Skip to main content

Unik rundrejse på Peloponnes

Historisk rejse til Grækenland
Rundrejse i Grækenland
Rundrejse i Grækenland
Vand og by på Rundrejse i Grækenland
Klassiske kulturrejse til Peloponnes i Grækenland
Rundrejse i Grækenland, båd og mad
Unik rundrejse på Peloponnes
Historie og udsigt på rejsen nik rundrejse på Peloponnes
Amfiteatret Epidavros
Status:
Datoer på vej

Rundrejse i grækenland

Et ægte græsk eventyr

Denne rundrejse foregår på autentiske naturskønne Peloponnes, den sydlige del af det græske fastland. En rejse som denne er milevidt fra den typiske Grækenlandsrejse til de mere kendte og besøgte græske øer, og her er det ikke masseturisme som dominerer.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse til Peloponnes:

  • Oplev store historiske seværdigheder og skjulte perler gennem hele seks regioner
  • Autentisk gastronomi af særdeles høj kvalitet
  • Oplev det ægte Grækenland, væk fra mainstream og turistede øer
  • Dansktalende rejseleder hele vejen og dygtige lokalguider undervejs
  • Glæd dig til at blive beriget på denne uforglemmelige rejse

Peloponnes - en velbevaret hemmelighed

Peloponnes er dækket af frodige foldebjerge og er for mange et uopdaget vidunder og en velbevaret hemmelighed. Det er en fantastisk del af Grækenland, der er af en sådan skønhed, at man ikke må forpasse chancen for at opleve den. Landsdelen er spækket med fantastisk natur med vidunderskønne kyststrækninger, frodige bjergmassiver indhyllet i den karakteristiske krydrede duft af pinjetræer, vild oregano og timian.

Det græske køkken viser sig også fra nye sider. Spændende og yderst velsmagende egnsretter gør, at alle sanser kommer i spil. Peloponnes er desuden uendelig rig på spændende historie og monumenter helt fra før stenalderen og frem til i dag og bærer præg af mange forskellige folkeslag.

Eventyr gennem seks regioner

Vores eventyr gennem seks vidunderlige regioner begynder i havnebyen Nafplio, hvorfra vi går på historisk opdagelse og besøger nærliggende Epidavros og Mykene. Rejsen fortsætter sydover til en fortryllende afsidesliggende skjult fæstningsby, hvor du kan nyde en hel inden rejsen fortsætter med besøget på en tidligere byzantinsk højborg. Antikke Olympia kommer vi ikke udenom, før vi gør ophold i en rigtig bjergby med klosterbesøg og indblik i nyere krigshistorie. Et minitog tager os gennem smukke bjerge og kløfter tilbage mod kysten og rejsens sidste etape. Athen venter forude som en fabelagtig afslutning.

Rundrejsen foregår ofte i kuperet og ujævnt terræn, hvorfor det kræves, at man er godt gående for at få det fulde udbytte af rejsen. Husk solhat!

Kort dagsprogram for rejsen på Peloponnes:

Dag 1: Ankomst til Athen, kørsel til Nafplio (F)
Dag 2: Nafplio og udflugt til Epidavros (M,)
Dag 3: Mykene og kørsel til Monemvasía (M,F) 
Dag 4: Monemvasía og afslapning (M)
Dag 5: Mystras, frokost og kørsel mod Olympia (M,F)
Dag 6: Antikke Olympia, frokost, kørsel til Kalávryta og Mega Spileo klostret (M,F)
Dag 7: Togtur gennem Vouraikos-kløften, frokost, Korinthkanalen og overnatning ved Athen(M,F,A)
Dag 8: Besøg på Akropolis og tid på egen hånd, Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Athen og kørsel til Nafplio

Efter ankomsten til Athen, sætter vi kurs mod Peloponnes - Grækenlands største halvø. Vores første overnatningssted på rundrejsen er den skønne og utroligt hyggelige havneby Nafplio, der i 1828 blev Grækenlands første hovedstad. Med sin overvældende charme og skønhed fortryller Nafplio altid sine gæster. Vi indlogeres på hotel beliggende centralt og dejligt tæt på den livlige havnepromenade. Der vil være tid til en dukkert i havet for de som lyster inden aftenen er til fri disposition. Et væld af restauranter, cafeer og barer samt butikker for enhver smag findes i de livlige små gader, på havnepromenaden og byens stemningsfulde torve.

Dag 2: Epidavros og Nafplio (M)

Vi kører fra morgenstunden til det berømte amfiteater Epidavros. Det er en af de smukkeste arkæologiske seværdigheder i Grækenland og nok det bedst bevarede amfiteater af alle. Det imponerer med sin perfekte akustik og er stadig fungerende som scene for diverse koncerter og teateropsætninger.

Amfiteatret Epidavros
Billede: Det berømte amfiteater Epidavros.

Nafplio - med tilnavnet Grækenlands smukkeste havneby - danner rammen for resten af dagen. Efter tid på egen hånd til en frokost, kan de som lyster, tage med op til byens vartegn fra middelalderen, der i sin venetianske pragt, troner majestætisk over byen. Udsigten fra Palamidi-fæstningen over hele Nafplio by og havet omkring er i sandhed spektakulær. Der skulle være 999 trin op til borgruinen, den bedst bevarede af sin slags, men vores bus kan køre os derop. Man kan da i eget tempo opleve ruinkomplekset og nyde udsigten. Ellers er eftermiddagen og aftenen til egen disposition. Der er mulighed for en dukkert i det tyrkisblå vand samt tid til at indsnuse og fyldes af byens charmerende atmosfære inden vores videre færd i morgen.

Nafplio i Grækenland
Billede: Nafplio, Grækenlands smukkeste havneby.

Dag 3: Mykene og kørsel til Monemvasia (M,F)

På vejen fra Nafplio besøger vi en anden berømt arkæologisk seværdighed – nemlig Mykene. I følge den græske myte var Mykene Agamemnons kongedømme. Stedet er et imponerende område og ”Løveporten” anses for at være det ældste skulpturelle monument i Europa.

Grækenland-Mykene-Løveporten
Billede: Løveporten i Mykene.

E fter frokost går rejsen videre gennem Peloponnes’ hjerte, hvor man blot skal læne sig tilbage i sædet, slappe af og nyde naturscenerierne. Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved næste opholdssted i Monemvasia. Én ting er næsten sikkert; det overraskende sus man føler ved synet af Monemvasias monumentale skønhed! Her synes man at være ved Verdens ende, uden for alfarvej og omgærdet af en særlig mystik. En enorm klippe i havet med en næsten skjult middelalderby ligger for øjnene af os. Vi bor på fastlandet over for i landsbyen Nea Monemvasia. Det tager ca. 20 minutter at gå fra fastlandet over en lille tange og frem til byporten på klippen. Der er også en shuttlebus, der kører frem og tilbage mellem Monemvasia og Nea Monemvasia*. Den skjulte by bag én enkelt byport (deraf navnet "én indgang") har små smagfulde butikker og fine taverner. Monemvasia er et perfekt sted at nyde roen og slappe af og evt. bade lidt i havet ovenpå dagens rejse og mange dejlige indtryk. Der er også flere taverner i gåafstand til vores hotel. 

*Shuttlebussen koster ca. 1,20 euro pr. vej.

Klippen Monemvasia
Billede: Den enorme klippe Monemvasia.

Dag 4: Fridag i Monemvasía (M)

Monemvasías ro og skønhed skal nydes, og denne dag er afsat til formålet. Man kan bade, vandre og/eller udforske klippeøens to byer - den nuværende hyggelige nedre del eller ruinerne af den øvre og oprindelige fæstningsby. Vores dygtige rejseleder står klar med gode ideer og anbefalinger.

Dag 5: Mystras og kørsel til Olympia (M,F)

Vi skal -  iført godt fodtøj -  på opdagelse i Mystras. De imponerende ruiner er af en forhenværende byzantinsk bystat, der figurerer på UNESCO's verdensarvsliste. I dag er Mystras en spøgelsesby, kun med undtagelse af Pantanassa nonneklostret fra 1430, der endnu er beboet af en håndfuld aldrende nonner. Mystras husede i sin storhedstid op mod 30.000 indbyggere og er i dag et stort friluftsmuseum, der vidner om middelalderens engang meget gloværdige og magtfulde æra. Besøget på Mystras er ikke for gangbesværede eller hvis man har knæproblemer.

Efter en dejlig frokost i de grønne bjerge over Mystras fortsætter eventyret ned mod vestkysten. Ved aftentide er vi fremme i Olympia, som er vores opholdssted for natten. Aftenen nydes på egen hånd, og man kan vælge at spise middag på hotellet eller ude på en af byens taverner.  

Dag 6: Antikke Olympia, Kalávryta, Mega Spileo (M,F)

Fra morgenstunden besøges det antikke Olympia. De første olympiske lege fandt sted her i 776 f.Kr. og blev afholdt hvert fjerde år helt frem til 393 e.Kr. til ære for guden Zeus. Zeus havde til huse på Olympus bjerget, deraf navnet. Efter år 393 forbød den romerske kejser tilbedelsen af hedenske guder og de olympiske lege blev først genoptaget i 1896 i Athen. Selvom stedet er velbesøgt, hersker her alligevel en dejlig og fredfyldt atmosfære.

Det antikke Olympia
Billede: Det antikke Olympia.

Vi begiver os gennem Achaia-regionens grønne bjergmassiver med kurs mod Kalávryta og stopper for at spise en dejlig frokost undervejs. Denne alpeagtige skønhed er i dag et yndet skisportssted om vinteren, men rummer også en mere tragisk historie om krigens rædsler. 

Inden vi tjekker ind på hotellet, besøger vi det famøse Mega Spileo kloster (klostret oven på kæmpegrotten). Stedet menes at være det første kloster i Grækenland. Det blev opført  i år 360 af munke, som fandt et ikon af Jomfru Maria, skåret af selveste Evangelisten Lukas, i grotten.  Ikonet er stadig at se på stedet. Klostret har grundet krige og brande været ødelagt mange gange, og klostrets munke er gennem historien ikke gået ramt forbi.

Resten af dagen og aftenen er til fri disposition. Vores hotel ligger helt centralt og tæt på hovedstrøget med restauranter, cafeer og små butikker med lokale delikatesser bl.a. mange lækre honningvarianter samt diverse marmelader og geleer m.m. 

Dag 7: Vouraikos-kløften i minitog, Korinthkanalen, Athen (M,F,A)

Gå en tur rundt i byen om formiddagen og du får dig et lille indblik i en by præget af en meget dramatiske historie - navnligt hvis du besøger det lille men imponerende holocaustmuseum, indrettet i den gamle skole på strøget tæt på stationen. Entréens pris er af symbolsk størrelse og oplevelsen anbefales. 

Før frokost tager vi til byens lille station og på en imponerende togtur ned gennem den pittoreske Vouraikos kløft. Nede ved stationsbyen Diakoftó ved kysten spiser vi frokost på en hyggelig taverna og fortsætter mod millionbyen Athen. Undervejs gør vi holdt ved den imponerende og menneskeskabte Korinthkanal, som skiller Peloponnes fra det øvre fastland. Allerede tilbage i oldtiden var der tanke på at skabe en gennemgang over den seks km brede landtange. Kejser Nero satte i år 67 e.Kr. 6.000 jødiske krigsfanger til at påbegynde udgravningen, men hans værk blev ikke færdig. Herefter gjorde venetianerne forsøget. Omsider i 1893 åbnede Grækenland den endelige forbindelse, som afkortede sejladsen mellem det Ioniske Hav og Piræus (havnen ved Athen) med 200 sømil.

Vores hotel ved Athen venter os og vi nyder en sidste middag sammen på en lokal taverna.

Togtur gennem Vouraikos kløft
Billede: På togtur gennem den pittoreske Vouraikos kløft.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi begynder dagen med en gåtur op på legendariske Akropolis hvorfra vi har en betagende udsigt over millionbyen. Resten af dagen inden hjemrejsen kan du nyde på egen hånd.Nyd byens gamle centrum i de stemningsfulde gader f.eks i  Plaka eller Monastiraki. Plaka, Gudernes Kvarter, med sine labyrintiske gader, der fører op til Akropolis, og små charmerende huse, haver og butikker, er det ældste i Athen. Det har kontinuerligt været beboet siden antikken. Kvarteret Monastiraki rummer det hele. Her omkring den nyklassistiske togstation fra 1895, finder du små hyggelige butikker, cafeer, den byzantinske kirke Skt. Pantanassa og Tzistaraki-moskeen. Gå en tur på loppetorvet på Avissinia-pladsen, hvor du kan finde alt fra sjælden antik til brugte møbler, tøj og smykker. Du kan også shoppe på hovedstrøget Ermou eller drikke en frappé på en af de moderne caféer i den "dyre" shoppinggade Kolonaki eller nyde en ouzo på en gammel kafe-neio. Måske vil du besøge byens hjerte, Syntagma-pladsen, hvor du kan iagttage de festklædte vagter Evzones foran den græske parlamentsbygning. Det kan anbefales, både dag eller aften, at se deres specielle march, som udføres hver halve time. Det nye Akropolis Museum, lige overfor selve Akropolis, er meget anbefalelsesværdigt. Det er en fantastisk bygning! Det koster kun fem euro at komme ind, og er du over 65 er det en anelse billigere.
Vi har igennem den forgangne uge stiftet bekendtskab med et dejligt område af Grækenland, uovertruffen i skønhed. Det har med sikkerhed sat sig som en mindeværdig oplevelse, som vi bærer med os, når vi drager mod lufthavnen og flyver tilbage til København.

Kort

Kort - Unik rundrejse på Peloponnes

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdateret vejrudsigt for Athen på dmi.dk

Vejret i Athen

Vejret i Tripolis