Skip to main content

Charmerende Cinque Terre

8 dage - pris pr. person fra
11.995,-
Udsolgt rejse

Rejs med til Cinque Terre i 2024

Pittoreske Cinque Terre har formået at bevare sin særlige charme med pastelfarvede huse, afskallede fiskerbåde og vasketøj, der tørrer på tværs af gaderne. Området ligger i den italienske region Ligurien og består af de fem minibyer Monterosso, Corniglia, Vernazza, Manarola og Riomaggiore. Landsbyerne er forbundet af vandrestier af varierende sværhedsgrad, der snor sig rundt om de smukke bjerge. Forholdene er noget nær umulige for bilister her, så den bedste måde at rejse mellem småbyerne på, er til fods, med båd eller med tog, og det er selvfølgelig det, vi gør.

Derfor skal du rejse med os til Cinque Terre:

 • Indkvartering i det historiske centrum af Sestri Levante
 • Udflugter til Cinque Terre med sejltur langs kysten og lokaltog
 • Besøg i Rapallo og i Portofino med bådtur
 • Mulighed for vandretur og besøg i Camogli

Høje tinder og idylliske kystbyer

Vi bruger to hele dage på at udforske Cinque Terre, men besøger også et par andre byer i nærheden. I kystbyen Rapallo tager vi en tur med svævebanen op til "det glade bjerg" Montallegro, hvorfra udsigten over havet er helt fantastisk. Vi rejser også langs hele Cinque Terre-kysten, så vi kan beundre de små, pastelfarvede landsbyer, der er klistret til de barske klipper. Men en ferie i Ligurien er ikke fuldendt uden et besøg i en af Italiens smukkeste og mest berømte byer, nemlig den tidligere fiskerlandsby Portofino, som gennem århundreder har tiltrukket kunstnere og kendisser fra hele verden.

Base i Sestri Levante

Beliggenhed er vigtig, så vi har valgt at bo i det historiske centrum af Sestri Levante, en by som H. C. Andersen holdt særligt meget af. Hotellet ligger dejligt centralt tæt på hav og strand og med caféer, restauranter og butikker lige udenfor døren.

Kort dagsprogram for Charmerende Cinque Terre:

Dag 1: Ankomst til Italien og kørsel til Sestri Levante. Byvandring og middag på hotellet (A)
Dag 2: Udflugt til Cinque Terre med bådtur langs hele kysten (M)
Dag 3: Udflugt til Manarola og Vernazza med tog (M)
Dag 4: Fridag til egne oplevelser (M)
Dag 5: Fridag eller ekstra udflugt til Camogli med vandring og bådtur (M)
Dag 6: Udflugt til Rapallo og svævebane til Montallegro (M)
Dag 7: Udflugt til Portofino med bådtur (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A= Aftensmad

Udflugterne foregår som oftest i kuperet terræn og med offentlig transport, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Bemærk: Programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme. Information om det endelige dagsprogram gives ved ankomst til destinationen.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og rejse til Sestri Levante (A)

Velankommet til Italien går turen mod den maleriske by Sestri Levante, hvor vi skal bo på et af byens ældste hoteller. Hotellet ligger lige i centrum og tæt på havet og den lokale strand. Når vi er kommet godt på plads i vores værelser tager vi på en kort orienteringstur i byen med rejselederen og bliver dus med den by, der er vores base hele uge. Herefter tager vi tilbage til vores hotel, hvor en 4-retters velkomstmiddag med lokale delikatesser venter os. 

Sestri Levante
Billede: Sestri Levante.

Dag 2: Cinque Terre med bådtur langs hele kysten (M)

I dag tager vi på opdagelse i det smukke Cinque Terre, som består af landsbyerne Monterosso, Corniglia, Vernazza, Manarola og Riomaggiore. Det lokale tog tager os til den største af de små landsbyer i området, nemlig Monterosso. Her bliver der tid til at nyde byen og snuse rundt, inden vi stiger ombord på båden, der tager os ud på en smuk sejltur langs kysten og dens byer. Vi sejler langs hele Cinque Terre-kysten og kan beundre alle de små pastelfarvede landsbyer, der ligger klistret til de ujævne klipper.

Monterosso, Cinque Terre i Italien.
Billede: Monterosso.

Vi fortsætter til byen Portovenere, der sammen med øerne Tino, Palmaria og Tinetto samt Cinque Terre er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen er domineret af det imponerende genuesiske slot, hvis tilstedeværelse skyldes, at denne lille pittoreske havn engang var en af ​​bastionerne i den maritime republik Genova, ligesom landsbyerne i Cinque Terre.

Et besøg i den meget karakteristiske kirke San Pietro yderst på kappen kan anbefales. Her kan du også finde den såkaldte "Lord Byrons hule", opkaldt efter den berømte digter. Der bliver tid til frokost på egen hånd, inden båden tager os til Riomaggiore, hvorfra vi tager toget hjem til Sestri Levante.

Dag 3: Udflugt til Manarola og Vernazza (M)

I dag skal vi til Cinque Terre igen, og denne gang skal vi lære Vernazza lidt bedre at kende. Vi tager toget til Manarola, hvor vi har lidt tid i byen, inden turen går videre mod Vernazza, der ofte beskrives som den smukkeste af Cinque Terre-landsbyerne. Her har vi tid til at nyde den fantastiske natur og den imponerende udsigt. Det bliver tid til frokost på egen hånd, og de fleste vil nok blive tiltrukket af de dejlige fiskemenuer på de små havnerestauranter. Dagen slutter med et gensyn med Monterosso inden vi drager mod Sestri Levante.

Sestri Levante
Billede: Manarola.

Dag 4: Fridag til egne oplevelser (M)

Det er tid til en fridag, og der er flere muligheder. Du kan gå en tur på stranden, se dig omkring i byens mange hyggelige butikker, spise en lækker frokost eller læse en god bog i hotellets have. Andre kan være til mere eventyr, og det er nemt at tage det lokale tog til nogle af ​​de små landsbyer i nærheden. Den lille nabolandsby Moneglia kan varmt anbefales. Mulighederne er uendelige, og da landsbyerne ligger tæt på hinanden, er det hurtigt at komme imellem dem. Nogle vil måske tage på eventyr i naboregionen Toscana, hvor Pisa med sit skæve tårn bestemt er en given destination. Andre vil måske bruge fridagen til en af ​​de lidt mere krævende vandreture i Cinque Terre eller tage den lokale bus til det smukke bagland med dets mange små bjerglandsbyer. Rejselederen står klar med tips og idéer til dagen, hvis du har brug for det.

Dag 5: Fridag eller ekstra udflugt til Camogli med bådtur og vandring (M)

Tilbring endnu en dag i Cinque Terre på egen hånd, slap af i Sestri Levante, eller tag med på en ekstra udflugt (købes hjemmefra) til billedskønne Camogli. Vi skal både på en naturskøn vandring langs den fantastiske Genova-bugt og nyde en sejltur på havet.

Punta Chiappa
Billeder: Landskabet omkring Punta Chiappa / Udsigt over Genoa-bugten.

Togturen til Camogli tager mindre end en time, og ved ankomst påbegynder vi vores vandring, på vandrestien mod San Rocco - vandringen kræver at du er almindelig god fysisk form. I cirka 45 minutter går turen opad, bl.a. ad mange trapper, og når vi ikke kan komme højere, befinder vi os ca. 200 meter over havets overflade. Udsigten over bugten og Genova, Liguriens hovedstad, er virkelig spektakulær heroppefra, og nedstigningen venter os med kurs mod pynten Punta Chiappa. Vi giver benene et hvil og sejles tilbage til Camogli. Her er der tid til at spise frokost på egen hånd og vandre rundt i byens charmerende centrum og langs havet, inden toget tager os tilbage til Sestri Levante.

Dag 6: Udflugt til Rapallo med svævebane til Montallegro (M)

Dagens udflugt går til kystbyen Rapallo, der ligger smukt ved havet. Der er god tid til at udforske byen på egen hånd, og vi tager også en svævebanetur til Montallegro, "Det glade bjerg", som ligger ca. 600 meter over havets overflade. Vi belønnes med en storslået udsigt, og der er også mulighed for at besøge Montallegros helligdom, Santuario di Montallegro, som blev bygget i 1558. Det særlige ved denne kirke er de tusindvis af votivgaver, der er en gave til Gud eller til det guddommelige. Når en person lider af en sygdom, er i livsfare, har været udsat for en ulykke eller andet, søger man trøst, frelse eller opfyldelse af ønsker ved at give Gud en gave ved helligdommen. Disse består ofte af en lille sølvplade, men kan også være et billede af en forulykket bil, hvor passagererne slap uskadt, fordi nogen holdt hånden over dem. Blandt en af ​​de mærkeligste ting, lige her på bjerget, er en udstoppet krokodille, der angreb brødrene Andrea og Rolando i 1694, men også her holdt nogen hånden over dem, og derfor blev den udstoppede krokodille doneret til kirken. Hen på eftermiddagen er vi retur på hotellet.

Rapallo
Billeder: Santuario di Montallegro / Rapallos palmeallé.

Dag 7: Udflugt til Portofino med bådtur (M)

En af Italiens mest eksklusive byer er jetsetternes højborg, Portofino. Den lille idylliske fiskerby ligger guddommeligt smukt blandt klipperne ved havet i Tigullio-bugten. Vi efterlader Ferrarien i garagen og tager i stedet lokaltoget til Santa Margherita, hvorfra vi sejler til Portofino. Havnen er domineret af store yachter, og store internationale berømtheder, skuespillere og musikere ynder at lægge til her og nyde livet på de udsøgte restauranter og skønne omgivelser.  Portofino er så absolut Liguriens mest mondæne by og en yndig lille perle.

Portofino
Billede: Portofino

Vi starter vores dag i Portofino med at lede efter byens bedste udsigtspunkt. Gåturen ud til Portofinos fyrtårn tager omkring 20 – 30 minutter, og belønningen, der venter os, når vi ankommer, er en utrolig udsigt over det åbne hav. Tilbage i bykernen har vi tid til at spise frokost på en af ​​byens hyggelige restauranter og nyde omgivelserne - og måske spotte en kendis - inden vi til sidst tager toget hjem til Sestri Levante efter en dejlig dag.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at sige farvel til smukke Ligurien, og efter en uge fyldt med oplevelser skal vi tilbage til lufthavnen og med flyet hjemad. Skal du med aftenflyet hjem, tjekker vi ud fra hotellet om formiddagen (de opbevarer gerne din bagage), hvorefter du har tid på egen hånd til at få de sidste oplevelser i Sestri Levante med, inden turen går mod lufthavnen. 

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Sestri Levante på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur for rejsen På opdagelse i Cinque Terre

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
26/9 - 3/10Se rejsetider KøbenhavnCharmerende Cinque Terre11.995,-Udsolgt

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Milano el. Firenze t/r inkl. transfer
 • 7 nætter på 4* hotel i Sestri Levante
 • 7 x morgenmad, 1 x aftensmad inkl. vin
 • Udflugt til Cinque Terre med bådtur langs hele kysten
 • Udflugt til Rapallo med kabelbanen til Montallegro
 • Udflugt til Portofino med bådtur
 • Transport if. program
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Tillæg for enkeltværelse fra 1.795 kr
 • Ekstra udflugt til Camogli med vandring og bådtur, 225 kr
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Lokal byskat i Sestri Levante (2024), 3 € pr. person pr. nat, betales direkte til hotellet
 • Administrationsgebyr, 95 kr. pr. person

Se andre populære rejser her