Skip to main content

Fabelagtige Færøerne

Saksun
Færøernes mange får
En båd på land i Torshavn
En lunde og Torshavns røde huse
Gasadalur
Torshavn
Fabelagtige Færøerne
Kirkjubøur
Et får i Kirkjubøur
Pris fra:
11.795,-
Dage:6
Bestil rejse

Rejse til Færøerne med dansk rejseleder
- En ferieoplevelse af de sjældne

Imponerende landskaber, fabelagtige udsigter, uspoleret natur og en rig kulturarv, hvor gamle traditioner og moderne ø-liv går hånd i hånd. Når græsset er grønnere end grønt, og dagene er lyse og lange og årstiden allerbedst, byder vi dig velkommen i Nordatlanten. Nuancerne i den grønne farvepalette er uendelig, og den enestående, uberørte natur betager alle der besøger de vidunderlige øer i det danske rigsfællesskab.

Derfor skal du rejse med os til Færøerne:

 • Du oplever det ægte Færøerne
 • Rundt på fem øer; Vágar, Streymoy, Eusturoy, Bodoy og Kunoy
 • Halvpension inkluderet
 • Gratis enkeltværelsestillæg
 • Du bor på Hotel Hafnia - i centrum af Tórshavn
 • Erfaren dansk rejseleder, der har rejst 30 år på Færøerne

Udflugter til Vágar, Streymoy, Eusturoy, Bodoy og Kunoy

De inkluderede udflugter bringer dig rundt på de tre store øer; Vágar, Streymoy og Eusturoy og som noget nyt i 2019 også på Bodoy og den noget mindre Kunoy. Overalt møder du det blå hav og grønne fjelde og små farverige bygder. De smukke landskaber og den færøske natur er betagende og barsk, stormfuld og storslående. Her venter et ægte færøsk eventyr.

Streymoy og hotel i Tórshavn

Streymoy er Færøernes største ø, og her ligger hovedstaden Tórshavn med de charmerende huse i den gamle bydel, Tinganes, samt moderne arkitektur og kunst i Nordens Hus. Du bor godt og centralt på et af Tórshavns kendte hoteller, det familiedrevne, Hotel Hafnia. Andre højdepunkter på Streymoy er den billedskønne bugt ved Saksun, Vestmannas imponerende fuglefjeld og det kulturhistoriske centrum i Kirkjubøur. 

Rundt på Færøerne - Øerne Eusturoy, Vagar, Bodoy og Kunoy

På Eusturoy beundrer vi Færøernes højeste fjeld, besøger Gjógvs naturhavn og lærer om den færøske uld. På Vágar ligger lufthavnen og er en ø med imponerende landskaber blandt andet ved Gásadalur, som man slet ikke kan blive træt af. Nordøernes vigtigste by Klaksvik på Bodoy, er en by i vækst som du også skal opleve. På Kunoy er der billedskønt med høje grønne fjelde.

Mulighed for lette vandringer

Et par af dagene er det muligt - i godt vejr - at være aktiv med et par lette vandringer. Den ene rute er på egen hånd over fjeldet fra Kirkjubøur til Tórshavn. Den anden vandring er på Kunoy, hvor vi sammen går en lille tur på fjeldet.

Færøernes traditioner og kultur

Livet er blevet levet i de små færøske bygder gennem århundreder, og vi hører om, hvordan isolationen, og det faktum, at Færøerne som nation er langt væk fra alting, har holdt traditionerne i hævd, spiret kunsten og gjort sammenholdet stærkt. Selv om øerne stadig er isolerede, leves livet som i ethvert andet moderne samfund – blot omgivet af usædvanlig smuk natur. Færøerne er intet mindre end fabelagtig.

Video fra Færøerne

Kig med på vores video fra Færøerne og lad dig blive inspireret - klik her.

Rejser du alene, er der gratis enkeltværelsestillæg

Men der er få af dem pr. afgang, derefter koster det kr. 695

Kort dagsprogram for Færøerne:

Dag 1: Ankomst Færøerne, Tórshavn inkl. Tinganes (A)
Dag 2: Højfjeldet, Gjógv, besøg hos fårebonde, Nordens Hus (M,A)
Dag 3: Udflugt til Kirkjubøur - mulighed for vandring (M,A) 
Dag 4: Fridag eller valgfrie udflugter til Vestmanna (sejltur) og/eller
            kunstmuseet i Tórshavn (M,A)
Dag 5: Udflugt til Saksun, Klaksvik og Kunoy med let vandring (M,A)
Dag 6: Via Gásadalur til lufthavnen og hjemrejse (M)

M = Morgenmad  A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Færøerne. Tórshavn med Tinganes (A)

Vi lander på øen Vágar og allerede på turen til hotellet, får du den første fornemmelse af de storslåede landskaber og naturkræfter på Færøerne. Køreturen fra lufthavnen til hotellet tager ca. en time, mens du oplever at vejene snor sig rundt om de høje fjelde, langs kysten, under tunneller og over broer.

FAbelagtige Færøerne
Billede: Færøernes fabelagtige natur.

I hovedstaden Tórshavn bor du på Hotel Hafnia, beliggende midt i byen med nem adgang til bymidtens tilbud. Efter indkvartering kan du følge med på en tur ned til den gamle bydel, Tinganes, som er beliggende på et lille næs på havnen. Bydelens brostensbelagte gader, samt røde og sorte træhuse (hvoraf mange er isoleret med græs på taget,) hensætter til en hyggelig stemning af gamle dage. Derudover har Tinganes altid haft stor betydning for det politiske liv på Færøerne. Lige fra fortidens "Ting" under åben himmel - til de officielle bygninger på næsset, hvor lagmanden stadig holder til i dag. 

Tilbage på hotellet spiser vi middag sammen.

Færøerne - Tinganes
Billede: Tórshavns gamle bydel, Tinganes. I baggrunden ses vores hotel Hafnia.

Dag 2: Udflugt til højfjeldet, Gjógv, besøg hos fårebonde, Nordens Hus (M,A)

Dagens rundtur går til de nordlige dele af Eystruroy, som byder på enestående landskaber og naturoplevelser i verdensklasse samt en række typiske færøbygder. Inden den lille bygd Eidi, får du et glimt af Færøernes højeste vandfald, Fossá, som imponerer med sine størrelse (110 meter). For foden af Slættaratindur, øernes højeste fjeld (882 meter), starter vores opstigning mod passet. I klart vejr kan man fra toppen af fjeldet se samtlige af Færøernes i alt 18 øer. Undervejs opleves det høje forbjerg Eidiskollur. Ud fra kysten ser du de to sagnomspundne klipper ”Kæmpen og Kællingen”. Den historie hører du også, da de både er en del af den færøske folkesjæl - og et storslået syn.

Videre gennem en stenfri, malerisk dal gemmer bygden Gjógv sig. Med sin unikke naturhavn vil Gjógv betage de fleste. Og det er en ganske særlig fornemmelse at gå ned ad trappen ved siden af bådslisken til naturhavnen. Det kan anbefales! Det er også her, at vores Kronprinsesse Mary har sin bænk, og er bygden vores nuværende statsministerfrue Sólrun kommer fra.

Færøerne - Gjogv
Billede: Gjógv med naturhavnen.

Igennem århundreder har produktionen af den færøske uld været livsvigtig, men i dag er produktionen omlagt, så man stadig spiser kødet, men ikke længere bruger ulden i samme omfang. Vi besøger en fårehus, hvor bonden forklarer om årets gang i produktionen, om uldens historie, nye produktionsformer og du ser det, der produceres af den færøske uld.

Tilbage i Tórshavn får vi en rundvisning i Nordens Hus, et nordisk kulturhus, hvor formålet er at formidle nordisk kultur til Færøerne - og færøsk kultur til de andre nordiske lande. Derudover er Nordens Hus en arkitektonisk perle.

Middag på hotellet.

Dag 3: Udflugt til Kirkjubøur. Mulighed for vandring eller gåtur i Tórshavn(M,A)

På formiddagsprogrammet står et besøg i bygden Kirkjubøur, der er Færøernes vigtigste kulturhistoriske sted med den ufuldendte Magnus-katedral samt den lille Olavskirke fra middelalderen.
Den maleriske, næsten 1000-årige kongsgård er beboet af kongsbonden, der er 17. generation af familien Patursson. Familien åbner venligt dørene til ”røgstuen” for os. Kirkjubøur er et spændende sted og utrolig smukt beliggende med udsigt til øerne Hestur, Koltur og Sandoy.

Resten af dagen er fri. I godt vejr vil der være mulighed for – for godt gående – at vandre på egen hånd over fjeldet fra Kirkjubøur til Torshavn (ca. 2½ time). Velegnet fodtøj kræves og rejselederen informerer om dette. For dem, der kører med bussen tilbage til Tórshavn, er det muligt med en gåtur sammen med rejselederen, som viser rundt i et par af de kvarterer, som de fleste turister aldrig når til - og som har tilknytning til Danmark og Færøernes fælles historie, inklusive det nutidige rigsfællesskab.

Middag på hotellet.

Kirkjubøur, Færøerne
Billede: Kirkjubøur.

Dag 4: Fridag eller valgfrie udflugter; Fuglefjeldet og grotterne v/ Vestmannabjergene. Tórshavns Kunstmuseum (M,A)

Fridag eller du kan følge med på et par valgfrie udflugter.

Formiddagen byder på en udflugt til bygden Vestmanna og sejltur til fuglefjeldet. Vestmanna er blandt Færøernes helt store attraktioner, og der er noget særligt over at opleve det fascinerende klippelandsskab formet af de store naturkræfter. Vi sejler ud fra den smukt beliggende bygd Vestmanna til forbjergene med de lodrette klippevægge (op til 600 meter høje) og dybe grotter - skabt af havets bølger. På fuglefjeldet yngler hvert år tusindevis af søfugle som lomvier, søpapegøjer og mallemukker. Det er absolut en tur, der kan anbefales.  

Færøerne - Vestmanna
Billede: Vestmanna.

Sejlturen varer ca. et par timer. Denne udflugt er vejrafhængig, og det anbefales at medbringe varmt/vindtæt tøj samt hue og handsker. Turen bestilles og betales kontant hos rejselederen, som vil orientere nærmere om turen ved ankomsten til Færøerne.  

Om eftermiddagen kan de kunst-interesserede følge med på en spændende rundvisning på Tórshavns Kunstmuseum. I betragtning af Færøernes indbyggertal og isolation, er der en imponerende dynamik i billedkunsten. Entré til kunstmuseet (ca. 65 kr.) er ikke inkluderet. Middag spises på hotellet.

Torshavn
Billede: Tórshavn.

Dag 5: Udflugt til Saksun, Klaksvik og Kunoy (M,A)

Dagens udflugtsmål starter ved den enestående indfjord, Saksun. Efter 10 kilometers kørsel gennem dalen ankommer vi til den lille idylliske bygd Saksun, der ligger billedskønt imellem høje grønklædte fjelde og med en sø med en tilsandet åbning ud mod havet. Bygden har blot en god håndfuld indbyggere, men som i alle andre færøske bygder er her naturligvis en lille kirke, som vi kigger forbi. Det er svært ikke at blive begejstret for Saksun.

Færøerne - Saksun
Billede: Den lille idylliske bygd Saksun.

Vi kører over broen og tværs over Eysturoy og gennem en mere end 6 km lang tunnel fra Leirvik til Klaksvik på øen Bordoy. Klaksvik er Færøernes næststørste by og centrum for nordøerne indenfor erhverv og natur. Ligeledes har byen Færøernes største fiskerihavn. Her fandt også en dramatisk episode afsted i 1955, som vi hører meget mere om. Et spændende besøg i byen venter med skibe, både, fisk og fiskere, uld og aktive kvinder samt et besøg i landets største kirke – Christianskirken. Ved hjælp af en dæmning kommer vi til Kunoy hvor indbyggerantallet er stigende. Det er ikke hverdagskost for små øer.  Dagen byder på en lille vandretur (ca. 1 time) gennem bygden, ”skoven”, hvor vi fornemmer dette dejlige sted.

Kunoy - Færøerne
Billede: Kunoy.

Vi kører retur til Tórshavn og er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Middagen spises på hotellet.

Dag 6: Via Gásadalur til lufthavnen og hjemrejse (M)

Vi forlader Tórshavn og kører til Vágar, hvor du ser Færøernes største indsø ved Sørvágur. Er der klart vejr, er det muligt at se den vestligste ø - fugleøen Mykínes.

Turen runder ligeledes den lille charmerende bygd Gásadalur, omringet af høje fjelde og med en helt formidabel udsigt over Atlanterhavet. I gamle dage var den eneste vej til bygden via søvejen - eller via ”postruten” til fods over fjeldet - og den afsides beliggenhed var i årtier årsag til, at bygden blev affolket. Først i 2005 blev bygden landfast med resten af øen via en tunnel gennem fjeldet, hvilket har stoppet fraflytningen. Derefter kører vi det sidste lille stykke mod lufthavnen, og herfra flyver vi til København.

Færøerne - Vagar Gasadalur
Billede: Imponerende udsigt ved Gásadalur.

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Selvom der evt. byttes rundt på rejsens indhold, vil alle elementer indgå.

Vejret

Se vejret på Færøerne

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Færøerne Vejret

Kort

REJSEN FABELAGTIGE FÆRØERNE

Kort over rejsen Fabelagtige Færøerne

Rejseforedrag den 5/3

Kom til rejseforedrag om Færøerne den 5/3 på vores kontor i København

Vil du høre mere om vores rundrejse til Færøerne? Kom med til vores inspirationsaften og hør rejseleder Birthe Nedergaard fortælle om rejsen til Færøerne.

Birthe har en årrække boet på Færøerne og har brugt de sidste mange sommersæsoner på at vise hundredvis af turister de formidable Færøerne. Med et fantastisk netværk blandt færingerne åbner dørene sig, til glæde for de gæster som vælger at besøge øerne med Birthe.

Til foredraget fortæller Birthe om, hvordan det er at rejse til Færøerne og hvilke oplevelser, der venter på de smukke grønne øer.

Arrangementet er gratis og starter kl 17.00 hos Kulturrejser Europa på adressen Folke Bernadottes Alle 5, 1. sal.

Læs mere om foredraget her, hvor du også kan tilmelde dig. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
16/6 - 21/6Se flytider KøbenhavnFabelagtige Færøerne - 6 dage
Få pladser
11.795,-Få pladser tilbage
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
1/8 - 6/8Se flytider KøbenhavnFabelagtige Færøerne - 6 dage11.795,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
18/8 - 23/8Se flytider KøbenhavnFabelagtige Færøerne - 6 dage11.795,-Bestil

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Tórshavn t/r inkl. alle afgifter
 • Fem nætter på Hotel Hafnia 4* i Tórshavn
 • Udflugter som nævnt i programmet
 • Halvpension (morgenmad og middag med kaffe)
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg gratis (begrænset antal pr. afgang) herefter kr. 695
 • Valgfrie udflugter (bestilles og betales til rejselederen): Udflugt til Vestmanna kr. 295. Besøg og rundvisning på Kunstmuseet ca. kr. 65
 • Forsikringer
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Max antal deltagere er 35 personer.
Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.
For at få det maksimale ud af rejsen bør man være godt gående.

Hotel