Skip to main content

Fabelagtige Færøerne

Færøerne - Vagar gasdalur
Færøerne rejse kulturrejser
Thorshavn kulturrejse færøerne
Fabelagtige færøerne klipper og søpapegøje lunde
Færøerne - natur
Thorshavn både færøerne
Færøerne rejse får natur og ha
kulturrejse til færøerne
vandfald natur og kultur rejse færøerne
Status:
Udsolgt

Rejse til Færøerne med dansk rejseleder

Imponerende landskaber, fabelagtige udsigter, uspoleret natur og en rig kulturarv, hvor gamle traditioner og moderne ø-liv går hånd i hånd. Det er, hvad der venter på vores færøske eventyr.  

Når græsset er grønnere end grønt, og dagene er lyse og lange og årstiden allerbedst, byder vi dig velkommen på Færøerne i Nordatlanten - kun et par timers flyvning fra Danmark. For nuancerne i den grønne farvepalette er uendelig, og den enestående, uberørte natur betager alle der besøger de vidunderlige øer.   

Derfor skal du rejse med os til Færøerne:

  • Du oplever det ægte Færøerne
  • Besøg på øerne Vágar, Streymoy og Eusturoy
  • Halvpension inkluderet
  • Gratis enkeltværelsestillæg
  • Du bor på Hotel Hafnia - lige i centrum af Tórshavn
  • Dansktalende rejseleder

Rejsens udflugter går til ...

Med indkvartering på et af Tórshavns bedste og mest centrale hoteller, Hotel Hafnia, er der rig mulighed for at lære Tórshavn bedre at kende.

De inkluderede udflugter bringer dig rundt på de tre store øer; Vágar, Streymoy og Eusturoy og overalt fascinerer den afvekslende natur, som både kan være barsk og stormfuld - men også blid og stille.  

Hotel i Torshavn

Streymoy er Færøernes største ø, og her ligger hovedstaden Tórshavn med de charmerende huse i den gamle bydel, Tinganes, samt moderne arkitektur og kunst i Nordens Hus. Andre højdepunkter på Streymoy er den billedskønne bugt ved Saksun, Vestmannas imponerende fuglefjeld og det kulturhistoriske centrum i Kirkjubøur.

Øerne Eusturoy og Vagar

På Eusturoy beundrer vi Færøernes højeste fjeld, besøger Gjógvs naturhavn og lærer om den berømte færøske uld. På Vágar begynder og slutter vores rejse. Det er øen med lufthavnen, men også øen med imponerende landskaber bl.a. ved Gásadalur, som man slet ikke kan blive træt af.

Livet er blevet levet i de små færøske bygder gennem århundreder, og vi hører om, hvordan isolationen, og det faktum, at Færøerne som nation er langt væk fra alting, har holdt traditionerne i hævd, spiret kunsten og gjort sammenholdet stærkt. Selv om øerne stadig er isolerede, leves livet som i ethvert andet moderne samfund – blot omgivet af usædvanlig smuk natur.  

Færøerne er intet mindre end fabelagtig.

Rejser du alene, er der 0 kr. i enkeltværelsestillæg

Men der er få af dem pr. afgang, derefter koster det 695,-

Kort dagsprogram for Færøerne:

Dag 1: Ankomst Færøerne. Byvandring Tórshavn inkl. Tinganes (A)
Dag 2: Udflugt til Streymoy og den sydlige del af Eysturoy. Nordens Hus (M,A)
Dag 3: Fridag eller valgfrie udflugter til Vestmanna (sejltur) og/eller
            kunstmuseet i Tórshavn (M,A)
Dag 4: Udflugt til Eysturoys nordligste del med let vandring (M,A)
Dag 5: Udflugt til Kirkjubøur (M,A) 
Dag 6: Gåtur i Tórshavn og via Gásadalur til lufthavnen og afrejse (M)

M = Morgenmad  A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Færøerne og kørsel til Tórshavn. Indkvartering og byvandring inkl. Tinganes (A)

Allerede på turen fra lufthavnen, der ligger på øen Vágar, får du den første fornemmelse af de storslåede landskaber og naturkræfter på Færøerne. Turen fra lufthavnen tager cirka en time, og undervejs snor vejene sig rundt om de høje fjelde, langs kysten, under tunneller og over broer.

I hovedstaden Tórshavn indkvarterer vi os på Hotel Hafnia, beliggende midt i byen med nem adgang til bymidtens mange tilbud. Efter indkvarteringen på hotellet går vi en tur ned til den gamle bydel, Tinganes, som er beliggende på et lille næs på havnen. Bydelens brostensbelagte gader samt røde og sorte træhuse (hvoraf mange er isoleret med græs på taget) hensætter til en hyggelig stemning af gamle dage. Derudover har Tinganes altid haft stor betydning for det politiske liv på Færøerne. Lige fra fortidens "Ting" under åben himmel - til de officielle bygninger på næsset, hvor Lagmanden stadig holder til i dag.
 
Tilbage på hotellet spiser vi middag sammen.

Færøerne - Tinganes
Billede: Tórshavns gamle bydel, Tinganes. I baggrunden ses vores hotel.

Dag 2: Udflugt til Streymoy og den sydlige del af Eusturoy. Nordens Hus (M,A)

Dagens rundtur går til et par af nordøerne; den nordlige del af Streymoy og den sydlige del af Eystruroy, som byder på enestående landskaber og naturoplevelser i verdensklasse.

Efter 10 kilometers kørsel gennem Saksun-dalen ankommer vi til den lille idylliske bygd Saksun, der ligger billedskønt imellem høje grønklædte fjelde og med en sø med en tilsandet åbning ud mod havet.

Den gamle kongsbondegård er i dag museum og fortæller historien om bondelivet. Bygden har blot en god håndfuld indbyggere, men som i alle andre færøske bygder er her naturligvis en lille kirke, som vi kigger forbi. Det er svært ikke at blive begejstret for Saksun.

Færøerne - Saksun
Billede: Den lille idylliske bygd Saksun

På vej til Eysturoy krydser vi ”Nordatlantens eneste bro” og kører langs Skalafjorden til sydspidsen af øen til bygderne Runavik og Nes. De fleste forbinder Færøerne med får, og i runde tal skønner man, at der er ca. 70.000 får - altså flere end de knapt 50.000 indbyggere på de 18 øer i Atlanterhavet. Igennem århundreder har produktionen af den færøske uld været livsvigtig, men i dag er produktionen omlagt, så man stadig spiser kødet, men ikke længere bruger ulden i samme omfang. I Runavik besøger vi en uld-producent, der fortæller om øernes uld-historie, produktionsformerne og nye tider i branchen.

I Nes beundrer vi bygdens forholdsvis nye kirke og hører om livet i et lille samfund. Tilbage i Tórshavn får vi en rundvisning i Nordens Hus, et nordisk kulturhus, hvor formålet er at formidle nordisk kultur til Færøerne - og færøsk kultur til de andre nordiske lande. Derudover er Nordens Hus en arkitektonisk perle.

Middag på hotellet.

Dag 3: Fridag eller valgfrie udflugter. Fuglefjeldet og grotterne v/ Vestmannabjergene. Torshavns Kunstmuseum (M,A)

Fridag eller du kan følge med på et par valgfrie udflugter:

Formiddagen byder på en udflugt til bygden Vestmanna og sejltur til fuglefjeldet. Vestmanna er blandt Færøernes helt store attraktioner, og der er noget særligt over at opleve det fascinerende klippelandsskab formet af de store naturkræfter. Vi sejler ud fra den smukt beliggende bygd Vestmanna til forbjergene med de lodrette klippevægge (op til 600 meter høje) og dybe grotter skabt af havets bølger. På fuglefjeldet yngler hvert år tusindevis af søfugle som lomvier, søpapegøjer og mallemukker. Det er absolut en tur, der kan anbefales.  

Færøerne - Vestmanna
Billede: Vestmanna

Sejlturen varer ca. et par timer. Denne udflugt er vejrafhængig, og det anbefales at medbringe varmt/vindtæt tøj samt hue og handsker. Turen bestilles og betales hos rejselederen, som vil orientere nærmere om turen ved ankomsten til Færøerne.  

Om eftermiddagen kan de kunst-interesserede følge med på en spændende rundvisning på Tórshavns Kunstmuseum. I betragtning af Færøernes indbyggertal og isolation, er der en imponerende dynamik i billedkunsten. Entré til kunstmuseet (ca. 65 kr.) er ikke inkluderet.

Middag på hotellet.

Dag 4: Udflugt til Eysturoys nordligste del med en let vandretur (M,A)

I dag går turen til Eysturoys nordligste del. Her kører vi igennem en række typiske bygder og kommer igen helt tæt på formidable naturoplevelser: Færøernes højeste fjeld, en let vandring, det højeste vandfald og ikke mindst uforglemmelige udsigter.

Inden vi når den lille bygd Eidi, får vi et glimt af Færøernes højeste vandfald, Fossá, som imponerer med hele 110 meter. For foden af Slættaratindur, øernes højeste fjeld (882 meter), starter vores opstigning mod passet. I klart vejr kan man fra toppen af fjeldet se samtlige af Færøernes 18 øer. Undervejs opleves det høje forbjerg Eidiskollur. Ud fra kysten ser vi de to sagnomspundne klipper ”Kæmpen og Kællingen”. Den historie hører vi også, da de både er en del af den færøske folkesjæl - og et storslået syn.


Billede: Færøernes højeste vandfald, Fossá.


Billede: De to sagsomspundne klipper "Kæmpen og Kællingen".

Videre gennem en stenfri dal gemmer bygden Gjógv sig. Med sin unikke naturhavn vil Gjógv betage de fleste. Og det er en ganske særlig fornemmelse at gå ned ad trappen ved siden af bådslisken til naturhavnen. Det kan anbefales! Det er også her, at vores Kronprinsesse Mary har sin bænk, og vores nuværende statsministerfrue Sólrun kommer fra.

Færøerne - Grógv
Billede: Gjógvs naturhavn

Bygden Funningur passeres – her gik landnamsmændene (landnam var at bosætte sig på ubeboet land i landnamstiden) første gang i land på Færøerne. Dagen byder også på en let vandretur (ca. 1 time) for de, som har lyst. Solidt fodtøj er nødvendigt. Turen er ubeskrivelig. Her er kun naturens lyde, stilhed og frisk luft - med andre ord: Det ægte Færøerne.

Er man ikke til vandretur, vil en tur gennem den smukke bygd være oplagt. Elduvík er kendt for sin smukke beliggenhed og stedet, hvor mange drømmer om at leve et stille otium. Retur ved hotellet midt på eftermiddagen.

Middag på hotellet.

Dag 5: Udflugt til Kirkjubøur (M,A)

Kirkjubøur er Færøernes vigtigste historiske sted og har været et vigtigt kulturelt centrum gennem tiderne. Bl.a. var bygden bispesæde i middelalderen. Her besøger vi den ufuldendte Magnus-katedral samt den lille Olavskirke fra middelalderen.
Den maleriske, næsten 1000-årige kongsgård er beboet af kongsbonden, der er 17. generation af familien Patursson. Og de åbner venligt dørene til ”røgstuen” for os. Kirkjubøur er utrolig smukt beliggende med udsigt til øerne Hestur, Koltur og Sandoy. Turen til Kirkjubøur er enten formiddag eller eftermiddag.

Resten af dagen er fri til eget program. Rejselederen kommer gerne med gode forslag til aktiviteter og besøg.

Middag på hotellet.


Billede: Kirkjubøur.

Dag 6: Gåtur i Tórshavn og via Gásadalur til lufthavnen og afrejse (M)

Inden vi forlader Tórshavn, er det tid til at strække benene på en lille gåtur sammen med rejselederen, som viser rundt i et par af de kvarterer, som de fleste turister aldrig når til - og som har tilknytning til Danmark og Færøernes fælles historie inklusive det nutidige rigsfællesskab. Sidst på formiddagen pakkes baggagen i bussen, der bringer os til øen Vágar, hvor vi ser Færøernes største indsø ved Sørvágur. Er der klart vejr, er det muligt at se den vestligste ø - fugleøen Mykínes.

Vi runder ligeledes den lille charmerende bygd Gásadalur, omringet af høje fjelde ogmed en helt formidabel udsigt over Atlanterhavet. I gamle dage var den eneste vej til bygden via søvejen eller via ”postruten” til fods over fjeldet, og den afsides beliggenhed var i årtier årsag til, at bygden blev affolket. For ca. ti år siden blev bygden landfast med resten af øen via en tunnel gennem fjeldet, hvilket har stoppet fraflytningen.

Turen går videre mod lufthavnen med afrejse til København.

Færøerne - Vagar Gasadalur
Billede: Imponerende udsigt ved Gásadalur.

M = Morgenmad, A = Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Selvom der evt. byttes rundt på rejsens indhold, vil alle elementer indgå.

Vejret

Se vejret på Færøerne

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Færøerne Vejret

Kort

REJSEN FABELAGTIGE FÆRØERNE

Tidligere rejsende siger

Tidligere rejsende siger

Gæsterne på rejsen siger:

Vi har samlet nogle af kommentarerne fra vores tidligere gæster på rejsen til Færøerne.

Hvordan var rejsen?

"En helt igennem fabelagtig rejse. Der var virkelig tjek på alt. Selv vejret var perfekt. Og rejselederen: uovertruffen!"

"Det var en dejlig rejse, som jeg fortæller vidt og bredt om. Der var endnu flottere på Færøerne end jeg havde forestillet mig"

"En helt igennem fabelagtig rejse. Der var virkelig tjek på alt"

”Velplanlagt og gennemført rejse”

”God og varieret rejse”

”Gode udflugter”

Hvordan var rejselederen?

”Fremragende viden, en fortælleglæde suppleret med en formidabel fremstilling og fremstillingsform. Ubetinget langt over topklasse”

"Rejselederen har en stor viden om Færøerne og servicen var i top. Hun var rigtig god til at vise steder hvor man ellers ikke kan komme"

"Rejselederen er utrolig vidende om Færøerne, både kultur, natur og samfundsforhold. Desuden kendte hun mange mennesker.Og hun er en fantastisk serviceindstillet guide, der vil det bedste for sine alle gæster, og tager hensyn til den enkelte"

Hvordan var udflugterne?

”Alle udflugter var gode og gav tilsammen et glimrende billede af Færøerne og det færøske samfund”

"Sejlturen var nok den mest fantastiske, men også de andre var utrolig dejlige, og vi fik et godt indblik i Færøernes natur, kultur og levevilkår, og så hvordan små samfund med få indbyggere klarede sig. Og vi fik et indblik i mangefoldet inden for Færøernes kunst og arkitektur"

”De var alle meget velvalgte og veltilrettelagte.”

”Uangribelig topklasse i ALLE turene!"

Hotel

Overnatning Dag 1 - 6

Færøerne - Hotel Hafnia

Hotel Hafnia