Et syditaliensk eventyr

Basilika in Matera, Italy
Polignano a mare i Apulien, Italien
Alberobello Trulli huse
Amfiteater i Lecce, Apulien i Italien
Trulli Alberobello i Syditalien
Trulli Alberobello i Apulien
Ostuni Apulien i Italien
Apulien Vieste, Italien

Unik rundrejse i Syditalien!

Det autentiske og eventyrlige Syditalien er en velbevaret hemmelighed, som det indtil videre er lykkedes at holde væk fra masseturismens verdenskort. Vi holder os dog ikke tilbage og udforsker for alvor støvlehælens region, Apulien (Puglia) og fornemmer hvordan dette område i Syditalien, gennem historien, er blevet præget af mange forskellige folkeslag.

Apuliens ukendte skønhed

Eventyret begynder i den betagende skønne by Trani, hvor vi bor i et gammelt kloster som i dag er forvandlet til et hyggeligt 4-stjernet hotel. Derfra går vi på opdagelse i byens imponerende katedral og fortsætter ud til Adriaterhavskysten hvor vi bl.a. besøger regionens hovedstad, Bari. I fem nætter indkvarteres vi i den charmerende kystby Monopoli - et perfekt udgangspunkt når turene senere går videre rundt i støvlehælen. Barok-byen Lecce samt byen Alberobello, med de sjove paddehatte-huse, også kaldet Trulli, er begge på programmet inden vi møder danske Katrine, som er indehaver af en lille trulli-B&B.

Katrine fortæller om livet som syditaliener og viser rundt i sin hjemby Cisternino. Hun tager os med til den lokale olivenmølle og byder på frokost på sin yndlingsrestaurant.

Den lille perle Locorotondo, en af Apuliens ”hvide byer,” besøger vi også, ligesom der er mulighed for at gå på opdagelse i Italiens
største drypstenshuler i Castellana. Efter de fantastiske drypstenshuler spiser vi middag på en ægte Masseria - Apuliens gamle herregårde.

Finalen på eventyret er hulebyen Matera, hvorfra man tvangsflyttede befolkningen tilbage i 50’erne. Und dig selv den enestående atmosfæriske oplevelse det er, at vandre rundt i den kuperede by.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

KORT DAGSPROGRAM:

Dag 1: Ankomst Napoli. Kørsel til Trani (A)
Dag 2: Besøg i Bari og videre til Monopoli ved Adriaterhavskysten (M, A)
Dag 3: Besøg i Pogliano a Mare og middag på Masseria (M,A)
Dag 4: Katrines Syditalien og de hvide landsbyer (M,F)
Dag 5: Barkobyen Lecce og vingård med smagning (M)
Dag 6: Byvandring Alberobello. Udflugt til drypstenshuler i Castellana (M)
Dag 7: Kørsel til Matera og byvandring (M,A)
Dag 8: Hjemrejse(M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Middag

Pris fra:
9.795,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst NAPOLI OG KØRSEL TIL Trani  (A)

Efter ankomsten til Napolis lufthavn, sætter vi kursen mod den skønne by Trani, beliggende ud til Adriaterhavskysten. Vi besøger byens smukke katedral og tjekker ind på vores stemningsfyldte hotel, hvor vi også nyder en dejlig velkomstmiddag.

Dag 2: Besøg i Bari og videre til Monopoli (M, A)

Vi kører langs kysten og dagens første besøg er i Bari, Provinshovedstad i Apulien. Bari har været gennem lidt af en omstilling og er transformeret fra en fattig havneby med et lidt broget ry, til i dag bl.a. at huse den smukke historiske gamle bydel Bari Vecchia. På vores spadseretur gennem byen skal vi naturligvis stifte bekendtskab med den smukke basilika San Nicola. Kirken stammer tilbage fra 1100-tallet og primært græsk-ortodokse og katolske pilgrimme valfarter her til og dermed spiller kirken en vigtig historisk rolle.

Madkulturen spiller naturligvis også en vigtig rolle i Syditalien, og vi besøger et "pastaria" hvor vi introduceres til fremstillingen af den egnstypiske pasta, Orrechiette, hvis navn frit kan oversættes til "lille øre" efter pastaens særprægede form. Vi begiver os efterfølgende længere sydpå til den charmerende havneby Monopoli, som er vores hjem de næste fem nætter. Vi indkvarterer os i den gamle bydel og spiser middag der.

Dag 3: Besøg i Poglinano a mare og middag på masseria (M, A)

I dag skal vi stifte bekendtskab med den smukke og pittoreske by, Pogliano a Mare. Byen er herlig at udforske med små snoede stræder, og den gamle bydel har hyggelige caféer og stemningsfyldte torve der emmer af atmosfære.
Under vores besøg i byen har vi god tid til at indsnuse den syditalienske livsglæde. 

Slår man op i turist- og historiebøgerne står der ikke meget om denne perle af en by. Men den har for evigt udødeliggjort sig i form af bysbarnet, sangeren Domenico Modugnos', kendte hymne "Volare". 

Tilbage i Monopoli er eftermiddagen til fri disposition om aftenen skal vi spise fælles middag på en af Apuliens gamle herregårde – en rigtig Masseria, som de kaldes. Der knytter sig naturligvis en god historie til stedet, og middagen er god og hjemmelavet lige som vinen, så det bliver en herlig aften i godt selskab.

Dag 4: Katrines Syditalien og Apuliens hvide landsbyer (M,F)

I dag skal vi besøge nogle af Italiens smukkeste landsbyer – I borghi piu belli d’Italia. Det er en sammenslutning af velbevarede landsbyer, og en ærefuld titel som ikke kan søges. Nogle af disse byer kaldes også ”De Hvide Byer”, og vi starter morgenen i den lille by Ostuni. Vi går en tur rundt i den charmerende by, og har tid til en kop formiddagskaffe, inden vi skal videre mod Cisternino, hvor vi skal møde Katrine.

Katrine er lige så dansk, som navnet antyder, men hun har for mange år siden kastet sin kærlighed på Italien, og er nu havnet i Apulien, hvor hun sammen med sin italienske mand driver en lille trulli Bed&Breakfast.
Katrine glæder sig til at vise os rundt i sin hjemby, som indtil videre har undgået turisternes opmærksomhed, selv om det er svært at forstå.
Vi skal også besøge den olivenpresse, hvor hun får produceret sin egen olivenolie, og så skal vi naturligvis spise frokost på hendes yndlingsrestaurant. Midt på eftermiddagen siger vi farvel til Katrine, og kører tilbage til Monopoli gennem den smukke natur med kig til det store blå hav.

Dag 5: Barokbyen Lecce og vingårdsbesøg (M)

Langt nede i Italiens hæl finder vi barokbyen Lecce. Lecce er alene, hele rejsen i Apulien værd, og byen får også i disse år alt den hæder som den behørigt fortjener. Senest i 2010 hvor den anerkendte rejseguide Lonely Planet satte Lecce på listen over verdens 10 bedste destinationer at besøge.
Man forstår godt hvorfor, da byen er beundringsværdigt velbevaret, og man føler sig uden tvivl hensat til baroktiden på vores spadseretur gennem den gamle bydel. Lecce som også går under kaldenavnet "Sydens Firenze" og er en sand perle i det sydlige Italien.

Ingen rejse i Italien er komplet uden et vingårdsbesøg, og denne rejse er ingen undtagelse. Vi besøger en lokal vingård, der viser os den ædle kunst, og vi skal naturligvis også smage på nogle af de vine, der er typiske for regionen.

Efter en begivenhedsrig dag er vi tilbage i Monopoli.

DAG 6: GUIDET BYVANDRING I ALBEROBELLO. UDFLUGT TIL DRYPSTENSHULERNE I CASTELLANA (M)

I dag skal vi på opdagelse i Alberobello. Vi traver byen tynd, og hører om de sjove trulli-huse, deres historie og hemmeligheder. Vi får også mulighed for at besøge en rigtig trullo indefra.

Alberobello
Billede: Trullierne i Alberobello

Midt på eftermiddagen kører vi gennem det smukke landskab til de berømte drypstenshuler i Castellana.
"Le grotte di Castellana" er nogle af de største og smukkeste i Italien, og er præget af imponerende stalaktitter (hængende drysten) og stalagmitter (opretstående drypsten).

Hulerne blev udforsket for første gang i 1936, da der indtil da havde været megen overtro forbundet med stedet. Besøget foregår sammen med en lokal engelsktalende guide, så vi er i gode og trygge hænder. Turen varer ca. 1 time, og kræver blot en jakke (temperaturen er ca. 15 grader) samt et par gode skridsikre sko. Man skal ikke være nervøs for at få klaustrofobi, da der er gåhøjde alle steder, og flere af hulerne er op til 70 meter høje. Det er et besøg man ikke må snyde sig selv for, og selv de mest forhærdede, tager hjem med en oplevelse for livet.

Dag 7: Kørsel til Matera og guidet byvandring i Matera (M, A)

Vi tager afsked med den henrivende Adriaterhavskyst og kører ind i landet. Det er blevet tid til at udforske byen Matera, som er en af de mest mærkværdige og interessante i Italien. Byen kan i virkeligheden bedst betegnes som en huleby, og ”I Sassi di Matera” (Materas sten - direkte oversat) regnes for at være en af verdens ældste bosættelser og er i dag beskyttet af UNESCO.
Den historiske bydel med hulebeboelserne er delt i to: Sassi Barisano og Sasso Caveoso, og vi besøger den stærkt kuperede by i selskab med en engelsktalende lokalguide.
Mange lokaler har boet i disse ”huse”, indtil de sammen med de 20.000 andre af byens beboere blev tvangsforflyttet af staten i 1950’ erne pga. sundhedsfare. De blev meget mod deres vilje flyttet til nye huse i det moderne Matera, og kun ganske få er vendt tilbage, selv om mange af hulerne i dag er indrettet til super moderne boliger og luksushoteller - men priserne er høje.

Matera
Billede: Hulebyen Matera

Vi ser de spændende hulekirker med byzantinske fresker, og vi besøger også en af de gamle boliger, der er indrettet med originale møbler og inventar, og i dag fungerer som museum.

Undervejs kører vi dog først ud i bjergene og det område som kaldes Chiese Rupestre, hvorfra vi har en imponerende udsigt mod selve Matera, som tager sig helt anderledes ud på afstand. Det er også i dette område at mange af de oprindelige hulekirker findes, og her at selve korsfæstelsen i filmen Passion of the Christ fandt sted.

Vi indkvarterer os på hotel for rejsens sidste overnatning og spiser afskedsmiddag på hotellet.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi har igennem den sidste uge stiftet bekendtskab med en region i Italien som er ukendt for mange, men uovertruffen i sin skønhed. I dag kører vi den sidste strækning fra Matera til Napoli, hvor fra vi flyver direkte tilbage til København

M=morgenmad F=frokost A=Aftensmad

Vejret

Kort

rejsen ET SYDITALIENSK EVENTYR

Kort over rejsen et syditaliensk eventyr

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
6/5 - 13/5 København
Se flytider
Et syditaliensk eventyr - 8 dage
9.795,- FORESPØRG »
12/9 - 19/9 København
Se flytider
Et syditaliensk eventyr - 8 dage
9.995,- Bestil »
19/9 - 26/9 København
Se flytider
Et syditaliensk eventyr - 8 dage
9.995,- Bestil »
26/9 - 3/10 København
Se flytider
Et syditaliensk eventyr - 8 dage
9.995,- Bestil »
3/10 - 10/10 København
Se flytider
Et syditaliensk eventyr - 8 dage
9.995,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 25 personer.

PRISEN INKLUDERER

• Direkte fly København-Napoli t/r
• 1 nt. på Hotel San Paolo al Convente 4*, Trani
• 5 nt. på Bed and Breakfast centralt i Monopolis gamle bydel
• 1 nt. på Hotel Italia 3*, Matera
• Morgenmad, en frokost og fire middage
• Transporter og udflugter iflg. program
• Dansktalende rejseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Enkeltværelse kr. 1.995,-
• Dobbeltværelse med stor balkon i fem nætter på B&B i Monopoli kr. 395,-.(ej balkon de på øvrige hoteller)
• Dobbeltværelser med umøbleret balkon i fem nætter på B&B i Monopoli kr. 195,- (ej balkon på de øvrige hoteller) 
• Forsikringer
• Entrèer der ikke er nævnt i dagsprogrammet
• Byskat i Monopoli (2 € pr person/nat afregnes på hotellet)
• Administrationsgebyr 95 kr. pr. person 


Pr. 1/7 2014 vil man i Italien ikke længere som EU-borger opnå rabat på entré på offentlige muséer/seværdigheder i Italien ved det fyldte 65. år som det hidtil var tilfældet.

 

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 2

Hotel San Paolo al Convento
****
Unik og særlig indkvartering San Paolo Al Convento er et 4-stjernet hotel, beliggende i et gammelt renoveret kloster. Det ligger foran meget centralt ved havnen i Trani. Værelserne på ....

Overnatning Dag 2 - 7

BB Amalfitana & Casa Nave
Stemningsfuld bed and breakfast i hjertet af Monopolis gamle bydel. At bo på bed and breakfast plejer ikke at kunne forenes med deltagelse på en grupperejse, da bed and breakfast ofte er f ....

Overnatning Dag 7 - 8

Hotel Italia
***
Hotel Italia er et dejligt familieejet hotel, som ligger i centrum af den spændende huleby Matera. Bussen kan ikke køre helt til hotellet, men vi sættes af ca. 200 meter derfra. Hot ....