro-flodens sydlige bred med udsigt til Porto, der ligger på den nordlige flodbred - lige overfor. Indkvartering og middag.


Billede: Óbidos.

Dag 2: Sightseeing i Porto med markedsbesøg, besøg i Portvinshus med smagning (M,F,A)

Porto er en fortryllende by! For snart 25 år siden blev Porto udnævnt til verdenskulturarv af Unesco og siden da har byen gennemgået en forvandling med en tiltrængt byfornyelse. En god blanding af moderne storby, en velbevaret og charmerende gammel bydel, prangende bygningsværker, små stræder og store pladser. Her er skønt. 

Vi lægger ud med en panoramatur, hvor vi blandt andet kører ud langs strandvejen og Foz do Douro. Her løber Douro-floden ud i Atlanterhavet, og vi kan se velhaverkvarteret omkring Boa Vista med Casa de Musica og markedet i Matosinhos, hvor dagens friske fisk og grønt sælges. Vi stopper i Portos historiske centrum med de smukke kakler på São Bento banegården og det charmerende kvarter ved floden, Ribeira, der rejser sig op fra floden med de skæve, farvestrålende huse med vasketøjet flagrende. I Vila Nova de Gaia besøger vi et af de kendte Portvinshuse til rundvisning og smagning. Middag og frokost ombord på skibet.


Billede:
Porto.

Dag 3: Gåtur. Sejlads mod Douro-dalen. Ankomst Peso do Régua (M,F,A)

Om formiddagen er det muligt at strække benene på en gåtur sammen med rejselederen, inden vi stævner ud på rejsens første sejltur.

Dourofloden har sit udspring langt inde på den spanske højslette og har en lang rejse (ca. 900 km) inden den løber ud i Atlanterhavet ved Porto. Floden er en del af den spansk/portugisiske grænse. Vores sejlrute bringer os ”kun” til den portugisiske del af floden (ca. 200 km).

Sejlads på Douro-floden
Billede: Seljads i smukke omgivelser på Douro-floden.

Ved middagstid begynder vores sejlads. Mens vi sejler under den kendte metalbro Dom Luís I, vinker vi på gensyn til de farverige huse i Porto og vinhusene i Vila Nova de Gaia. Nu er det tid til at læne sig tilbage, spise frokost og slappe af på soldækket, alt imens du nyder de smukke landskaber. Den første del af sejlturen er urban og senere ser vi landsbyer, flodstrande, landbrug og når vi nærmer os Douro-dalen, ser vi også de første vinmarker. Flere steder følges vi med jernbanen, der smyger sig ved bredden.  

Douro-floden snor sig gennem landskabet og dalen. Fra Porto mod Peso do Régua sejler vi på ”den tæmmede” del af floden. Det er blandt andet gjort muligt med opdæmning og sluser og har gjort floden meget mere farbar for mennesker og fragt!  I gamle dage, var det Rabelo-bådene, der sejlede på floden. I dag er det flodkrydstogtskibe, turbåde og private både. Der er fem sluser på den portugiske del af floden. I dag skal vi gennem et par stykker for at komme op ad floden; Crestuma (14 meter) og Carrapatelo (36 meter). Det er fascinerende at glide ind i slusen og komme fra et niveau til et andet!  Sluserne benyttes til vandkraft. Først på aftenen ankommer vi til Peso do Régua. Vi spiser middag ombord.

Dag 4: Douro-dalens betagende landskaber. Vingårdsbesøg med vinsmagning (M,F,A)

Vi befinder os i hjertet af Dourodalen. Det er her Portugals kendte portvine dyrkes og produceres sammen med skønne bordvine af høj kvalitet. Vinproduktionen startede allerede i 1700-tallet. I dag produceres der mere en 100 millioner flasker portvin om året. Udover vine, dyrkes der også olivenolie, mandler og appelsiner udover andre landbrugsprodukter. Området har siden 2001 været på Unesco verdensarvsliste.

Vinmarkerne snor sig på kryds og tværs i det bakkede terræn, mens vingårde og idylliske landsbyer er drysset ud over landskabet. Her er virkelig betagende.


Billede: Vinterrasser så langt øjet rækker.

Om formiddagen kører vi en tur i Douro-dalen og oplever de smukkeste landskaber på nærmeste hold og lærer om traditioner, historie samt om vinproduktionens betydning for området. Fra et udsigtspunkt på en bakketop får du fornemmelsen af storhed, når vinterrasserne klæber sig op og ned, skråning på skråning, række efter række.  På en af egnens kendte vingårde er vi til rundvisning med efterfølgende vinsmagning.

Mens vi har været på udflugt, er skibet sejlet længere ind i dalen til byen Pinhão, som ligger der, hvor floden slår et knæk. Vi går ombord til frokost. Resten af dagen er afsat til sejlads. Et kort stykke efter Pinhão begynder landskabet langs floden at blive mere barskt, råt og klippefuldt med vild natur og knapt så mange vinmarker.

Om aftenen ankommer vi til Vega de Terrón ved den portugisisk/spanske grænse, hvor vi lægger til kaj for aftenen og natten. Middag ombord.

Dag 5: Middelalderbyerne Castelo Rodrigo og Marialva (M,F,A)

Vi kan i dag glæde os til at besøge Middelalderbyerne; Castelo Rodrigo og Marialva, der begge er placeret tæt ved den spanske grænse, ca. 1 1/2 times kørsel fra skibet. 
Vi starter ud med en gåtur ved de brostensbelagte gader i Castelo Rodrigo, hvor man i Middelaldertiden kunne møde både jøder, muslimer og kristne, der boede ualmindeligt - nemlig side om side. Vi får historien om datiden, og nyder udsigten fra toppen af byen, der er smukt placeret med udsigt over det portugisiske landskab. Efterfølgende spiser vi en lokal frokost, og turen går nu videre til Marialva. Også her går vi i byens historiske fodspor, og hører om slottet, der blev bygget af den portugisiske konge, Alfonso. Vi kører retur til skibet, der ligger til kaj hele dagen i grænseområdet (flytter til en anden kaj - Barca d’Alva). Om aftenen spiser vi middag ombord.

Dag 6: Vandring i vinmarker og gallamiddag (M,F,A)

Om formiddagen sejlads fra Barca d’Alva. Vi begynder vores sejlads tilbage mod Porto.

Du kan efter frokosten ombord vælge, om du vil blive ombord på skibet og nyde sejladsen langs floden, eller om du vil med på en vandring i vinmarkerne. Vi stiger af i Ferradosa og kører til Casal de Loivos tæt ved Pinhão. Herfra starter vores vandring. Her er skønne udsigter til vinterrasser, floden, dalen og Pinhão. Vandringen er på ca. seks km ned gennem vinmarkerne, som tilhører de to kendte producenter Quinta do Bomfim og Taylors. Vi afslutter tilbage på skibet i Pinhão sidst på eftermiddagen. OBS: Vandringen er ikke for gangbesværede og vi anbefaler gode gåsko, snacks, væske, solhat og tøj, som tåler lidt støv fra markerne og stierne vi går på. 

Vandring i vinmarkerne.
Billede: "Vinmarkssvandring".

Dag 7: Lamego og sejlads til Porto (M,F,A)

Fra Pinhão kører vi til byen Lamego og besøger pilgrimskirken Santuario Nossa Senhora dos Remedios, kendt for sin baroktrappe med knapt 700 trin og ni niveauer med smukt dekorerede kakler.

Lamego - Santuario Nossa Senhora
Billede: Den imponerende pilgrimskirke "Santuario Nossa Senhora dos Remedio" i Lamego.

Imens vi er på udflugt, sejler skibet til Peso do Régua. Vi stiger ombord i Regúa til frokost. Afsejling kl. 12.30. Nyd eftermiddagen ombord og rejsens sidste sejlads. Ankomst til Vila Nova de Gaia (Porto) om aftenen. Middag ombord. 

Dag 8: Kørsel til Lissabon hjemrejse (M)

Check ud fra skibet og med bus til Lissabon lufthavn og hjemrejse. 

Kort

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Porto på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Porto og Dourodalens herligheder

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder fx  byvandringer, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen for at få det fulde udbytte. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. På vores rundrejse, skal man beregne, at man har flere hotelskift, hvor man skal håndtere sin bagage. 

Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/5 - 16/5Se rejsetider KøbenhavnFlodkrydstogt på Dourofloden15.995,-Bestil
22/8 - 29/8Se rejsetider KøbenhavnFlodkrydstogt på Dourofloden15.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Lissabon t/r 
 • Syv nætter på MS Infante Don Henrique i standardkahyt på nedre dæk (main deck)
 • To vinsmagninger
 • All Inclusive* ombord på skibet
 • Alle udflugter if. program
 • Transport if. program
 • Dansktalende rejseleder

Tilkøb/tillæg:

 • Kahyt på mellem dæk til to personer 1.495 kr. pr. person
 • Kahyt på øvre dæk til to personer 1.995 kr. pr. person
 • Kahyt på nedre dæk (main) til en person 3.495 kr. (få tilgængelige)
 • Kahyt på mellem dæk til en person 6.495 kr. (få tilgængelige)
 • Kahyt til øvre dæk til en person 7.495 kr. (få tilgængelige) 

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahyttillæg 
 • Entré på udflugter 
 • Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
 • Drikkepenge til personalet ombord på skibet, beregn €50 euro pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr. pr. person

 

* All inclusive ombord på skibet: Morgenmad, frokost og aftensmad samt drikkevarer til måltider og i baren som fx vand, vin, øl, te/kaffe og juice iflg skibets liste. Du kan tilkøbe andre vine, drinks og øvrige drikkevarer fra barkortet.

Hotel