Dag 1: Ankomst til Færøerne, Tórshavn og Tinganes (A)
Vi lander på øen Vágar og allerede på turen til hotellet, får du den første fornemmelse af de storslåede landskaber og naturkræfter på Færøerne. Køreturen fra lufthavnen til hotellet tager ca. en time, mens du oplever at vejene snor sig rundt om de høje fjelde, langs kysten, under tunneller og over broer.

Billede: Færøernes fabelagtige natur.
I hovedstaden Tórshavn bor du på Hotel Hafnia, beliggende midt i byen med nem adgang til bymidtens tilbud. Efter indkvarteringen kan du følge med på en tur ned til den gamle bydel Tinganes, som er beliggende på et lille næs på havnen. Bydelens brostensbelagte gader, samt røde og sorte træhuse, hvoraf mange er isoleret med græs på taget, hensætter en til en hyggelig stemning af gamle dage. Derudover har Tinganes altid haft stor betydning for det politiske liv på Færøerne. Lige fra fortidens "Ting" under åben himmel - til de officielle bygninger på næsset, hvor lagmanden stadig holder til i dag.
Tilbage på hotellet spiser vi middag sammen.

Billede: Tórshavns gamle bydel, Tinganes. I baggrunden ses vores hotel Hafnia.
Dag 2: Udflugt til højfjeldet, Gjógv, besøg hos fårebonde og Nordens Hus (M,A)
Dagens rundtur går til de nordlige dele af Eystruroy, som byder på enestående landskaber og naturoplevelser i verdensklasse samt en række typiske færøbygder. Inden den lille bygd Eidi, får du et glimt af Færøernes højeste vandfald, Fossá, som imponerer med sine størrelse (110 meter). For foden af Slættaratindur, øernes højeste fjeld (882 meter), starter vores opstigning mod passet. I klart vejr kan man fra toppen af fjeldet se samtlige af Færøernes i alt 18 øer. Undervejs opleves det høje forbjerg Eidiskollur. Ud fra kysten ser du de to sagnomspundne klipper ”Kæmpen og Kællingen”. Den historie hører du også, da de både er en del af den færøske folkesjæl - og et storslået syn.
Videre gennem en stenfri, malerisk dal gemmer bygden Gjógv sig. Med sin unikke naturhavn vil Gjógv betage de fleste, og det er en ganske særlig fornemmelse at gå ned ad trappen ved siden af bådslisken til naturhavnen. Det kan anbefales! Det er her, at vores Kronprinsesse Mary har sin bænk.

Billede: Gjógv med naturhavnen.
Igennem århundreder har produktionen af den færøske uld været livsvigtig, men i dag er produktionen omlagt, så man stadig spiser kødet, men ikke længere bruger ulden i samme omfang. Vi besøger en fårehus, hvor bonden forklarer om årets gang i produktionen, om uldens historie, nye produktionsformer og du ser det, der produceres af den færøske uld.
Tilbage i Tórshavn får vi en rundvisning i Nordens Hus, et nordisk kulturhus, hvor formålet er at formidle nordisk kultur til Færøerne - og færøsk kultur til de andre nordiske lande. Derudover er Nordens Hus en arkitektonisk perle.
Middag på hotellet.
Dag 3: Udflugt til Kirkjubøur, mulighed for vandring eller gåtur i Tórshavn (M,A)
På formiddagsprogrammet står et besøg i bygden Kirkjubøur, der er Færøernes vigtigste kulturhistoriske sted med den ufuldendte Magnus-katedral samt den lille Olavskirke fra middelalderen. Den maleriske, næsten 1000-årige kongsgård er beboet af kongsbonden, der er 17. generation af familien Patursson. Familien åbner venligt dørene til ”røgstuen” for os. Kirkjubøur er et spændende sted og utrolig smukt beliggende med udsigt til øerne Hestur, Koltur og Sandoy.
Resten af dagen er fri. I godt vejr vil der være mulighed for – for godt gående – at vandre på egen hånd over fjeldet fra Kirkjubøur til Torshavn (ca. 2½ time). Velegnet fodtøj kræves og rejselederen informerer om dette. For dem, der kører med bussen tilbage til Tórshavn, er det muligt med en gåtur sammen med rejselederen, som viser rundt i et par af de kvarterer, som de fleste turister aldrig når til - og som har tilknytning til Danmark og Færøernes fælles historie, inklusive det nutidige rigsfællesskab.
Middag på hotellet.

Billede: Kirkjubøur.
Dag 4: Fridag eller valgfrie udflugter; Fuglefjeldet ved Vestmannabjergene og Tórshavns Kunstmuseum (M,A)
Fridag eller du kan følge med på et par valgfrie udflugter.
Formiddagen byder på en udflugt til bygden Vestmanna og sejltur til fuglefjeldet. Vestmanna er blandt Færøernes helt store attraktioner, og der er noget særligt over at opleve det fascinerende klippelandsskab formet af de store naturkræfter. Vi sejler ud fra den smukt beliggende bygd Vestmanna til forbjergene med de lodrette klippevægge (op til 600 meter høje) og dybe grotter - skabt af havets bølger. På fuglefjeldet yngler hvert år tusindevis af søfugle som lomvier, søpapegøjer og mallemukker. Det er absolut en tur, der kan anbefales.

Billede: Vestmanna.
Sejlturen varer ca. et par timer. Denne udflugt er vejrafhængig, og det anbefales at medbringe varmt/vindtæt tøj samt hue og handsker. Turen bestilles og betales kontant hos rejselederen, som vil orientere nærmere om turen ved ankomsten til Færøerne.
Om eftermiddagen kan de kunst-interesserede følge med på en spændende rundvisning på Tórshavns Kunstmuseum. I betragtning af Færøernes indbyggertal og isolation, er der en imponerende dynamik i billedkunsten. Entré til kunstmuseet (ca. 65 kr.) er ikke inkluderet. Middag spises på hotellet.

Billede: Tórshavn.
Dag 5: Udflugt til Saksun, Klaksvik og Kunoy (M,A)
Dagens udflugtsmål starter ved den enestående indfjord Saksun. Efter 10 kilometers kørsel gennem dalen ankommer vi til den lille idylliske bygd Saksun, der ligger billedskønt imellem høje grønklædte fjelde og med en sø med en tilsandet åbning ud mod havet. Bygden har blot en god håndfuld indbyggere, men som i alle andre færøske bygder er her naturligvis en lille kirke, som vi kigger forbi. Det er svært ikke at blive begejstret for Saksun.

Billede: Den lille idylliske bygd Saksun.
Vi kører over broen og tværs over Eysturoy og gennem en mere end 6 km lang tunnel fra Leirvik til Klaksvik på øen Bordoy. Klaksvik er Færøernes næststørste by og centrum for nordøerne indenfor erhverv og natur. Ligeledes har byen Færøernes største fiskerihavn. Her fandt også en dramatisk episode afsted i 1955, som vi hører meget mere om. Et spændende besøg i byen venter med skibe, både, fisk og fiskere, uld og aktive kvinder samt et besøg i landets største kirke – Christianskirken. Ved hjælp af en dæmning kommer vi til Kunoy, hvor indbyggerantallet er stigende. Det er ikke hverdagskost for små øer. Dagen byder på en lille vandretur (ca. 1 time) gennem bygden, ”skoven”, hvor vi fornemmer dette dejlige sted.

Billede: Kunoy.
Vi kører retur til Tórshavn og er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Middagen spises på hotellet.
Dag 6: Via Gásadalur til lufthavnen og hjemrejse (M)
Vi forlader Tórshavn og kører til Vágar, hvor du ser Færøernes største indsø ved Sørvágur. Er der klart vejr, er det muligt at se den vestligste ø - fugleøen Mykínes.
Turen runder ligeledes den lille charmerende bygd Gásadalur, der omringet af høje fjelde og med en helt formidabel udsigt over Atlanterhavet. I gamle dage var den eneste vej til bygden via søvejen - eller via ”postruten” til fods over fjeldet - og den afsides beliggenhed var i årtier årsag til, at bygden blev affolket. Først i 2005 blev bygden landfast med resten af øen via en tunnel gennem fjeldet, hvilket har stoppet fraflytningen. Derefter kører vi det sidste lille stykke mod lufthavnen, og herfra flyver vi til København.

Billede: Imponerende udsigt ved Gásadalur.