Skip to main content

Unik rundrejse på Peloponnes

8 dage - pris pr. person fra
11.995,-
Bestil rejse

Rejse til Peloponnes

Et ægte græsk eventyr

Denne rundrejse foregår på autentiske naturskønne Peloponnes, den sydlige del af det græske fastland. En rejse som denne er milevidt fra den typiske Grækenlandsrejse til de mere kendte og besøgte græske øer, og her er det ikke masseturisme som dominerer.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse til Peloponnes:

 • Kulturrejser Europa er ekspert på det græske fastland.
 • Naturligvis med de største antikke seværdigheder, men også de skjulte og unikke perler væk fra alfarvej.
 • Oplev det ægte Grækenland, langt fra det mainstream og de turistede øer
 • Dansktalende rejseleder hele vejen i samarbejde med dygtige lokalguider undervejs
 • Glæd dig til at blive beriget på denne uforglemmelige rejse gennem hele 7 forskellige regioner.

Peloponnes - en velbevaret hemmelighed

Peloponnes er dækket af frodige foldebjerge og er for mange, fortsat, et uopdaget vidunder og (heldigvis) en velbevaret hemmelighed. Det er en fantastisk del af Grækenland, der er af en sådan skønhed, at man ikke må forpasse chancen for at opleve den. Landsdelen er spækket med fantastisk natur, vidunderskønne kyststrækninger, frodige bjergmassiver indhyllet i den karakteristiske krydrede duft af pinjetræer, vild oregano og timian.

Det græske køkken viser sig, region for region, også fra mere ukendte sider. Du kan på rundrejsen vælge at smage på regionernes forskellighed som ofte kommer til udtryk i deres velsmagende egnsretter. Du yder "mor i køkkenet" stor respekt, ved at spørge til byens, eller stedets, typiske retter. Peloponnes er også rig på spændende historie og monumenter helt fra før stenalderen og frem til i dag og bærer præg af mange forskellige folkeslag.

Eventyr gennem 7 regioner

Vores eventyr går fra Athen og gennem alle Peloponnes' 7 regioner. Vi lægger ud med to nætter i havnebyen Nafplio. Herfra tager vi på udflugt i antikkens verden med besøg i amfiteatret Epídavros og Mykenes ruiner. På vejen mod Peloponnes sydligste metropol, smager vi på lokal vin i det kendte vindistrikt Nemea. Med Kalamata som udgangspunkt, besøger vi den afsidesliggende og barske Manihalvø med sine typiske tårnhuse og drypstenshuler. Herefter er Antikke Olympia et must at besøge hvorefter vi gør ophold 2 nætter i den alpeagtige bjergby Kalávrita. Man får her en vinkel mere på Grækenland i kraft af denne bys tragiske skæbne under Anden Verdenskrig. Det unikke tandhjulstog Odontótos, tager os gennem smukke bjerge og kløfter, tilbage mod kysten og rejsens sidste etape. Athen og Akropolis venter forude som en fabelagtig afslutning.

Flere af udflugterne foregår i let kuperet og ujævnt terræn, hvorfor det kræves, at man er almindeligt gående for at få fuldt udbytte af rejsen. Husk solhat!

Kort dagsprogram for rejsen på Peloponnes*:

Dag 1: Ankomst til Athen, kørsel til Nafplio med stop ved Korinthkanalen.
Dag 2: Nafplio og udflugt til Epidavros (M,)
Dag 3: Mykene, vinsmagning og frokost i Nemea, kørsel til Kalamata (M,F)
Dag 4: Kalamata og udflugt på Mani-halvøen (M)
Dag 5: Antikke Olympia og Kalávrita (M,F)
Dag 6: Dag i Kalvrita og togtur gennem Vouraikos-kløften (M)
Dag 7: Kørsel til Athen og besøg på Akropolis(M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

*Kort dagsprogram for rejsen på Peloponnes september 2024 og maj 2025:

Dag 1: Ankomst til Athen.
Dag 2: Athen og kørsel til Nafplio (M)
Dag 3: Nafplio og udflugt til Epidavros (M)
Dag 4: Mykene, vinsmagning og frokost i Nemea, kørsel til Kalamata (M,F)
Dag 5: Kalamata og udflugt på Mani-halvøen (M)
Dag 6: Antikke Olympia og Kalávrita (M,F)
Dag 7: Dag i Kalvrita og togtur gennem Vouraikos-kløften (M)
Dag 8: Kørsel til Athen og besøg på Akropolis, Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Dagsprogram Sept. 2024 & Maj 2025

Dag 1: Ankomst til Athen.

Efter ankomsten kører vi til vores centralt placerede hotel i Athen og går til ro for natten.

Dag 2: Athen og Nafplio (M)

Har du lyst, kan du følge med på byvandring fra morgenstunden med vores rejseleder. Hvor vi bl.a. oplever det ældste kvarter i Athen, Plaka. Gudernes Kvarter, som det også kaldes, er meget charmerende med sine labyrintiske gader, der fører op til Akropolis, og små charmerende huse, haver og butikker. Plaka har kontinuerligt været beboet siden antikken. Kvarteret Monastiraki rummer det hele. Her omkring den nyklassistiske togstation fra 1895, findes små hyggelige butikker, cafeer, den byzantinske kirke Skt. Pantanassa og Tzistaraki-moskeen. Vi går forbi Syntagma-pladsen, byens hjerte, hvor vi stopper og iagttager de festklædte vagter Evzones foran den græske parlamentsbygning. Det er underholdende at se disses specielle march, som udføres hver halve time. Efter byvandringen har du tid på egen hånd til frokost. Måske foretrækker du at besøge Akropolis Museum, lige overfor selve Akropolis som vi besøger på dag 8. Akropolis Museum er anbefalelsesværdigt og er en fantastisk bygning! Det koster ca. fem euro at komme ind, og er du over 65 er det en anelse billigere (Pas skal fremvises).

Kl. ca. 16.00 kører vi med bus fra vores hotel med kursen mod Peloponnes.

Vores næste to nætter på rundrejsen er i den skønne og utroligt hyggelige havneby Nafplio, der i 1828 blev Grækenlands første hovedstad efter 400 års osmannisk herredømme. Med sin overvældende charme og skønhed fortryller Nafplio altid sine gæster. Vi indlogeres på hotel beliggende centralt og dejligt tæt på den livlige havnepromenade. Et væld af restauranter, cafeer og barer samt butikker for enhver smag findes i de små gader og på byens stemningsfulde torve. Du får også mulighed for at bade i havet under opholdet i Nafplio. 

Dag 3: Nafplio og Epidavros

Ikke langt fra Nafplio besøger vi fra morgenstunden det verdensberømte antikke teater Epidavros. Det er en af de smukkeste arkæologiske seværdigheder i Grækenland og nok det bedst bevarede teater af alle. Det imponerer med sin perfekte akustik og er stadig fungerende som scene for diverse koncerter og teateropsætninger.


Billede: Det berømte amfiteater Epidavros.

Nafplio - med tilnavnet Grækenlands smukkeste havneby - danner igen rammen for resten af dagen og aftenen. Du kan vælge at bruge tiden som du lyster, dog står rejselederen klar til at tage de som vil, med gennem byen og op på byens vartegn. Palamidiborgen, troner i sin venetianske pragt, majestætisk over byen. Udsigten fra fæstningen over hele Nafplio og havet omkring, er i sandhed spektakulær. Der skulle være 999 trin op til borgruinen, den bedst bevarede af sin slags, men vores bus kan køre os derop. Man kan da i eget tempo opleve ruinkomplekset og nyde udsigten. Der er også mulighed for at besøge byens lokale museum, shoppe, tage en dukkert i det tyrkisblå eller blot sidde på en café og indsnuse byens liv og charmerende atmosfære. 


Billede: Nafplio, Grækenlands smukkeste havneby.

Dag 4: Mykene, vinsmagning og kørsel til Kalamata (M, F)

På færden videre fra Nafplio besøger vi en anden berømt arkæologisk seværdighed – nemlig Mykene. I følge den græske myte var Mykene Agamemnons kongedømme. Stedet er et imponerende område og ”Løveporten” anses for at være det ældste skulpturelle monument i Europa.

Efter en god frokost og en vinsmagning i Nemea, går rejsen videre gennem Peloponnes’ hjerte, hvor man blot skal læne sig tilbage i sædet, slappe af og nyde naturscenerierne. Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved næste opholdssted. Vores hotel ligger ud til vandet i rolige smukke omgivelse ca. 6 kilometer fra Kalamata by og dens livlige havnepromenade. Et perfekt sted at nyde roen og slappe af og evt. bade lidt i havet eller poolen ovenpå dagens rejse og de mange dejlige indtryk. Vil man ind og nyde aftenen i byen anbefales det at snuppe en taxi hvilket ikke er dyrt i Grækenland. Måske foretrækker du at slappe af på din egen balkon med udsigt til havet samt blive at spise på hotellet.

Kalamata er hovedby i fastlandets sydligste region Messenia. Den ligger smukt i bunden af Messeniabugten og er, med sine knapt 60.000 indbyggere, Peloponnes' næststørste by.
23. marts 1821, var Kalamata den første græske by, der blev frigjort efter 400 års tyrkisk besættelse. Byen blev ødelagt under uafhængighedskrigen og selvom den blev genopbygget sakkede den bag om udviklingen efter 2. Verdenskrig, på lige fod med resten af Peloponnes. Forbedringer sås først efter et altødelæggende jordskælv i 1986 hvor der ved genopbygningen blev investeret stort i områdets infrastruktur. Idag er Kalamata en moderne provinshovedstad.

Navnet Kalamata relaterer de fleste med de mørke rødligbrune og kraftigt smagende oliven af samme navn. Kalamataoliven er gennemmodnede og høstes først i november. De er en god kilde til både fibrer, kalcium, C,A,E,B og K vitamin samt magnesium og fosfor. De er, pga af det fordelagtige klima (og håndplukning),nogle af verdens allerbedste.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor nogle oliven er kulsorte, mens andre er grønne, lilla eller brune? Alle oliven starter som grønne. Jo mere de modnes, jo mørkere bliver de. Når olivenerne skyder frem på træet, indeholder de ingen olie men som olivenerne vokser omdannes syre og sukkerstoffer til olie samtidig med, at de skifter farve fra let lysegrøn til rosa, violet og til sidst næsten sort. De kan plukkes på et hvilket som helst tidspunkt i processen hvor hvert modningsstadie har sin helt egen smag.

Grønne oliven, faste i konsistens og skarpe i smagen, er altså de mindst modnede. De mørke oliven er mere fulde af olie, kødet blødt og smagen mildere. Olivenolie presses derfor altid af mørke modnede oliven. OBS De mørke oliven skal ikke forveksles med de helt sorte, ensfarvede oliven som faktisk er grønne oliven tilsat farve (E579). 


Billede: Havnen i Kalamata og Kalamataoliven.

Dag 5: Kalamata og Mani-halvøen (M)

Dagsudflugten til halvøen Mani byder på dramatiske, hårde og tørre landskaber og vi skal tidligt afsted. Egnen er barsk og tidligere næsten ufremkommelig i bil/bus. Dog finder vi, i dette månelandskab, en umådelig skønhed. Forrevne og stenede kyststrækning med vejrbidte fiskerlejer, charmerende bjerglandsbyer og de karakteristiske Mani-tårnhuse. Vi får en autentisk og anderledes oplevelse end det Grækenland de fleste af os kender.  Befolkningen her, er (eller var) lige så barske som naturen omkring dem. Historisk har de ikke veget tilbage for en god fejde og de har, via deres tårnhuse, forsvaret deres område bravt og de lå ikke under for autoriteter. Det var også netop her på Mani, at oprøret mod den tyrkiske(Osmannerne) besættelse opstod og bredte sig, først nordpå til hele Poloponnes og herefter til det øvrige Grækenland som vi kender landet i dag.

Vi gør holdt i flere idylliske kystlandsbyer og frokosten kan man spise i Manis hovedby Aerópolis hvor der er flere gode restauranter. Petros Mavromichalis fra Aerópolis startede opstanden mod tyrkerne (Osmanerne), og deres besættelse, og startede dermed uafhængighedskrigen. På det centrale torv kan du se en statue af samme.

Dag 6: Olympia og Kalávrita (M, F)

Fra den tidlige morgenstund drager vi videre langs Peloponnes' vestkyst. Forude venter et besøg i det antikke Olympia. De første olympiske lege fandt sted her i 776 f.Kr. og blev afholdt hvert fjerde år helt frem til 393 e.Kr. til ære for guden Zeus. Zeus havde til huse på Olympus bjerget, deraf navnet. Efter år 393 forbød den romerske kejser tilbedelsen af hedenske guder og de olympiske lege blev først genoptaget i 1896 i Athen. Selvom stedet er velbesøgt, hersker her alligevel en dejlig og fredfyldt atmosfære.


Billede: Det antikke Olympia. 

Vi begiver os gennem Achaia-regionens grønne bjergmassiver med kurs mod bjergbyen Kalávrita, hvor vi slår os ned de næste to nætter. Undervejs stopper vi på Mylos, en lille familiegård ved en flod hvor frøken Nota tager imod os. Familien har eget dambrug og vi skal nyde en skøn frokost med friskfanget forel og en dram af gårdens egen brændevin.

Kalavrita er næste mål. Denne alpeagtige landsby, er et yndet skisportssted om vinteren og mange nyder den svale bjergluft her om sommeren. Bjergbyen bærer dog også på en grum og tragisk historie fra Anden Verdenskrig som vi skal høre mere om under opholdet her.  

Aftenen er til fri disposition. Vores hotel ligger centralt og tæt på hovedstrøget med restauranter, cafeer og små butikker med lokale delikatesser bl.a. mange lækre honningvarianter samt diverse marmelader og geleer m.m. Prøv evt. den lokale rosenmarmelade som er vidunderlig til ost.

Dag 7: Kalavrita og togtur gennem Vouraikos-kløften (M)

Sammen går vi på en lille byrundtur hvor du får et indblik i byen og en dramatisk historie. Hvis man har lyst, besøger vi Kalavritas holocaust-museum. Museet er lille men imponerende og indrettet i den gamle skole som var central for hændelserne under Anden Verdenskrig. Entréens pris er af symbolsk størrelse og oplevelsen anbefales. 
Fra Kalavritas lille station sætter vi nedover i det berømte tandhjulstog som tidligere var eneste forbindelse til byen. Det er en tur på bare 20 km men den tilbagelægges på en time.

Langsomt bevæger vi os gennem den imponerende natur, ned gennem den pittoreske Vouraikos kløft, langs brusende floder og vandfald og ellers ufremkommelig skov. Endestationen ved vandet er byen Diakoftó. Her er der mulighed for at nyde en frokost inden turen går op til Kalvryta igen, denne gang med vores bus. Vi lægger vejen forbi klostret Mega Spileo kloster (kæmpegrotten). Stedet menes at være det første kloster i Grækenland. Det blev opført i år 360 af munke, som fandt et ikon af Jomfru Maria, skåret af selveste Evangelisten Lukas, i grotten nedenunder.  Ikonet er stadig at se på stedet. Klostret har grundet krige og brande været ødelagt mange gange, og klostrets munke er gennem historien ikke gået ramt forbi. 

Dag 8: Korintkanalen, Akropolis og hjemrejse (M)

Vi drager idag videre mod millionbyen Athen. Undervejs gør vi holdt ved den imponerende og menneskeskabte kanal, som skiller Peloponnes fra det øvre fastland. Allerede tilbage i oldtiden var der tanke på at skabe en gennemgang over den seks km brede landtange. Kejser Nero satte i år 67 e.Kr. 6.000 jødiske krigsfanger til at  påbegynde udgravningen, men hans værk blev ikke færdigt. Herefter gjorde venetianerne forgæves forsøget. Omsider i 1893 åbnede Grækenland den endelige forbindelse, som afkortede sejladsen mellem det Ioniske Hav og Piræus (havnen ved Athen) med 200 sømil. Vi indleder med et stop ved Korintkanalen.


Billede: Det græske parlament på Syntagma-pladsen med de festklædte vagter.

Nu venter, som rosinen i pølseenden, et besøg og rundvisning på legendariske Akropolis hvorfra vi har en betagende udsigt over millionbyen.

Vi har igennem den forgangne uge stiftet bekendtskab med et dejligt område af Grækenland, uovertruffen i skønhed. Det har med sikkerhed sat sig som en mindeværdig oplevelse, som vi bærer med os, når vi drager mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Kort

Unik rundrejse på Peloponnes

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdateret vejrudsigt for Athen på dmi.dk

Vejret i Athen

Vejret i Tripolis

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
21/9 - 28/9Se rejsetider KøbenhavnUnik rundrejse på Peloponnes12.495,-Bestil
17/5 - 24/5Se rejsetider KøbenhavnUnik rundrejse på Peloponnes11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Athen t/r
 • To nætter på hotel i Nafplio
 • To nætter på hotel i Kalamata
 • To nætter på hotel i Kalavrita
 • En nat på hotel i Athen
 • Morgenmad og to frokoster 
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Entréer ifølge program
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, fra kr. 1.695 (begrænset antal)
 • Enkeltværelsestillæg for garanteret dobbeltværelse (for 1 person), kr. 2.295,- 
 • Øvrige entréer ikke nævnt i programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr. pr. person
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguider** (frivilligt) 


**Drikkepenge er ikke et ord vi danskere finder behag i. Vi er vandt til, at al service er indkluderet i prisen. Kulturrejser Europa sørger så vidt muligt for, at inkludere alle udgifter i udsalgsprisen. Dog er drikkepenge meget svært at få samarbejdspartnere til at forholde sig til. Aligevel er det, i det meste af verden, kutume at give lokalguider og buschauffører en lille skilling for god service. Dette er naturligvis frivilligt. 

Hotel

Overnatning Dag 1 - 3

Hotel Pan Athen

Hotel Pan Athen

Se andre populære rejser her