Trulli Alberobello i Apulien
Basilika in Matera, Italy
Polignano a mare i Apulien, Italien
Alberobello Trulli huse
Amfiteater i Lecce, Apulien i Italien
Trulli Alberobello i Syditalien
Trulli Alberobello i Apulien
Ostuni Apulien i Italien
Apulien Vieste, Italien
Status:
Udsolgt

Unik rundrejse i Syditalien!

Det autentiske og eventyrlige Syditalien er en velbevaret hemmelighed, som det indtil videre er lykkedes at holde væk fra masseturismens verdenskort. Vi holder os dog ikke tilbage og udforsker for alvor støvlehælens region, Apulien (Puglia), og fornemmer hvordan dette område i Syditalien, gennem historien, er blevet præget af mange forskellige folkeslag.

Apuliens ukendte skønhed

Eventyret begynder i den betagende skønne by Trani, hvor vi bor i et gammelt kloster, som i dag er forvandlet til et hyggeligt 4-stjernet hotel. Derfra går vi på opdagelse i byens imponerende katedral og fortsætter ud til Adriaterhavskysten, hvor vi bl.a. besøger regionens hovedstad, Bari. I fem nætter indkvarteres vi i den charmerende kystby Monopoli - et perfekt udgangspunkt når turene senere går videre rundt i støvlehælen. Barok-byen Lecce samt byen Alberobello, med de sjove paddehatte-huse, også kaldet Trulli, er begge på programmet inden vi møder danske Katrine, som er indehaver af en lille trulli-B&B.

Katrine fortæller om livet som syditaliener og viser rundt i sin hjemby Cisternino. Hun tager os med til den lokale olivenmølle og byder på frokost på sin yndlingsrestaurant.

Den lille perle Locorotondo, en af Apuliens ”hvide byer,” besøger vi også, ligesom der er mulighed for at gå på opdagelse i Italiens største drypstenshuler i Castellana. Efter de fantastiske drypstenshuler spiser vi middag på en ægte Masseria - Apuliens gamle herregårde.

Finalen på eventyret er hulebyen Matera, hvorfra man tvangsflyttede befolkningen tilbage i 50’erne. Und dig selv den enestående atmosfæriske oplevelse det er, at vandre rundt i den kuperede by.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

KORT DAGSPROGRAM:

Dag 1: Ankomst Napoli. Kørsel til Trani (A)
Dag 2: Besøg i Bari og videre til Monopoli ved Adriaterhavskysten (M, A)
Dag 3: Besøg i Pogliano a Mare og middag på Masseria (M, A)
Dag 4: Katrines Syditalien og de hvide landsbyer (M, F)
Dag 5: Barkobyen Lecce og vingård med smagning (M)
Dag 6: Byvandring Alberobello. Udflugt til drypstenshuler i Castellana (M)
Dag 7: Kørsel til Matera og byvandring (M, A)
Dag 8: Hjemrejse

M = Morgenmad   F = Frokost   A = Aftensmad