Skip to main content

Læserrejse til Cypern med Kristeligt Dagblad

8 dage - pris pr. person fra
9.995,-
Bestil rejse

Cypern – mytologi, historie og ægte livsnydelse

Rejs med på en oplevelsesrig læserrejse til Cypern med Kristeligt Dagblad og Kulturrejser Europa.

Cypern er storslåede historiske seværdigheder, bjergrige egne og fantastisk natur. Der er derudover middelhavssol, god mad, og et godt hotel i Paphos, som ramme for denne kulturelle læserrejse. Alt sammen i selskab med andre rejseglade læsere, og vores dansktalende rejseleder, der guider dig på hele rejsen. På denne rejse dykker vi ned i øens rige historie, der byder på fortællinger fra den græske mytologi om den græske kærlighedsgudinde, Afrodite, samt et historisk tilbageblik på det romerske, byzantinske, og osmanniske rige; og endda en historie om en dansk konge.

Cypern er ganske enkelt en skattekiste af oplevelser, der venter på at blive udforsket. Historien er fascinerende og går helt fra oldtiden til nutiden, med interessante, spændende og ganske dramatiske elementer. Derfor inkluderer rejsens pris også spændende udflugter, hvor vi besøger historiske seværdigheder, gamle som nye, hvor vores rejseleder formidler historien bag.

Glæd dig til at besøge den mere end 2.500 år gamle arkæologiske park med Kongernes Grav, der er optaget på UNESCO´s liste over Verdenskulturarv, og oplev den gamle bydel i Paphos, hvor handel og historie går hånd i hånd i den mondæne by. Du kan også se frem til at opleve det UNESCO-beskyttede Kikkos kloster midt inde i Troodos bjergene, højt placeret på en bjergkam, og udsmykket i prangende farver, der viser kirkens betydning i landet og stedets storhed.

Som barn af Cypern har Afrodite også en særlig status på øen. Vi følger i de mytologiske fodspor, som Kærlighedsgudinden efterlod sig ved hendes fødested på sydkysten. Her på sydkysten frister også en kort, men smuk, kystvandring. På vestkysten kommer vi til hendes bad, hvor hun ifølge myten mødte og forelskede sig i sin Adonis.

Derfor skal du rejse med på læserrejsen til Cypern:

 • Behageligt klima
 • UNESCO højdepunkter; Kikkos klosteret og udgravningerne i Paphos
 • 4* hotel med balkon og halvpension
 • Mulighed for besøg i den delte by Nicosia
 • Vinsmagning og en rustik cypriotisk picnic

Vi dykker også ned i Cyperns dramatiske moderne historie. Oplev det fra nærmeste hold på vores tilvalgsudflugt til den delte by og hovedstad, Nicosia, hvor man stadig bruger pas for at komme fra Syd til Nord.

Udover de historiske højdepunkter er denne rejse også baseret på livsnydelse. Klimaet er fantastisk i november, og temperaturer på ca. 24 grader er almindeligt. Læg dertil et helt fantastisk køkken, som vi dyrker på vores virkelig gode 4* hotel i Paphos, og når vi f.eks. har frokost i det grønne eller er til vinsmagning i charmerende Omodos.

Kort dagsprogram for læserrejsen til Cypern:

Dag 1: Ankomst til Larnaca og kørsel til Paphos (A)
Dag 2: Byrundtur i Paphos, besøg ved Kongernes Grav. Besøg vestkysten og Afrodites bad (M,A)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser i Paphos (M,A)
Dag 4: Fridag eller tilvalgsudflugt til Cyperns hovedstad, Nicosia (M,A)
Dag 5: Troodos-bjergene, Kikkos klosteret, og bjerglandsbyen Omodos m. vinsmagning (M,A)
Dag 6: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Sydkysten og Afrodites fødested, vandring ved kysten og lokale delikatesser (M,A)
Dag 8: Fridag og hjemrejse fra Larnaca (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Larnaca og kørsel til Paphos (A)

Vi ankommer med fly fra København og kører fra Larnaca til vores gode hotel i Paphos. Undervejs fortæller rejselederen mere om ugens program. Ved ankomsten indlogeres vi, og senere er der aftensmad i hotellets restaurant.


Billede: Paphos by.

Dag 2: Byrundtur i Paphos, besøg ved Kongernes Grav. Besøg vestkysten og Afrodites bad (M,A)

Vi tager på den første af vores udflugter efter morgenmaden. Paphos og omegnen har meget at byde på, og først går turen rundt til byens vigtigste attraktioner med lokalguide. Derefter tager vi ud til Kongernes Grav, der er optaget på UNESCO's liste over Verdenskulturarv. Gravene er ca. 2.500 år gamle og indhugget i kalkstensklipperne. Man udgraver endnu på stedet og finder løbende spor fra fortiden.


Billeder: Kongernes Grav og Afrodites bad.

Efter besøget kører vi ud mod det vestlige hjørne af Cypern. Undervejs kommer vi gennem et smukt naturområde, inden vi når den - mindst lige så smukke - kyst. Her er der et frokost-stop, inden vi for alvor skal stifte bekendtskab med legenden om kærlighedsgudinden Afrodite. Efter frokost går vi cirka 20 minutter og belønnes med et besøg ved Afrodites bad. Ifølge legenden giver badet evig skønhed til de, som vasker sig her. 

Turen går herefter tilbage til hotellet i Paphos, hvor du har resten af dagen og aftenen på egen hånd. Aftensmaden serveres på hotellet.

Dag 3: Fridag til egne oplevelser i Paphos (M,A)

Dagen er til fri disposition og giver dig en god mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Paphos - hvor du f.eks. kan tage den hyggelige strandpromenade hele vejen fra hotellet (ca. 2,5 km). Rejselederen giver naturligvis gode råd og tips i forhold til dine ønsker.


Billede: Udforsk Paphos' omgivelser og bykerne.

Dag 4: Fridag eller tilvalgsudflugt til Cyperns hovedstad, Nicosia (M,A)

Efter morgenmaden kører vi til Cyperns hovedstad Nicosia. Byen ligger midt på grænsen mellem den tyrkisk del i Nord og den græsk dominerede del i Syd. Vi får et særligt indblik en del af den cypriotiske konflikt og Nicosias historie sammen med en lokal guide. Vores besøg dækker naturligvis både den nordlige- og den sydlige del af hovedstaden. Der er store kontraster mellem bydelene, og man kan både se og føle, man er kommet til ”en anden verden”, når man krydser grænsen. Grænseovergangen er det tydeligste tegn, så husk passet, men alt fra butikker til bygningerne og vedligeholdelse generelt er interessant og meget forskellig.


Billede: Nicosia.

Vi har en top moderne by i Syd og en lille, mindre hektisk og mere gammeldags tyrkisk inspireret by i Nord med bazarer, minareter, te huse og rigtigt meget andet. Mange af Nicosias smukkeste gamle bygninger finder vi i den nordlige del, og der bliver rigeligt at se på. 

Sent på eftermiddagen kører vi tilbage til Paphos, og vi når hotellet i tid til aftensmaden.

Dag 5: Troodos-bjergene, Kikkos klosteret, og bjerglandsbyen Omodos m. vinsmagning (M,A)

Dagens udflugt går ind i landet og mod bjergene til det grønneste område på den solrige ø. Først skal vi besøge det berømte kloster i Kikkos. Klosteret ligger smukt på toppen af et bjerg i 1.300 meters højde, dybt inde i øens største bjergkæde, Troodos. Det er et af de flotteste, rigeste og vigtigste områder for cyprioterne og er forbundet med flere sagn og legender. Vi blive guidet gennem historien via smukke ikonmalerier, freskoer, skatte og en rigtig imponerende arkitektur.


Billede: Kikkos klosteret.

Efter besøget i Kikkos fortsætter vi med at udforske bjergområdet og besøger landsbyen Omodos, som ligger cirka en times kørsel derfra. Her gør vi et frokoststop og får samtidig indblik i, hvordan livet leves i de små samfund på Cypern. Omodos ligger i et landbrugsområde, og har bl.a. en stor vin- og frugtproduktion.


Billede: De smukkke Troodos-bjerge.

Dag 6: Fridag til egne oplevelser (M,A)

Du har atter en dag på egen hånd og kan nyde livet i Paphos. Mulighederne er mange både på hotellet og i byen. Rejselederen giver gerne sit besyv med.

Dag 7: Sydkysten og Afrodites fødested, vandring ved kysten og lokale delikatesser (M,A)

Vi tager af sted på udflugt til sydkysten om formiddagen, hvor vi igen skal stifte bekendtskab med kærlighedsgudinden Afrodite. Ifølge legenden opstod hun af skummet i havet ud for sydkysten ved klippen, som i dag kaldes for "Afrodites Klippe". Derefter steg hun, ifølge den græske mytologi, i land på Cypern og har siden været gudinden for kærlighed, skønhed og frugtbarhed.


Billeder: Afrodites klippe og afslappende stemning på sydkysten.

Vi går en lille kystvandring i det smukke område, mens du kan nyde den fantastiske udsigt til både land og vand undervejs. Der venter velsmagende lokale delikatesser efter gåturen.

Dag 8: Fridag og hjemrejse fra Larnaca (M)

Rejsen lakker mod enden, og vi skal til at forberede os på at forlade det skønne Cypern. Vores hjemrejse er om aftenen, så vi har arrangeret en senere check ud fra hotellet. Der er derfor meget fine muligheder for at nyde starten på dagen til at gøre sine indkøb i Paphos eller at tage nogle timer ved pool området og nyde de sidste solstråler inden hjemrejsen. Om eftermiddagen kører vi igen mod Larnaca og lufthavnen efter en fantastisk uge på Cypern.
 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Paphos her på dmi.dk

Vejret i Larnaca

 

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/11 - 15/11Se rejsetider KøbenhavnCypern - Afrodites smukke ø9.995,-Bestil

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Larnaca t/r
 • 7 nætter på 4* hotel i Paphos
 • Halvpension
 • Vinsmagning
 • Picnic med lokale specialiteter 
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Dobbeltværelse m. balkon til én person fra 1.395 kr.
 • Tilvalgsudflugt til hovedstaden Nicosia: 500 kr. (genmnemføres ved min. 10 deltagere)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr.