Skip to main content
Pris fra:
14.995,-
Dage:29
Bestil rejse

Det Gode Liv - Langtidsferie i Andalusien

Fællesskab, spændende udflugter, god tid til afslapning og ren nydelse for krop og sind – det er Det Gode Liv. Oplev hvordan solens stråler, nye venskaber og berigende sociale og kulturelle aktiviteter giver glæde og livskvalitet på en ferie, som er skabt til dig, der har lyst til både dybtfølte oplevelser og til livet selv

Fællesskabet venter på dig

I den hyggelige by, Las Lagunas de Mijas i Andalusien på Spaniens solkyst, slår vi os ned i fire uger. I vores andet hjem i solen finder vi et dejligt fællesskab, som man vil være en del af, og som man vil vende tilbage til. Hotellet, som vi skal bo på, er Los Amigos Beach Club, som charmerer os med sin sydeuropæiske atmosfære, lækre faciliteter og gode muligheder for gåture i nærområdet. Med veludstyrede lejligheder, fællesfaciliteter og gåafstand til en lille strand og nogle restauranter, er vores hotel ideelt til langtidsferier. Tag dit favoritkrus med, det indrammede billede af hunden eller barnebarnet og føl dig hjemme i den fine lejlighed med eget køkken og balkon eller terrasse. Dine værter bor også på hotellet og holder øje med, at din tid i Spanien bliver fyldt med grin og glæde. Sæt din vinterfyldte hverdag på pause og byd i stedet lyse dage velkommen med styrkende aktiviteter, lune havbriser og venskabelige møder.

Aktiviteter for hjerte, krop og sjæl

Dagene fyldes med spændende oplevelser, hvor både rolige aktiviteter og afslapning er i fokus. Start morgenen med en gåtur, mens solen står op over havet. Følg med når vi besøger det lokale marked, udfordre dine nye bekendtskaber i petanque og test dine kundskaber i aftenens quiz. Du kan selv vælge at deltage i de aktiviteter og oplevelser, som du har lyst til, så din rejse bliver præcis, som du vil have den.

Lad os gemme vintertøjet væk i garderoben og i stedet pakke kufferten til en mild og solrig ferie. Se frem til en ferie, som giver dig et unikt fællesskab og mulighed for at deltage i mange sociale aktiviteter og oplevelser, som giver dig et nyt perspektiv på livet. Du skaber minder for livet sammen med andre!

Derfor skal du vælge Det Gode Liv - langtidsferie til Andalusien:

 • Et varmende fællesskab
 • 4 uger i et mildt klima
 • Rummelige lejligheder med egen balkon/terrasse og køkken
 • Bo i gåafstand til havet
 • Aktiviteter for krop og sjæl
 • Direkte fly fra København og Aalborg
 • Danske værter som beriger oplevelsen
Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Aktiviteterne

Vores aktivitetsprogram varierer fra uge til uge, og præsenteres af dine værter. Nogle aktiviteter arrangeres af vores værter og andre er en del af hotellets ordinære aktivitetsprogram. På ugeprogrammet kan du se, hvornår du kan tage med på udflugter, høre foredrag eller være med til petanque på stranden. Størstedelen af aktiviteterne er gratis at deltage i, men pris og det endelige program for udflugterne præsenteres på destinationen.

Her kan du se et eksempel på, hvordan et aktivitetsprogram for ugen kan se ud og hvilke aktiviteter, det kan indeholde.

Morgengåtur

Op og afsted! Find dit joggingtøj frem og tag med på en rask gåtur i ca. 45 minutter, vi afslutter med fælles udstrækning. Det er en dejlig måde at starte dagen på, du får rørt kroppen og kan samtidig nyde morgensolen, der stiger på himlen.


Billeder: Start dagen med en god morgengåtur.

Udstrækning/yoga

Udstrækning og yoga er med til at styrke din krop og bevægelighed, mindske stress og generelt holde krop og sjæl i bedre balance. Så træk vejret dybt, stræk kroppen ud og rens hovedet. Alle kan være med – det kræver ingen erfaring, bare en vilje til at være med.


Billeder: Nyd at være aktiv under åben himmel.

Aqua Gym

Find dit badetøj frem og mød os i swimmingpoolen til vandgymnastik. Det er en god og skånsom måde at styrke kroppen på. Kom hjem stærkere og friskere, end da du rejste.

 
Billede: Det dejlige poolområde på Los Amigos.

Petanqueturnering

Er du konkurrencemenneske? Her har du i hvert fald mulighed for at dyste mod dine medrejsende i vores populære petanqueturnering på stranden. Det er hyggeligt og sjovt, og alle kan være med. 


Billeder: Hyggelige stunder med pentaque.

Fællesspisning

Vi arrangerer singlemiddage for alle, som rejser alene, og vi arrangerer ofte fællesmiddage, hvor alle, der har lyst til at lære hinanden bedre at kende, kan deltage. Vi mødes i receptionen – du betaler selv for middagen, men du får gratis selskab!


Billeder: Hyggelige aftener med fællesspisning

Udflugter

Andalusien byder på spændende historie og kultur og betragtes af mange som den mest autentiske del af Spanien. Læs mere om udflugterne under fanen 'Udflugter'. 


Billeder: Ronda / Setenil.

Kontortid

Du kan altid komme i kontakt med dine værter, og mandag-fredag har de daglig kontortid, hvor du kan komme forbi. Her kan du få råd, tips eller bare en hyggelig snak.

Fakta om Las Lagunas de Mijas

Las Lagunas de Mijas

Hotellet Los Amigos Beach Club ligger i Las lagunas de Mijas. Oplev den autentiske, afslappede og smukke del af Spanien kaldet Mijas, som består af tre forskellige områder: Mijas Costa, Mijas Pueblo og Las Lagunas de Mijas. Mijas er en kommune i Malaga provinsen, beliggende mellem Fuengirola og Marbella i Andalusien og her finder man storslået natur, betagende udsigter og charmerende byer. Las Lagunas de Mijas er den mest moderne og livlige del af byerne i Mijas kommune.  

Den sydlige del af byen er meget kosmopolitisk med dens blanding af mellemøstlige, spanske, kinesiske og andre etniske forretninger og restauranter. Her finder man også større supermarkeder som El Corte Ingles og Carrefour. Fra den sydlige del af byen kan man via hovedvejen A7 nemt og hurtigt komme til både Fuengirola og Marbella. Den nordlige del af byen er mere landlig og også kendt under navnet ”El Campo”.

Andalusien er Spaniens sydligste region. Den er knap dobbelt så stor som Danmark og har en befolkning på 8,5 millioner. Hovedstaden er Sevilla.

Hvor mange bor der?

Indbyggertallet i Mijas kommune lyder på knap 87.000 mennesker, heraf er knap 32.000 fastboende udlændinge.

Nabobyen Fuengirola

Tættest på Las Lagunas de Mijas ligger den større by Fuengirola, med dens store udvalg af restauranter og barer, hyggelige havn og strandpromenaden Paseo de Maritimo. I Fuengirola finder man også middelalderslottet Castillo de Sohail, hvor der afholdes koncerter, og en biopark, som er en slags naturlig zoologisk have beliggende lige ved Las Lagunas vandpark, Aquamijas.  

Hvordan kommer jeg rundt?

Der er forskellige måder at komme rundt i området på. Du kan leje en bil, tage taxa eller køre i bus. Bussen stopper omkring 300 meter fra hotellet, hvor du kan komme til byer som Fuengirola, Malaga, Marbella og La Cala de Mijas. De nærliggende by La Cala de Mijas ligger kun 4-5 km fra hotellet, og du kan tage bussen derhen på et par minutter. Du kan køre i bil i Spanien med dit danske kørekort, vær dog opmærksom i forhold til forsikring, så du er sikker på, at du er tilstrækkeligt dækket. Vil du tage taxa, kan du praje en fra gaden eller få et nærliggende hotel til at ringe efter en. Taxaerne kører normalvis med taxameter, og prisniveauet er typisk et stykke under det danske. Du kan altid spørge værterne på dit hotel til råds.

Fra Fuengirola kan du tage toget hele vejen til Malaga – eller stoppe ved en af byerne undervejs, det kan f.eks. være Benalmadena eller Torremolinos. Fra Malaga er der forbindelser til størstedelen af Andalusien og til Madrid.

Hvornår er butikkerne åbne?

Butikkerne har gerne en åbningstid fra kl. 9.30-20.30. Nogle af de store varehuse i de nærliggende byer såsom Mercadona, El corte Inglés og Carrefour er typisk åbne fra kl. 9 – 21.30.
Du vil opleve, at mange butikker og restauranter holder siesta i løbet af dagen. Det betyder, at de er lukkede 2-4 timer et sted mellem 13 og 17.30. Prøv dig frem, du vil sikkert finde forskellige steder, som ikke holder siesta. De store varehuse og flere caféer plejer ikke at holde lukket i løbet af dagen. Butikkerne har typisk lukket om søndagen – også supermarkederne.

Hvad er der af aktiviteter? 

Udover at spise tapas i en hyggelig, autentisk spansk restaurant, dase på stranden, gå ud at spise og drikke eller blot nyde udsigten ud over Costa del Sol, så er der også med al den flotte natur i området masser af muligheder for vandreture. Sierra de Mijas bjerget ligger ca. en times kørsel fra Las Lagunas de Mijas og vandreruten op ad bjerget her er særligt anbefalelsesværdig grundet den fantastiske udsigt fra toppen af bjerget. Man kan også tage på cykelture, og der er intet mindre end 24 fantastiske golfbaner i Mijas kommune, hvoraf Santana Golf, Calanova Golf Club, La Cala Resort og Chaparral Golf Club hører til blandt nogle af de bedste. 

Hvordan er vejret?

Andalusien har over 300 solskinsdage om året. Du vil typisk opleve en mild vinter med få regnvejrsdage og dejlige milde solstråler. Når det regner, regner det voldsomt, til gengæld er det gerne meget kort tid ad gangen. Længere nede på siden kan du se en vejrtabel, så du kan få en indikation af vejret, når du skal afsted.

KortMød værterne

Så snart du lander i Spanien, bliver du budt velkommen af dine værter. De er danske og bor på samme hotel under hele ferien, og vil være tilgængelige døgnet rundt. De kan hjælpe dig med alt fra busbilletter, tips til restauranter eller anskaffelse af lejebil til dine egne udflugter. Værterne er med til alle aktiviteter inklusive på udflugterne rundt om i regionen. De bidrager med smil og mangeårig livserfaring til en masse herlige stunder.

De arrangerer også et fuldt aktivitetsprogram, som du selv vælger i hvor stor en udstrækning, du vil deltage i. Har du selv en ekstra stor interesse, som du tror kan bidrage til gruppens aktiviteter – er du tidligere yogalærer, ekspert i bridge eller spiller du et instrument? Så er du mere end velkommen til at dele det med vores værter, så de kan lægge din aktivitet ind i ugeprogrammet.

Udflugter

Under din langtidsferie i Andalusien gives du tid til både rolig afslapning og hyggelige sociale aktiviteter, og desuden har du mulighed for at tage med på nogen af vores spændende udflugter, som vi kommer til at arrangere under rejsen. På udflugterne får du muligheden for at opdage og lære nærområdet bedre at kende, og vi sørger for et miks af nyt og gammelt, let og udfordrende og garanterede mindeværdige oplevelser.

Nedenfor kan du læse om nogle af rejsens udflugter og udover dem, som nævnes her, kan der blive arrangeret flere udflugter, som præsenteres i Spanien. Der vil priserne for udflugterne også blive præsenteret.

Du booker dig ind på udflugterne direkte ved dine værter på hotellet. På nogle afgange kan du gives mulighed for at vise interesse for bestemte udflugter. Udflugterne gennemføres ved et minimumsantal deltagere, så hvis du vil være sikker på at komme afsted, foreslår vi, at du tilmelder dig og betaler, så snart de endelige udflugter offentliggøres på destinationen. Den endelige besked om dato, pris og gennemførelse af udflugten, meddeles på destinationen. Her nedenfor kan du læse mere om eksempler på nogle af de udflugter, som du kan blive præsenteret for på destinationen, og som du kan vælge at tilmelde dig. Lad dig inspirere!

Ronda og Senetil – dramatiske udsigter og spektakulær natur

Ronda er en af de absolut smukkeste og mest populære pladser at besøge i Spanien. Det er en lille by, som ligger blandt bølgende marker og grønne træer tværs over den rislende El Tajo-ravine. Vi besøger både det klassiske landmærke Puente Nuevo-broen, som krydser ravinen. Og desuden stopper vi ved den historiske tyrefægtningsarena, som er landets ældste. Derefter tager vi videre til den famøse klippeby Setenil, hvor vi mødes af unikke huse, som er indbygget i bjerget. Dagens frokost indtages på farten. Denne udflugt byder på gammel historie, og tager os gennem en enestående natur, som gør indtryk på sjælen.


Billede: Ronda og Setenil

Vil du med? Denne udflugt passer til alle, som længdes efter at opleve smuk natur og Andalusiens spændende historie.

Gibraltar – en lille bid af England på Spaniens sydspids

Denne udflugt tager os til den berømte klippe med udsigt over Gibraltarsundet – på den ene side ser vi Spanien, og på den anden ses Afrika. Under The Rock-turen stifter vi bekendtskab med de velkendte Gibraltar-aber, og desuden besøger vi Saint Michael-grotten under udflugten til den britiske koloni Gibraltar. Her er engelsk det officielle sprog, dog høres og forstås spansk også i stor udstrækning. Vi spiser frokost på egen hånd, men hvad passer bedre i ”England”, end en rigtig omgang fish & chips? Mulighederne er mange, og udover ekspeditionen til klippen får vi lidt tid til shopping.


Billede: The Rock og aber

Vil du med? Denne udflugt passer til alle, som vil tage del i det virkelig unikke, som opstår, når to forskellige verdener mødes.

En spektakulær vandring langs El Caminito del Rey

El Caminito del Rey er uden tvivl en af de mest spektakulære oplevelser, du kan få i Andalusien. I naturreservatet Los Gaitanes, finder vi en særpræget geologi; floder, indsøer og smuk plantevækst. Det er ikke svært at forstå, at denne vandringsrute er blevet en af områdets mest populære attraktioner. Alt i alt er vandringen 7,7 kilometer, hvoraf 2,9 kilometer går langs skovstier. Den resterende del af ruten går gennem selve ravinen. Cirka 2,5 timer senere er vi kommet igennem den smukke natur, og bliver hentet af bussen, som kører os til en lokal restaurant, hvor vi nyder en fælles frokost, inden vi tager mætte og tilfredse tilbage til hotellet.


Billede: El Caminito del Rey

Vil du med? Denne udflugt passer til alle, som vil komme nærmere ind på den andalusiske natur

Hyggelige Mijas – den hvide by, som bebos af æsler

Tag med på en busrejse til Mijas Pueblo – den indbydende hvidskinnende by, som ligger højt oppe i bjergende med en fantastisk udsigt over havet. Byens mest populære gade, San Sebastian, lokker fotografen frem i dig med sine potteplanter i strålende farver, som hænger ud fra de hvide rækker af karakteristiske huse, og på torvet Plaza de la Constitución, findes både en lille fontæne og små hyggelige butikker. Hvis vejrguderne er på vores side, kan vi måske få set en spændene flamencooptræden på Plaza Virgen de la Peña, og kan det så blive mere spansk? Turen går også forbi den velkendte tyrefægtningsarena, resterne af den gamle mauriske bymur, de mange små kirker og selvfølgelig Virgen de la Peñas eget lille kapel, som ligger indlejret i grundfjeldet. Forelsk dig i Mijas præcis, som vi har!


Billede: Mijas

Vil du med? Denne udflugt passer til alle, som vil nyde det spanske landsbyliv i et traditionelt miljø.

Vandring gennem citrusdalen i Pizarra

Det er tid til at snøre skoene, for i dag skal vi vandre på brede stier gennem naturskønne områder, som diger af kulturelle oplevelser. Vores tur er cirka 9 kilometer lang og starter i Pizarra. Vi bevæger os sammenlagt cirka i 350 meters højde, og langs vejen får vi spændende information om lokalområdet af vores kompetente guide. Madpakken spiser vi, mens vi holder pause ved turens højeste punkt lige ved en kendt kristusstatue, og derefter sigter vi efter en lokal citrusfarm. Her får vi flere anekdoter og historier om området, og inden bussen vender hjemad, får vi både spist og drukket godt og lokalproduceret.


Billede: Citrusdalen ved Pizarra

Vil du med? Denne udflugt passer til alle, som er sultne på at prøve lokalproducerede delikatesser efter en styrkende vandretur.

Antequera – Andalusiens hjerte

Vi vender blikket mod byen i Andalusiens hjerte – Antequera. Byen ligger mellem Málaga, Granada, Córdoba og Sevilla, og er et historisk relikvie med over 50 velbevarede arkitektoniske mesterværker. Landskabet er svajende og smukt med sine marker og plantager, og her findes et antal delikate godbidder at sætte tænderne i. For eksempel porra antequerana (en mere cremet version af gazpacho) med mollete (arabisk brød) og hvad med søde montecados til dessert? Vi besøger også Casarabonela, en charmerende og lidt glemt traditionel andalusisk by, som ligger smukt i en dal omgivet af høje bjerge. Dagens frokost spiser vi, mens vi er på farten mellem vores andalusiske perler.


Billede: Antequera og porra antequerana

Vil du med? Denne udflugt passer til dem, som vil ud på opdagelsesrejse, og tage del i fantastiske glemte skatte i det fantastiske Andalusien.

Fakta om Calahonda

Resortet Macdonald Doña Lola ligger i Calahonda. Calahonda ligger på kysten mellem Marbella og Fuengirola i Andalusien, som er Spaniens sydligste region. Andalusien er knap dobbelt så stor som Danmark og har en befolkning på 8,5 millioner, hvilket gør regionen til den mest tætbefolkede i Spanien, og hovedstaden er Sevilla

Hvordan er vejret?

Andalusien har over 300 solskinsdage om året. Du vil typisk opleve en mild vinter med få regnvejrsdage og dejlige milde solstråler. Når det regner, regner det voldsomt, til gengæld er det gerne meget kort tid ad gangen. Længere nede på siden kan du se en vejrtabel, så du kan få en indikation af vejret, når du skal afsted

Hvordan kommer jeg rundt?

Der er forskellige måder at komme rundt i området på. Du kan leje en bil, tage taxa eller køre i bus. Bussen stopper omkring 5-700 meter fra hotellet, alt efter i hvilken retning, du skal. Du kan komme til byer som Fuengirola og Marbella.
Du kan køre i bil i Spanien med dit danske kørekort, vær dog opmærksom i forhold til forsikring, så du er sikker på, at du er tilstrækkeligt dækket. Vil du tage taxa, kan du praje en fra gaden eller få et nærliggende hotel til at ringe efter en. Taxaerne kører normalvis med taxameter, og prisniveauet er typisk et stykke under det danske. Du kan altid spørge værterne på dit hotel til råds.

Fra Fuengirola kan du tage toget hele vejen til Malaga – eller stoppe ved en af byerne undervejs, det kan f.eks. være Benalmadena eller Torremolinos. Fra Malaga er der forbindelser til størstedelen af Andalusien og til Madrid

Hvornår er butikkerne åbne?

Butikkerne har gerne en åbningstid fra kl. 9.30-20.30. Nogle af de store varehuse i de nærliggende byer såsom Mercadona, El corte Inglés og Carrefour er typisk åbne fra kl. 9 – 21.30.

Du vil opleve, at mange butikker og restauranter holder siesta i løbet af dagen. Det betyder, at de er lukkede 2-4 timer et sted mellem 13 og 17.30. Prøv dig frem, du vil sikkert finde forskellige steder, som ikke holder siesta. De store varehuse og flere caféer plejer ikke at holde lukket i løbet af dagen. Butikkerne har typisk lukket om søndagen – også supermarkederne.

Hvad bør jeg være opmærksom på?

Eftersom Andalusien er en populær destination for langtidsferier, kan du klare dig fint i de fleste større byer nær hotellet med at tale engelsk. På resortet Macdonald Doña Lola kan du til tider rende ind i personale, som kan forstå skandinavisk. Udenfor de store turistområder kan engelskkundskaberne hos lokalbefolkningen være begrænsede.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/2 - 6/3Se rejsetider KøbenhavnDet Gode Liv - Langtidsferie i Andalusien14.995,-FORESPØRG
7/2 - 6/3Se rejsetider AalborgDet Gode Liv - Langtidsferie i Andalusien
Fra Aalborg
15.495,-FORESPØRG
6/3 - 3/4Se rejsetider KøbenhavnDet Gode Liv - Langtidsferie i Andalusien15.995,-Bestil
6/3 - 3/4Se rejsetider AalborgDet Gode Liv - Langtidsferie i Andalusien
Fra Aalborg
15.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly fra København eller Aalborg til Málaga t/r
 • Transport fra lufthavnen til hotellet t/r 
 • 4 uger i lejlighed på Los Amigos Beach Club 3*
 • Udvalgte sociale aktiviteter
 • Danske værter

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Måltider
 • Tilkøbsudflugter, bestilles hos værterne på destinationen
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Hotel

Se andre populære rejser her