Skip to main content

Fabelagtige Færøerne

6 dage - pris pr. person fra
15.995,-
Bestil rejse

Rejse til Færøerne
- med dansk rejseleder

Færøerne - en oplevelse af de sjældne

Imponerende landskaber, fabelagtige udsigter, uspoleret natur og en rig kulturarv, hvor gamle traditioner og moderne ø-liv går hånd i hånd. Når græsset er grønnere end grønt, og dagene er lyse og lange og årstiden allerbedst, byder vi dig velkommen i Nordatlanten. Nuancerne i den grønne farvepalet er uendelig, og den enestående, uberørte natur betager alle, der besøger de vidunderlige øer i det danske rigsfællesskab.

Derfor skal du rejse til Færøerne med os:

 • Du oplever det ægte Færøerne på de fem øer; Vágar, Streymoy, Eusturoy, Bodoy og Kunoy med et unikt udflugtsprogram med kultur og naturoplevelser på stribe
 • Halvpension inkluderet med wine hour og lækker mad med lokale råvarer
 • Du bor på det hyggelige Hotel Hafnia med formidabel beliggenhed i centrum af Tórshavn
 • Erfaren dansk Færøerne-ekspert og rejseleder, der har rejst mere end 30 år på Færøerne

Kulturrejser Europa har lavet rundrejser på Færøerne siden 2016 og høster topkarakter på både indhold, oplevelser og indkvartering.

Bo på Streymoy og hotel i Tórshavn

Streymoy er Færøernes største ø, og her ligger hovedstaden Tórshavn med de charmerende huse i den gamle bydel, Tinganes, samt moderne arkitektur og kunst i Nordens Hus. Du bor godt og centralt på et af Tórshavns kendte hoteller, bl.a. byens bedste hotel ifølge mange kendere af Færøerne, det familiedrevne, Hotel Hafnia 4*. Hotellet er nyrenoveret og kendt for sit køkken, hvor der trylles med gode, færøske råvarer. Her spiser vi middag sammen hver aften på rejsen. Andre højdepunkter på Streymoy er den billedskønne bugt ved Saksun, Vestmannas imponerende fuglefjeld og det kulturhistoriske centrum i Kirkjubøur.

Udflugter inkluderet til Vágar, Eusturoy, Bodoy og Kunoy

De inkluderede udflugter bringer dig rundt på de tre store øer; Vágar, Streymoy og Eusturoy samt Bodoy og den noget mindre ø Kunoy med billedskønne høje fjelde. Vi besøger bl.a. en af Færøernes nyeste attraktioner, Eysturoyartunnilin, et unikt tunnelprojekt med verdens eneste rundkørsel under havets overflade. På Eusturoy beundrer vi Færøernes højeste fjeld, besøger Gjógvs naturhavn og lærer om den færøske uld, når vi besøger en fårebonde. På Vágar ligger lufthavnen, og øen byder på imponerende landskaber, blandt andet ved bygden Gásadalur, som man slet ikke kan blive træt af. Nordøernes vigtigste by Klaksvik på Bodoy er en by i vækst, som du også skal opleve. Overalt møder du det blå hav og grønne fjelde og små farverige bygder. De smukke landskaber og den færøske natur er betagende og barsk, stormfuld og storslået.

Mulighed for lette vandringer

Et par af dagene er det muligt – i godt vejr – at være aktiv med et par lette vandringer. Den ene rute er på egen hånd over fjeldet fra Kirkjubøur til Tórshavn. Den anden vandring er på Kunoy, hvor vi sammen går en lille tur på fjeldet.

Færøernes traditioner og kultur

Livet er blevet levet i de små færøske bygder gennem århundreder, og vi hører om, hvordan isolationen, og det faktum, at Færøerne som nation er langt væk fra alting, har holdt traditionerne i hævd, ladet kunsten spire og gjort sammenholdet stærkt. Selv om øerne stadig er isolerede, leves livet som i ethvert andet moderne samfund – blot omgivet af usædvanlig smuk natur. Færøerne er intet mindre end fabelagtig.

Video fra Færøerne

Se vores video fra Færøerne, og bliv inspireret.

Færøerne-ekspert og rejseleder

Din rejseleder på turen er Birthe Nedergaard, som rejser med fra København. Hun kender ALT til Færøerne, hvor hun har rejst siden 1980’erne.

Kort dagsprogram for Færøerne:

Dag 1: Ankomst til Færøerne, Tórshavn og Tinganes (A)
Dag 2: Udflugt til højfjeldet, Gjógv, fårebonde og Nordens Hus (M,A)
Dag 3: Udflugt til Kirkjubøur, mulighed for vandring eller besøg hos Steinprint (M,A)
Dag 4: Fridag eller ekstra udflugter til Vestmanna (sejltur) og/eller kunstmuseet i Tórshavn (M,A)
Dag 5: Udflugt til Saksun, Klaksvik og Kunoy med let vandring (M,A)
Dag 6: Via Gásadalur til lufthavnen og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Færøerne, Tórshavn og Tinganes (A)

Vi mødes med rejselederen i Københavns lufthavn og flyver sammen til Færøerne. Vi lander på øen Vágar, og allerede på turen til hotellet får du den første fornemmelse af de storslåede landskaber og naturkræfter på Færøerne. Køreturen fra lufthavnen til hotellet tager ca. en time, mens du oplever, at vejene snor sig rundt om de høje fjelde, langs fjord og kyst og gennem små farverige bygder. 

FAbelagtige Færøerne
Billede: Færøernes fabelagtige natur.

I hovedstaden Tórshavn indkvarteres du på det nyrenoverede Hotel Hafnia, beliggende midt i byen med nem adgang til bymidtens tilbud. Efter indkvarteringen kan du følge med på en gåtur til den gamle bydel Tinganes, som er beliggende på et lille næs på havnen. Bydelens brostensbelagte gader samt de røde og sorte træhuse, hvoraf mange er isoleret med græs på taget, hensætter en til en hyggelig stemning af gamle dage. Derudover har Tinganes altid haft stor betydning for det politiske liv på Færøerne. Lige fra fortidens "Ting" under åben himmel til de officielle bygninger på næsset, hvor lagmanden stadig holder til i dag. 

Tilbage på hotellet mødes vi til wine hour (et glas vin) inden middagen, som vi spiser sammen.

Færøerne - Tinganes
Billede: Tórshavns gamle bydel, Tinganes. I baggrunden ses vores hotel Hafnia.

Dag 2: Udflugt til højfjeldet, Gjógv, besøg hos fårebonde og Nordens Hus (M,A)

Dagens rundtur går til de nordlige dele af Eystruroy, som byder på enestående landskaber og naturoplevelser i verdensklasse samt en række typiske færøbygder. Inden den lille bygd Eidi får du et glimt af Færøernes højeste vandfald, Fossá, som imponerer med sine 110 meter. For foden af Slættaratindur, øernes højeste fjeld (882 meter), begynder vores opstigning mod passet. I klart vejr kan man fra toppen af fjeldet se samtlige af Færøernes i alt 18 øer. Undervejs opleves det høje forbjerg Eidiskollur. Ud fra kysten ser du de to sagnomspundne klipper ”Kæmpen og Kællingen”. Den historie hører du også, da de både er en del af den færøske folkesjæl og et storslået syn.

Videre gennem en stenfri, malerisk dal gemmer bygden Gjógv sig. Med sin unikke naturhavn vil Gjógv betage de fleste, og det er en ganske særlig fornemmelse at gå ned ad trappen ved siden af bådslisken til naturhavnen. Det kan anbefales! Det er her, vores Kronprinsesse Mary har sin bænk.

Færøerne - Gjogv
Billede: Gjógv med naturhavnen.

Igennem århundreder har produktionen af den færøske uld været livsvigtig, men i dag er produktionen omlagt, så man stadig spiser kødet, men ikke længere bruger ulden i samme omfang. Vi besøger en fårebonde, der forklarer om årets gang i produktionen, om uldens historie og nye produktionsformer, og du ser det, der produceres af den færøske uld.

Vi kører retur til Tórshavn via Eysturoyar-tunnilin, Færøernes største bygningsanlæg. Den 11 km lange tunnel er verdens første undersøiske rundkørsel og et sandt mesterværk. Det laveste punkt er 187 meter under havet. Den færøske kunstner Tróndur Patursson har stået for den smukke lysudsmykning i tunnelen, ligesom han står bag den smukke skulptur i midten af rundkørslen, som forstiller færøsk kædedans. 


Billede: Eysturoyar-tunnilin fotograferet af Ólavur Frederiksen.

Tilbage i Tórshavn får vi en rundvisning i Nordens Hus, et nordisk kulturhus, hvor formålet er at formidle nordisk kultur til Færøerne - og færøsk kultur til de andre nordiske lande. Derudover er Nordens Hus en arkitektonisk perle.

Wine hour (1 glas vin) og middag på hotellet.
 

Dag 3: Udflugt til Kirkjubøur, mulighed for vandring eller gåtur i Tórshavn (M,A)

På formiddagsprogrammet står et besøg i bygden Kirkjubøur, der er Færøernes vigtigste kulturhistoriske sted med den ufuldendte Magnus-katedral samt den lille Olavskirke fra Middelalderen. Den maleriske, næsten 1000-årige kongsgård er beboet af kongsbonden, der er 17. generation af familien Patursson. Familien åbner venligt dørene til ”røgstuen” for os. Kirkjubøur er et spændende sted og utrolig smukt beliggende med udsigt til øerne Hestur, Koltur og Sandoy.

Resten af dagen er fri. I godt vejr vil der være mulighed for – for godt gående og i godt vejr – at vandre på egen hånd over fjeldet fra Kirkjubøur til Torshavn (ca. 2½ timer). Velegnet fodtøj kræves, og rejselederen informerer om dette.

For dem, der kører med bussen tilbage til Tórshavn, er det muligt at følge med på et besøg på Færøernes berømte ”Steinprint” – et grafisk værksted, hvor kunstnere fra hele verden kommer for at udøve kunst med stentryk. Ejeren af værkstedet, Jan Andersson, indfører os i teknikken bag kunstarten samt causerer om et liv i kunstens verdeng. Glæd jer til besøget i værkstedet på Steinprint.

Wine hour (1 glas vin) og middag på hotellet.

Kirkjubøur, Færøerne
Billede: Kirkjubøur.

Dag 4: Fridag eller valgfrie udflugter; Sejltur til fuglefjeldet ved Vestmannabjergene og Tórshavns Kunstmuseum (M,A)

Fridag, eller du kan følge med på et par valgfrie udflugter.

Formiddagen byder på en udflugt til bygden Vestmanna og sejltur til fuglefjeldet. Vestmanna er blandt Færøernes helt store attraktioner, og der er noget særligt over at opleve det fascinerende klippelandsskab formet af de store naturkræfter. Vi sejler ud fra den smukt beliggende bygd Vestmanna til forbjergene med de lodrette klippevægge (op til 600 meter høje) og dybe grotter skabt af havets bølger. På fuglefjeldet yngler hvert år tusindevis af søfugle som lomvier, søpapegøjer og mallemukker. Det er absolut en tur, der kan anbefales.  

Færøerne - Vestmanna
Billede: Vestmanna.

Sejlturen varer ca. et par timer. Denne udflugt er vejrafhængig, og det anbefales at medbringe varmt/vindtæt tøj samt hue og handsker. Turen bestilles og betales kontant hos rejselederen, som vil orientere nærmere om turen ved ankomsten til Færøerne.

Om eftermiddagen kan de kunstinteresserede følge med på en spændende rundvisning på Tórshavns Kunstmuseum. I betragtning af Færøernes indbyggertal og isolation er der en imponerende dynamik i billedkunsten. Entré til kunstmuseet (ca. 65 - 90 kr.) er ikke inkluderet.

 Torshavn
Billede: Tórshavn.

Winehour (1 glas vin) og middag. 

Dag 5: Udflugt til Saksun, Klaksvik og Kunoy (M,A)

Dagens udflugtsmål starter ved den enestående indfjord Saksun. Efter 10 kilometers kørsel gennem dalen ankommer vi til den lille idylliske bygd Saksun, der ligger billedskønt mellem høje grønklædte fjelde og med en sø med en tilsandet åbning ud mod havet. Bygden har blot en god håndfuld indbyggere, men som i alle andre færøske bygder er her naturligvis en lille kirke, som vi kigger forbi. Det er svært ikke at blive begejstret for Saksun.

Færøerne - Saksun
Billede: Den lille idylliske bygd Saksun.

Vi kører over broen, tværs over Eysturoy og gennem en mere end 6 km lang tunnel fra Leirvik til Klaksvik på øen Bordoy. Klaksvik er Færøernes næststørste by og centrum for nordøerne inden for erhverv og natur. Ligeledes har byen Færøernes største fiskerihavn. Her fandt også en dramatisk episode sted i 1955, som vi hører meget mere om. Et spændende besøg i byen venter med skibe, både, fisk og fiskere, uld og aktive kvinder samt et besøg i landets største kirke, Christianskirken. Ved hjælp af en dæmning kommer vi til Kunoy, hvor indbyggerantallet er stigende. Det er ikke hverdagskost for små øer. Dagen byder på en lille vandretur (ca. 1 time) gennem bygden, ”skoven”, hvor vi fornemmer dette dejlige sted.

Kunoy - Færøerne
Billede: Kunoy.

Vi kører retur til Tórshavn og er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.
Winehour (1 glas vin) og middag. 

Dag 6: Via Gásadalur til lufthavnen og hjemrejse (M)

Vi forlader Tórshavn og kører til Vágar, hvor du ser Færøernes største indsø ved Sørvágur. Er der klart vejr, er det muligt at se den vestligste ø, fugleøen Mykínes.

Turen runder ligeledes den lille charmerende bygd Gásadalur, der omringet af høje fjelde og med en helt formidabel udsigt over Atlanterhavet. I gamle dage var den eneste vej til bygden via søvejen - eller via ”postruten” til fods over fjeldet - og den afsides beliggenhed var i årtier årsag til, at bygden blev affolket. Først i 2005 blev bygden landfast med resten af øen via en tunnel gennem fjeldet, hvilket har stoppet fraflytningen. Derefter kører vi det sidste lille stykke mod lufthavnen, og herfra flyver vi til København.

Færøerne - Vagar Gasadalur
Billede: Imponerende udsigt ved Gásadalur.

 

 

Video

Klik på billedet og se vores lille video fra Færøerne.

Kort

Kort over rejsen Fabelagtige Færøerne

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktulle vejrudsigt i Tórshavn her på dmi.dk

Færøerne Vejret

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
21/7 - 26/7Se rejsetider KøbenhavnFabelagtige Færøerne 15.495,-Udsolgt
18/8 - 23/8Se rejsetider KøbenhavnFabelagtige Færøerne 15.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Færøerne t/r
 • Fem nætter på 4* Hotel Hafnia midt i Tórshavn
 • Winehour inden middag (1 glas vin i baren)
 • Morgenmad og fem middage (2-retter med efterfølgende te/kaffe)
 • Entré til Kongsgården i Kirkjubøur og Christianskirken i Klaksvik
 • Besøg hos fårebonde 
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.795
 • Ekstra udflugter: (bestilles og betales kontant til rejselederen):
  - Udflugt til Vestmanna, kr. 400 pr. person
  - Besøg og rundvisning på kunstmuseet, entré ca. kr. 65-90 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person
 • Halvpension starter med middag dag 1 og slutter med morgenmad dag 6

Praktisk information

Der er en times tidsforskel mellem Danmark og Færøerne. Danske mønter og sedler er gangbare betalingsmidler, og der er hæveautomat ved siden af hotellet. Medbring kontanter til betaling af frokost på udflugtsdagene og køb af ekstra udflugter. Vejret på Færøerne kan periodisk variere meget. Medbring praktisk fod-og overtøj (vind og vandtæt), lag-på-lag samt solbriller. At rejse med madallergi/intolerance/særlige kostplaner kan være vanskeligt på Færøerne. Færingernes kost er kød og fisk og udvalget af grønsager begrænset. Vi forsøger gerne at opfylde ønsker/hensyn og såfremt, der er større ekstra omkostninger ved specialkosten, må der påregnes et tillæg, der betales direkte til hotellet.

Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men man bør være godt gående for at få det optimale ud af rejsen.

Hotel

Se andre populære rejser her